Şimdi Ara

CS:GO Ping Sorununa Alternatif Çözüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle ben de sizler gibi yaklaşık olarak 2.5 senedir özellike CS:GO ile ping sebebiyle muzdarip olan bir oyuncuyum. Konu ile ilgili açıklama yapmadan önce belirtmek istiyorum ki sorunumu bu akşam itibari ile bugüne kadar karşılaştıklarımı değerlendirip olumlu bir yöne bağlamayı becerebildim. Vereceğim rakamlar ve değerleri henüz MM sunucularında denemedim fakat Faceit ile yaşadığım anlamsız sorunları çözdüm. MM oynamadığım için bir yorum yapamıyorum fakat en azından buradaki arkadaşlara da yol gösterebileceğini farz ediyorum.

Bugüne kadar TTNet çalışanı ve müşteri hizmeti veren dediğimiz insanların bir gram bilgisinin olmadığı ve eminim ki her gün yüzlerce oyun oynayan arkadaşın "PİNG VAR PİNG" yakarışlarını geçiştirdiğini ve üstüne üstlük saçma sapan "oynadığınız oyunu yüzlerce binlerce kişi aynı anda oynuyor ondandır" tarzında cevaplara bağladığını hepimiz biliyoruz.

~Konu özeti için geçilebilecek bölüm gereksiz detaylar içerir~

Şimdi bugünkü yaptığım hamle ve aldığım sonuca varmadan önce belirtmek isterim ki oturduğum bölge inanılmaz derecede altyapı özürlüsü bir semt. Bırak fiberi VDSL bile yok. Fakat benim bu oyunu %90 100+ pingle oynamam beni hep alt yapı yetersizliği sonucuna götürüp eldekine mahkum bıraktı. Geçen hafta yeni sistem ile beraber tekrar CS:GO oynamaya başladığımda Faceit almanya sunucularında normal ping değeri olan 50-60MS gecikmeler ile oynarken aradan geçen 24 saat sonrasında tekrardan 130MS düzeyine döndüm.

Bu kadar heves edip sorunsuz devam eden oyun bir anda terse dönünce haliyle ben de sizler gibi çileden çıktım ve soruna sebep olacak alt yapı harici nedenleri araştırmaya çalıştım. Ethernet kartının driverından bile şüphe edip format attım, Evdeki hattın eski olacağını düşünüp dışarıdan direk odama telefon hattı yeniledim, ethernet kabolarını değiştirdim, modem yeniledim, telefondan oynadım her şeyi denedim. Fakat sonuç hala aynı 130-140MS.

~Konu özeti için geçilebilecek bölüm gereksiz detaylar içerir~

Statik IP Mucizesi!
    Forumda dolaşırken bir konuda pingin bize atanan otomatik IP adresi ile orantılı olarak değiştiği, bazen pinglerin düşük seyretmesinin ise bize modem resleri ile atanan kendimizi şanslı sayabileceğimiz bu bloklarda kullandığımız fakat IP lere sahip olmadığımız yani mantıken kiraladığımız için süresi 24 saat sonunda dolup bize yeni IP atadığını ve değerlerin değişebildiğini okudum. Ayrıca gece saatlerinde reset attığımız zaman rahat bloklara denk geldiğimiz için 24 saat süresince iyi bir IP adresi ile ping değerlerimizi göreceli olarak değiştirebildiğimizi okudum.

Tüm bu mesajların ardından artık olayı yukarıda denediğim tüm yolların arkasından test etmeye koyuldum ve bir modem reset attım. Elimde bulunan Faceit almanya sunucusunda reset öncesi cmd üzerinden test ettiğim ping 130MS iken, res sonrası 95MS seviyelerine geriledi. Hemen ardından olayı biraz daha fark edip hatta ne kadar doğru bir tahmin olacak bilemiyorum ama bizim TTNet müşteri destek birimine hız problemimiz var siz bir müdahale eder misiniz dediğimizde "Hat değerlerinizi yeniledim" zırvasının basit bir uzaktan erişim modem restart yeni ip atama mantığı olduğunu bile düşünmeye başladım.

