Şimdi Ara

CS:GO FPS düşüşü yaşıyorum, öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar cs:go oynarken aslında 200e yakın fps alıyorum, fakat bu zaman içinde ve oyunda(mesela smoke rushlarda) düşüyor. Hatta bazen kasıyor bile. İşlemci ya da ramdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Biraz bütçem var yenilik yapabilirim, bilen abilerin tavsiyelerini bekliyorum :)

Anakartım: MSI 970A-G46 (MS-7693)
    İşlemci: AMD FX-4100
    Monitör ve ekran kartım: VG248 (1920x1080@144Hz)
    2048MB ATI AMD Radeon HD 7800 Series (MSI)
    RAM: 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 799MHz

İşlemci ve anakart en çok ısınanlar, fakat en fazla 65 veya 70i gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chasy31 -- 30 Aralık 2015; 0:08:04 >

• chasy31 kullanıcısına yanıt
    1350 TL lik monitör kullanıp böyle bir sisteme sahip olman şaşırttı açıkçası. Stabilite sorunların var.Yazılımsal olabilir bir bakımını yapabilirsin olmadı bir formatlayıp temizleyebilirsin. Advanced System Care öneririm.
    Donanımsal olarak tavsiyem i5 Intel e geçebilirsin bütçen varsa.
    Ramlerinin hızı düşük geldi 799 MHz. 4 gb 1600 Mhz ramlere geçmen daha sağlıklı olabilir gibi geliyor stabiliteyi arttırır. 8gb 1600Mhz ye geçersen tadından yenmez.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html Bunun gibi güncel bir ekran kartı tavsiye ederim ekran kartı değiştirmek isterseniz.

• TheThroner kullanıcısına yanıt
    Gereksiz eleştirinizi anlayamadım, i5'e AMD ile geçiş yapmamı mı bekliyorsunuz, bilen birileri demiştim. Herneyse gece gece :)
    Şuraya stabilite(?) için bi not düşeyim; ekran sonradan geldi, 0'dan kasa toplamak yerine varolan temiz kasayı geliştirerek uyum sağlayacağım.
    İlk başta ben eleştri yapmadım sonuçta burası forum ve bir konuyu tartışmak için konular açılıyor. Bilen biri diye eleştri yapan sizsiniz ama Superonline Çağrı Merkezlerinde Bilişim Uzmanı olarak çalıştım. Konu benim hobim değil mesleğim. Sorununuza gelindiğinde Ram den kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca Intel 'in AMD den daha stabil çalıştığını söyleyebilirim. Mesela bende MacBook Pro var. Oynadığım oyunlar Cs:Go ve Lol. Fps im sabittir. 65-70 arası değişir sadece. Bu yüzden Intel e geçebilirsiniz dedim bir Intel i5 işlemci ve Gaming Anakartla beraber. Anakartta sistemin Stabil çalışması için önemli rol oynar. Ram upgrade i ucuz ve kolaydır. Benim tavsiyem ilk başta 1600 Mhz Ram upgrade inden yana olucaktır burda amacımız yardım etmek kavgaya tutuşmak değil
    islemci'den Darbogaz Yapiyor FX-8350 Olsa Kesinlik'le Darbogaz Yapmaz islemciye OC Yapin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Benimde amacım öyle, 1. mesajına oranla bu mesajın ne kadar yapıcı, bende cevabımda öyle olmasına dikkat edeceğim. Önerin için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla ilk işim makineye yüksek mhz'li bi ram takmak olacak. Ekstra bi sorum daha var, bu rami çıkartıp atayım mı yoksa alacağım ram'i bunun yan slotuna mı takayım?

2. olarak, sadece cs-go oynadığım için gaming ürünlerini düşünmüyorum, çünkü son derece pahalılar ve cs-go için hayli hayli fazlalar. Anakartı illa değişmem gerekir mi? Yoksa işlemciyi & ram yükseltirsem istediğim fps'e ulaşır mıyım
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8350-soket-am3-4ghz-16mb-onbellek-125w-32nm-islemci.html aha bu reisi mi takmam lazım? Yoksa elimdeki 3 senelik yadigar işlemci mi OC yapsam götürür mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Şöyle söyleyim. 200 FPS almakla 144 FPS alman arasında fark yok. Çünkü Monitörünün Yenilenme Hızı 144Hz. Yani saniyede en fazla 144 frame gösterebiliyor. Ki buda bir oyuncu için en iyi hz. Cs go'da 144 fps almak zor birşey değil. Ekran kartında yeterli. Açıkça söylemek gerekirse Eski rami sat 2x4GB 1600Mhz ram tak. Windows 7 Ultimate 64 bit kur. Advanced System Care kur bilgisayara ve gaming modunu aç ram 'i hatırlatır. Cs Go da konsola max_fps 144 yaz sabitle 144 fps ye sistemini. Aradığın performansa ulaşırsın.
    Anakartın 2133MHz ye kadar Ram desteklediği için
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html?srt=UP
    almanı şiddetle tavsiye ederim. 200 TL ye hem 8 gb hem 1866 Mhz(seninkinin 2.5 katı ) ayrıca CL9 olduğu için gecikme kaybı baya düşük olur.

