Şimdi Ara

Cruze hakkında yanlış bilinenler gelin öğrenelim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
12.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika da ki sitesinde bile var burada satılan araçlar. yani bize başka bişe kakalamıyolar rahat olun. Amerikada ki prestijinide dandik olsa bu modeller zaten bozmazdı orada da aynılarını satarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjknn

az önceki konuda arkadaşların bilgisizlik düzeyinin sınıra ulaştığını gördüm ve yanlış bilinenleri düzelteyim dedim.

Gm, daewwo satın aldıktan sonra daewwo markası güncelliğini yitirene kadar (ki aslında bu bir geçiş sürecidir) markanın tüm modellerini birebir kullanmıştır. bünyesindeki chevrolet markasının imajını kullanarak avrupa pazarlarına daewwo sayesinde açılmıştır. bu ilişkini ilk modelleri olan ve Türkiye dede bolca bulunan kalos, lacetti, evanda, rezzo gibi tüm modeller tamamen daewwo nun geliştirip satışa sunduğu modellerdir.

daha sonra(geçiş tamamlandıktan sonra yada fabrikası gm leştikten) daewwo markası Gm içerisinde sadece amblemi olan bir marka haline gelmiştir. ve daewwo nun güncelliğini yitiren tüm modelleri bizzat gm mühendisleri tarafından geliştirilmiştir. bunun ilk örneği cruze dur. eğer videoları izlerseniz cruze un ne olduğunu görürsünüz:

bölüm 1:http://www.youtube.com/watch?v=h2pMN_f7pNw&feature=player_embedded

bölüm 2:http://www.youtube.com/watch?v=2ydppyEhR4A&feature=related

görüldüğü üzere cruze gm in eseridir. bilmeden ahkam kesmeden önce araştırmakta fayda var. sonuçta bu model 6,5 milyon km test edilmiştir.

şu an ki daewwo meselesine gelirsek, açıklaması basittir. tamamen ticaridir bu ortak model farklı marka olayı. örneğin bir avustralyalı için holden markası chevrolet den daha değerlidir. yada bir japon için daewwo markası. bu sebepten dolayı bu model farklı pazarlarda farklı amblem altında satışa sunulmuştur. ki bu farklılıkta sadece yerel pazarlar doğrultusundadır. örneğin daewwo olarak sadece japon pazarı hedeflenmiştir. benim bildiğim kadarıyla emin olmadan atmamak lazım :)

zaten cruze aklınızın alamayacağı kadar küresel bir modeldir. dünya üzerinde satışa sunulmadığı ülke hemen hemen yok gibidir.

Cruze hakkında yanlış bilinenler gelin öğrenelim

ayrıca, cruze a daewwo şeklinde küçümseyerek bakıyorsak son nesil astra (j) da daewwo dur. nasıl mı? ortak platform kullanım sebebiyle. cruze gm in şu an ki en güncel platformu olan DELTA II platformunu kullanır. ki bu platform birçok ödülde kazanmıştır. açıklamasına bakarsak:

"Delta II is General Motors' future compact car platform, which was developed by Opel in Germany. It is the successor to the GM Delta platform. Internally it is simply known as a new Global Compact Vehicle Architecture or GCV.
    The platform features a torsion beam rear suspension with optional Watt's link which improves vehicle handling; such configuration is used in the Opel Astra and the American-market Chevrolet Cruze.
    GM chose this compact vehicle architecture for its first Voltec application, the Chevrolet Volt. Production began in November 2010 with the first Chevrolet Volts delivered to retails customers in December 2010

Applications
    Production vehicles based on Delta II platform:
    2008 Chevrolet Cruze, Daewoo Lacetti Premiere, Holden Cruze
    2009 Opel Astra, Buick Excelle XT/GT
    2010 Chevrolet Volt
    2010 Chevrolet Orlando
    2011 Buick Verano
    2011 Opel Ampera
    2011 Opel Zafira
    Announced production vehicles to be based on Delta II platform:
    2013 Opel Astra SUV "

görüldüğü üzere farklı markalarda farklı modellerde kullanılan platform tamamen ortaktır. ki zaten cruze ile astra j yi incelediğimizde birçok parçasının ortak olduğunu net bir şekilde görürürüz (cam-ayna kumandaları, kapı kolları iç-dış, far kumandası, direksiyon simidi ve butonları, göstergeler, yol bilgisayarı, konsoldaki ekran vb).
    yine bu iki modelin ölçülerine bakarsak ortak platformun izlerini kanıtlarız. her iki modelinde, dingil mesafesi, ön ve arka iz genişlikleri milimetresi milimetresine aynıdır (2685mm, 1544mm, 1558mm olarak) elbetteki toplam uzunluk-yükseklik farklıdır sonuçta tasarım unsurları devreye girmektedir.

