Şimdi Ara

Cruze hakkında yanlış bilinenler gelin öğrenelim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
12.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu okudum ve cruze sahibi olarak bende birkaç şey eklemek istedim. Dünyanın ekonomik olarak çok değiştiği şu günlerde bu tür karma yapımları görmeniz çok doğal ve daha da çoğalacak gibi. (Marka aynı ama araç tamamen farklı veya araç ortak yapım markada iki marka içi içe gibi)

Bu bağlamda olaya bakılacak olursa bazı kavramların sadece marka uğruna bilmeden eleştirilmesi tamamen cahillik ve bilgisizlikten öteye gidemez. Şu an için 1600 cc atmosferik motora sahip hangi araca binerseniz binin, inip cruze a bindiğinizde fiyatınıda göz önüne alarak cruze da kalacaksınız.

Türkiye de kullanıcıların 20-30 yıldır kullanımında olan ve kökleşmiş firmalar, kendilerinden daha kaliteli ve daha ucuz bir araç piyasaya çıktığında kötüleme, karalama ve yalan yanlış bilgiler ortaya çıkarma huyları çok yoğun şekilde vardır.

Opel artık kendi adına bir marka değil GM nin sahip olduğu bir markadır. GM genellikle satın aldığı markaları eğer marka imajı ve kalite düşükse tamamen amerikanlaştırıyor ama marka köklü ve kalitede iyi ise aynı marka üzerinden devam ederek kendi bildiği iyi yönleride araçlara eklemeye devam ediyor.

Daewoo yu tamamen bitirip sadece marka olrak bırakması satıldığı pazardaki bilinirliği içindir. Yani artı daewoo yok tamamen amerikan arabası olan bir araç vardır ama bilinirlik olayı kaybolmasın diye aynı marka ile satışa devam edilmiştir.

Opel de ise olay farklıdır, kendi başına bu marka hem kalite hemde isim olarak yettiği için GM Opel i olduğu gibi bırakıp kendi deneyimlerinide katarak markayı yine bilindiği gibi geliştirmeye devam etmektedir.

Bir markanın satılması o markanın aynı kalacağı veya hiç değişmeyeceği anlamı taşımaz. Bu ince nüansı asla kaçırmamak gerekir.

Fiat kuş serisi otomobilleri yapıyordu bıraktı ve şimdi linea, palio gibi türk pazarında çok satılan araçlar üretiyor ama biliyormunuzki Ferrari de fiatın. Ne yani şimdi fiat Ferrari yi aldı şimdi ne diyelim yani ferrari artık fiatın sattığı ekonomik araçlar kategorisinde ve kalitesindemi.

Bir konuda konuşurken lütfen bilinçli ve bilgili davranalım. Bilmiyorsak soralım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır derler.

Temmuz ayında teslim aldım aracımı, ufak tefek sorunları (beklentim yüksek diye belki) var tabiki, ama benden 15-20 gün sonra sırf marka opel diye benimki ile aynı donanıma (hatta güvenlik olarak ve bazı konfor özelliklerinde daha düşük) arkadaşım opel astra aldı Hemde benden 4800 TL fazla ödeyerek. Onun aracının benimkinden hiç bir farkı yok.

Cruze gitmiyor diyenler gaza korkmadan bassınlar bakalım cruze gidiyormu gitmiyormu görürler. Ama benzin fiyatlarının cana tak edercesine arttığı yurdumuzda gaza basmaya korkar olduğumuzdan 1600cc benzinli atmosferik motor hiç bir araç gitmiyor. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukcetin -- 1 Ekim 2011; 23:23:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halukcetin

Konuyu okudum ve cruze sahibi olarak bende birkaç şey eklemek istedim. Dünyanın ekonomik olarak çok değiştiği şu günlerde bu tür karma yapımları görmeniz çok doğal ve daha da çoğalacak gibi. (Marka aynı ama araç tamamen farklı veya araç ortak yapım markada iki marka içi içe gibi)

Bu bağlamda olaya bakılacak olursa bazı kavramların sadece marka uğruna bilmeden eleştirilmesi tamamen cahillik ve bilgisizlikten öteye gidemez. Şu an için 1600 cc atmosferik motora sahip hangi araca binerseniz binin, inip cruze a bindiğinizde fiyatınıda göz önüne alarak cruze da kalacaksınız.

