Şimdi Ara

Cübbeli Ahmet Taslaman’ı Ezdi Geçti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kur’an’da Arap tarihi O tarih olmadan Kur’an’ın güvenirliğini tanıyamazsın. Muhammed’in ayı ortadan böldüğü kaç kaynakta geçiyor? Müslümanların İslam’ı savunmak adına bunları uyduracağı çok net değil mi? Ayı yarması büyük zaman farkı yoksa eğer birbirinden izole coğrafya ve pek çok farklı kaynakta geçseydi ciddiye alınabilirdi. Ki bu geçemez çünkü ayın yarılması anlık bir olaydır. Alttaki havari örneğimle bunu karşılaştır. Aişe ile 6 yaşında evlendiğine dair neden hikaye uydursunlar? Hadi diyelim uydurdular müşrikler neden bunu kullanmamış? Neden eldeki veriler de bunun doğruluğunu gösteriyor? Mesela Aişe’nin ölüm yaşından hareket ederek 6 yaşında olduğu çıkarılabiliyor. Bunun gibi pek çok veri var. Peki Muhammed’in ayı yarması neye dayanarak çıkarılabilecek bir olgudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 20 Ocak 2020; 16:16:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela havarilerin ölümleri pahasına İsa’nın mesajını yaymaları çok farklı coğrafyalardan farklı kaynaklardan dolayı güvenirliliği sabittir. Bunun üstüne ek olarak yabancı kaynaklarda bunu doğrular. Tarihçilerin hepsi bu konu hakkında uzlaşmaktadırlar. Ayın yarılması için aynı örnekler verilebilir mi?

• Ben ayın ikiye yarıldığını iddia etmiyorum sen etmek zorundasın madem Arap tarihini güvenilir buluyorsun diyorum, benim dediğimi çarpıtma mümkünse. Muhammed'in Kur'an a göre hiç bir mucizesi yoktur.

Seninkisi kazan doğurunca ne ala ölünce hoca hiç kazan ölür mü diyen adamınkine benziyor.

Ayşenin ölüm yaşından 6 yaşında sözlendiğini bulmak diye yaş problemi mi var Saçma konuşuyorsun. 120 yaşında ölse idi annesinin karnında mı evlenmiş olacaktı yoksa? Kafaya bak pırıl pırıl. Öldüğü yaştan neyin hesabı bu?

Kur'an da Arap tarihi tabiki aksini iddia etmedim. Kur'an ile diğer Arap tarihini eş değer görmek ise ancak aptalların yapabileceği bir şey. Araplar bile bunu yapmamışken biraz akıllı olmak lazım. Kur'an Muhammed'in geriye bıraktığı kitap, senin iddiaların ise Sünni Arap tarihine ait Kur'an a değil, git Şii Araplara güvenilir mi bakalım bu dediklerin. Kimisi aynı birçoğu farklı o hadislerin, hikayelerin.

Şu kafayı bırak artık İslam Ehli Sünnet ile eşit değildir. Net olan şey Muhammed öldükten kısa süre sonra Arapların ileride Sünni ve Şii diye genel isimlendirilmiş şekilde bölündüğüdür. İkisinin en ortak noktası Kur'an dır, diğer şeyleri aşırı farklıdır. En az 400 sene sürmüş bu kavgalar Arap tarihinin söylemesine göre.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Kur’an’da nasıl Muhammed’in mucizesi yok siyer kitaplarında Muhammedin düşmana çakıl attığı ve onun tüm düşmanın gözüne girdiği yazar. Bu Kur’an’da da geçer:

“Resulüm! Sen (o çakılları) attığın vakit -gerçekte- sen atmadın, lâkin Allah attı.”(Enfal, 8/17)

Attığım makaleyi okursan nasıl yaptıklarını görürsün. Aişe’nin evlilik yaşı tartışmalıdır. 6 diyen 16 diyen 17-18 diyen var. Çok karışık verilerden çıkıyor bu. Araplarda kız yaşı adetten sonra sayılıp deyip, hadislerde geçen 6 yaşının ergenlik+6 olduğunu yani 11+6=17 olduğunu söyleyip 17-18 çıkaran var. Bu benim alanım değil, sadece ortaya koyduğum şey, o dönemde bunun normal olması.

Ehl-i sünnet Şii hadislere çöp demiyor. Hatta bazı Şiiler kendi kaynaklarının bir kısmının uyduruk olduğunu kabul ederler. Aişe’nin yaşı Şii hadislerde de vardı yanlış hatırlsmıyorsam. Zaten recm falan Şii hadislerde de var daha çok siyasi olaylar için hadisler uydurulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 20 Ocak 2020; 17:21:46 >

• Kendin diyon siyer kitabında diye daha neyin kafası bu anlamadım ki. Kuran da yok işte siyer kitabında var.

Ayşenin yaşını falan neden tartışır birisi o zaman bir düşün bakalım nereye gidecek bu sonuç. Bu Araplar pedofili, kadına değer vermezler zaten peygamberden daha garanti ikna mı olur.

Hadis dediğin şeyler 200 senelik bir tarihi barındırıyor. Sana sadece Atatürkü düşün derim , adam öleli 82 sene oldu sorarım sana kaç tane Atatürk var bu ülkede? Birileri müslüman der birileri ingiliz ajanı der, birileri kendine put yapmıştır, halbuki güya teknoloji çağındayız.

