Şimdi Ara

Curve 9360 Şarj Sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 9360 aldım. Telefondan aslında çok memnunum özellikleri falan gayet kullanışlı bir telefon fakat şarj sorunu beni bu telefondan artık iyice soğuttu. Bütün gece şarjda tutmama ragmen gün içinde öğleden sonra şarjı hemen bitiyor. Gün içinde şarj aletini sürekli yanımda taşıyorum fakat bütün gün dışarıda olduğumda belirli bi saatten sonra bütün iletişimim kopuyor. İki şekilde de kullandım denemek için çok yoğun da kullandım az da kullandım ama değişen birşey olmadı. Yakın bir arkadaşımda 8520 var aynı şekilde kullanımla 2 gün şarjının gittiğini söylüyor. Şimdi çok sevdiğim halde kesinlikle bu telefonu kullanmayı düşünmüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası iade etmeye kalksam kabul ederlermi zararlı çıkmak istemiyorum bu işten.

• Şimdi en başta telefonu en güncel sürüme yükseltiyorsun daha sonra 3G'yi kapatıp 2G'ye geçiyorsun ihtiyacın olduğu zamanlar 3G'yi aç yoksa 2G'de kalsın ondan sonra ekran parlaklığını 10'a getiriyorsun bide wifi felan açıksa onları kapatıyorsun böylece şarj sürenin uzadığını görüyorsun bide yedek batarya alırsan hiçbir sorunun kalmaz.Ben şahsen 9900 kullanıcısıyım bu işlemlerden sonra şarj sürem baya uzadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeoBurak -- 27 Şubat 2012; 17:02:02 >
  • Merhaba,

CeoBurak'ın dediklerine katılıyorum. Ben de 9360 kullanıcısıyım, telefonu aldığım ilk hafta ben de aynı sorunları çekiyordum, ardından güncelleme ve 3g/wifi/bluetooth kapatıp ekran parlaklığını 20'ye aldım, şu an 2-3 gün arasında değişiyor şarj süresi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak

bide yedek batarya alırsan hiçbir sorunun kalmaz.

Yorumunun bu kısmına ne yazik ki katılmıyorum. 9900 a pil alsanda çalışmaz. Pil de ki veriyi eşleştirdiği için , cihaza yedek pil alıp takamıyorsunuz. Ancak ; satılan 9900 uyumlu piller (touch(9800) olan model içinde geçerli bu durum)
    yanında plastik kaplı bir devre ile klonlama işlemi yapıldıktan sonra çalışabiliyor. Şunu da belirtmek isterim ki , bu da işe yaramıyor. 3 takım pil harcadım bu iş için ne yazik ki hala sonuç alamadım. Bir kereye mahsus pil , açıyor cihazı ama pil bitmesi - reset - ya da manuel olarak pilin çıkartılıp takılması halinde cihaz pili görmüyor. (kabul etmiyor) Bundan 10 yıl evvel şehir efsanesi idi (ilk olarak ericsson modellerinde böyle bir şey vardır denildi) bu konu ama şunu yazmalıyım ki değilmiş....

İşin aslını merak eden olursa , google a yazarak bulabilir , şimdilik 9900 ve 9800 modellerinde bu yöntem mevcut....

9900 pili j-m1
    9800 pili f-s1

bu iki pil dışında sorun yok , yedek bataryayı al tak kullan...

Kimse paniklemesin , sadece 2 pil modeli için geçerli bu durum...

Not: İleri seviye kullanan arkadaşlar bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahiplerdir... Benden sadece duyabilecekleriniz bu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: webelectronics

quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak

bide yedek batarya alırsan hiçbir sorunun kalmaz.

