Şimdi Ara

CS:GO FPS Sorunu ve Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arefe günü Monster Abra A7 V6.2 laptop aldım.

daha laptopu aldığım gibi saçmalamalar başladı, adamlar sadece windows 10 için yazılım cd'si koymuş içine fark etmedim. Onla yükledim hatalar verdi. Sonra baştan format atıp kendi sitesinden yazılımları yükledim.

Fakat şimdi şöyle salaklıklar yaşanıyor;

1- CS:GO gibi, basit bir grafik kartının bile ultra grafiklerde üst düzey fps verebileceği oyunda ben 35-40'ı zor görüyorum. Ekran kartı GTX 960M, işlemci i7 5700 5. nesil. İnternette araştırdım bu makinanın görmesi gereken fps 108. Fakat 35-40'ı geçmiyor.

Yaptıklarım:

- Ekran kartı olarak hd graphics'i kullanıyor mu diye kontrol ettim, kullanmıyor.
    - fps_max 200 yapsam bile 34-42 arası gidip geliyor fps.
    - Geforce experience'ın önerdiği ayarları kullandım gene de düşük. (Zaten geforce önerileri benim ayarladığımdan daha yüksekti.)

2- Oyunun içinde sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum.

- Format attım, gene aldım.
    - driverlerı yükledim, gene aldım.
    - oyun dosyalarında eksik var mı diye kontrol ettim, yükledim, gene aldım.

Daha önce böyle durumlar yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

En kötü yarın garantiye götüreceğim. Eğer saçma sapan bir şey söylerlerse aynı dakikada makinayı iade edeceğim, böyle bir saçmalık yok.

• biostan ekran kartını hangisi kullanıyor ona bakabilirsin ayrıca driverleri tekrar kur diyeceğim ama gerekte yok sanırım çünki format atmışsın yine aynı yazmışsın. Belki o formatta gelen driverleri silerek Monster Abranın sitesinden güncel olanları kurmayı deneyebilirsin. Pek senlik birşey değil gibi ayrıca mavi hata uğraşayım derken pc'yi yıpratabilirsin. Sabırlı biriysen servise vermeni tavsiye ederim.
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler öncelikle dönüş için.

Ayrıca driverları monster sitesinden indirdim. 15 günlük iade hakkım varken de iade etmek istiyorum. Daha aldığım gibi böyle sorunlar çıkartacaksa uğraşmama değmez bu alet açıkçası.

Böylesine donanım özelliğine abanıp, böylesine amatörce yazılım desteği sağlayan başka bir firma daha tanımadım maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgulbay

Hocam teşekkürler öncelikle dönüş için.

Ayrıca driverları monster sitesinden indirdim. 15 günlük iade hakkım varken de iade etmek istiyorum. Daha aldığım gibi böyle sorunlar çıkartacaksa uğraşmama değmez bu alet açıkçası.

Böylesine donanım özelliğine abanıp, böylesine amatörce yazılım desteği sağlayan başka bir firma daha tanımadım maalesef.

Hocam öyle düşünme. Teknoloji işi ŞANS'tır. En iyi pahalı markalar Toshiba,Asus,Msi vs. nette araştırsan bunların alımında da sorunlar çıkmıştır. Bazı parçalarında problem olabiliyor. Servise verirsin ya değiştirirler ya da yenisini verirler. Ama iade hakkın varsa iade et tabi uğraşma. Başka yerden aynı modeli yine alabilirsin ama bu ürün arızalı çıktı diye başka modele yönelmenin mantığı yok. Ürün fiyat&performans ürünüyse tekrar al tabi :)

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Müdür sıkıntım donanımsal sorun değil, sonuçta kavun değil bu koklayıp da çalışıp çalışmadığını anlayalım.

Benim derdim, böylesine büyük bir markanın yazılım için verdiği desteğin bu kadar alt seviyede olması... Bende toplama masaüstü gibi, tüm parçalarının birbirinden bağımsız olduğu bir alet vardı, anakartın bütün özelliklerinin driverını tek tuşla yükleyip sorunsuz çalışıyordum.

Bir bilgisayarı çalıştırmak için 17 farklı driver yüklenir mi valla delirttiler adamı ya.
  • Windows 10 kaynaklı sorun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 yüklü hocam.
  • mertgulbay kullanıcısına yanıt
    Durum nedir? Yoksa Windows 8.1'de de mi aynı sorın? Eğer aynı sorunsa oyunla alakalı olmalı çünkü bir çok şahıs CS fps sorunu konuları açıyor.

• Gene de siz laptop'a güvenmeyin belki onunla alakalıdır.

