Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
30
Favori
84.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: batuhanry

Valla aldık bileti 24'e. Bir hafta geç gideceğim artık...

bişe olmaz ya bir hafta geç gitmen birşey kaybettirmez...yadyo'da %80 değil %70 olması gerek oranlar ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

quote:

Valla aldık bileti 24'e. Bir hafta geç gideceğim artık...

bişe olmaz ya bir hafta geç gitmen birşey kaybettirmez...yadyo'da %80 değil %70 olması gerek oranlar ama...

YADYO duyurusundan

"...Yıl içi quiz ve sınavlardan sorumludurlar, % 80 devam zorunluluğuna tabidirler."

Demek ki değişikliğe gitmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

quote:

Orijinalden alıntı: PongLenis

quote:

quote:

GENEL BAŞARI FİNAL SÖZLÜ YAZMA KELİME+ OKUMA DİNLEME
    DURUMU TOPLAM GRAMER

BAŞARISIZ 62,9 12,4 8 11,5 17 14

Writing ile grammer kötü geçmiş. Az daha yüksek olsalarmış olurmuş. Ama seni yarım dönem başlatma ihtimalleri var. Bilmiyorum seviye tespit sınavın nasıl geçti.

60 kadar full'ledim.(tahminen)60dan 80 e kadar %80 ini yapmışımdır.yarım dönem olayını biraz açarmısın?

Yadyo'da yanılmıyorsam 4 kur var;

1.Kur: Elementary

2.Kur: Pre-Intermediate

3.Kur: Intermediate

4.Kur: Upper Intermediate

İlk 2 kurdan başlarsan en az 1 yıl hazırlık okumak zorundasın. Her bir kur ortalama 2 ay ve her yarı yıla 2 kur düşüyor. Intermediate ve ya upperdan başlaman durumunda yarım yılda hazırlığı bitirebilirsin. Eğer muafiyet dediğin gibi gelirse muhtemelen intermediate seviyesinden başlatırlar. kurlarda başarılı olursan ilk dönem hazırlığı bitirebilir 2. dönem fakültende başlayabilirsin.

geçen sene bu şekilde değildi bu sene değiştiyse bilmiyorum ama.3 seviye var. ilk 2 seviyeden başlayanlar yarı dönemde geçemiyor. 3. seviyeye sadece ingilizce öğretmenleri alınıyordu bildiğim kadarıyla. yarı dönemde geçme olayı ilk senesinde hazırlığı geçemeyenler için geçerli. onlarda level 2 ile başlıyor zaten. normal level 2 lerde 2. dönem bölüme geçme şansı yok ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

quote:

quote:

quote:

quote:

GENEL BAŞARI FİNAL SÖZLÜ YAZMA KELİME+ OKUMA DİNLEME
    DURUMU TOPLAM GRAMER

BAŞARISIZ 62,9 12,4 8 11,5 17 14

Writing ile grammer kötü geçmiş. Az daha yüksek olsalarmış olurmuş. Ama seni yarım dönem başlatma ihtimalleri var. Bilmiyorum seviye tespit sınavın nasıl geçti.

60 kadar full'ledim.(tahminen)60dan 80 e kadar %80 ini yapmışımdır.yarım dönem olayını biraz açarmısın?

Yadyo'da yanılmıyorsam 4 kur var;

1.Kur: Elementary

2.Kur: Pre-Intermediate

3.Kur: Intermediate

4.Kur: Upper Intermediate

İlk 2 kurdan başlarsan en az 1 yıl hazırlık okumak zorundasın. Her bir kur ortalama 2 ay ve her yarı yıla 2 kur düşüyor. Intermediate ve ya upperdan başlaman durumunda yarım yılda hazırlığı bitirebilirsin. Eğer muafiyet dediğin gibi gelirse muhtemelen intermediate seviyesinden başlatırlar. kurlarda başarılı olursan ilk dönem hazırlığı bitirebilir 2. dönem fakültende başlayabilirsin.

