Şimdi Ara

Cut-off hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logistic -- 1 Ocak 2014; 14:05:01 >

• eğer enjeksiyonlu araçsa inerken hiç yakmıyor diye biliyorum.
  • biraz kafanız karışmış galiba ama arama motorunu kullanırsanız bu konunun daha önceleri ne kadar tartışıldığını görürsünüz. ne almak istiyorsanız hepsi aslında mevcut. hatta bazı konularda üstadlar kendilerini açmış durumdalar. milletin cevap vermesini beklemektense bu daha iyi bir yol.
  • İmzamdaki araçta yokuş aşağı inerken 3.veya 4. vitese takıp ayağımı gazdan çekiyorum. Yol bilgisayarına baktığımda yakıt tüketimi 0 (sıfır) yazıyor, boşa alırsam yakıt tüketimi 1-2 litreye kadar çıkıyor.
    Ama karbüratörlü sistemlerde yokuş aşağıya vitese takıp insende sanırım az bir miktar tüketim oluyor diye biliyorum.
  • dostum iş cut-off denen olaya varıyor;
    enjeksiyonlu araç viteste yokuş inerken daha doğrusu gaz pedalına basmazken yakıt t-ketmez,
    karburatörlü araç rolanti devrinde yaktığı kadar yakar
  • o zaman normal düz bir yolda giderken de diyelim 100 le gidiyoruz ayağımızı gazdan çektik ve araba yavaşlamaya başladı bu durumda da aracım benzin yakmaması lazım mantığım doğrumu acaba aracında yol bilgisayarı olan arkadaşlar bu soruma cevap verebilirmi teşekkürler
  • bu arada cut of denilen olayın çoğu araçta ekonomizer olarak geçtiğini belirtmek isterim. ladası olanlar iyi bilir : )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hand off kullanımı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araç eğer düşük vitesteyse ve devir artıyorsa vitesin etkisinle yokuş aşağı benzin yakıyor. denemesi basit yokuş aşşağı inerken vitesteyken motoru durdurun ve görün. araç durma noktasına gelecektir. tabi bu kakıncı viteste olduğunuza ve dişli oranlarına göre değişir..
  • evet haklısın.
    sanırım 1900 devire inene kadar samaralar yakıt yakmıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: bycml41

bu arada cut of denilen olayın çoğu araçta ekonomizer olarak geçtiğini belirtmek isterim. ladası olanlar iyi bilir : )
  • örnek: 14,3lt'den 14.8e yükselene kadar yaklaşık 800M devirli ve sert kullandım aracı... son 400m düzlüğünde ayağımı gazdan çekip hafif fren ve motor freni yaptırdım ortalama 14.2 oldu... 800M çok yakması ile 800 "hiç" yakmaması arasında fark var... aynı yokuşu çıkarkenki ortalamanız çıkış+iniş ortalamanızdan yüksek olur... tabi bu dediğim "enjeksiyonlu" araçlarda geçerli... Cut-off sistemi motor kendi yüküyle giderken gaz verilmediği zaman rolanti devrine gelene kadar enjeksiyonlar benzini kesiyor... yol bilgisayarında anlık tüketimin yavaşlarken veya yokuş aşağı gaz vermeden inerken 0,0lt/100 km olması bu yüzden...
  • Araç Enjeksiyonlu ise yokuş aşağı vitesteyken devir yükselsede 1500 devirin altına düşmediği sürece yakıt yakmaz çoğu modelde bu devir değişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

örnek: 14,3lt'den 14.8e yükselene kadar yaklaşık 800M devirli ve sert kullandım aracı... son 400m düzlüğünde ayağımı gazdan çekip hafif fren ve motor freni yaptırdım ortalama 14.2 oldu... 800M çok yakması ile 800 "hiç" yakmaması arasında fark var... aynı yokuşu çıkarkenki ortalamanız çıkış+iniş ortalamanızdan yüksek olur... tabi bu dediğim "enjeksiyonlu" araçlarda geçerli... Cut-off sistemi motor kendi yüküyle giderken gaz verilmediği zaman rolanti devrine gelene kadar enjeksiyonlar benzini kesiyor... yol bilgisayarında anlık tüketimin yavaşlarken veya yokuş aşağı gaz vermeden inerken 0,0lt/100 km olması bu yüzden...

bazı ''karbüratörlü'' araçlardada bu sistem var.

• örnek verirseniz biz de bilgilenmiş oluruz...
  • samaralarda bu sistem var. araç vitesteyken 1900 devire inene kadar benzin yakmıyor. (enjeksiyonlu değil, karbüratörlü samara)
    quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

örnek verirseniz biz de bilgilenmiş oluruz...
  • Hmm...
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Zamane arabasında kullanılan bu sistemi diğer karbüratörlü araçlar niye yapmamış olabilirler acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.