bu konu hakkında alman autobild dergiside cruze un bir astra olduğunu yazmaktadır:http://www.autobild.de/marken-modelle/chevrolet/cruze
    incelersek bunu çok rahatlıkla görebiliriz. belirli farklılıklar vardır tabiki özellikle süspansiyon ayarlarında. sonuçta cruzze küresel beğenilere hitap ederken astra daha ziyade sportif beğenilerin yüksek olduğu avrupa pazarına hitap etmektedir.

bir not daha ben hiç euroncap ten rekor puanla 5 yıldız alan bir daewwo görmedim düşünemem dahi. zaten artık daewwo markası logodan ibarettir.

anlatmaya çalıştığım cruze modeli asla ve asla daewwo dan çıkma bir model değildir. daewwo logosu ilede satılmaktadır nasıl opel ingilterede vauxhall ise bu durumda bunula aynıdır.

biraz fanatiklik yaptım ve güzel oluyormuş . aslında bunlar tamemen gerçekler. varsa yanlış olan yerler buyrun gelin öğreneyim :) ama sizde öğrenin :)

kardeşim sana teşekkür ederim bu konuyu çok kişiye sordum herkez çakma diyordu chevrolet cruzeye bindim çok sevmeme rağmen daewoo deniyoru alsam bi tane cruze oo kardes daewoo almısın derse çok üzülürdüm hatta bi konu daha açtım sabah camaro mustang challenger mi diye içimden camaro geçiyor hala ama daewoo aklıma gelince mecburen challenger ı söylemiştim şimdi bu gerçekten amerikan dimi sabahki konuyu canım sıkıldı iyice ondan açtım canınızı sıktıysam özür dilerim ama benimde canım sıkılıyordu açıklık getirdiğin için tekrardan teşekkür ederim bu arada
    konuyu açtıktan sonra dışarı çıktım bi galeri gibi bi yerde

impalaya bindim çok ayrı bişey
    o zaman challenger yerine camaroyu seçerim :D

• cruze dayımda var birkaç kez kullanma fırsatım oldu çoğu kez de yolcu olarak bindim.araç içine binildiğinde her yönden kaliteli olduğunu hissettiriyor ama bence cruzun ya motorunda yada vites oranlarında veya başka bir yerinde sorun var. çünkü araba 124 bg gibi gitmiyor.belkide o dış görünüşe göre fazla beklentiye girmiş olmamdan kaynaklanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

cruze dayımda var birkaç kez kullanma fırsatım oldu çoğu kez de yolcu olarak bindim.araç içine binildiğinde her yönden kaliteli olduğunu hissettiriyor ama bence cruzun ya motorunda yada vites oranlarında veya başka bir yerinde sorun var. çünkü araba 124 bg gibi gitmiyor.belkide o dış görünüşe göre fazla beklentiye girmiş olmamdan kaynaklanmıştır.

evet sanırım her gören aynı yanılgıya düşüyor. dışından "canavar" gören kullanınca "uçacak" sanıyor.
    oysa ki; bildiğimiz 1.6 atmosferik Ecotech motorlu sedan araç...hepsi o...

beklentiler arabanın verebileceği normal düzeyde olursa, tamamen istekleri karşılayan, aldığı paranın hakkını veren bir araca dönüşebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: corleone_1980

kardeşim sana teşekkür ederim bu konuyu çok kişiye sordum herkez çakma diyordu chevrolet cruzeye bindim çok sevmeme rağmen daewoo deniyoru alsam bi tane cruze oo kardes daewoo almısın derse çok üzülürdüm hatta bi konu daha açtım sabah camaro mustang challenger mi diye içimden camaro geçiyor hala ama daewoo aklıma gelince mecburen challenger ı söylemiştim şimdi bu gerçekten amerikan dimi sabahki konuyu canım sıkıldı iyice ondan açtım canınızı sıktıysam özür dilerim ama benimde canım sıkılıyordu açıklık getirdiğin için tekrardan teşekkür ederim bu arada
    impalaya bindim çok ayrı bişey o zaman challenger yerine camaroyu seçerim :D

bu gün saat 12:11:07 itibariyle açtığınız ve anında kaldırılan, marka karalamaya ve tartışma başlatmaya yönelik konunun içeriği HOŞ DEĞİLDİ!!!...

quote:

konu başlığı: chevrole cruze mu yoksa

quote:

Orjianden alıntı: corleone_1980

daewoo lacetti mi
    bana kalırsa lacetti çünkü chevrolet diye kendimizi kandırmaya gerek yok daewoo satsalar belki daha çok satar bu araba bi amerikan değil.

