Şimdi Ara

Crysis için yaptığım küçük mod (8800GT SS) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
11.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DaRKS0uL

2 sinide ama benim aklıma daha çok gölgeler takıldı.senin modda en arkadaki kara parçasının gölgesi var.utra high da yok.bide sağdaki kaya parçasının yansıması yok olmuş gibi geldi.

Alıntı yaptığın görüntüde Ultranın yansımalarının yok gibi görünmesi, Ultranın daha doğal görüntü sunmasından kaynaklanıyor. Yine gölgelerde aynı şekilde.

Bu arada baya eksi bir posttan alıntı yapmışsın. Artık yaptığım config dosyası tamamen Ultra gibi görünüyor.
  • en son güncel halini tekrar yazabilirmisin veya hazır config dosyasını
  • bu cfg yi kullanmak için illa 8800GT mi olması lazım arkadaşlar 2900 de aynı ferformansı alamazmıyız acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrRain

Dün kendi hazırlamış olduğum ve Soultrap arkadaşımızın verdiği bilgilerle geliştirdiğim autoexec dosyasıyla mutlu mesut oynuyordum. Prophet le konuştuğumuz bir sinematik sahnede geriye yaslanıp izlerken evdekiler odama geldi, "bu hangi film" diye sorunca gülmeden edemedim. Ama sonra biraz daha dikkatli bakınca evdekilerin haksız olmadığını düşündüm, gerçekten bazen CGI film mi izliyorum oyun mu oynuyorum anlamak zor. Oyun high details te artık çamur gibi gelmeye başladı gözüme, sonu hiç iyi değil bu işin. Oyun kesinlikte kendi geliştirdiğiniz ayarlarda oynanmalı. Fan sesinden nefret eden birisi olarak fazla o/c yapmadığım için biraz düşük FPS alıyorum diğer GT sahiplerine nazaran. Hele dün adayı kar kaplayınca gördüğüm tek haneli fps ler gözümü iyice korkuttu. AA yı kapatmaktan başka çare yok.

Tek haneli fps görmene şaşırdım. Benim en çok düştüğü yerde 15fps altına inmedi karlı bölümlerde. Bu arada evet oyunu modlu(yani neredeyse max ayrlarda) filmden ayırt etmek zorlaşıyor.

Crysis için yaptığım küçük mod (8800GT SS)

Not : Koyduğum SS ler tamamen normal oyun içi SS lerdir.(yani oyun motoru ile direk sinematik giriyor)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: Rhem

bu cfg yi kullanmak için illa 8800GT mi olması lazım arkadaşlar 2900 de aynı ferformansı alamazmıyız acaba ?

HD2900pro ile çok ciddi performans kaybedersin bu ayarlarda. Çünkü 8800GT ile (oc li) 45fps civarı aldığım yerde HD2900 pro@XT yaklaşık 30fps alıyor.(arkadaşımın makineden biliyorum)

Bu ayarlarda 8800GT 25-28fps avg lere düşüyor. Düz orantı kursak HD2900pro@xt 18fps lere fln düşer..

Bu arada HD2900pro@XT eski kartım.
  • diyorsun ki sen git 2900 u sat yerine 8800gt al yada bu ayarlarla hiç uğraşma yeni nesil gts ler cıkana kadar bekleyeyim bari daha doru bir karar olur gabila. Teşekkürler yorumun için.
  • Birkaç SS daha..

• Bütün ss leri baştan sona inceledim ve kusura bakmazsanız ben söylenilen kaliteyi hiçbir ss te göremedim. Bunun sebebinin büyük ihtimalle 8800 GTden kaynaklandığını düşünüyorum. Bilhassa bana göre shader kalitesi oldukça kırpılmış geldi. Nvidia performansı arttırmak için böyle bir yola başvurmuş olabilir. SS ler yanıltıcı olabilir ama bu görüntüleri gördükten sonra 8800 GTnin yakınından bile geçmem şahsen.
  • 8800GT ile bunun alakası ne ? Bu konuda mod üzerine çalışılıyor. Arkadaş mod yapmış, grafikler daha iyi gözüküyor.İsteyen 2900Xt sinde dener, isteyen 3870'inde isteyen 8800'ünde...

