Şimdi Ara

CX65 ve data kablosu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CX65 i data kablosu aracılığı ile bir türlü bilgisayarıma bağlayamadım.
    İlk olarak data kablosunun driver ını yüklüyorum.(Prolific USB to Serial Comm Port) Sonra kabloyu USB girişine takıyorum. Sonrada Mobil Phone Manager programını kuruyorum. Ancak bir türlü programın telefonu görmesini sağlayamadım. Kabloyu başka bir telefon ile (CF62) sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Kablo orjinal kablo değil. Piyasada C55 kablosu diye geçiyor. Yanlış kablomu aldık acaba, yoksa telefonda yapılması gereken ayarlarmı var. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Bu konuyla ilgili yardımcı olacak ve ya bu soruna benzer bir sorunla karşılaşan yokmu
  • ben önce manager programını kurdum.. rs-232 kodlu seri com portu olan bir kablo aldımki SIEMENS marka orjinal tabikide tuzlu 45milyon dediler ben onlar eskidi elinizde kalır şimdi USB çıktı dedim adama 25 ten fazla vermem işinize gelirse haydi hayırlı işler dedim tam çıkıyordumki yurdum esnafı ''bir dakika efendim yaparız bişeyler hele buyrun 35 olsun hadi falan dedi.. tabi yermi Anadolu delikanlısı 25 ten birmilyon fazla vermem oda orjinal olduğu için bune yaw bi kablo 35-45 yaparmı falan dedim.. adam verdi bende muradıma erdim ve şimdi kullanıyorum taş gibi her işi problemsiz hallediorum. yalnız duyduğuma göre kablonun Orjinal olması şart yani güncelleme yapamıyormuşsun yan sanayi kabloyla haberin olsun.. özellikle CX65 te.. yalnız şunu söylemeliyim telefonumuz harika dostum.. hayırlı olsun ama kabloyu biran evvel orjinali ile değiştirmeye bak.. üzerinde RS-232 IP40 falan yazan made in China üretimi olan orjinal kablolar var.. eski SL55 lerin kutusundan çıkan kablolar bunlar.. tabi cepçiler bunuda ayrı satmak için kutudan almışlar..

• USB Data Cablen Orginal mi yoksa Yan sanayi mi? Yana sanayilerin coğu calışmıyorda Siemenslerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

ben önce manager programını kurdum.. rs-232 kodlu seri com portu olan bir kablo aldımki SIEMENS marka orjinal tabikide tuzlu 45milyon dediler ben onlar eskidi elinizde kalır şimdi USB çıktı dedim adama 25 ten fazla vermem işinize gelirse haydi hayırlı işler dedim tam çıkıyordumki yurdum esnafı ''bir dakika efendim yaparız bişeyler hele buyrun 35 olsun hadi falan dedi.. tabi yermi Anadolu delikanlısı 25 ten birmilyon fazla vermem oda orjinal olduğu için bune yaw bi kablo 35-45 yaparmı falan dedim.. adam verdi bende muradıma erdim ve şimdi kullanıyorum taş gibi her işi problemsiz hallediorum.

Helal olsun diyorum başka da bir şey demiyorum. Ben 55'ten 50'ye indirdim aynı kabloyu, çok da arandığım için sabrım kalmamıştı ama sizinki hakikaten... Helal ne diyeyim :)

CX65'i orijinal kabloyla kullanın arkadaşlar. Ya USB-DCA 510 kodlu USB kablo ile, ya da RS232 IP40 kodlu seri kablo ile kullanın. Yan sanayi kullanmayın, telefonla bağlantı kursanız bile bir şeyler yüklerken işlem yarıda kalır bir şey olur -burda başına gelen var- telefon elinizde kalır. Paraya kıyın, ama "yıldız" arkadaşımız gibi pazarlığı da eksik etmeyin sakın :)

• quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

ben önce manager programını kurdum.. rs-232 kodlu seri com portu olan bir kablo aldımki SIEMENS marka orjinal tabikide tuzlu 45milyon dediler ben onlar eskidi elinizde kalır şimdi USB çıktı dedim adama 25 ten fazla vermem işinize gelirse haydi hayırlı işler dedim tam çıkıyordumki yurdum esnafı ''bir dakika efendim yaparız bişeyler hele buyrun 35 olsun hadi falan dedi.. tabi yermi Anadolu delikanlısı 25 ten birmilyon fazla vermem oda orjinal olduğu için bune yaw bi kablo 35-45 yaparmı falan dedim.. adam verdi bende muradıma erdim ve şimdi kullanıyorum taş gibi her işi problemsiz hallediorum. yalnız duyduğuma göre kablonun Orjinal olması şart yani güncelleme yapamıyormuşsun yan sanayi kabloyla haberin olsun.. özellikle CX65 te.. yalnız şunu söylemeliyim telefonumuz harika dostum.. hayırlı olsun ama kabloyu biran evvel orjinali ile değiştirmeye bak.. üzerinde RS-232 IP40 falan yazan made in China üretimi olan orjinal kablolar var.. eski SL55 lerin kutusundan çıkan kablolar bunlar.. tabi cepçiler bunuda ayrı satmak için kutudan almışlar..

arkadaslar data kablosu alırken bol bol dükkanları gezmek gerekiyor, kim ne kadara tutturursa satıyor. 50 diyen de oldu 20 diyende... ankarada kızılayda orjinal serii kablo pazarlık yapmadan ilk fiyatı 20 milyon...

