Şimdi Ara

Crysis için yaptığım küçük mod (8800GT SS) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
11.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet modunuz gerçekten çok güzel ancak benim tam anlamadığım şey modlu görüntünün daha gri olması(ağaçların orası), o dumanla alakalı birşey sanıyorum? Çünkü normalde sizin mod ile olan görüntüler normale göre daha renkli oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PinziBMW -- 20 Kasım 2007; 21:47:02 >
  • Bu arada yaptığım modda bulunan birkaç uzak netlik ayarı(texture streaming, view_dist_ratio vs) very high details te bile bulunmamaktadır.

Yani üstteki resimde bulunan dağlar very high da bile benim yaptığım mod kadar ayrıntılı gözükmemektedir..
  • Hocam vistadaki ışıklar için hangi ayarı yapmamız lazım mesela vistada gece silahların fenerinden çıkan ışık xpye göre çok daha güzel bunun gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Hocam vistadaki ışıklar için hangi ayarı yapmamız lazım mesela vistada gece silahların fenerinden çıkan ışık xpye göre çok daha güzel bunun gibi

Oyunda ışığı etkileyen o kadar çok parametre var ki..

Ama ışıkları asıl etkileyen parametreler q_Renderer, r_ColorGrading, r_DepthOfField, r_sunshafts parametreleridir.. Vistadaki very high gibi ışığa sahip olmak için bu parametrelere verilmesi gereken değerler sırasıyla 3, 1, 2, 1 dir.

G_renderer tek başına en çok performans düşüren parametre.. Değeri 2 den 3 yapmak yaklaşık %25 performans düşürüyor..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Soultrap akıcı oyundan kastın kaç fps?
    ben 8800GT ile avarage 40 fps görmek istiyorum ama çok zor. Yardım
    G_renderer daha da üzer
  • quote:

Orjinalden alıntı: xo
    Soultrap akıcı oyundan kastın kaç fps?
    ben 8800GT ile avarage 40 fps görmek istiyorum ama çok zor. Yardım
    G_renderer daha da üzer

Herşey high da 8800GT avg 40-45fps veriyor zaten. Benim yaptığım modla ise avg 25-28fps ile oynuyorsunuz.

Yalnız aradaki performans farkı bu görsel şölene kesinlikle değer. Ve oyundaki motion teknolojisi oyunun 25fps de bile rahatsız etmemesini sağlıyor..
  • Soultrap ekran kartının hafıza kullanımı hakkında bilgi verebilirmisin bu ayarlarında? benim gts 400'e yaklaşıoda
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyido

Soultrap ekran kartının hafıza kullanımı hakkında bilgi verebilirmisin bu ayarlarında? benim gts 400'e yaklaşıoda

Bu ayarlarda 500.9mb ye çıkıyor ve orda kalıyor. (1440x900 AA off Custom details)
  • Saol Soultrap.. Söylediklerine ek olarak verebileceğim şeyler var gösellik açısıdan...

r_SSAO 1 << .. ambient occulision
    r_SSAO_quality 2 <<< standart 1 geliyor ama 2 de farkı anlaşılıyor, çok daha iyi kaliteli
    e_terrain_ao 1 <<< 0 ve 1 farkını anlamanız için uzun ağacları bol bi yere gidin

r_useedgeAA 2 <<< .. bitki-vegetation da fake AA gibi bişey... fps kaybı yaşatmadı bana. Ve çok daha fazla görsellik kattı.

r_Beams = 1
    r_BeamsDistFactor = 0.01
    r_BeamMaxSlices = 300

r_sunshafts 1 padron vermişsin :P sonradan gördüm

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 21 Kasım 2007; 1:57:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: disorderpunk

Saol Soultrap.. Söylediklerine ek olarak verebileceğim şeyler var gösellik açısıdan...

