Merhabalar. Deri koltuk var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cupra Leon Ana Konu (5. sayfa)
-
-
Merhaba, ben de 8 gün önce teslim aldım aracı, direksiyon sağ tuşlarında temazsızlık gözlemlemedim ama egzozdan yoğun buhar ya da beyaz duman, tam anlayamadım, attığını gözlemledim. Rodaj süresinde DSG'nin bu egzoz atmasının normal olduğunu okumuştum sanki bir yerde ama emin değilim.
-
Tam olarak alacağım özellikler bunlar.
-
Öncelikle hayırlı olsun. Ben rodaj süresini bitireli çok oldu yaklaşık 8300km yaptım ama duman atma olayı devam ediyor. En yakın zamanda servise danışacağım.
Tuş takımındaki temassızlik en başta bende de yoktu sonradan ortaya çıktı. Ara ara sağ tuş takımı gidiyor maalesef. Bu tarz şeyler biraz şans işi sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Magnetic gri rengi ve bucket koltuklar çok doğru bir tercih şimdiden hayırlı olsun.
bugün bursa'da cuprayı görmeye gittim.
premium paket 15 gün önce bitmiş bursada,
sadece bucket koltuk opsiyonu ile beraber 1milyon 585bin TL fiyatları var.
bunu alacağıma biraz daha koyar audi a3, golf falan zorlarım düşüncesiyle cupra leondan vazgeçtim.
-
-
arabanin karizmasina diyecek yok hocam. ben de günlerdir rüyamda görüyorum nerdeyse :)
hocam audi a3 veya golf dedim çünkü
cupra leon 1.584m
gold 1.0 style 1.620m
audi a3 1.5 etsi 1.690m
yani golf 1.0 evet çok bu listede kiyaslanacak bir araba değil farkındayım, ama yanyana 3 farkli markayı geldiğimde bütçeme göre bu fiyatlari aldım.
---
cupra nedense orada teşhir arabası için olduğundan mıdır bilmiyorum birkaç kusurla karşılaştım. en basitinden tavan gıcır gıcırdi. heralde herkes benim gibi kontrol ettiğinden biraz hirpalanmis.
elektrikli koltuk ayarlamasi tam çalışmıyordu, heralde bu da benzer sebepten.
sunroof un camlarinin bittiği yerde değişik değişik çizgiler falan vardi, boya ile cam içiçe geçmiş falan böyle küçük detaylar beni biraz soğuttu.
araba kesinlikle çok havali ve çok güzel duruyor bu arada. gerçekten f/p arabası gibi. ama biraz 1-2 yil sonrasini da düşünüyorum. suan sahibinden de cupra leonlari takıp ediyorum mesela, ilanlardan bi tanesi 2 günde 30k düştü ama hala satilmadi. benim gözümde bu pazarı yok demek.
not: ben suanda bir Leon 2020 xcellence sahibiyim.
not2: fakir audisi demeyelim bence ya o kadar da degildir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dediğiniz doğru şu anda Cupranın Golf veya a3 kadar piyasası yok. Fakat Seatın artık 1.5 leonları Cupra Leon olarak üretme kararı bu durumu hızlıca toparlayabilir diye düşünüyorum. İleride Cupranın piyasasının da Seat Leon piyasası gibi olacağını umuyorum.
Golf tercihinize gelecek olursak, açıkçası sırf araç içi birkaç detay için 1.5 motor yerine 1.0 Golf tercih etmek şahsen bana mantıksız geliyor... Tabii bu bir tercih meselesi. Sizin için iç tasarımdaki o ayrıntılar kıymetli olabilir
A3ün 1.5 motoru dediğiniz fiyatlarda bulunabiliyorsa Cupraya alternatif olarak en mantıklısı bence o olurdu.
---
Elektrikli koltuktan bahsedecek olursak da bendekinde şuanda herhangi bir sıkıntı yok. Sanırım teşhir ürününü fazlasıyla kurcalayip zorlamışlar.
Şimdiden seçiminiz ne olursa olsun hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siracus -- 25 Aralık 2023; 21:17:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar Merhaba,
15 Aralık itibariyle 400 kmdir yeni aracımı kullanıyorum.
Magnetic Grey aracımda full deri koltuk opsiyonu hariç diğer opsiyonlar var.