Ben bu IP blokları farkından sonra TTNet müşteri hizmetlerini arayarak test amaçlı 1 aylık Statik IP hizmeti satın aldım. Statik IP hizmeti ile çok daha az yoğunlukta olan ücretli ve değişmeyen IP Bloğuna atanıyoruz. Konu hakkında teknik bilgi uzmanı değilim ama olayın mantığı bu yönde olsa gerek. Open VPN ya da premium VPN hizmetleri gibi bir sistem olsa gerek. Bu hizmet hesabıma tanımlandıktan sonra hemen aynı sunucuya 3. bir ping gönderimi yaptım ve sonuç gerçekten şaşırtıcı oldu benim için. 45MS ping değeri ile bugüne kadar çektiğim tüm problemleri bitirdim.

Konu ile alakalı bir kaç arkadaş daha deneme yapar ise bu konuda belki de -özellikle CS:GO için- önemli bir çözüm üretmiş olabilliriz. Onun dışında gece saatlerinde modem reset atıp öncesi ve sonrası ping değerleri serverlara cmd üzerinden ping gönderilerek denenmeli diye düşünüyorum. Ayrıca MM içinde IP gönderilirse test yapabilirim cmd üzerinden.

Test yapmak isteyen arakdaşlar için Faceit Almanya sunucu IP : 146.0.232.36

Ayrıca Statik IP hizmeti TTnet için ücretli bir servistir. TTNet Statik IP Ücreti aylık 12TL yıllık 109TL.

Konuyu paylaşma amacım olumlu sonuçların arkasından diğer arkadaşlarımız için bir çözüm önerisi olabilme ihtimalidir, gerekli testler sizler tarafından yapılıp paylaşılırsa daha iyi sonuçlar elde edebileceğimize inanıyorum.

Herkse iyi forumlar, pingsiz oyunlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 6 Mart 2017; 4:43:34 >

• Ben türkiye serverlarına 40 ms ping atıyorum kıçı kırık bulgaristan isveçe 40-50 ms atıyor estonya bile isveç serverında 10 ms ile oynuyor ve 10 $ a 50mb down/upload alıyor biz 100 lira verip 2 mb upload bile alamıyoruz ne ka güzel ülkeyiz ya.
  • Deneyen başka biri daha olursa bende statik ip hizmeti alabilirim.
  • Onu bunu boşverde sen siteyi kapattın mı hocam ne yaptın.
  • 51 ms alıyorum ttnet dinamik ip.
  • ø kullanıcısına yanıt
    Başka bir firmaya sattım ama kendileri siteyi işletmiyorlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweeny

Başka bir firmaya sattım ama kendileri siteyi işletmiyorlar :)

anladım hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    almanya da arkadaşım 15 euro ya 120 mbit download yaptığını söyledi. upload ı sormadım ama büyük ihtimal 20 mbit ten yukarıdadır. bilindiği üzere yabancı ülkede yaşayanlar büyük maçlarda. dün allunun attığı ace mesela, dakika geçmeden youtube a atmışlar. düşünüyorum da bunu türkiye de dakikasında youtube a atman için en az 700-800 lira bayılman lazım.
  • Fireindahole F kullanıcısına yanıt
    Avusturyada arkadaşım var işte 50mb down 15 upload 11 euro para ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahim Kaypakkaya

Avusturyada arkadaşım var işte 50mb down 15 upload 11 euro para ödüyor.

olur mu öyle şey kardeşim ya almanya avusturya bizi kıskanıyor o kadar olamaz bence :D:D:D
  • Fireindahole F kullanıcısına yanıt
    Aynen günlük 5 milyar lira zarar bırakan 3. Köprüyü kıslanıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wallaha bende deneyecegım benım pingım az ama olsun 5 bile duşse deneyeceğim :)
    45-55 arası pıng degerlerım var superonlınede bakalım statık ip olunca ne olacak 20-30 alırsam super olur

Deneyimlerini paylaştığın için sağol umarım en kısa zamanda global olursun
  • Başvurdum ben de superonline 9 Tl diyor aylık mı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: HaYTo

wallaha bende deneyecegım benım pingım az ama olsun 5 bile duşse deneyeceğim :)
    45-55 arası pıng degerlerım var superonlınede bakalım statık ip olunca ne olacak 20-30 alırsam super olur

Teşekkürler, global olmak mühim değil MM de global olalı çok oldu amaç eşit şartlarda oyun oynayabilmek. Ayrıca hatırlatmam gereken nokta bazı sınırları ne yazık ki arada mesafe ve aktarmalar olduğu için düşüremiyoruz. Yine de denemekten zarar çıkmaz diyor isen sonuçlarını paylaşırsan sevinirim.