Türkiye de kullanıcıların 20-30 yıldır kullanımında olan ve kökleşmiş firmalar, kendilerinden daha kaliteli ve daha ucuz bir araç piyasaya çıktığında kötüleme, karalama ve yalan yanlış bilgiler ortaya çıkarma huyları çok yoğun şekilde vardır.

Opel artık kendi adına bir marka değil GM nin sahip olduğu bir markadır. GM genellikle satın aldığı markaları eğer marka imajı ve kalite düşükse tamamen amerikanlaştırıyor ama marka köklü ve kalitede iyi ise aynı marka üzerinden devam ederek kendi bildiği iyi yönleride araçlara eklemeye devam ediyor.

Daewoo yu tamamen bitirip sadece marka olrak bırakması satıldığı pazardaki bilinirliği içindir. Yani artı daewoo yok tamamen amerikan arabası olan bir araç vardır ama bilinirlik olayı kaybolmasın diye aynı marka ile satışa devam edilmiştir.

Opel de ise olay farklıdır, kendi başına bu marka hem kalite hemde isim olarak yettiği için GM Opel i olduğu gibi bırakıp kendi deneyimlerinide katarak markayı yine bilindiği gibi geliştirmeye devam etmektedir.

Bir markanın satılması o markanın aynı kalacağı veya hiç değişmeyeceği anlamı taşımaz. Bu ince nüansı asla kaçırmamak gerekir.

Fiat kuş serisi otomobilleri yapıyordu bıraktı ve şimdi linea, palio gibi türk pazarında çok satılan araçlar üretiyor ama biliyormunuzki Ferrari de fiatın. Ne yani şimdi fiat Ferrari yi aldı şimdi ne diyelim yani ferrari artık fiatın sattığı ekonomik araçlar kategorisinde ve kalitesindemi.

Bir konuda konuşurken lütfen bilinçli ve bilgili davranalım. Bilmiyorsak soralım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır derler.

Temmuz ayında teslim aldım aracımı, ufak tefek sorunları (beklentim yüksek diye belki) var tabiki, ama benden 15-20 gün sonra sırf marka opel diye benimki ile aynı donanıma (hatta güvenlik olarak ve bazı konfor özelliklerinde daha düşük) arkadaşım opel astra aldı Hemde benden 4800 TL fazla ödeyerek. Onun aracının benimkinden hiç bir farkı yok.

Cruze gitmiyor diyenler gaza korkmadan bassınlar bakalım cruze gidiyormu gitmiyormu görürler. Ama benzin fiyatlarının cana tak edercesine arttığı yurdumuzda gaza basmaya korkar olduğumuzdan 1600cc benzinli atmosferik motor hiç bir araç gitmiyor. Saygılar.

Tamamen katılıyorum.

Geçenlerde Cruze icin güvenli degil ve yol tutuşu kötü diyen birisini gördüm :D yuh dedim özellikle bu 2 konuda sınıfının en iyisi olan bı araba icin nasıl böyle diyolar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: halukcetin

Konuyu okudum ve cruze sahibi olarak bende birkaç şey eklemek istedim. Dünyanın ekonomik olarak çok değiştiği şu günlerde bu tür karma yapımları görmeniz çok doğal ve daha da çoğalacak gibi. (Marka aynı ama araç tamamen farklı veya araç ortak yapım markada iki marka içi içe gibi)

selamlar Haluk abi :)

• En yakın arkadaşım Cruze sedan aldı. İlk bindiğimde (Daewoo GM olayını bilmiyordum) Amerikan arabası arkadaş, harbi iyi yapmışlar demiştim. Ki fiyatını bile o zamanlar bilmiyordum. Yani beni çok etkilemişti. O zamanlar bu araba 40 000 deselerdi hayatta inanmazdım.

Şahsen şuan elimde 40 000 liram olsa ve sıfır bi araç düşünsem, ilk düşüneceğim araba Cruze HB LT olurdu. Tasarım ve güvenlik opsiyonları çok güzel. Gerçekten çok iyi bi araba.
    Araba gitmiyor diyenleri de anlamıyorum, sanırım bu araçdan çok şey beklenildiği için bir önyargı ile biniliyor. Bence gayet iyi gidiyor.
  • GM nin üretim teknolojilerinin altinda özellikle orta segmentte opelin oldugu bir gerçek.
    http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Delta_platform