• bende sıkılmıştım bu muhabbetlerden hatta açıklamayı ben yapcaktım, sen yapmıssın benim yerime.

bu konu sadece cruze için geçerli degil. 2005 2006 yıllarında sadece daewoo modelleri chevrolet çatısı altında sunuldu. ondan sonraki üretilen tüm arabaları GM mühendisleri bizzat tasarlayıp ürettiler.

Hatta bu konuyla ilgili benimde bir açıklamam mevcut, okuyabilirsiniz

2004 yılında gelen chevrolet ler yani kalos spark vs. %100 daewoo ydu. chevrolet ile alakası yoktu. (motorları bile gm motoru degildi. 2007 den sonra gm kendi motoru olan ecotec motorları koymaya basladı.) chevrolet bu araçlara kendi amblemini satıp avrupaya pazarladı.

fakat bundan sonra 2007 yılından sonra üretilenler chevroletlerin TAMAMI General Motors mühendisleri tarafından yapıldı. örneğin cruze. cruze amerikada da satılan bi arabadır. sence Chevrolet Amerika da (amerika da chevrolet en çok satılan, tutulan, sevilen, sempati duyulan vs. markadır) senin tabirinle çakma chevrolet satar mı ? bunu kendi ülkesine yapar mı ? amerikada satılan cruze ile avrupada satılan arasında hiç bir fark yoktur. (motor seçenekleri farklıdır o kadar)

cruze u amerikadan ve almanyadan mühendisler tasarladılar ve 2.5 milyon küsür kilometre her yerde cruze u test ettiler.

ondan sonra cruze 3 yerde üretilmeye başlandı. 1. amerika 2, güney kore 3 rusya da bir gm tesisi (bundan tam emin degilim yanlışsa da üstünde durmayın lütfen)

yeni aveo da aynı sekilde amerikan mühendisleri tarafından titizlikle çalışıldı üstünde ve üretildi.

arabanın üretim yeri güney koredeki GENERAL MOTORS fabrikasıdır. bu fabrika önceden daewoo idi. GM satın aldıktan sonra tamamen GM fabrikası oldu ve amerikadaki gm fabrikalarından hiç bir farkı yok. hani nasıl Ford, Fiat vs. Türkiye de fabrika kurup üretim yapıyor, General Motors da güney kore de fabrika satın alıp orda üretiyo artık arabalarını. sadece 2004 2005 2006 yıllarında chevrolet olmayan arabalar satıldı o kadar.

yani emin olabilirsin CRUZE, YENİ AVEO VS. TAMAMEN %100 HAS CHEVROLET TİR. beğenmediysen de sen chevrolet i beğenmemişsindir.

he diceksin daewoo olarak da satılıyo araba ? evet satılıyo daewoo olarak da satılıyo, holden olarak da satılıyo, opel olarak da satılıyo

aynı sekilde bazı ülkelerde opel de chevrolet adıyla satılıyor örneğin chevrolet corsa, chevrolet astra vs. vs.

umarım anlatabilmişimdir.

Chevrolet in sitesinden Alındı

quote:

Chevrolet otomobilleri, dünyanın dört yanında GM’in Global Üretim Sistemi ile faaliyet gösteren fabrikalarda üretilmektedir. Tüm otomobiller, çalışanlara saygı, kişilerin katılımı, zamanında teslimat, atık azaltımı ve sürekli gelişim üzerinde durarak üretilmektedir.

Avrupa’da satılan Chevrolet otomobilleri, ABD’deki Bowling Green montaj tesisinde, Kanada’daki Oshawa montaj tesisinde, Kore’nin Bupyeong (iki montaj tesisi), Gunsan ve Changwon kentlerindeki üç imalat kompleksinde, Rusya’da St. Petersburg’daki GM fabrikasında ve Varşova/Polonya’daki FSO fabrikasında üretilmektedir.

yani demek istedigim ilk gelen chevroletler degil, digerleri (Cruze aveo vs.) tamamen %100 Amerikalı general motors mühendisleri tarafından tasarlanmış, test edilmiştir. üretimi güney korede olmaktadır olay bu (GÜNEY KORENİN TEKNOLOJİSİ DE TÜRKİYENİN Bİ 5 KATI İYİDİR)