geçen sene bu şekilde değildi bu sene değiştiyse bilmiyorum ama.3 seviye var. ilk 2 seviyeden başlayanlar yarı dönemde geçemiyor. 3. seviyeye sadece ingilizce öğretmenleri alınıyordu bildiğim kadarıyla. yarı dönemde geçme olayı ilk senesinde hazırlığı geçemeyenler için geçerli. onlarda level 2 ile başlıyor zaten. normal level 2 lerde 2. dönem bölüme geçme şansı yok ama.

klavuzun 17. maddesinde şöyle diyor
    Bu programın hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, aynı adı
    taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim
    Yürütme Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce
    yerleştirilebilirler..

ilk senesinde hazırlığı geçemeyenler başka bi üniye gönderilmiyor mu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _*paradise*_

yerleştirilebilirler..

@carpediemsral Farzet muafiyetten geçemedim ve seviye belirleme de 80de 80 yaptım. Beni ilk yarıdan başlatırlarsa ben 1 yıl boyunca 1 kur mu göreceğim? Eğer belirli seviye üstündeysen bu belki mesajda bahsettiğim 3. kur inter seviyesi değildir ama bu şekilde yarım dönemde geçebiliyorsun.

@_*paradise*_ Evet hazırlığı geçemezsen, bu sene kazandığın puan ya da başarı sıralamasına göre girebileceğin bir bölüme hazırlık sonunda başarız olursan geçme hakkın var.

• quote:

quote:

quote:

yerleştirilebilirler..

@carpediemsral Farzet muafiyetten geçemedim ve seviye belirleme de 80de 80 yaptım. Beni ilk yarıdan başlatırlarsa ben 1 yıl boyunca 1 kur mu göreceğim? Eğer belirli seviye üstündeysen bu belki mesajda bahsettiğim 3. kur inter seviyesi değildir ama bu şekilde yarım dönemde geçebiliyorsun.

@_*paradise*_ Evet hazırlığı geçemezsen, bu sene kazandığın puan ya da başarı sıralamasına göre girebileceğin bir bölüme hazırlık sonunda başarız olursan geçme hakkın var.

carpediemsral demiş ya ''yarı dönemde geçme olayı ilk senesinde hazırlığı geçemeyenler için geçerli''
    zaten geçemeyenler başka bi türkçe programa yerleştirilmeyecek mi
    aklımdaki soru işareti olan nokta bu

• 1) ingilizce öğretmenleri yadyo'da okumaz karıştırmayın. Bizde hazırlık upper-inter'den başlar advanced ile biter onuda kendi bölümümüzde okuruz ve bizim sınavımız ayrı olur.

2) hazırlık olayını çok abartıyorsunuz.

3) hazırlık olayının zorunluluğu bir çok bölümde kaldırıldı. Bunun için bölümünüzden bilgin alın

4) Bu kadar korkmaya gerek yok rahat olun :D işin tadını kaçırmadıkça devamsızlıktan bırakmazlar 80 - 70 olayı bir yerde hikaye

bu arada seviyesi intermediate olan adam zaten hazırlıktan muaf olur...o yüzden sınıflar genelde ilk iki seviyeye göre ayarlanır.

sanırım yadim yeni adı yadyo'nun sitesi pek güncellenmiyor seviyeler artık a1 a2 b1 b2 c1 c2 şeklinde gider...a1 a2 sınıfları açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 14 Eylül 2012; 16:48:59 >

• ingilizce öğretmenlerinin durumu ile başlayayım sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

@Blitzkrieger, şuanda kaçıncı sınıftasınız hazırlığı ne kadar önce okudunuz yada çukurovada mı okudunuz bilmiyorum ama geçen sene ben yadimde okurken level 3 diye bir seviye vardı ve sadece ingilizce öğretmenleri vardı o seviyede. söylediğin gibi sınavlar falan farklı tabiki. level 1 ile level 2 nin de sınavları farklı zaten. ama geçen sene hazırlığı yadimde okuyorlardı onu biliyorum. level 3 diye adlandırılmasının bir anlamı yok ama onu söyleyeyim çünkü bir arkadaşın dediği gibi 80de 80 bile yapsan ingilizce öğretmeni değilsen level 2 desin. puan olayının hikaye olmadığını söyleyeyim ama. geçen sene 69.0 ve yukarısını geçirdiler. 68.8 le bir arkadaşım kaldı bu 10 eylüldeki sınavdan 70le geçti.