• İlk öncelikle şunları belirteyim. Driverleri Tam yüklediniz mi? Size yüklemeniz için cd veriliyor.
    2. Umuyorum laptopunuzu ''Fişe'' takmışsınızdır. Çünkü fişteyken NVDİA ekran kartı devreye giriyor.
    3. Sadece CS go yu değil diğer oyunlarıda deneyin. Çünkü Cs Go bazı bilgisayarlarda sorunlu bir oyun.
    4. Ben monsterin windows 10 verdiğini bilmiyordum. Genelde Windows 8.1 lisanslı satıyorlar. Windows 10 kendiniz mi istediniz yoksa onlar size sormadan mı yolladı. Laptopu özelleştirme menüsünde bir şey yaptınız mı?
  • Throttlestop programını indirin altta tsbench var ordan işlemciye %100 yükleme yapıp 1-2 dakika sonra sıcaklıkları ve frekansı kontrol edin. Mesela işlemciniz 2.5 ghz ise yükleme boyunca 2.5 ghz hızında çalışması gerekiyor. Sıcaklık 100 dereceye ulaşıyorsa işlemci sıcaklığı düşürmek için frekansı azaltacaktır. Fanın yükleme boyunca devamlı çalışması gerekir. Devamlı değil kesikli çalışıyorsa işlemci ısınır frekans düşer. Yani fps düşer. Bu tarz fps düşmesi sorunları genelde işlemci ile alakalıdır. Mavi ekran alırsanız(test sırasında) işlemci arızalı demektir.

Bu testten başarı ile geçtiyse furmark ile gpu yu teste alıyoruz. Yine sıcaklık 100 dereceye çıkarsa gpu frekansı düşürüyor ve fps düşmesi yaşıyoruz. Furmark açıkken arka planda throttlestop açık sıcaklık ve frekansa işlemci için de bakıyoruz. Hatta furmark açıkken hafif sallayın cihazı grafiklerde bozulma var mı ona bakın.

Bu testlerde sıkıntı varsa sorun donanımsaldır.

+yapabileceğiniz hdtune ve memtest86(ram için) testleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 27 Eylül 2015; 20:59:26 >

• Dostum bendede aynu sorun var 2 senedir cs go oynuyorum fps 130 120 den aşşağı düşmezdi windows 10 yükledikten sonra 30 a felan düştü sorun güncellemelerden kaynaklı bazen makine uçuyor bazense böyle kökten sorunu çözmek istiyorsan 8 e veya 7 ye geç, ben iyi bi güncelleme geldiği zaman bilgisayara geri yükleme noktası koyuyorum güncellemeleri kapa bide rahatlarsın pc nin bi suçu yok suç win 10 da

• Herkese toplu cevap vermek istedim:

- Öncelikle ben windows 8.1 yükledim, ama monster bana windows 10'a uyumlu yazılım cd'si vermiş.
    - Sonrasında kendi sitelerinden bütün driverlerı tekrar indirdim. Kurdum. intel'in kendi yazılımıyla güncelliğini test ettim.
    - Bilgisayarı fişe takılı kullanıyorum, yoksa fps'in 30'a düştüğünü biliyorum. (Ya da Nvidia experience'den kaça ayarlarsam ona düşeceğini)
    - Son olarak, sistemi dota 2'de denedim, internette muadil makinalar full grafikte 75-105 fps arası alırken, ben 19-32 fps arasında dolanıyorum.

MSI Afterburner'a baktım, 2gb'lık ekran kartı, dota 2 oynarken sadece 517 mb kullanıyor. Anakartın yazılımını da güncelledim, daha ne yapmam gerek bilmiyorum.

Galiba geri götürüp iade sürecini başlatacağım.
  • Sana tavsiyem o kadar para verip alıyosun makinayı ve böyle sorunlar mı çıkarıyor? Saniye düşünmem gider iademi yaparım. Ne uğraşıcam onlar uğraşsın der gider ya yeni pc alırım.
  • Mavi ekran hatasi da aliyormussun. Mavi ekran hatalarinin yuzde 90 i donanimsaldir. Bu ozellikte pc nin o fps leri vermemesi gerekiyor. Iade etmeni oneririm. Arkadasinda dedigi gibi teknoloji sans isi az sabır.

• Raphaeljoe R kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler,

Şimdi işten ancak eve gelebildim, iade etmek istemememin tek sebebi de gün boyu işte olduğum için iade etmeye fırsat bulamamamdı.

Sorunu buldum, çok basit ve komik bir sorun... Oyuna girince cs:go da 45 fps ile başlıyorum. Makinayı fişten çıkartıyorum. 30 fps e iniyor. Fişe tekrar taktığımda 125 fps e çıkıyor. Fakat 3 dakika geçmeden mavi ekran veriyor.

Yarın izin aldım şirketten, geri götürüp değişim talep edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.