Bildirim
Cübbeli Ahmet Taslaman’ı Ezdi Geçti
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Virgül koymadığın için herkes başka anlar bu cümleyi. Cübbeli, Ahmet Taslaman'ı ezdi geçti, Cübbeli Ahmet, Taslaman'ı ezdi geçti gibi bir şey mi yoksa gizli özne ile (O)Cübbeli Ahmet Taslaman'ı ezdi geçti mi?
Bu adam basın tarafından hep şişirildi nedense sempatik bulunuyor şeriatçı olsa da bu da çok ilginç gelir bana. Sen ne dersin? -
Çok hikaye ezberlemiş anlatıyor öyle Mustafa Öztürk gibi tefsir bilgisinin olduğunu sanmıyorum. Ve çok ilkel savunuları var evrimi reddetmesi, recmi temellendirmeye çalışması gibi. -
Adam, Taslaman için hakaret etti dedi ya. Pes diyorum! Dine islama hakaret etti! Bid'at ehli diyor. Neye dayandırıyor bunu? -
Taslaman Arapça bilmiyormuş ama "Kur-ancı". Bilmiyorum bence absürd bir durum. Yani din adamı olmadan din adamlarıyla bir dinin yorumlanma şeklini Ortodoksisi'ni tartışmaya çalışmak... Çok küstahça. -
Bu konulara hakim birinin Kurancı olması pek mümkün değil zaten. Bence şu an için en makul yorum tarihselcilik. Mustafa Öztürk gibi entelektüel bir adamın bu akımı savunmasına şaşmamalı. Tabii bence bu da sorunlu. İslam’daki hukuki yasaların İslam’ı çürüttüğünü söyleyebiliriz bence.
Bu videoda ise Cübbeli din felsefesinin mahiyetinini anlamamışsa benziyor. Din felsefesi dinler akıl işidir iman saçmadır der gibi bir anlam çıkarıyor Cübbeli. Bu yanlış din felsefesi dini epistemoloji, mucizeler, hayatın anlamı, vahyin imkanı, en makul tanrı tasavvuru, tanrı’nın kanıtları, dini tecrübe, bilim-din ilişkisi ve modelleri vb. aklıma gelmeyen pek çok şeye açıklama arıyor. Bunlar dini inançla ve vahiyle çelişen şeyler değil. -
Bir tane kendisini çürütme örneği ver.
-
Tamam yavaş yavaş bu profil de eskiyor.
Diğer nickini ve görüşünü merakla bekliyorum. -
Thomas Anatol -
Taslaman da ateistleri paramparça eder.Rahat ol sen reyiz.Hatta cübbelililer ateistlerden super effective almasıyla bilinir.Ahahaha taş kağıt makasquote:
Orijinalden alıntı: torlofan
Virgül koymadığın için herkes başka anlar bu cümleyi. Cübbeli, Ahmet Taslaman'ı ezdi geçti, Cübbeli Ahmet, Taslaman'ı ezdi geçti gibi bir şey mi yoksa gizli özne ile (O)Cübbeli Ahmet Taslaman'ı ezdi geçti mi?
Bu adam basın tarafından hep şişirildi nedense sempatik bulunuyor şeriatçı olsa da bu da çok ilginç gelir bana. Sen ne dersin? -
-
Sen bu adamı çok seviyon bence anmadan duramıyon -
Taslaman’ı alaya alıyorum yahu ne sevmesi. 52 yaşında adam 5 yaşında çocuk gibi tavırlara sahip. Ateizmi 2 lafla çürüttüğünü sanıyor, metodolojisi yok o hadis böyle kabul etmiyorum diyor. Açıp adam akıllı okumamış ki. -
Mesela Aişe’nin 6 yaşında sözlendiği gerçeğini saçma bir savunuyla çarpıtıyor. Bunu Mevlana-Şibli gibi ehl-i sünnet alimleri bile yapıyor. Yahu Taslaman o dönemde bu çok normaldi. Aişeyi bırak sahabeden bir sürü evlilik var çocuk evliliğine. Tarihselci metodoloji bunu rahatlıkla açıklıyor ama. Bırak Arabistan’ı her topumda vardı bunlar. Kölelik nasıl varsa çocuk evlilikleri de vardı işte.
Google DocsHz. Aişe Üzerine.pdfhttps://drive.google.com/file/d/12FcZSJWoTX5zN7p_st4APPO2ffeK8Qw9/view
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 20 Ocak 2020; 14:8:21 >
-
Ben de seninle makara yapıyorum çok anıyon diye işte
6 yaşında sözlendiği gerçek mi?
O zaman sana sorum şu; Arap tarihinin işine gelen kısmını neden gerçek sayıyorsun? Adamlar Muhammed ayı ortadan ikiye yardı diye de gayet gerçek olarak iddia ediyor. Sana göre o niye gerçek değil? Aynı adamların tarihi belgelerinde yazıyor bu da neticede.
Bırak şu işleri, kafası çalışan adamsın güya, işine gelene gerçek de, işine gelmeyene kaka.
Arap tarihi Kur'an dahil şüphelidir, Hristiyanlık tarihi daha da şüphelidir. Bu gerçekleri bilerek inanacak inanan.