@_*paradise*_ , söylediğin şey doğru ama benim bildiğim kadarıyla eksik. eğer 2. senende geçemezsen o şekilde yapman zorunlu. ama ilk senende geçemezsen isteğe bağlı bi şekilde başka bölüme geçebiliyor musun bilmiyorum. yarı dönemde geçme konusunda ise ben level 2 ydim ve yarı yılda geçme olayı bizde kesinlikle yoktu. ilk senesinde geçemeyen kişiler geçemediği seviye ne olursa olsun level 2 oluyo ama onlarda yarı yılda geçme olayı var.

geçen sene durum bu şekildeydi arkadaşlar. bu sene nasıl olur bilmiyorum. derslere severek girerseniz verilen portfolio ları eksiksiz teslim ederseniz sınıfı geçersiniz sıkıntı yaşamazsınız o yüzden abartmanıza gerek yok. benim kalan arkadaşlarımın sanırım tamamı çok fazla devamsızlık yapan kişilerdi. haftada 20 saat ingilizce göreceksiniz sıkılmanız çok normal ama derslerden kopmazsanız başarılı olursunuz. bu arada sene içi ortalamanız 85 ve üzeri olursa finalsiz geçiyorsunuz haberiniz olsun. 70-85 arası olanlar muafiyet sınavına benzer bir final sınavına giriyor. o sınavdan başarılı olurlarsa geçiyorlar

• quote:

ingilizce öğretmenlerinin durumu ile başlayayım sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

@Blitzkrieger, şuanda kaçıncı sınıftasınız hazırlığı ne kadar önce okudunuz yada çukurovada mı okudunuz bilmiyorum ama geçen sene ben yadimde okurken level 3 diye bir seviye vardı ve sadece ingilizce öğretmenleri vardı o seviyede. söylediğin gibi sınavlar falan farklı tabiki. level 1 ile level 2 nin de sınavları farklı zaten. ama geçen sene hazırlığı yadimde okuyorlardı onu biliyorum. level 3 diye adlandırılmasının bir anlamı yok ama onu söyleyeyim çünkü bir arkadaşın dediği gibi 80de 80 bile yapsan ingilizce öğretmeni değilsen level 2 desin. puan olayının hikaye olmadığını söyleyeyim ama. geçen sene 69.0 ve yukarısını geçirdiler. 68.8 le bir arkadaşım kaldı bu 10 eylüldeki sınavdan 70le geçti.

Çukurova ingilizce 2011 mezunu olup bu senede yüksek lisanstayım aynı bölümde. İngilizce öğretmenliği bölümünün orda okuması diye birşey olacağını sanmıyorum. Bizim hazırlık derslerimiz ile normal hazırlık dersleri çok çok çok farklı...Hazırlık derslerine yadyo hocaları değil kendi bölümden hocalarımız girer...sadece Zuhal Okan (yadyo başkanı) methodology dersine girer bölümde. Dekanlıkta amfilerin hemen arkasındadır o yüzden hiç bir hoca ordan kalkıpta yadyo'ya gitmez...R1'in büyük bölümü ve özellikle en üst kat ingilizce bölümüne aittir.

Bir yanlışlık olduğu kanısındayım. Belki sınıflar yetersiz geldi diye böle birşey yapmış olabilirler diyeceğim ama R1 deki 201 ve diğer multimedya sınıflarıda dil bölümlerine aittir. Pek olası gelmiyor açıkcası söylediğiniz.