Yorumunun bu kısmına ne yazik ki katılmıyorum. 9900 a pil alsanda çalışmaz. Pil de ki veriyi eşleştirdiği için , cihaza yedek pil alıp takamıyorsunuz. Ancak ; satılan 9900 uyumlu piller (touch(9800) olan model içinde geçerli bu durum)
    yanında plastik kaplı bir devre ile klonlama işlemi yapıldıktan sonra çalışabiliyor. Şunu da belirtmek isterim ki , bu da işe yaramıyor. 3 takım pil harcadım bu iş için ne yazik ki hala sonuç alamadım. Bir kereye mahsus pil , açıyor cihazı ama pil bitmesi - reset - ya da manuel olarak pilin çıkartılıp takılması halinde cihaz pili görmüyor. (kabul etmiyor) Bundan 10 yıl evvel şehir efsanesi idi (ilk olarak ericsson modellerinde böyle bir şey vardır denildi) bu konu ama şunu yazmalıyım ki değilmiş....

İşin aslını merak eden olursa , google a yazarak bulabilir , şimdilik 9900 ve 9800 modellerinde bu yöntem mevcut....

9900 pili j-m1
    9800 pili f-s1

bu iki pil dışında sorun yok , yedek bataryayı al tak kullan...

Kimse paniklemesin , sadece 2 pil modeli için geçerli bu durum...

Not: İleri seviye kullanan arkadaşlar bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahiplerdir... Benden sadece duyabilecekleriniz bu kadar...

Ne demek istediğinizi pek anlamadım ama genpadan 9900 için yedek batarya aldım 1 aydır sorunsuz kullanıyorum şarj süreside gayet iyi gidiyor.

• Önerileriniz için teşekkürler.
    Fakat bende son sürümü yükledim, ekran parlaklığım %20, wifi,bluetooth kapalı sureklı.Ayrıca 2G açıpta denedim yine değişen birşey yok.Benim anlam veremediğim 900tl civarı telefon alıyoruz ve de sürekli böyle yedek pil taşıma vs işlerle mi uğraşacağız size normal gelebilir tabi birşey diyemem de bana saçma geliyor.
  • Merhabalar,telefonu bende 1 aydır kullanıyorum fakat aranızda konuştuğunuz ne güncellemeden haberim var ne de son sürümden(yoksa Os 7.1'mi)bunlar nereden ve nasıl yükleniyor,izah ederseniz çok sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_SeGa

Önerileriniz için teşekkürler.
    Fakat bende son sürümü yükledim, ekran parlaklığım %20, wifi,bluetooth kapalı sureklı.Ayrıca 2G açıpta denedim yine değişen birşey yok.Benim anlam veremediğim 900tl civarı telefon alıyoruz ve de sürekli böyle yedek pil taşıma vs işlerle mi uğraşacağız size normal gelebilir tabi birşey diyemem de bana saçma geliyor.

Telefonunu Bold 9780 ile takas edebilirsin. Sarji 2-3 gun dayanir. iade kabul etmez aldigin yer ama ikinci el takas dusunebilirsin. Bold 9780 temiz - garantili ikinci el fiyati 700 TL civari. Sen de 900 liraya almissin. ikinci el istemem dersen sifiri 1100 TL civari.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 9360 aldım. Telefondan aslında çok memnunum özellikleri falan gayet kullanışlı bir telefon fakat şarj sorunu beni bu telefondan artık iyice soğuttu. Bütün gece şarjda tutmama ragmen gün içinde öğleden sonra şarjı hemen bitiyor. Gün içinde şarj aletini sürekli yanımda taşıyorum fakat bütün gün dışarıda olduğumda belirli bi saatten sonra bütün iletişimim kopuyor. İki şekilde de kullandım denemek için çok yoğun da kullandım az da kullandım ama değişen birşey olmadı. Yakın bir arkadaşımda 8520 var aynı şekilde kullanımla 2 gün şarjının gittiğini söylüyor. Şimdi çok sevdiğim halde kesinlikle bu telefonu kullanmayı düşünmüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası iade etmeye kalksam kabul ederlermi zararlı çıkmak istemiyorum bu işten.

söyledikleriniz birebir benim de başıma gelmiş durumda. ilk kez bb aldım, bin pişman oldum. güzelim e71'i bıraktım bb için. pili geçtim, telefon bana kaç dk ben aramışım kaç dk aranmışım göstermiyor, ne kadar mb veri gönderip aldığımı göstermiyor. 3310'da bile olan en temel özelliklerdir bunlar. bb rezaletmiş. bir çözüm bulursanız bana da haber verin lütfen.

