< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Cupra Leon Ana Konu (6. sayfa)
-
-
Yakıt tüketimiz normal, araç daha 400km demişsiniz rodajı doldurmanıza 1100km var. 2000km.den sonra yakıt düşmeye başlayacaktır.
Serbest sürüşe geçmesi için akünün tam dolu olması gerekiyor. Aracın kendi kendine yavaşlaması aküyü doldurmak istemesinden kaynaklı rejeneratif şarj ediyor.
Araçta tabela okuma sistemi yok bu yüzden hız sınırı ile alakası yok.
Önde araç varsa, yavaşlar, kavşaklara yaklaşınca yavaşlar, virajlarda yavaşlar ki aküyü doldursun.
Akü dolunca bol bol serbest sürüşe geçecektir.
Unutmayın ki serbest sürüş sadece ayağınızı gazdan çekince çalışır.
Sürüş profilinden motoru eko moduna alırsanız hem 2 silindir modu hem serbest sürüş modu daha çok açılacaktır.
-
Hocam çok teşekkür ederim değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için.
Dashboard da hız sınırı gösteriyor çoğu zaman. Bunu haritadan mı alıyor ? 30 km sınırlamasıyla ayağınızı gazdan çekin diyor ya da 50 ,90 km/h hızlara denk geliyorum hep.
Ayrıca belirttiğiniz gibi eco mod da pili doldurmak için daha çok yavaşlıyor evet. Ama comfort mode da daha rahat ilerlediğinden sanki o modda daha az yakacak gibi.
Rodajdan sonra ki yakıt tüketimi wltp değerlerine yaklaşır mı acaba ? :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet hocam, araçlarda normalde tabela okuma var ancak connect donanımına bağlı, malum ülkemizdeki araçlarda sim kartlar çalışmadığı için bu özellik kapalı geliyor.
Hız ve kavşak verilerini araç kendi navigasyonundan alıyor. Bu sayede frenleme ile aldığı enerjiyi aküye doldurmaya harcıyor.
Bu donanımdan şikayet etmiş gibisiniz ancak alışınca elektrikli araçlardaki tek pedal sistemine benziyor gayet kullanışlı.
Sport modda alıpta denemedim ancak muhtemelen hiç frenlemeye yapmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Benim araç rodajda olmasına rağmen uzun yolda ve sakin kullanımda 5,1-5,6 arası yakıyor.
Rodajdan sonra 5lt in altını göreceğime inanıyorum :)
-
Araçta bi e-sim mevcut hocam herhalde. SOS vs de ona bağlı sanırım. Hatta yurtdışındaki aynı araçlarda mobil uygulama ile çalıştırma, ısıtma vs. mevcut belirttiğiniz connect donanımı kapsamında.
Yanlış anlamadınız bu yavaşlama durumuna hala alışamadım. Yavaş yavaş alışacağım artık :)
çok teşekkürler desteğiniz için.
-
O yakıt tüketimine ne şartlarda ulaşmayı başardınız? Aldığımdan beri hiçbir şekilde o kadar düşük değerlerle karşılaşmadım. Ortalama 7.5-8.5 litre yakıyor 8300km oldu.
Hatta yakıt aldıktan sonraki uzun yol verisi
9 litre civarında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende gri renk ile aranıza katıldım. Yakın zamanda trafik ve kasko yaptıranlar be kadar fiyat çıktı size?
Genişletilmiş kapsamlı full Kasko 9, trafik 3,500 hocam. Hasarsızlık kademesinde en yukarıdayım.
Aracımı satıp bende almak için bekliyordum ancak yarın kredi kampanyası sonmuş sanırım kaçıracağım bu fırsatı
Hasarsızlık indirimi olmadan 12 aralık ankarada, kaskoya 19700, trafiğe 7200 ödedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Siracus
O yakıt tüketimine ne şartlarda ulaşmayı başardınız? Aldığımdan beri hiçbir şekilde o kadar düşük değerlerle karşılaşmadım. Ortalama 7.5-8.5 litre yakıyor 8300km oldu.
Hatta yakıt aldıktan sonraki uzun yol verisi
9 litre civarındaAynı araç aynı motor. Muhtemelen gaza fazla basıyorsunuz.
- Kullanılan yol şartları rüzgarlı, bol yokuşlu inişli, hava soğuksa ve kısa mesafeli ise yakıt tüketimi artacaktır.
- Bunun yanında kullanma tarzı, aşırı hızlanma, aşırı frenleme, yüksek hız yine tüketimi arttıracaktır.
- Kullanılan benzin, shell dışında başka yerden almıyorum bu da fark ediyor.
Aracı eko moda alıp öyle deneyin bakalım, hibrit özelliğini daha fazla devreye alıyor. Klima ve motor gücünü tüketimi düşürecek şekilde ayarlıyor.
-
Kasko için Sınırsız İMM ile 16.500 (hasarsızlık indirimi yok), sigorta için ise 3.900 (kademe 7) tutar ödedim.
Merhabalar vitesten S moduna alınca iç led rengi değişmiyor ve bilgi ekranında hala normal mod gözüküyor. Kadranda S yazıyor ama. Bu bir problem midir bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Vitesi s moduna alınca neden led rengi değişsin ki?
Anladım şimdi ne demek istediğinizi. Vitesi s moduna almak sport moduna almak demek değil.
Sürüş profilinden sport moduna almanız gerekiyor ekrandan. İç ambiyans ayarı da sürüş profilinde kalmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekomeko -- 2 Ocak 2024; 13:30:11 > -
Ben de 2 aydır kullanmaktayım araçtan genel olarak memnunum fakat yüksek baslı şarkılarda ön kapılardan zırıltı sesi geliyor. 2 farklı serviste garantiden yalıtım yapıldı fakat ses geçmedi bir türlü. Başına gelen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
-
Hiç böyle bir şey duymadım şimdiye kadar.
Beats ses sistemi mevcut mu araçta?
-
Cevabınız için teşekkür ederim. O zaman vitesten sport moda yapınca ne oluyor ekrandan basınca ne oluyor farkı anlayamadım.
Rica ederim ne demek.
Vitesi s moduna alınca sadece vites geçişleri spor moduna almış oluyorsunuz. Geçici sollamalarda, ani hızlanmalarda işe yarıyor.
Sürüş profilinde spor moda alırsanız, motor, şanzıman ve direksiyon ve bu gibi olabilecek tüm ayarlarda spor moduna geçiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X