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

impalaya bindim çok ayrı bişey o zaman challenger yerine camaroyu seçerim :D

bu gün saat 12:11:07 itibariyle açtığınız ve anında kaldırılan, marka karalamaya ve tartışma başlatmaya yönelik konunun içeriği HOŞ DEĞİLDİ!!!...

quote:

konu başlığı: chevrole cruze mu yoksa

quote:

Orjianden alıntı: corleone_1980

daewoo lacetti mi
    bana kalırsa lacetti çünkü chevrolet diye kendimizi kandırmaya gerek yok daewoo satsalar belki daha çok satar bu araba bi amerikan değil.

biliyorum az öncede söylemiştim alıntı yapmıssınız ama herhalde okumamıssınız ben demiştim chevrolet yi seviyorum ama daewoo demişlerdi ona canım sıkıldı ve o konuyu açtım ben dışarıdaykende arkadaş saolsun açıklık getirmis o konuyu acmam içimdeki sıkıntıyı dısarı vurmamdı

• quote:

impalaya bindim çok ayrı bişey
    o zaman challenger yerine camaroyu seçerim :D

bu kadar net bi şekilde anlaşılacağını ummuyordum açıkçası sevindim. özre hiç gerek yok hatta bu vesileyle bu konu açıklığa kavuştuysa ne mutlu bana.
    size şunu da söyleyeyim, yeni camaro yu inceleyin iç mekanında cruze ile ortak parçaları olduğunu göreceksiniz el freni, far kumandası, konsoldaki dijital ekran biliyorum biraz uç bi örnek adı geçti diye ve cruze un çakma chevrolet olmadığını göstermek için söyledim

chevrolet 100 yıllık amerikan efsanesidir. belki son dönem hariç geçmişteki başarılarına hasretti ama bu papyon çok önemlidir. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjknn -- 1 Ekim 2011; 20:44:13 >

• peki opelle aynı fiyat olsaydıda alacakmıydın
  • konu cruze degil de chevrolet hakkında yanlıs bilinenler seklinde değiştirilebilir

evet dedigin gibi o papyon önemldir, dünyada bir yeri vardır. 100 yıllık amerikan efsanesi

ve yine de üstte söylendigi gibi insignia ya binin, çoğu malzemenin cruze ile ortak olduğunu görceksiniz. aynı sekilde camaro ya binin onun da coğu malzemesinin insignia ve cruze ile ortak oldugunu görceksiniz.

yeni aveo ya binin, cogu malzeme yine cruze ile aynıdır dolayısıyla insignia ve camaroyla aynıdır.

bence insanların bu sekilde karalamasının sebebi, örnegin kendilerinin c segmenti için 50 60 70 milyar verdikleri arabalarının aynı donanımlarının (hatta fazlasının) cruze, yeni aveo gibi chevrolet modellerinde standart olmasıdır. bu yüzden çekememezlik oluyor haliyle.

neyse açıklama icin tekrar tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 1 Ekim 2011; 20:37:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dragongeorge

peki opelle aynı fiyat olsaydıda alacakmıydın

üstte yazmıştım para konusunda hiç sıkıntım olmasaydı opel e bakabilirdim diye. ama şu kesin ki tasarım benim için 1. faktör şu andada bu konuda benim için 1. cruze
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

konu cruze degil de chevrolet hakkında yanlıs bilinenler seklinde değiştirilebilir

evet dedigin gibi o papyon önemldir, dünyada bir yeri vardır. 100 yıllık amerikan efsanesi

ve yine de üstte söylendigi gibi insignia ya binin, çoğu malzemenin cruze ile ortak olduğunu görceksiniz. aynı sekilde camaro ya binin onun da coğu malzemesinin insignia ve cruze ile ortak oldugunu görceksiniz.

yeni aveo ya binin, cogu malzeme yine cruze ile aynıdır dolayısıyla insignia ve camaroyla aynıdır.

bence insanların bu sekilde karalamasının sebebi, örnegin kendilerinin c segmenti için 50 60 70 milyar verdikleri arabalarının aynı donanımlarının (hatta fazlasının) cruze, yeni aveo gibi chevrolet modellerinde standart olmasıdır. bu yüzden çekememezlik oluyor haliyle.

neyse açıklama icin tekrar tesekkürler

insignia ve camaro aynıdır demek biraz ağır olur gibi aynı şekilde cruze-camaro da ancak ortak parça kullanımı fazlasıyla mevcut ki bu durumda bu markaların birbirleriyle içli dışlı olduğunu net şekilde ortaya koyar.

rica ederim forum bunun için var :)