@brnk hocam servis sağlayıcılarına göre fiyatlar değişir. Ama evet bahsettiğin fiyat aylıktır. TTNet kullanıcılara bu çözümü sunmuyor araştırmalarım sonucunda yeni vardığım bilgi ile söyleyebilirim ki TTNet ve diğer sağlayıcıların elinde artık çok fazla ip bloğu kalmadı. Sattıkları fiyat zaten maaliyetinin altında sanırım 3-4$ dan alıyorlar diye biliyorum. Çok fazla yaygınlaşırsa fiyatlar ve işler değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 7 Mart 2017; 19:38:23 >

• Aldım statik bakalım ne olacak. Önceden 80 ping alıyordum gece deneyim burayı güncellicem.

Edit: İşe yarıyor ama 10 ping falan değişiyor efsane birşeyler olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neboland -- 8 Mart 2017; 1:45:9 >
  • quote:

quote:

Teşekkürler, global olmak mühim değil MM de global olalı çok oldu amaç eşit şartlarda oyun oynayabilmek. Ayrıca hatırlatmam gereken nokta bazı sınırları ne yazık ki arada mesafe ve aktarmalar olduğu için düşüremiyoruz. Yine de denemekten zarar çıkmaz diyor isen sonuçlarını paylaşırsan sevinirim.

@brnk hocam servis sağlayıcılarına göre fiyatlar değişir. Ama evet bahsettiğin fiyat aylıktır. TTNet kullanıcılara bu çözümü sunmuyor araştırmalarım sonucunda yeni vardığım bilgi ile söyleyebilirim ki TTNet ve diğer sağlayıcıların elinde artık çok fazla ip bloğu kalmadı. Sattıkları fiyat zaten maaliyetinin altında sanırım 3-4$ dan alıyorlar diye biliyorum. Çok fazla yaygınlaşırsa fiyatlar ve işler değişebilir.

Anladım,başvuru yaparken hata veriyor superonline sitesi. ilkinde talep alındı dedi mesaj falan gelmedi telefona, aradım tekrar internet kimin üzerine kayıtlıysa onu istiyorlar eski ev arkadaşımın üzerine kaldı şimdilik :D

• quote:

Orijinalden alıntı: brnk

quote:

quote:

Anladım,başvuru yaparken hata veriyor superonline sitesi. ilkinde talep alındı dedi mesaj falan gelmedi telefona, aradım tekrar internet kimin üzerine kayıtlıysa onu istiyorlar eski ev arkadaşımın üzerine kaldı şimdilik :D

TTNet ile hiç uğraşmadım direk telefondan onaylıyorum dedim modem resetlediler atadıkları ip ye geçiş yaptı.

Bu arada statik IP ile ilgili çok önemli bir bilgi var. Bir şekilde bir siteden sayfadan IP ban yerseniz bu ban kalıcı oluyor ip niz sabit olduğu için. Muhtemelen oralara da VPN ile erişim sağlayabilirsiniz.

• Merhaba, arkadaşım hortlatıyorum ama konu ilgimi çekti. Daha önce cs go 60 ping alırken son 1 seneye yakındır 80 ping aşşağısı almıyorum. İşin garip tarafı MM serverlarında 62 ping, faceit daha düşük olması gerekirken yüksek oluyor. Bu yöntem kesin çözüm olur mu sence ?
  • İnternet sağlayıcına sor bakayım fast path'temisin yoksa interleavede misin diye orta seviye modemlerde de yazabiliyor modem arayüzünden bakabilirsin.
  • fastpath. modem'de görünüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.