opeli farkli kilan kendi fabrikalarındaki üretimir.
    Rüsselsheim Germany Opel/Vauxhall Insignia 1898 Adam Opel AG Opel plant
    Zaragoza Figueruelas Spain Opel/Vauxhall Corsa Opel/Vauxhall Meriva 1982 Adam Opel AG Opel plant
    Bochum Germany Opel/Vauxhall Zafira 1962 Adam Opel AG Opel plant
    Eisenach Germany Opel/Vauxhall Corsa 1990 Adam Opel AG Opel plant
    Gliwice Poland Opel/Vauxhall Astra Opel/Vauxhall Astra Classic 1998 Adam Opel AG Opel plant
  • Selamlar kardeşim, bu kadar yanlış bilinen konularda aydınlatma yapma adına yaptığın bilgilendirme için kutlarım seni. İnsanlar bazı şeyleri kulaktan duyma değilde, bilgiye ve gerçeğe dayalı anlamalı.

Biraz önce yazdıklarım çok uzun olmasın diye eklemedim sadece fiat ve ferrari örneğini vermiştim, daha ne örnekler var dünyada.

Samand - Peugeot. Bu ikili uzun zamandır ortak çalışıyor. Samand bilmeyenler için söyleyeyim İran otomotiv devi. İran firması peugeot a motor üretir.

Lamborghini - Önce Chrysler e, Sonra Megatech'e (endonezya firması) en son Audi ye satıldı. En fazla gelişimi ve satışı Megatech çoğumuzun hiç beğenmeyeceği endonezyalı firma elinde iken yaptı.

Ferrari - Fiat. 1969 da yarısını 1988 yılında da %90 ını aldı ferrarinin. Şimdi yine yolların kralı sayılan araç 1988 den bu yana fiat tarafından yönetiliyor.

Skoda - Volkswagen. 1991 yılında aldı skodayı volkswagen, şimdi artık bu teknoloji ve sağlamlıkla üretiliyor. Bir esk skodalar bakın birde yenilerine.

Daewoo - GM (Chevrolet). 1999 yılında iflas eden şirketi GM satın aldı ve tamamen kendi şirketi yaptı. Yani sadece adı kaldı, gerisi herşeyiyle artık GM.

Audi - Volkswagen - Bentley. Dünyanın en pahalı ve lüks aracı olarak bilinen aslında ingiliz aseletinin temsilcisi olarak bilinen araç 1931 de rolls-royce ye 1998 yılında da artık volkswagen grubun, yani alman.

Dacia - Renault. 1999 yılında renault satın aldı. Romanyada Renault yok Dacia var. Renault olarak şimdiki satılanın herhalde 100 binde 1 i zor satılır Renault olarak satılsa. Türkiye de artık hatrı sayılır şekilde satılan bir araç. İlk çıktığında herkes tarafından hor görülüyordu, ne hikmetse şimdi taksilerin yarısından çoğu dacia.

Opel - GM - Magne Steyr - Ruslar ve çalışanları. İlk olarak GM nin aldığı Opel Gm nin ekonomik kiriz nedeni ile %30 unu Kanada-Avusturya ortaklığı Magne-Steyr e - %40 ı kendinde kaldı - %20 si rus yöneticilerine - % 10 uda Opel çalışanlarına satıldı. Büyük ortak halen GM. Ama ortakları toplarsanız aracın ana vatanı ile birlikte tam bir dünya karması olmuş. Bu arada Opel ingilterede Vauxhall - ABD de Saturn - Avustralya da Holden oalrak satılır. Tıpkı Daewoo Cruze gibi yani.:)

Citroen - Peugeot. Citroen Peugeot ortaklığı malıdır.

Seat - Vlokswagen. Adı birleşme ama Vlokswagen in artık Seat ta. Normalde ispanyol olan araç oda artık alman.

Jaguar - Land Rover - Tata. :) Evet yanlış okumadınız 2008 yılında bu iki marka Jaguar ve Land Rover Hint otomobil devi Tata ya satıldı. Artık jaguarları ve Land Rover ları Tata yönetiyor.

Volvo - Geeley. Evet bunuda yanlış duymadınız yine bir klasik marka olan Volvo 2009 yılında çinli şirket Geeley e satıldı.

Mazda - Ford. Ford mazdaya ortaktır. Mercury ve Lincoln gibi lüks araçlarda ford a aittir.

Volkswagen - Suzuki. Volkswagen Suzukiye ortaktır.