• Arkadaşlar ne yazık ki elimdeki orjinal kablo değil. Sanırım bunu değiştirmem gerekecek. Yorumlarınız için teşekkürler. Telefon gerçekten çok hoş, yalnız bir tek sesli arama yapamadım. Acaba bu özellik yok mu bunda.

Bir de Irda kablo ile bilgisayara bağlantı yapmamız mümkün mü. Onun da orjinal olması gerekiyor mu acaba.
  • allume kardeş ankara kızılayda orjinal kablo tam olarak nerde satılıyo 20 milyon olan usb mi serial mi
  • dikkat dikkat

benimde aynı sorunum vardı hatırlayan olursa. sorunumu çözülmüştüm.. usb DCA-510 kablo ile. bende ankarada kızılayın altını üstüne getirdim. 25-30-35 milyon arası fiyat diyorlardı. ama daha önce forumda anlatmıştım(sahte kablo olayı). sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeye karar verdim. o kızılayda orjinal kablo diyen ve 25 milyona satan yerlere telefonumla gittim. denemelerini istedim ve ne hikmetse ne usb nede com ile bağlantı sağlayamadılar kabloları almadım. bende internetten orjinal kablo aldım, biraz tuzlu oldu ama olsun sorunsuz çalışıyor.

lafın kısası satıcıların sözüne kanmayın ve mümkün mertebe kabloyu deneyerek alın. inşallah denilen fiyattlara bulursunuz ama dediğim gibi emin olun öyle olun.size bir arkadaş nasiyatı. selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flash -- 20 Eylül 2004, 23:08:43 >

• oguzaza yardimci olursan sevinirim. CX65 i yanlislikla az once formatladim. içindeki hersey silindi gitti. Ne yapmaliyim.
  • arkadaslar pasajın ismini tam olarak bilmiyorum ama sıhıyeden kızılaya çıkarken sağ taraftaki telefoncuların oldugu pasajın altını üstüne getirin 20 milyona orjinal seri kablo bulabilirsiniz. ben öyle yaptım 3-4 yerde orjinal kablo vardı en ucuzu 20 milyon dedi onu aldım. gercekten dikkatli olun adamların hepsi kablolarına orjinal diyor orjinal kablo üzerine siyah bir lastik gecirilerek sıkıca sarılmış ve kıemızı bir naylonun içine konulmuş bir şekilde satılıyor. diğerleri okadar özenli sarılmamış. birde iki ucunda oyma siemens yazısına dikkat edin. ben 2 tane seri kablo aldım ikiside her türlü işimi görüyor ve cok rahat bağlanıyor. bence en iyisi önce orjinal bir kabloyu inceleyin veya yanınızda götürün karşılaştırarak alın yazım cok uzun oldu ama bir uyarı daha orjinal deseler ve fiyatı fazla olsa bile inanmayıp bilgisayara taktırıp deneyin!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: allume

arkadaslar pasajın ismini tam olarak bilmiyorum ama sıhıyeden kızılaya çıkarken sağ taraftaki telefoncuların oldugu pasajın altını üstüne getirin 20 milyona orjinal seri kablo bulabilirsiniz. ben öyle yaptım 3-4 yerde orjinal kablo vardı en ucuzu 20 milyon dedi onu aldım. gercekten dikkatli olun adamların hepsi kablolarına orjinal diyor orjinal kablo üzerine siyah bir lastik gecirilerek sıkıca sarılmış ve kıemızı bir naylonun içine konulmuş bir şekilde satılıyor. diğerleri okadar özenli sarılmamış. birde iki ucunda oyma siemens yazısına dikkat edin. ben 2 tane seri kablo aldım ikiside her türlü işimi görüyor ve cok rahat bağlanıyor. bence en iyisi önce orjinal bir kabloyu inceleyin veya yanınızda götürün karşılaştırarak alın yazım cok uzun oldu ama bir uyarı daha orjinal deseler ve fiyatı fazla olsa bile inanmayıp bilgisayara taktırıp deneyin!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: scorp_tek

oguzaza yardimci olursan sevinirim. CX65 i yanlislikla az once formatladim. içindeki hersey silindi gitti. Ne yapmaliyim.

Doğruyu söylemek gerekirse sana fazla yardımcı olamayacağım. Sonuçta formatlama yapmışsın eski dosyaları tekrardan yüklemen için bilgisayara telefonu bağlaman gerekecek. Bunu da ben yapamadığım için nasıl ne yapman gerektiği konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzaza -- 21 Eylül 2004, 23:34:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.