• genelde bblerin şarjı uzun gider ama ilginç.... cihazda problem olabilir
  • 9380 benımde aynen durum senın gıbı full sarjda 1 saat ınternet artık 30 dakıka mesajlasma dahıl olarak6 saatte bıtıyor
  • 9790 Durum bendede ayni 3gyi kapatip ekran parlakligini kisican rahat 1 gun gidiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboS

9790 Durum bendede ayni 3gyi kapatip ekran parlakligini kisican rahat 1 gun gidiyo

pekı bu gun ıcınde ınternet sms olaylarınız nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: BernaGs2

quote:

Orijinalden alıntı: TurboS

9790 Durum bendede ayni 3gyi kapatip ekran parlakligini kisican rahat 1 gun gidiyo

pekı bu gun ıcınde ınternet sms olaylarınız nasıl

Telefon butun gun elimde bbm whatsapp twitter facebook hersey acik 3g ekran parlakligi full olunca 6 saat idare ediyor 3gyi kapatip edge yi acip ekran parlakligini kistigimda gene ayni face falan hersey acik 1 gunu goruyor bence gayet norma akilli telefon bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrizorer

quote:

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 9360 aldım. Telefondan aslında çok memnunum özellikleri falan gayet kullanışlı bir telefon fakat şarj sorunu beni bu telefondan artık iyice soğuttu. Bütün gece şarjda tutmama ragmen gün içinde öğleden sonra şarjı hemen bitiyor. Gün içinde şarj aletini sürekli yanımda taşıyorum fakat bütün gün dışarıda olduğumda belirli bi saatten sonra bütün iletişimim kopuyor. İki şekilde de kullandım denemek için çok yoğun da kullandım az da kullandım ama değişen birşey olmadı. Yakın bir arkadaşımda 8520 var aynı şekilde kullanımla 2 gün şarjının gittiğini söylüyor. Şimdi çok sevdiğim halde kesinlikle bu telefonu kullanmayı düşünmüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası iade etmeye kalksam kabul ederlermi zararlı çıkmak istemiyorum bu işten.

söyledikleriniz birebir benim de başıma gelmiş durumda. ilk kez bb aldım, bin pişman oldum. güzelim e71'i bıraktım bb için. pili geçtim, telefon bana kaç dk ben aramışım kaç dk aranmışım göstermiyor, ne kadar mb veri gönderip aldığımı göstermiyor. 3310'da bile olan en temel özelliklerdir bunlar. bb rezaletmiş. bir çözüm bulursanız bana da haber verin lütfen.

Aradiginiz kisinin uzerine gelin gostere basin size o kisiyle yaptiginiz tum konusmalar ciksin istediginiz gunlerden birini secin ve size o gun o kisiyle ne kadar konustugunu gostersin

• 9360 almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz? amacım alo demek, telefonu sadece şık görünümü için alıcam.
  • Taviye Ederim Hocam Gayet Güzel Telefon Şıklığı ile
    insanın gözünü kamaştırıyor şarj konusuna değinmişşiniz aksine Bende
    BB 9360 Kullanıcısıyım
  • Merhaba arkadaşlar.

Blackberry cihalarda oldukca teknik bilgiye sahibim.
    Bb 9360 cihazlarin batarya kapasiteleri daha fazla kullanim imkani sunmamakta.
    Max 1 ya da 1,5 gun kullanabilirsiniz.
    Konunun basinda arkadaslarin belirttigi gibi; ekran aydinlatmasi, 2g de kullanmak, kullanilmayan programmatic kapatmak ise yarayacaktir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.