Nissan - Ford - Renault. Nissan ABD de Ford ile ortak çalışıyor. Avrupada ise tamamen Renault yöneyiminde. Anlaşmaları gereği markalar olduğu gibi kaldı ama Nissan ı artık bir Fransız yönetiyor.

Gördünüzmü arkadaşlar aslında hepsi akraba olmuş. Biraz daha kurcalasak herhalde hepsi aynı şirektin çıkabilir değil mi?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

En yakın arkadaşım Cruze sedan aldı. İlk bindiğimde (Daewoo GM olayını bilmiyordum) Amerikan arabası arkadaş, harbi iyi yapmışlar demiştim. Ki fiyatını bile o zamanlar bilmiyordum. Yani beni çok etkilemişti. O zamanlar bu araba 40 000 deselerdi hayatta inanmazdım.

Şahsen şuan elimde 40 000 liram olsa ve sıfır bi araç düşünsem, ilk düşüneceğim araba Cruze HB LT olurdu. Tasarım ve güvenlik opsiyonları çok güzel. Gerçekten çok iyi bi araba.
    Araba gitmiyor diyenleri de anlamıyorum, sanırım bu araçdan çok şey beklenildiği için bir önyargı ile biniliyor. Bence gayet iyi gidiyor.

Güvenlik opsiyonu yok ki her şey standart :D
    Ciddiyim 8 havavastığı, abs, ebd, esp, tc ve 5 yıldız tüm versiyonlarda standarttır :D
    hatta yeni aveo dada bu böyledir

chevrolet fiyattan tasarruf yapıp fazla satış yapabilmek adına donanımdan en azından güvenlik donanımından feragat etmemektedir. inşallah en yakın zamanda tüm firmalar bu bilince sahip olur.

• Opsiyonu orda seçenek anlamında kullanmadım aslında :D
    Yani sunulanlar anlamında kullandım. Sunulan tasarım ve güvenlik özellikleri diyip çok iyi. Bunu demek istemiştim aslında. Özür dilerim yanlış cümle kurdum =)
  • video da 2. dakikadan sonrasını izlesinler anlarlar zaten

• ne kadar Amerikan desenizde kabul etmek lazım hamuru başka
    20 sene önceki almanlar ile şimdikiler birbiri ile yakın akraba diyebiliriz ancak 20 sene önceki amerikanlar ile şimdikiler birbirinden çok farklı
    bu modellerin genleri güney korelidir kim ne derse desin.
    nasıl bir bmw klasik bir alman arabası toyota da japon arabası özellikleri gössteriyorsa bahsedilen bu modeller de (captivia cruze vs) kore stayla dır.
    stil ve tarz olarak yorumluyorum güney kore emerikanlardan daha ucuz ve adidir demiyorum belki de daha bile güvenilir daha sorunsuz ve uzun ömürlüdür vesaire vesaire vesaire

birde şunu eklemek lazım arada bir yazarım bunu otomotiv sektörü küreselleşti daha da küreselleşip amerikan nike marka çin malı bir top kadar küreselleşebilir.
    her bir marka ayrı ayrı çalışıp servet dökmektense hepsi ortak bir şekilde şimdikinden daha iyi bir teknolojiyi daha ucuz fiyata sunmayı deneseler markaları birbirinden ayırt edebilmede sadece görsellik farkı olsa daha iyi olacaktır.zaman şimdikinden daha iyi otomobillere bineceğimize eminim

bi işin bir tek doğrusu vardır mükemmel forma ulaşması zaman alacak ancak olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

ne kadar Amerikan desenizde kabul etmek lazım hamuru başka
    20 sene önceki almanlar ile şimdikiler birbiri ile yakın akraba diyebiliriz ancak 20 sene önceki amerikanlar ile şimdikiler birbirinden çok farklı
    nasıl bir bmw klasik bir alman arabası toyota da japon arabası özellikleri gössteriyorsa bahsedilen bu modeller de (captivia cruze vs) kore stayla dır.
    stil ve tarz olarak yorumluyorum güney kore emerikanlardan daha ucuz ve adidir demiyorum belki de daha bile güvenilir daha sorunsuz ve uzun ömürlüdür vesaire vesaire vesaire

birde şunu eklemek lazım arada bir yazarım bunu otomotiv sektörü küreselleşti daha da küreselleşip amerikan nike marka çin malı bir top kadar küreselleşebilir.
    her bir marka ayrı ayrı çalışıp servet dökmektense hepsi ortak bir şekilde şimdikinden daha iyi bir teknolojiyi daha ucuz fiyata sunmayı deneseler markaları birbirinden ayırt edebilmede sadece görsellik farkı olsa daha iyi olacaktır.zaman şimdikinden daha iyi otomobillere bineceğimize eminim

bi işin bir tek doğrusu vardır mükemmel forma ulaşması zaman alacak ancak olacak

degildir işte, cruze un, yeni aveonun vs. herşeyi ama herşeyi amerika da GM mühendisleri tarafından tasarlandı, üretildi, test edildi vs.