Gerçek denen şey bilimsel verilerle kanıtlanırsa güvenilir olur. O şunu dedi bu bunu dedi diyerek gerçekler ancak kulaktan dolma bilgi ile iddia edilir. Güvenilir değildir.
6 yaşında evlilik o dönemde çok normaldi madem neden Kur'an sadece ve sadece "ergin" olanın evlenebileceği emrini veriyor diye sorarım sana? Ergen demiyorum bak sana ergin diyorum.
Tarihi ya bütün kabul edeceksin ya da işine geldiği gibi kabul ettiğini kabul edeceksin.
Taslamanı pek beğenmiyorum ben ancak sakallı bıyıklı olmayan bir adamın da dini doğru şekilde savunması bu zaman için güzel birşey.
-
Ben bir hadisten yola çıkarak Aişe 6 yaşında sözlendi demiyorum. Tüm İslam kaynaklarını ortaya döküp, verileri incelediğimizde bu sonuca varıyoruz. Attığım makaleyi okumanı tavsiye ederim.
Kur’an’da çocuk evliliği serbesttir. -
Hangi ayette diyor çocuk evliliğinin serbest olduğunu? Bi tarafından ayet uydurma bana.
İslam kaynağı deme Arap tarihi de, bunların hepsi Arap tarihidir. Arap tarihine göre Muhammed ayı ortadan ikiye de böldü ona neden inanmıyorsun? Tüm verileri incelediğinde bu sonuç da çıkması lazım!
İşine geleni İslamda geçerli say işine gelmeyeni yalan say, ne güzel. -
Erginden ne kastediliyor? Erginlik aslında çok muğlak bir ifade. Yıl olarak yaş vermiyor. O dönemdeki toplumlarda çocuk evlilikleri ve kölelik bilinen bir gerçeklik - bunu konuşmuştuk sanki - ve tarihsel bağlamı içerisinde normal. @torlofan
Taslaman'ın Hıristiyan apolojistlerden argüman devşirdiği söyleniyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun? @MekkeYolunda -
Muğlak ifade işte daha ne istiyorsun bu kitabın kıyamete kadar geçerli olduğunu kabul etmek için Erginlik yaşının gelecekte değişeceğini bildiriyor mucize var o ifadede
Şaka bir yana konuşamadan o konuyu sildi moderatör , ne güzel tarihsel sorular sormuştum ben. Kur'an ın yaş şartı koymaması ve bize bırakması evlilik zamanını ilginç gelmiştir bana.
Ergin ister İ.Ö 1000 senesi olsun ister şimdi olsun kendi kendine bakabilecek akli olgunluk demek. Tabiki de o dönemde bu yaş bugünkü gibi 18'dir diye bir şey iddia etmiyorum ben ancak 6 yaşındaki birini de iddia etmek ergin ifadesini katletmektir.
Hatta bana kalsa 18 bile gençtir erginlik için artık, instagram çocukları için erginlik en az 22-23 olmalı bence.
-
Taslaman din felsefecisi olduğunu iddia ediyor ama hiçbir şeyden anlamıyor. Gerek apolojistlerin gerek de din felsefecilerinin argümanlarını kullanıyor. Ancak iş Hristiyanlık lehine argümanlara geldi mi hiç söz etmiyor. Teist argümanların eleştirilerinden de hiç bahsetmiyor.
Bir de metafizikten pek çakmıyor. Kerem Cankoçak ile tartıştığı programda kelam kozmolojik argümanının altyapısını tam kavrayamadığı belli oluyor. Kelam kozmolojik argümanı için A-T metafizik savunucusu olmaya gerek yok. Aracı-nedensellik dediğimiz modeli kuantum mekaniği ve diğer felsefi eleştiriler etkilenmez. Teolojik nedensellik ise kuantum mekaniği ve bazı felsefi eleştirilerden müzdarip. Zaten bilim f. ve metafizikçiler çoğunlukla teloslar ve teolojik nedenselliği benimsemiyor pek. Tabii bu A-T metafiziği kökten çöpe attıkları anlamına gelmiyor. Kelamın çalışması için teolojik nedensellik gerekli değil. Ancak Aquinas’ın ilk yolu için gerekiyor. Tabii bu ayrı bir konu Taslaman kelamı tartıştığı için kelamı örnek verdim ben.
Teolojik nedenselliğe karşı argümanlardan bir kısmı kuantum mekaniğine dayanıyor. Başka birçok eleştiri var. Feser'ı “5 proofs for the existence of God” kitabı bunlara yanıt veriyor. Her bir spesifik itiraza karşı detaylı savunması var kitapta. David Bentley Hart da değiniyor bu konuya, "The Experience of God" adlı kitabında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 20 Ocak 2020; 15:38:55 >
Benzer içerikler
- varaka bin nevfel kimdir
- cevabı olmayan dini sorular
- atatürk iq
- pompei kur"an ayetleri
- felsefe bölümü okuyanların yorumları
- türk bilim insanları
- dünyada en çok konuşulan diller
- google maps toplu taşıma renkleri
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- seri katiller
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X