Dervişin fikri neyse zikri de odur demişler, o hesap seninkisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 21 Kasım 2007; 14:47:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: DaRKS0uL

2 sinide ama benim aklıma daha çok gölgeler takıldı.senin modda en arkadaki kara parçasının gölgesi var.utra high da yok.bide sağdaki kaya parçasının yansıması yok olmuş gibi geldi.

Alıntı yaptığın görüntüde Ultranın yansımalarının yok gibi görünmesi, Ultranın daha doğal görüntü sunmasından kaynaklanıyor. Yine gölgelerde aynı şekilde.

Bu arada baya eksi bir posttan alıntı yapmışsın. Artık yaptığım config dosyası tamamen Ultra gibi görünüyor.

banada öyle gelmişti.En arkada duran kara parçasının gölgeside baya bi önündeki ağaçların önüne düşüyor.Zaten öbür türlü mantıklı bi açıklaması yok.

• sistemi iyi olanlar :)
    r_useedgeAA 2
    ve
    r_useedgeAA 1 SS leri koyarsanız sevinirim. İnternette bakarım bulabilirsem koyucam. 2 değerinin görsellik olarak getirisi çok. Deneyin...

• quote:

@tuger,

Bu arada merak ettiğin bir konu hakkında ayrıntı vereyim. Oyunu 2saat gibi bir süre kesintisiz oynadım. Benim custom ayarlarda. Ve bellek kullanımı 500mb ye dayandı(maksimum 500.9mb gördü). Yani oyun bellek kullanımını hiçbir şekilde 500mb nin üzerilerine taşımadı.

Benim burdan çıkardığım sonuç, oyun kartın bellek miktarını algılayıp ona göre cache yapıyor. Ve yeri geldiğinde bellekte tuttuğu cache bilgilerinin birazını çıkararak oyunun devamlı 500mb civarı kullanmasını sağlıyor..

Birde oyunu 500mb nin üzerinde bellek kullanmaya zorladım. 1440x900 8xAA 16xAF ve Very high details açarak. Oyun bu şekilde direk 3-4fps lere düştü ve hiçbir şekilde akıcılık kazanmadı.

autoexec.cfg dosyasında ( r_displayinfo=1 ) komutu girdiğimde,
    gördüğüm memory kullanımı 1000 lerin üstünde,
    bakınız örnek olması için koyduğum resim. Benim ss değil. (Memory olayını buradan gördümde, acaba siz başka bir yerden mi gördünüz olayına girdim)

çok acaib gelmeye başladı. Virtual memory kapalı fian demiştiniz acaba ondan mıdır nedir?

r_displayinfo=1
    con_restricted=0
    sys_spec_GameEffects = 3
    sys_spec_ObjectDetail = 3
    sys_spec_Particles = 3
    sys_spec_Physics = 3
    sys_spec_PostProcessing = 3
    sys_spec_Quality = 3
    sys_spec_Shading = 3
    sys_spec_Shadows = 3
    sys_spec_Texture = 3
    sys_spec_VolumetricEffects = 3
    sys_spec_Water = 3
    e_detail_materials_view_dist_xy = 4096
    e_detail_materials_view_dist_z = 256
    e_cull_veg_activation = 70
    e_vegetation_sprites_distance_ratio = 1.5
    e_view_dist_ratio_vegetation = 50
    e_water_ocean_fft = 1
    e_water_tesselation_amount = 10
    q_Renderer = 3
    r_ColorGrading = 1
    r_DepthOfField = 2
    r_sunshafts = 1
    r_WaterReflectionsQuality = 3
    r_WaterUpdateDistance = 0.2
    r_TexturesStreaming = 0
    r_MotionBlur =1

bu arada 19 inch monitör 1280x1024
    aa ve af kapalı
    nvidia crysis beta driver (169 muydu ne idi)
    2GB ram, XP, duel core 2.2GHz filan

Bu arada şu dandik Frap midir nedir onun yerine konsoldan screenshot etmeyi buldum sonunda

r_GetScreenshot [0,1,2] - bu emri girerseniz 1 veya 2 olarak zank diye ss alırsınız. \My Games\Crysis\ScreenShots buraya kaydedilir. default olarak F12 tuşu bu emire bağlıdır, ss almak için F12 basın yeterli.