güney kore ile hiç ama hiç bir bağlantısı yok. sadece ordaki General Motors fabrikalarında üretiliyor.

bu arada cruze yada yeni aveo sürdün mü bilmiyorum, tavsiyem en yakın zamanda git bi bayiye cruze test et hatta bırak cruze u yeni aveo hatchback i test et. gör bak o hatchback aveonun yol tutuşu ne kadar sağlam, oturaklı ne kadar kaliteli güvenli kendin gör

(zaten kalitesinden vs. şüphem yok demişsin, fakat sürdügün zaman direk tamam bunu amerikalı mühendisler tasarlamışlar yapmışlar dersin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 2 Ekim 2011; 1:55:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

ne kadar Amerikan desenizde kabul etmek lazım hamuru başka

videoları izlememişsin hatta zahmet edip yazılanlarıda okumadın galiba hala bilmeden atmayalım bilmek bu kadar yakınken :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Opsiyonu orda seçenek anlamında kullanmadım aslında :D
    Yani sunulanlar anlamında kullandım. Sunulan tasarım ve güvenlik özellikleri diyip çok iyi. Bunu demek istemiştim aslında. Özür dilerim yanlış cümle kurdum =)

ne özürü yapmayın bugün forum baya kibar ben teşekkür ediyorum bu kibarlık karşısında :)

• Şimdi "sonuçta bu model 6,5 milyon km test edilmiştir." sözüne dayanarak USA'de bir Cruze sahibi otoyolda 65 mph ile ilerlerken direksiyonun koptuğunu video ile kanıtlıyor. Ayrıca ailesinden bir kaç kişininde o an otomobilde olduğunu söylüyor. Belki 1,000,000 da bir ihtimal ama videonun youtube'e düşmesi ve yüzbinlerin izlemesi çok kötü olmuş.

İşallah güncellenen yenilikler de direksiyon mili aparatları da vardır. Her ne olursa olsun insanın içine kurt düşüyor bir kere.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanner48

Şimdi "sonuçta bu model 6,5 milyon km test edilmiştir." sözüne dayanarak USA'de bir Cruze sahibi otoyolda 65 mph ile ilerlerken direksiyonun koptuğunu video ile kanıtlıyor. Ayrıca ailesinden bir kaç kişininde o an otomobilde olduğunu söylüyor. Belki 1,000,000 da bir ihtimal ama videonun youtube'e düşmesi ve yüzbinlerin izlemesi çok kötü olmuş.

İşallah güncellenen yenilikler de direksiyon mili aparatları da vardır. Her ne olursa olsun insanın içine kurt düşüyor bir kere.

sanırım bu haberin ve videonun feyk olduğu kanıtlanmıştı öyle hatırlıyorum tabi yanlıs hatırlamıyosam

söyle bi zihniyet var, hadi diyelim bi cruze un direksyonu cıktı, insanlarımıza göre bütün cruze lar dandik oluyo.
    2 sene önce bi cruze yanmıştı istanbulda (dünyada yanan tek cruze), ondan sonra yine insanlarımıza göre cruze dandik oluyo

e 2011 model bmw yanıyo ? bu sefer noluyo, insanlar kesin o lpglidir, kesin sürücü hatasıdır vs. diyolar
    2011 model mercedes S serisinin şanzımanının 9.000 km de arızalandıgına ve 1 ay parça beklendigine bizzat şahit oldum. bu durumda insanlar yine kullanıcı hatasıdır vs. diyolar

yani insanların bakış açısını degistirmek lazım, ön yargılarını kaldırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 2 Ekim 2011; 2:32:38 >