Tamamdır bunu alıyorum o halde, umarım işlemcinin açığını kapatır ve şu kasma sorunu ortadan kalkar. Teşekkür ederim
    Siz Bilirsiniz Butceniz Varsa Hic Dusunmeden Alabilirsiniz.

Aldıktan sonra ekle steamden oynayalım
    http://steamcommunity.com/id/furkanpolat/
  • Biri kafayı 8350 ile bozmuş her yoruma atlıyor öteki 799mhz'in aslında 1600mhz demek oldugunu bilmiyor ram al diye ötüyor forum ne hale geldi çoluk çocuk kaynıyor...

Elindeki işlemciye biraz overclock yap msi oc genie destekliyorsa anakartın biosdan çok kolay yapabilirsin çok farkını hissedeceksin oynadığın oyun 2 çekirdeği kullanır kullanmaz 8350 alsanda o fazladan 4 çekirdeğin sana bi getirisi olmayacaktır boşa para harcarsın biraz overclock yap ve beni etiketleyerek HDTUNE benchmark testi yapıp gönder bi diskine bakalım bide overclock yapalım sorunun kalmaz güzelce kullanabilirsin sistemi

Birde sıcaklıkların cok fazla 4100 55-60 derecelerde gezen bir işlemcidir stok fanıyla harici bir soğutucu alman gerekli diye düşünüyorum bütçeni belirtirsen öneri yaparım ama ortaya orta fiyatlı bi cihaz atıyorum şimdi

http://www.hepsiburada.com/silverstone-ar01-775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucusu-sst-ar01-pm-bd304016

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmayı bilmiyorum, biraz araştırdım ama MSI ve 4100 için detaylı bi bios anlatımı bulamadım.

Harici bi stok fanım bulunuyor işlemcinin üstünde, sıcaklığı bu yüzden 30-40 arası oyun içerisinde 50-60'a çıktığını gördüm hocam.
  • Elinde kullandıgın sogutucu nedir? Macunu yeniledin mi toz var mı üzerinde?

Anakartın oc genie destekliyor baktım şimdi overclock yapmayı bilmene gerek yok tek tuşla overclock yapacaksın Sadece biosa gir ve oc genie özelliğini etkinleştir anakartın kendi yapabileceği en yüksek değere otomatik çıkartacaktır işlemcini 50-60 dereceler basit bir soğutucu ile doğal sıcaklıktır benim önerdiğim fan overclocklu halde max 55 gibi bir değerde çalıştıracaktır 4100'ü :)

Edit: Sakın ram almaya falan kalkma 1600mhz ramin var oc genie özelliğini açınca anakartın ramede overclock yapacak ve 1750-1850 arasında bi değere cıkartacak belleğin gayet güzel ve yeterli cpuz gibi programlarda belleğin frekansının yarısını gösterir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 30 Aralık 2015; 14:36:59 >
    5 dakika önce macunu yeniledim. Şansa bak :D
    Soğutucunun markasını bilmiyorum, üzerinde AMD yazıyor. Bilgisayarı 2. el olarak aldığım için onunla birlikte geldi. İsterseniz fotoğrafını çekip atabilirim.

Bios'tan hallediyorum o halde oc'i :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chasy31 -- 30 Aralık 2015; 14:24:02 >

• Stok soğutucun var üzerinde amd yazıyorsa benim gönderdiğim soğutucuyu alırsan sıcaklık sorunun gider :) Oc yapınca biraz daha ısınacaktır eğer 70 dereceyi geçerse sıcaklık kapatırsın overclocku soğutucu alırsın :) Oc yap fps sorunun düzelirse yapıştır soğutucuyu :)

Edit: SSD varmış sistemde sorun yok devam :) oc ile sorunun düzeleceğini düşünüyorum yap sonucu paylaş fazla ısınma yaşarsan yolladıgım sogutucuyu satın al :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 30 Aralık 2015; 15:25:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chasy31

Merhaba arkadaşlar cs:go oynarken aslında 200e yakın fps alıyorum, fakat bu zaman içinde ve oyunda(mesela smoke rushlarda) düşüyor. Hatta bazen kasıyor bile. İşlemci ya da ramdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Biraz bütçem var yenilik yapabilirim, bilen abilerin tavsiyelerini bekliyorum :)

Anakartım: MSI 970A-G46 (MS-7693)
    İşlemci: AMD FX-4100
    Monitör ve ekran kartım: VG248 (1920x1080@144Hz)
    2048MB ATI AMD Radeon HD 7800 Series (MSI)
    RAM: 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 799MHz

İşlemci ve anakart en çok ısınanlar, fakat en fazla 65 veya 70i gördüm.

Bendeki sorunla aynı her yolu denedim CS GO optimizasyonu bozuk diyip kurtuldum en sonunda

• Redshift kullanıcısına yanıt
    Benim şuan %50 düzeldi gibi, henüz 7-8 smokelik bi rusha girmedim ama 5'de falan fps'de aşırı bi düşme yaşamadım. Konuda yazanları değerlendirebilirsin.
  • Csgo işlemci kullanan bir oyundur ve bu yuzden ekran kartinida kullanamiyorsun. Islemci darbogaz yapiyor ve ekran kartinin gücü düşüyor. Yani sorun islemci

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.