r_SSAO 1 << .. ambient occulision
    r_SSAO_quality 2 <<< standart 1 geliyor ama 2 de farkı anlaşılıyor, çok daha iyi kaliteli
    e_terrain_ao 1 <<< 0 ve 1 farkını anlamanız için uzun ağacları bol bi yere gidin

r_useedgeAA 2 <<< .. bitki-vegetation da fake AA gibi bişey... fps kaybı yaşatmadı bana. Ve çok daha fazla görsellik kattı.

r_Beams = 1
    r_BeamsDistFactor = 0.01
    r_BeamMaxSlices = 300

r_sunshafts 1 padron vermişsin :P sonradan gördüm

kolay gelsin

r_beam ayarları görsellik olarak neredeyse bişey katmıyor ve beammaxslices performansa etki ediyor o yüzden gerek görmedim..

Oyun içi ayarlardan high seçili olduğu için r_SSAO, e_terrain_ao değerleri zaten 1 bende. r_SSAO_quality yi 2 olarak bir deneyeyim.

r_useedgeAA 2 değerini kabul ediyor mu? incrysis forumunda max değer 1 olarak gösterilmiş ama.. Neyse bir deneyeyim bakayım..

Paylaşım için saol..

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Arkadaşlar gelen msjlardan anlıyorum ki konu pek anlaşılmamış. Bazı arkadaşlar benim bu modu performans kazanmak için high details in üzerine yaptığımı zannediyorlar.

Oysa bu mod high details üzerinde görüntü kalitesi elde etmek için ve very high a göre daha fazla performans elde etmek için yapıldı..

Aşağıda tamamen aynı sahnelerden Medium Details, High details, Custom details (kendi yaptığım) ve Ultra high details görüntü farklarını kıyaslayacağım. Umarım bu sefer anlaşılır.

1440x900 AA off Dx9 Herşey Medium Details

Crysis için yaptığım küçük mod (8800GT SS)

1440x900 AA off Dx9 Herşey High Details

1440x900 AA off Dx9 Custom High Details (Kendi yaptığım mod)

1440x900 AA off Dx9 Ultra High Details

Arkadaşlar konuyla ilgilenenler lütfen bütün SS leri çok dikkatli inceleyip ve fps bakıp sonra yorum yapsınlar.

burda senin yaptığın modda bazı gölgeler var ama bu gölgeler ultra high detayda yok acaba neden öyle olmuş?

• quote:

Orjinalden alıntı: DaRKS0uL

burda senin yaptığın modda bazı gölgeler var ama bu gölgeler ultra high detayda yok acaba neden öyle olmuş?

Gölge derken suyun üzerindeki yansımaları mı kastediyorsun yoksa dağdaki bazı gölgeleri mi?
  • yaw senin ayarlari koydum soultrap
    oyunda ara ara donmalar oldu

bende geri kaldirdim eski yonden cvargroups daki dosyalari deistim

sadece shadow medium gerisi high(shadow high gerisi very high oluyor) ayrica 8x af actim aa kapali

tabi genelde 22-25 fps arasi oynuyorum ama grafikler dehset ya

turkce de yaptim oyunu bu kadar zevk aldigim oyun yoktu uzun zamandir

kesinlikle ingilizcesini oynamayin arkadslar elinize turkce gecene kadar bekleyin

korelilerin bir lafi aynen soyle

el bombasi attim erkek gibi dovus dedi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 21 Kasım 2007; 3:39:26 >
  • 2 sinide ama benim aklıma daha çok gölgeler takıldı.senin modda en arkadaki kara parçasının gölgesi var.utra high da yok.bide sağdaki kaya parçasının yansıması yok olmuş gibi geldi.
  • memory 1000 lere çıkıyor bende yahu?
    nerede hata yapıyorum?
    512 8800GT var...