• bu video daha öncede paylaşıldı, tartışıldı ve münferit olduğu anlaşıldı kaldı ki tüm firmalarda buna benzer milyonda bir durumlar olabilir.
    ayrıca biraz zekamızıda kullanırsak böyle büyük bi firmanın bu kadar büyük bi sorunu görmezden gelmesi olamaz
    aman sizin içinizdeki kurt kalsın :) iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Şimdi "sonuçta bu model 6,5 milyon km test edilmiştir." sözüne dayanarak USA'de bir Cruze sahibi otoyolda 65 mph ile ilerlerken direksiyonun koptuğunu video ile kanıtlıyor. Ayrıca ailesinden bir kaç kişininde o an otomobilde olduğunu söylüyor. Belki 1,000,000 da bir ihtimal ama videonun youtube'e düşmesi ve yüzbinlerin izlemesi çok kötü olmuş.

sanırım bu haberin ve videonun feyk olduğu kanıtlanmıştı öyle hatırlıyorum tabi yanlıs hatırlamıyosam

söyle bi zihniyet var, hadi diyelim bi cruze un direksyonu cıktı, insanlarımıza göre bütün cruze lar dandik oluyo.
    2 sene önce bi cruze yanmıştı istanbulda (dünyada yanan tek cruze), ondan sonra yine insanlarımıza göre cruze dandik oluyo

e 2011 model bmw yanıyo ? bu sefer noluyo, insanlar kesin o lpglidir, kesin sürücü hatasıdır vs. diyolar
    2011 model mercedes S serisinin şanzımanının 9.000 km de arızalandıgına ve 1 ay parça beklendigine bizzat şahit oldum. bu durumda insanlar yine kullanıcı hatasıdır vs. diyolar

yani insanların bakış açısını degistirmek lazım, ön yargılarını kaldırmak lazım.

evet şimdi hatırladım fake olduğu kanıtlanmıştı. zaten çamur atmayı bu kadar seven insanımıza bu videoyu ver ohohooo

• quote:

quote:

Burada kesinlikle ön yargılı değilim. Sakın Cruze almayın şeklinde bir şey de söylemedim. En son güncellemeler ile Cruze'un kalitesi de artırıldı. Bu İlk çıkan serilerden ve belirttğim gibi 1,000,000 bir ihtimal. Bunun feyk olma ihtimalini de düşünmedim değil fakat aksini iddia eden de duymadım. Dünya otomobil bloglarını her gün düzenli olarak ziyaret eden biri olarak böyle bir yazı görmedim. Aksi ispat edilebilir ama bu video çıkalı çok uzun süre oldu ve youtube'de öylece duruyor.

Videonun altında USA kullanıcılarının da yorumları var. Kıyamet kopmuş durumda biraz incelerseniz. Kabul eden var etmeyen var. Herkesin aklına soru bir işareti geliyor. Sizinde belirttiğiniz gibi her markanın eksikleri var ama direksiyonu kopan özellikle yeni bir otomobil ile ilgili başka haber duymadım. Parçayı 1 ay bekleyebilirsiniz yada yanmaya daha yeni başlayan(ani patlama olmadıkça) bir araçtan kurtulma şansınız daha fazladır otobanda direksiyonsuz ilerleyen bir otomobile göre. Tekrar belirtiyorum video gerçek ya da değil ön yargı da taşımıyorum insanların video hakkında yaptıkları yorumlara bakarsanız ön yazgının kralı orada. Ben asla Cruze'a almam da binmem de demiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Burada kesinlikle ön yargılı değilim. Sakın Cruze almayın şeklinde bir şey de söylemedim. En son güncellemeler ile Cruze'un kalitesi de artırıldı. Bu İlk çıkan serilerden ve belirttğim gibi 1,000,000 bir ihtimal. Bunun feyk olma ihtimalini de düşünmedim değil fakat aksini iddia eden de duymadım. Dünya otomobil bloglarını her gün düzenli olarak ziyaret eden biri olarak böyle bir yazı görmedim. Aksi ispat edilebilir ama bu video çıkalı çok uzun süre oldu ve youtube'de öylece duruyor.