Seramik uygulaması ile 1514 TL’ye mal oldu.
10 gün ve 400 km’lik kullanımımla ilgili olarak detayları paylaşmak istiyorum.
Bir kaç tane de sorum olacak :)
Önceki aracımı da sıfır almıştım o da 1.4 Tsi Jetta ‘ydı.
Genel olarak paylaşılanları okudum. Lastik gürültüsü, dokunmatik sunroof ve ışık butonlarının gecikmesi vs. sorunlarını ben de yaşıyorum. Bunlara alıştım.
Genel olarak ben aracın yakıtından memnun değilim. Çok ama çok dikkat etmeme rağmen maalesef 6.3 ün altına düşüremedim. Dikkat etmediğim de ise 7,5 -8,5 lt/100 km arasında seyrediyor.
Jetta aynı lokasyon ve şartlarda 5-6 lt yakıyordu.
Sizde de yakıt bu şekilde mi ?
Ayrıca araç sürüş esnasında serbest sürüşe ara ara geçiyor fakat özellikle kavşak yakınlarında ve hız sınırı okuduğu yerlerde sürekli kendi kendine yavaşlıyor. Bunu kapatmanın bi yöntemi var mıdır ? ACC front asist vs kapatarak denedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Eklemeyi unuttum. Şirkette 1.0 Golf etsi dsg var. O araç her fırsatta kendini serbest sürüşe alıp verimli sürüşü sağlıyor.
Aynı koşullarda cupra hep kendini tutuyor :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakıt tüketimi bende de bahsettiğiniz şekilde seyrediyor. Jetta aracınız manuel ise o da yakıt tüketiminde fark yaratıyor olabilir. Ayrıca zaman zaman kendi kendine fren yapması benim de dikkatimi çekti. Güvenli sürüş açısından gerçekten güzel bir özellik fakat bu ufak yavaşlamardan dolayi tekrar ivmelenmek istediğinizde yakıt tüketiminiz artmış oluyor.
Dolayısıyla yakıt tüketiminin sebeplerinden birisi de bu güvenli sürüş mevzusu olabilir.
Belki kapatılan bir özelliktir ama açıkçası bunun için kurcalamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siracus -- 25 Aralık 2023; 22:12:22 >
Evet hocam jetta manueldi jant vs 16lık olduğundan biraz fark olması normal. Ama bu frenleme olayını kapatamıyoruz anladığım kadarıyla. Pek alışamadım çünkü. Şirket aracı golf 1.0 her yerde süzülüyor.
Peki 1.0 Golfün aynı koşullarda tüketimi ne durumda? Ciddi farklar var mı
Hocam ciddi fark var :) ama performans olarak da ciddi fark var. Golf u biraz daha hızlı kullanmama rağmen 6,2 yi geçmiyor. Golf 39k km de.
Ayrıca Vag com ile şerit takibini otonom sürüşe yakın olacak şekilde ayarlıyorlarmış. Yaptıran var mıdır ?
hocam bu tür işlemler aracı garantiden çıkarıyor mu?
-
Merhaba hocam, birebir aynı aracı teslim almışız 1 gün arayla güle güle kullanın :).
Ben de 16 aralık itibariyle 250 km devirdim aracımda, rodaj meselesinden dolayı hiç basmıyorum neredeyse, ankara şehir içinde ortalama trafikte şu an 6.7 lt yakalayabildim.
Bu hız sınırı okuyarak kendi kendine yavaşlama olayı benim de canımı sıktı, çözümünü bulamadım. Dediğiniz diğer sorunları ben de yaşıyorum, alıştım diyebilirim.
-
Çok teşekkürler hocam, size de hayırlı olsun, kazasız belasız binin inşallah
Bu yığılma olayı olmasa araba hafifleyip en az 1,5 - 2 litre daha az yakacak gibi. Sanki ayarlarda bi yerlerde olması gerekiyor gibi ama kurcalamadığım yeri kalmadı.
Tek gözlemlediğim Individual modu eco yapmıştım ben. Eco da daha çok yığılma yapıp daha fazla yakıt sarfiyatına neden oluyor. Comfort mode da daha da akıyor araç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X