autoexec

r_displayinfo=1
    con_restricted=0
    sys_spec_GameEffects = 3
    sys_spec_ObjectDetail = 3
    sys_spec_Particles = 3
    sys_spec_Physics = 3
    sys_spec_PostProcessing = 3
    sys_spec_Quality = 3
    sys_spec_Shading = 3
    sys_spec_Shadows = 3
    sys_spec_Texture = 3
    sys_spec_VolumetricEffects = 3
    sys_spec_Water = 3
    e_detail_materials_view_dist_xy = 4096
    e_detail_materials_view_dist_z = 256
    e_cull_veg_activation = 70
    e_vegetation_sprites_distance_ratio = 1.5
    e_view_dist_ratio_vegetation = 50
    e_water_ocean_fft = 1
    e_water_tesselation_amount = 10
    q_Renderer = 3
    r_ColorGrading = 1
    r_DepthOfField = 2
    r_sunshafts = 1
    r_WaterReflectionsQuality = 3
    r_WaterUpdateDistance = 0.2
    r_TexturesStreaming = 0
    r_MotionBlur =1

bu arada 19 inch monitör 1280x1024
    aa ve af kapalı
    nvidia crysis beta driver
    1010MB oluyor memeory

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 21 Kasım 2007; 10:30:10 >

• Dün kendi hazırlamış olduğum ve Soultrap arkadaşımızın verdiği bilgilerle geliştirdiğim autoexec dosyasıyla mutlu mesut oynuyordum. Prophet le konuştuğumuz bir sinematik sahnede geriye yaslanıp izlerken evdekiler odama geldi, "bu hangi film" diye sorunca gülmeden edemedim. Ama sonra biraz daha dikkatli bakınca evdekilerin haksız olmadığını düşündüm, gerçekten bazen CGI film mi izliyorum oyun mu oynuyorum anlamak zor. Oyun high details te artık çamur gibi gelmeye başladı gözüme, sonu hiç iyi değil bu işin. Oyun kesinlikte kendi geliştirdiğiniz ayarlarda oynanmalı. Fan sesinden nefret eden birisi olarak fazla o/c yapmadığım için biraz düşük FPS alıyorum diğer GT sahiplerine nazaran. Hele dün adayı kar kaplayınca gördüğüm tek haneli fps ler gözümü iyice korkuttu. AA yı kapatmaktan başka çare yok.

• Öncelikle ellerine sağlık Soultrap, güzel bi çalışma olmuş benim bir sorum olacak ;
    ben de ekran kartı hd2900pro var acaba senin cfg yi kullansam aynı ferformansı alırmıyım acaba ?
  • Oyun, kendi yaptığım modla bende de son derece akıcı olarak çalışmaktadır. Bu arada arasıra donmalar, sistem belleğinin dolması ve sanal bellek kullanımının artmasından kaynaklanıyor. Bende sanal bellek windowstan kapalı..
  • teşekkür ederim soultrap akşam eve gidince deneyecem.

bide ben bu oyunu Q6600, 8800GT ve 2GB ram ile oynuyorum. 169.09 sürücü yüklü, microsoft molti core yaması yüklü. çözünürlük 1440x900, ayarlar high, ama nedense crysiste 2. bölümden sonra 30 fps yi geçemiyorum, ortalama 25 veriyor, bazen 18-19' a düşüyor. bunun nedeni nedir acaba? birinci bölümde ortalama 35 fps ile oynuyordum, ikinci bölümden sonra düştü. acaba ekran kartımı ısınıyor diye şüphelendim, gittim ekran kartı soğutucusu taktım, dün iki saat crysis oynadıktan sonra çıkıp baktım işlemci 45 derecede, ekran kartı sıcaklığı 55 derecede. ( soğutucu takmadan önce 76 dereceye çıkıyordu ). ama fps yine ortalama 25, sık-sık donmalar oluyor. neden böyle oluyor anlamadım gitti ya.
    bu arada 8800GT başka oyunlarda cidden dehşet fark atıyor. far cry da her şey very hayt, 1440x900 çözünürlükte ortalama 125 fps veriyor.

• @xo,

Ekran kartı memory kullanımının 1010mb lere çıkması gerçekten garip? Tam olarak ekran kartı belleğini gözlemlediğinden eminmisin?

Ben 500mb civarı ekran kartı belleği kullanımı oluyor yaptığım ayarlarla..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.