Şimdi Ara

cs go işlemci ve gpu kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    gtx 1060 6 gb
    16 gb ramim var.

oyunu açtığımda duruma göre 100 ile 200 arası fps alıyorum. çözünürlük 2560x1080 bu arada. 21:9 yani monitörüm. fps aralığı çok yüksek bu da gözüme rahatsızlık veriyor. yer yer 80-90 fpsye bile düşüyor.

sormak istediğim şey şu: ne işlemci ne de ekran kartı kullanımım %100 olmuyor. ram de de zaten 16 gb ramin bir hayli gerisinde ram kullanımı var. başka hiç bir oyunda bu tarz bir şeyle karşılaşmadım. hep ekran kartımı tam olarak kullanıp işlemcim daha az kullanılıyordu. yani darboğaz gibi bir durum söz konusu olmadı şu zamana kadar.

bu cs:go ya özel bir durum mu? yoksa benim gözden kaçırdığım bir şey mi var? işlemci veya ekran kartı kullanımım %100 olana kadar fps artması gerekmiyor mu? oyun ne işlemcimi ne ekran kartımı ne de ramimi tam kullanıyor yani.

• Gözden kaçırdığınız hiçbir şey yok. Source Engine CPU ağırlıklı bir grafik motoru ne yazık ki. Ayrıca Source engine bildiğim kadarıyla 3 thread'e kadar kullanabiliyor ve aslında tek çekirdek gücünün daha çok ön plana çıktığı bir grafik motoru. O yüzden tek çekirdek performansında daha güçlü 7. veya 8. nesil bir i serisi (i3 i5 i7 farketmez) alırsanız 1. nesil ryzenden daha fazla fps görme imkanınız olacaktır. Aradaki fps uçurum farkı düşer mi ondan emin değilim. Lakin GPU ve CPU kullanımları gayet normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.