Şimdi Ara

CS:GO düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamdaki şekilde. Önceki dönemlerde böyle bir sıkıntı hissetmiyordum ancak son dönemlerde ciddi bir şekilde sinirimi bozan kimi zaman bunu takıntı yaptığımdan oyuna odaklanmama ve oynama isteğime engel olan bir olaydan bahsedecğeim. CS:GO oynarken oyun içerisinde yer yer 290fpsleri görüyorum ama bu 130lara da düşüyor 100lere de düşüyor kafasına göre bazne anlık takılmalar oluyor ama en çok hissettiğim şey görüntünün akıcı olmadığı. Yani ben 130-290 fps civarı gördüğümde bile oyunun akıcı olmadığını hissediyorum. Bu sorunun sebebi ne olabilir artık çıldırıcam cs go dışında ekran kartı ve işlemciyi çok kullanan oyunlarla çok haşır neşir olmadığım için pek bi test de yapamıyorum ama en son dirt rallyi ultra ayarlarda gayet akıcı bir şekilde 70-100fps arası oynayabiliyordum. Hayır oyunu bir de en düşük ayarlarda oynuyorum bi fxaa açık, antisoptic filterle msaa 4xte 1600x900 çözünürlük ki bunlar da zaten yine böyle bir sistemde buna sebep olacak şeyler değil. Zaten full ayarlarda bile aynı şeyleri alıyorum yani aslında very lowla high arasında herhangi bir akıcılık farkı hissetmiyorum orası da ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

Arkadaşlar sistemim imzamdaki şekilde. Önceki dönemlerde böyle bir sıkıntı hissetmiyordum ancak son dönemlerde ciddi bir şekilde sinirimi bozan kimi zaman bunu takıntı yaptığımdan oyuna odaklanmama ve oynama isteğime engel olan bir olaydan bahsedecğeim. CS:GO oynarken oyun içerisinde yer yer 290fpsleri görüyorum ama bu 130lara da düşüyor 100lere de düşüyor kafasına göre bazne anlık takılmalar oluyor ama en çok hissettiğim şey görüntünün akıcı olmadığı. Yani ben 130-290 fps civarı gördüğümde bile oyunun akıcı olmadığını hissediyorum. Bu sorunun sebebi ne olabilir artık çıldırıcam cs go dışında ekran kartı ve işlemciyi çok kullanan oyunlarla çok haşır neşir olmadığım için pek bi test de yapamıyorum ama en son dirt rallyi ultra ayarlarda gayet akıcı bir şekilde 70-100fps arası oynayabiliyordum. Hayır oyunu bir de en düşük ayarlarda oynuyorum bi fxaa açık, antisoptic filterle msaa 4xte 1600x900 çözünürlük ki bunlar da zaten yine böyle bir sistemde buna sebep olacak şeyler değil. Zaten full ayarlarda bile aynı şeyleri alıyorum yani aslında very lowla high arasında herhangi bir akıcılık farkı hissetmiyorum orası da ayrı.

Benim tek bir tavsiyem var kardeşim , imzan da göremediğim kadarıyla kasanda ssd yok , 120 GB lık HyperX Fury veya 850 Evo gibi (840 Evo bile olabilir uygun bulabilirsen) uygun fiyatlı ssd alıp oyunu direkt ssd üzerine yükleyip denemeni tavsiye ederim , ben hem hdd hem ssd kullanıyorum olayın tekniğine son derece hakim değilim ama sana şöyle örnek verebilirim ;

Ssd de yüklü bir film için Media Player dan başlat dediğim saniyede oynamaya başlıyor kaç defa hangi aralıklarla denediğim fark etmeksizin , 7200 RPM lik hdd den aynı filmi izlemek istediğimde ise okuma ve erişim süresinden dolayı çok olmasa da bazen birkaç sn filmin oynatılmaya başlamasını beklemek zorunda kalıyorum Hdd - SSD farkı !

Dediğim gibi belki yanlış bir teknik örneklendirme ama tespitim bu , oyunlar için fps değeri iyi görünse de anlık (açıklanamayan,sebepsiz) donmaları belki de açıklayabilir.

Sistemin için iyi yatırım yapmışsın , durumun varsa ve yanlış görmediysem ssd ye sahip değilsen 120 GB lık da olsa ssd alıp windows + söz konusu oyunu üzerine kurmayı dene aynı ayarlarda bir de ssd den oyna fark etmezse de bir şey kaybetmez sin sistemine ciddi bir hız kazandırırsın , bu yatırımı yapacak (120 GB kaliteli SSD'ler 200₺ civarı) durumun varsa geçerli bu önerim.

• ssd şart değil ama sorunun hdd kaynaklı olabilme ihtimali var.
    kullandığım bilgisayarda hem ssd hem hdd var. iki diske de lol yükledim.
    hdd çok eski ve bad sectör vermiş bir hdd (bad sectörlü kısmı kullanmıyorum, 600 gb hdd yi, yaklaşık 400 gb kullanıyorum)
    ben oyunu hdd'den açtığımda oyunda çok ufak takılmalar yaşadım. fps 19 lara 0.5 saniyeliğine düşüp tekrar eski haline geliyordu.

hdd birleştirme yapmanı öneririm.

ama ben daha çok sorunun işlemcide olduğunu düşünüyorum,
    arka planda çalışan, kendini güncelleyen, tarama yapan herhangi bir uygulama olabilir.
    bu sorunun başladığı zamanlarda bilgisayarına kurduğun programlara göz at,
    sürekli ihtiyacın olmayan programları otomatik başlatmasını kaldır ve hizmetlerden o programın hizmetini durdurmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 21 Ocak 2016; 6:11:25 >
  • Güncel Driverlarla bi tekrar dene derim eğer sorun devam yeni başlamışsada bir önceki driverlara dön düzlmesi lazım
  • fps yi görmek için monitörünüz önemli 60hz monitör kullanıyorsunuz en fazla 60fsp görebilirsiniz monitör size engel oluyor 290 fps bile olsa sadece 60 fsp görürsünüz üstü çöpe gidiyor hz si yüksek monitör alınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.