• quote:

biliyorum az öncede söylemiştim alıntı yapmıssınız ama herhalde okumamıssınız ben demiştim chevrolet yi seviyorum ama daewoo demişlerdi ona canım sıkıldı ve o konuyu açtım ben dışarıdaykende arkadaş saolsun açıklık getirmis o konuyu acmam içimdeki sıkıntıyı dısarı vurmamdı

biliyorum ve yazınızı okudum. yazdıklarımda benim aktarmak istediğim görüşlerim...

demek ki; hemen herşeye inanmamak, can sıkmamak, hemen dışa vurmamak gerekli.
    yanlış birşey söylemeden, yazmadan ve aktarmadan önce, biraz araştırma ile herşeyi öğrenmek mümkün olabiliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

biliyorum ve yazınızı okudum. yazdıklarımda benim aktarmak istediğim görüşlerim...

demek ki; hemen herşeye inanmamak, can sıkmamak, hemen dışa vurmamak gerekli.
    yanlış birşey söylemeden, yazmadan ve aktarmadan önce, biraz araştırma ile herşeyi öğrenmek mümkün olabiliyor...

doğru haklısınız hocam konuya acıklık getiren tüm arkadaslara tekrardan teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: dragongeorge

peki opelle aynı fiyat olsaydıda alacakmıydın

aynı fiyatta olsalar, aradaki 10.000tl gibi bir fark fiyat farkı, kaliteye ve kullanılan malzemeye yansıyacağı için seçim yapmak zor olabilirdi....

ama bu şartlar altında soruya vereceğim cevap; tabiki "opel alırdım" olurdu...

ek...şimdi opel fiyatlarına bakayım dedim. 2012 fiyat listesi çıkmış ve yaklaşık astralarda 1.400tl fark var.
    meriva ile ilgilenenlere duyurulur. 2011 başlangıç 1.4 100bg 38.413TL, 2012 1.4 100bg 43.362TL...
    insignia başlangıç 1.6 180bg 4.300TL zam geliyor...

artık "sıfır" araba da almak hayal olacak...fiyatlar çok arttı ÇOK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 1 Ekim 2011; 21:14:41 >
  • cruze daki otomatik şanzıman astra j deki ile aynı mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabd

cruze daki otomatik şanzıman astra j deki ile aynı mı acaba

bildiğim kadarıyla evet çünkü her ikisindede 6 ileri otomatik ve tam otomatik şanzıman
  • Bende yıllardır chevroleti göz Ardı ederdim daha sonra bir tanıdık cruse'u beğendiğini söyleyince , ikinci el alacağıma sıfır cruse alırım diye düşündüm ve test sürüsü dahil olmak üzere baya bir inceledim.
    Arac gercekten kaliteli malzemeden üretilmiş iç ortamda kullanılan malzemeleri beğendim, teknoloji olarakta ls plus modeli çok dolu , tip konusunda kimse birsey diyemez klasik nascar yaris arabalarının yırtıcı ve bir o kadarda güçlü imajını veriyor. Kullanım sırasında çukurlardan geçişlerde ve kötü yolda iyi performans veriyor ancak en cok çekince gösterdiğim motor gücü konusunda uzun yola çıkamadığım için deneme fırsatım olmadı ama sanki 124 lük bile zayıf kalmış gibiydi gerçi bu konuda yorumum tamamen subjektiftir çünkü atak Arac kullanmayı seven biri olarak bana zayıf geldi yeni avensis te zayıf geldi bu bağlamda yeni avensisin neresi atak değil diyen arkadaslar cruze için de aynı performansı yakalayabilir.
    Neyse olumsuz bir gelişme neticesinde benim sıfır Arac hayalim şimdilik rafa kalktı , Elimdeki pesinatla 140 bg laguna aldım. Memnunum. Standart bir 1600 cc ne gidiyorsa cruse da öyle gidiyor ve cok kaliteli , yeni elentra ya da baktım cruze daha kalite. 1600 cc bana yeter diyenlere kesinlikle cruze

• Cruze benim de başlarda temkinli yaklaştığım, ama özellikle WTCC ve BTCC yarışlarında harikalar yaratması sonucunda sıcak bakmaya başladığım bir model.

Hatta kendine pazarda sağlam yer edinebilmek için dersine abisi Astra'dan bile daha çok çalışmış bir öğrenci gibime geliyor.
  • Cruze model olarak beğendiğim bir araç ve otomatik dizel olarak güzel bir fiyattan giriş yapsın yarın beyaz veya siyah rengini hemen alırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.