70-80 olayı not değil devamsızlık için söyledim bu arada

• sınıflar yetersizdir belki dediğiniz gibi onu bilmiyorum ama yadim küçük bi yer zaten 1 sene okuduğunuzda çoğu kişiyi tanıyosunuz. ingilizce öğretmenleri de hazırlığı yadimde okudular geçen sene buna eminim ben. ders hocaları falan nasıldır onu bilemiyorum tabi
  • dediğim gibi bölüm hocalarımız giriyor hazırlık derslerine...

Benden başka ingilizce öğretmenliği ( ingiliz dili eğitimi) okuyan var mı bu arada buralarda ? Açıklamayı sanki onlar için yapıyoruz gibi oldu

Neyse işin detayını salı günü falan öğrenirim bölüme gittiğimde.
  • Arkadaşlar şu konuda net bilgisi olan var mı? Ben ikinci öğretimim, hazırlık okuyacağım. Hazırlıkta da ikinci öğretim-örgün öğretim farkı var mı? Yoksa aynı saatler de mi göreceğiz dersleri? Kimisi aynı diyor, kimisi öğleden sonra 4'de diyor.
  • hazırlıkta ikinci öğretim diye bir ayrım yok...sınıflar ortak ayarlanır.
  • quote:

hazırlıkta ikinci öğretim diye bir ayrım yok...sınıflar ortak ayarlanır.

Çok teşekkürler hocam iyi oldu açıkcası bu. Ben kayıt günü okulda tanıtım yapan bir öğrenciye sormuştum gerçi, öğlen 4'de başlıyor sizin dersleriniz demişti de neyse umarım sizin dediğiniz gibidir.

Tabi hal böyleyken, niye eşek yüküyle ikinci öğretim harcı yatırdık diye de sorarlar adama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanry -- 15 Eylül 2012; 16:19:53 >
  • quote:

Arkadaşlar şu konuda net bilgisi olan var mı? Ben ikinci öğretimim, hazırlık okuyacağım. Hazırlıkta da ikinci öğretim-örgün öğretim farkı var mı? Yoksa aynı saatler de mi göreceğiz dersleri? Kimisi aynı diyor, kimisi öğleden sonra 4'de diyor.

benim bi arkadasım 2.öğretim
    ben 1. öğretimim bana 8:30 denildi
    arkadaşa 16:00 denilmiş kendisi söyledi..
    (hazırlık sınıfı için)
  • quote:

(hazırlık sınıfı için)

Öyle söylenmişse bu doğrudur o vakit. Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar şu konuda net bilgisi olan var mı? Ben ikinci öğretimim, hazırlık okuyacağım. Hazırlıkta da ikinci öğretim-örgün öğretim farkı var mı? Yoksa aynı saatler de mi göreceğiz dersleri? Kimisi aynı diyor, kimisi öğleden sonra 4'de diyor.

(hazırlık sınıfı için)

arkadaş bi sene gitmedik okula noluyor herşeyi mi değiştirmişler...

tüm bu sorularınızı hafta için yadyo başkanına soracağım

hazırlıklarda ortak sınıflar olur. bölüme geçildiğinde akşam dersleri başlar işler bu şekilde idi en son.

• quote:

quote:

quote:

(hazırlık sınıfı için)

hazırlıklarda ortak sınıflar olur. bölüme geçildiğinde akşam dersleri başlar işler bu şekilde idi en son.

arkadasımın bana anlattığı bu ...
    yaa gülersin sen dimi yok cool cool takılmalar filan

• quote:

quote:

quote:

quote:

(hazırlık sınıfı için)

arkadaşın seni kandırmış olmasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

(hazırlık sınıfı için)

arkadaşın seni kandırmış olmasın

arkadaşımın beni kandırması için bir neden söyle lütfenn ((:
    ayrıca batuhanry de öyle duymuş. bak mesajına

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.