"capture_file_format [jpg,bmp,tga,hdr] - Allows you to set the format for screen captures. The default is JPG.

capture_folder [path] - Determines the path to which screen captures are made, can be specified manually, e.g. capture_folder C:\Temp. The default output folder is the \Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\CaptureOutput directory, created when you first capture something.

capture_frames [0,1] - If set to 1, this begins continuous screen captures multiple times a second in the format specified by the capture_file_format variable, to the path specified by capture_folder. If you just want to capture a single frame, use the r_GetScreenshot command instead.

e_screenshot [1,2,3] - There are a range of commands starting with e_screenshot that can be used to take a variety of types of screenshots in the game. You can use commands such as e_screenshot_file_format, e_screenshot_width and e_screenshot_height to set the parameters for the output of the screenshot. The default output folder is Screenshots found under your \Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Game\ directory."

e_screenshot_width 5120
    e_screenshot_height 3200
    e_screenshot_file_format (insert jpg or something here)
    e_screenshot 1

yukarıdakilerde olur

birde şu ayının yaptığına bakın :)
    http://duggmirror.com/pc_games/5120x3200_screens_in_Crysis_OMG/20253b08669ef5509abb8fe5cac57a87_lolat1080p3.jpg
    http://duggmirror.com/pc_games/5120x3200_screens_in_Crysis_OMG/cb06dd1ff006f0b692f6e0d2420006d1_lolat1080p2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 22 Kasım 2007; 7:47:25 >

• Akşam işlemciyi 3 Ghz den 3.42 ye, ekran kartını da 671/1600küsür/2000 den 712/1725/2000 hızlarında çıkararak denedim. Sonuç gayet iyi. Sadece sinematiklerde FPS 13-14 seviyesine düştü.

Kısaca herkese biraz vakit ayırıp kendi autoexec dosyasını hazırlamasını tavsiye ediyorum. Özellikle high ayarlarla yetinmeyen, vista kullanmak istemeyen ve very high detay kalitesinde oynamak isteyenler için birebir.
  • quote:

Gördüğünüz üzere SS ler arasındaki kalite farkı oldukça az olmasına rağmen ciddi fps farkları var.

Config dosyasının son halini gerçekten çok beğendim. Tam bir kalite/performans config i oldu.

Az fark mı var..

Resimlerde bariz fark var ultrahigh lık bişey kalmamış.

Ultrahigh yapma high yap mod kullanma fps yine arttsın görüntü yine aynı olsun..
  • Ben bu cfg yi 2900pro da denedim aynen hiç bir ekleme yapmadan birebir burdan aldım kopyaladım ,cfg den önce tüm ayarlar yüksek aa kapalı 40 civarı fps alırken cfg ile aldığım fps 30 civarı oldu ve oyun gayet de akıcı oynanıyo bu grafikler için 10 fps feda olsun ne olcak ki
  • Soultrap
    sendeki dosyanın son durumu nedir acaba ve aynı sahnelerde kaçar fps düşüş yaşıyorsun?
  • 8600Gt ile kullanabileceğimiz bir config yokmu arkadaşlar?

Buradaki configi denedim, ram kullanımı 650mb civarına çıktı.
  • Soultrap hocam çalışma için teşekkürler. Verdiğin config ayarları x1950pro ile uyumlu çalışırmı acaba. Normalde medium seviyede 30-35 Fps alıyorum. High detais'de fps yarıya düşüyor. Bu mod ile high detailsde 20'nin üzerinde Fps alabilirmiyim dersin . Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

Soultrap hocam çalışma için teşekkürler. Verdiğin config ayarları x1950pro ile uyumlu çalışırmı acaba. Normalde medium seviyede 30-35 Fps alıyorum. High detais'de fps yarıya düşüyor. Bu mod ile high detailsde 20'nin üzerinde Fps alabilirmiyim dersin . Teşekkürler.

Gölge ve AA dan feragat ederek bu ayarları tahminimce kullanabilirsiniz. Gölgeyi medium a getirerek deneyin bence. Yada autoexec.cfg dosyasındaki komutları konsolda tek tek iptal ederek deneme yanılma yoluyla kendi sisteminize en uygun grafikleri bulmaya çalışın.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.