Sen Atatürk'ün gerçek haliyle algılandığını düşünüyor musun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Abicim ayet koydum oraya. Siyer kitabında anlatılan şey Kuranda da var.

Çünkü günümüz sosyal ve siyasi yapısı gereği çocuk evliliği yanlış. Günümüzde bunu duyan kişiler peygamber yapmaz diyerek bunun şüpheli olduğunu düşünüyor işte. Aişe olsun olmasın sahabeden, dünyanın çok farklı yerinden örnekler var.

• Abicimden kastın 😁 Ya ben sana Atatürk örneğini verdim. 80 sene önce ölmüş birisi bu toplum tarafından nasıl farklı algılanıyorsa Muhammed de kitabı da Araplar tarafından farklı şekilde algılanmış, Sunni ve Şii oluşumu daha Osman zamanında başlıyor 20 sene geçmemişken öleli, bu adamların dediğini işine geldiği gibi yorumlamak kişiye kalmış. Ben Kuran a bundan güvendim zaten Arap tarihinde anlatılandan çok farklı bir Muhammed ve İslam var Kuranda.

Sen kafana göre gitmeye devam etsen de objektif bakmadığın net. Bilimsel bir çalışma zaten yapılmıyor bu konularda, bir sürü saçmalık var o hadis kitaplarında okusan görürsün, ben tamamlayamadım bir süre sonra.

• Arkadaşlar siz neyin boş boş kavgasını yapıyorsunuz ? Hepimiz Allah'a inanıyor ve Müsluman değilmiyiz ? Bu arada Cübbeli Ahmet hocaya NURCU olduğum halde İstanbul Fatih' te bulunan dergahına 2 kere gittim ve canlı canlı sohbetlerini dinledim ayrıca Celal Taslaman'ınıda TV'den izliyorum gayet güzel anlatıyor ve beyefendi birisi yani ikisininde her hangi bir yanlışını duymadım

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Caner Taslaman hadis inkarcısı dediğimiz tayfadan.

Bu arada Cübbeli ile Nurcular arasından bir şey mi var,neden "...NURCU olduğum halde..." dedin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkab -- 20 Ocak 2020; 21:41:32 >
  • Yok kardeş Celal Taslaman'ın Hazreti Muhammed'i kabul etmediğini düşünmüyorum böyle bir olay olsa haberim olurdu NURCULAR'a gelirsek babamın üniversite okurken Deniz Gezmiş'in eski taraftarı olduğu halde sonradan doğru yolu bulup NURCU olması biz 4 çocuğunu etkiliyerek bizide doğma büyüme NURCU yaptı normalde Nurculur üstadımız büyük alim MEHDİ Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin bahsettiği ( Zaman tarikat zamanı değil cemaat zamanıdır ) düsturuna göre pek tarikatları doğru bulmazlar ama ben yeterki İslam dinine uygun olması şartıyla ben her gruba giderim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Caner Taslaman ve hadisler yazıp araştır.

• Biraz önce araştırdım adam hadislerin tümüne karşı değil sadece uydurma hadisler var diyor

Adam’ın metodolojisi yok bilgisi yok kafasına uyan hadisi seçiyor. Muhaddisleri mi ciddiye alacağız Taslamanı mı?

• Aklını kullananı ciddiye almak lazım da sen işine geleni ciddiye alıyorsun ve bu adama aşırı kin duyuyorsun.

Bana 3 tane doğru yaptığı şey söyle desem söyleyemeyecek kadar kin duyuyorsun bu adama.
    Eğer hadisleri dinin kaynağı kabul ediyorsan bu adamla aynı düşünmüyorsun.İşine geleni duyup gelmeyeni duymazlık etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkab -- 21 Ocak 2020; 14:27:40 >
  • Arkadaşlar hadisler konusu kafamı karıştırıyor bende bazen tüm hadisler sahihmi yani acaba doğrumu diye düşünüyorum çünkü o kadar fazla hadis varki çoğunu bilmem çok azını bilıyorum mesela şu hadis sizce doğrumu : ( Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibide ahirete çalışınız ) Bence bu hadisin ikinci cümlesi doğru ama hadisin ilk cümlesini insanlar işlerine geldiği için uydurduğunu düşünüyorum çünkü peygamber niye hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışın desinki bana çok saçma geldi sizcede haklı değilmiyim

• doğru din felsefesi diye bir şey olmaz. ama din üzerinden para kazanmak nasıl olur? yanmayan kefen satmak, çarık satmak, insanlara dini anlatmak yerine masallarla uyutmak kabul edilebilir mi? tıslaman değneğin bir ucu ise cübbeli de diğer ucu. malum değnek.
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 7 Şubat 2020; 15:38:43 >
  • şöyle düşünün.

iki kişi var. biri ilah yok diyor diğeri de bulamıyoruz diyor. dikkat edin aslında aynı şeyi söylüyorlar.

var diyen de pek yok gibi zira var diyen bu kere eli kolu benim diyerek bi çıkış sergilemek zorunda kalıyor. o zaman da ilahın tanrisallığı ortaya konuyor.

.................

bence bu iki kişiye ilahı değil de yaratıcıyı aratmak lazım.

o zaman bulamayan zat bi şeyi bulacak yok diyen de umduğunu.

var diyen de görecek ki;

esasen her mesele(iş) bitirilmiştir.

..........................
    Sahih olduğu iddia edilen Hadis kulliyatinda o kadar abuk subuk hadisler var ki, gittin de buna mı takıldın.
    Çok enteresan adamlarsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.