Şimdi Ara

cuma namazını gusül abdesti ile kılmak yeterlimidir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar namaz ile ilgili birşey sormak istiyorum cuma namazı ve normal namazı sadece gusül abdesti ile kılmak mümkünmüdür yani gusül aldıktan sonra tekrardan namaz abdesti almaya gerek varmıdır?

• Yok.

Gusül yeterli fakat sünnettir alsanız daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek yok

• Yeterlidir. Hatta daha faziletlidir diye biliyorum.
  • Allah ile arana birsey katmaksizin kilda ister gusul ile kil ister abdest al kil.. Namazda olmaz sa olmaz olan sey zikir dir.. Anlamini bilmeyerek kilinan namzlar zikirden mahrm kalir.

• Arkadslar olur mu hic..once gusul alinir gerekirse veya gerekmese bile banyo yaparken falan ardindan gusul alinmasi iyidir..
    Eger namaz kilinacakasa normal ebdest de alinir

• quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Arkadslar olur mu hic..once gusul alinir gerekirse veya gerekmese bile banyo yaparken falan ardindan gusul alinmasi iyidir..

Gusül abdesti aldıktan sonra namaz kılınabilir,gusül alınca normal abdestte almış oluyosun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Arkadslar olur mu hic..once gusul alinir gerekirse veya gerekmese bile banyo yaparken falan ardindan gusul alinmasi iyidir..

Gusül abdesti aldıktan sonra namaz kılınabilir,gusül alınca normal abdestte almış oluyosun.

Evet simdi arstirdim oyleymia de bana ilginc geldi..ama ben garantici olmaya devam derim

• Bizzat her hocaya sordum.Gusül sonrası abdest almadan namaz kılabilirsin.Abdest'in amacı temizlenmektir zaten.Hem gusül hem de duş alarak arınmış oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Bizzat her hocaya sordum.Gusül sonrası abdest almadan namaz kılabilirsin.Abdest'in amacı temizlenmektir zaten.Hem gusül hem de duş alarak arınmış oluyorsun.

Hocalara soracagimiza Kurani kerime sorsak daha iyi olmaz mi

• sen istiyor duj?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

quote:

Bizzat her hocaya sordum.Gusül sonrası abdest almadan namaz kılabilirsin.Abdest'in amacı temizlenmektir zaten.Hem gusül hem de duş alarak arınmış oluyorsun.

Kuran da yazıyor mu bilmiyorum ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum.Azıcık mantık yürüttüğünde doğru olanı buluyorsun zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

quote:

Kuran da yazıyor mu bilmiyorum ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum.Azıcık mantık yürüttüğünde doğru olanı buluyorsun zaten.

Tabiki Allah dinini kimseye aciklattirmaz. Konulari en ince ayrintisina kadar aciklar fakat bu aciklamalara ciddi calismalar ve ekipler halinde calisma ile ulasilir. Kurani anladigimiz dilden okuyp fitratimizi ve aklimzi sonuna kadar kullnmliyiz.

• dini kitapımızda ne yazıyor o önemli arkadaşlar ben anlamadım herkes kafasına göre cevaplamış konumu
  • Gusül abdesti aldığınızda doğal olarak abdestte almış oluyorsunuz namaz kılabilirsiniz ancak abdesti bozan durumlardan birisi gerçekleşirse tekrar abdest almanız gerekir namaz kılmak için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.