Videonun altında USA kullanıcılarının da yorumları var. Kıyamet kopmuş durumda biraz incelerseniz. Kabul eden var etmeyen var. Herkesin aklına soru bir işareti geliyor. Sizinde belirttiğiniz gibi her markanın eksikleri var ama direksiyonu kopan özellikle yeni bir otomobil ile ilgili başka haber duymadım. Parçayı 1 ay bekleyebilirsiniz yada yanmaya daha yeni başlayan(ani patlama olmadıkça) bir araçtan kurtulma şansınız daha fazladır otobanda direksiyonsuz ilerleyen bir otomobile göre. Tekrar belirtiyorum video gerçek ya da değil ön yargı da taşımıyorum insanların video hakkında yaptıkları yorumlara bakarsanız ön yazgının kralı orada. Ben asla Cruze'a almam da binmem de demiyorum.

bu lafı dedigine göre önyargılısın bence okan

aynı direksyon kopma olayı bi bmw de yada mercedes de olsa yine bunu diyebilcekmiydin ? diyemicektin. mercedestir bmwdir dicektin. burda senin önyargılı oldugun ortaya çıkıyor

neyse ben senin demek istedigini de anladım sende benim demek istedigimi anlamıssındır umarım, bu arada o videonun feyk oldugunu hatırlıyorum ama hatırlamıyo olsam da %90 feyk gibi. her arabanın direksyionu o hale getirilip aynı sekilde videoya çekilebilir basit bir işlem

• Yorma kendini kardeş artık bence herkes gerçeğe değil de neye inanmak istiyorsa ona inanıyor. Bırak inansınlar herkesin kendi keyfi bilir.

O arkadaşlarımızın çok övdüğü (ne kullandıklarını da çok merak ediyorum doğrusu) markaların her türlü cruze dan geride olduğunu çatır çatır kanıtlarım hepsine. Ama nafile yine nuh der peygamber demezler gibime geliyor galiba.

Yukarıda o kadar örnek vermişim arkadaş halen aynı şeyi yazmış e pes doğrusu. Şimdi Tata Land Rover ı aldı diye Land Rover fıs mı oldu artık. Hayır Kendi sınıfında halen en çok satılan araçlardan.

Ford Otosan işbirliği ile Connect Türkiye de üretilip tüm dünya ya ihraç ediliyor. Şimdi yabancılar da diyorlardır o zaman aaa bu Türkiye den geldi dandiktir la bu.

Arkadaşım bırakın nerde nasıl üretildiğini. Dünyanın elektronik cihaz ve türevleri ihtiyacının %95 ten fazlasını Çin üretiyor.

Sen aracın özellik ve sağlamlığına bak. Senin, benim diyen o Türk insanının 40 yıldır kanını emen markalarından 100 kat daha sağlam ve konforlu araçtır bu. Git sen 40 bin küsür Tl ye Hyundai al, yada dur git sen güvenlik donanımı olarak daha düşük ama 52 TL ye Ford Focus al, yok yok sen git istersen yine bir o kadar paraya Toyota al, ya pardon ya dur sen en iyisi git sen Seat Leon al daha pahalıya.

Ama istersen git önce 1600 cc atmosferik motora sahip araçları araştır ve rica ediyorum hepsini tek tek test et. Sonra tümünün euroncap test sonuçlarını araştır ve resmi sitesinden izle. Sonra gel buraya ondan sonra konuşalım. 124 bg sini bırak cruze un. 1600 motorlu diğer araçlarla karşılaştır.

İnternette aç kaza resimlerini bir incele aynı sayılabilecek kaza resimlerine bak.

Hatta sen git 2.el satış sitelerine bak. Arkadaşın biri demiş ucuz 2.eli çok diye. Türkiyede şu an 2.el olarak satılan en fazla 10 araç arasında Cruze 7.nci sırada. Bu söylediğim bilgi 2011 model araçlar çin geçerli üstelik. İnanmıyorsan aç 2.el satış sitelerini gözünle göreceksin. İlk sıralarda Ford Focus, Toyota Corallo, Renault Megane var.

Forumlarda bilgi paylaşılır ve insanlar bu paylaşımlarla birbirlerine yardımcı olurlar.

Ama burdaki bir kaç arkadaş öyle inat ediyorlarki gözlerinin önündeki gerçekleri bir kenara atıp. yok youtube taki video yok biri bana böyle demişti gibi hurafelerle bilinçsizce karalamaya ve kötülemeye devem ediyorlar. Yazık.

Sen Cruze un direksiyonu koptu demişsin gir bak bakalım şik..com adlı şikayet sitesine. En fazla şikayet hangi araçlarda.

Youtube ta çıkan her videoya inanacakmıyız. Ne şe.. videolar var orada. Yurdu parçalamaya bölmeye yeltenen adamların ne videoları hala yayındlar. Onlardamı gerçek yani şimdi yayındalar diye. Komik olmayalım ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukcetin -- 2 Ekim 2011; 3:03:24 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.