|
Bildirim
|
daha önce de söylemiştim, insanlarınki bahane diye
- hem türkçe değil hem oyun dandik ehih ehü vermiyorum para ehü + türkçe ve kaliteli hikayesi olacağı kesin oyun çıkar, birçok ülkede 60 dolar iken senin ülkene özel 40 dolardan satar - ahua ahua 30 dolar olsa alırdım ama olmazzz 30 dolar olsun olmaz + 30 dolar yapar - ahua ahua 180 lira bi oyuna verilir mi ya çok + 60 lira yapar - ya 60 liraysa iyi bir oyun değildir neden 180 değil de 250ymiş. 180 olsa alacaksın sanki. kimi kandırıyorsan |
Cyberpunk 2077 Oynama rehberı (Ortalama IQ'su 100 olan insanın yapacağı) 1: Oyunda performans sorunu var. Aşırı derecede bug var. Cözüm: Oyun hataları giderilene kadar beklemek. Ortalama 15 gün ile 2 ay arası. 2: 4K - Rtx fulleyince kasıyor. Cözüm: Rtx kapat. 4K yerine 2K veya full Hd oyna. Zaten 4 -5 sene oncesıne kadar butun oyunları 1080p oynuyordun neyse ;) Rtx ayarlarını kıs. DLSS destegını ac. - Golgelendırme - AA - Msaa tarzı ayarları ıstedıgın fpsyı alana kadar dusur. 3: Bır Gta degıl. Cözüm: Dogru haklısın. Gıt GTA oyna. Zaten adamların derdı Gta tarzı oyun yaratmak degıl. 4: Ilk ıkı saat benı sarmadı. Cözüm: Oyunu Steam uzerınden ıade et. 5: Grafikler beklediğimin altında. Cözüm: Ustunde olsa şaşardım. Grafik modlarını bekle. Oyunda mod desteği eklenecegi soylenıyordu. 6: Sex - Cınsellık abartmıslar. Cözüm: Oyunu satın alma. Satın aldıysan ıade et. Ya da görmezden gel. Kımse sana zorla +18 (cinsellik barındıran) oyun satmaya calısmıyor. 7: Vurus hıssıyatı zayıf. Cözüm: Yapacak bır sey yok. Vurus hıssıyatı daha yuksek oyunlar oyna. 8: Oyun copse konuda durmanın manası yok. Gerizekalımısın ? Begenmedıgın bır sey uzerıne saatlerce tartısıyorsun?? Vaktını keyıf aldıgın bırseyle degerlendır ;) |
|
Siz oyun sektörünün katilisiniz. Multiplayer olmayan oyuna para verilmez diye diye doğru düzgün hikayesi olan oyun bırakmadınız, tüm oyunları online adam öldürme simülatörüne dönüştürdünüz. Yemişim multiplayer'ını, hiçbir oyunda gram ilgimi çekmeyen bir şey.
|
Evet... oyunun bug cenneti olduğuna kanaat getirdim, cyberpunk subredditine bakarsanız her saat yenileri gönderiliyor ve hiçbiri birbirinin aynısı değil. Temelinde early access olan bu oyuna paranızı şimdilik cebinizde tutun diyorum. İşte örnekler CyberCena 2077 oyunun boss'larından biri (!) yağmurun sadece ekran filtresi olması çıldırmış palmiye ağacı (dikkat epilepsi tetikleyebilir) (yani buna diyecek söz bulamıyorum ayıptır arkadaş 2008 yapımı gta 4'de bile böyle birşey göremezsiniz.) araçların 2d görüntüsü, ayrıca kafayı yemiş yayalar çalacak araba beğenmiyorsanız bunu deneyin oyunun rezalet polis spawning sistemi şahane driving Aİ hulk cameo yapmış oyunda sanırım |
|
Korsan emek hırsızlığıdır , ben iki yüzlü düşünceye sahip olan insanları sevmem . Özde müslüman ama hırsızlık ama kul hakkı ama vs vs vs dendiğinde sesi çıkmıyorsa . Bile bile hırsızlığı yapıp bunu da alenen söylüyorsa . Hem günah işliyor , hem de suç işliyor . Kimse sizin özel hayatınızda neyi nasıl yaptığınızı burada sormuyor , ama bu forumun bir kuralları var . Diyor ki korsanı özendirici şeyler yazamazsınız . Sizler geliyorsunuz şöyle yapacağım böyle yapacağım . Güzel kardeşim ne yapıyorsan yap burada yazma , durumun yoktur alamıyorsundur anlıyorum ama ben korsan oynayacağım yazmanız açıkça söylüyorum suçtur .
Tamam Türkiye'de ispatınızı yaparsanız davayı açarsanız kişiler ceza alıyor ancak . Bununla da insanlar uğraşmak istemiyorlar , bazı yasal süreçlerden dolayı . Neden ABD de ve Avrupada korsan tüketimi çok az çünkü yasaları var adamların ve devlet bu işin üstüne düşüyor . Yurtdışındayken neler yaşandığını , gerekli mercilerin nasıl davrandığını bilen birisiyim . Yurtışında ki insanlar anasnın karnında herşeye saygılı , tüm kurallara ve kanunlara uyacak şekilde programlanmış bir şekilde doğmuyorlar . Yasal süreci var , kafasında tartıyor benim başıma ne gelir diye bakıyor canım yanacak vaz geçiyor . Olay bu ... Talha ne demiş , Mehmet ne demiş , Ozan şunu demiş bunlar bizi ilgilendirmiyor . Bu insanlar karar verici merci değiller . Yorum yapmışlar o yaptıkları yorum onları bağlar , sizler herkesin söylediğini doğru kabul edip onların peşine takılırsanız o sizin bileceğiniz iş olur . Bana sorarsanız çok gereksiz bir laf etmiş . Adamın 1 birim parası senin şuan 5,8 birim paran ediyorsa , o adam sana tamam kardeşim senin paranda 1 benim paramda 1 demez . Çünkü hayır kurumu değil karşınızdakiler birer şirket . Biz ülke olarak üretmez isek ALLAH göstermesin bugün 5.8 olan kur yarın 10 olur , bizler o adamların ürettiği içeriği banane kardeşim bana 100 TL ye satacaksın diyemeyiz . Onu diyecek merci başkası çünkü . Şöyle bir örnek vereyim hırsızlık dedim ya korsan için . Patates soğan 8-9 TL iken bolca patates alıp yiyebildiniz mi ? Hayır ucuzlamasını beklediniz ya da ihtiyacınız kadarını alabildiniz . Pazarcı arkasını döndüğünde poşetlere 3-5 patates atmadınız değil mi ? Çünkü yakalanırsanız sonuçlarını biliyorsunuz . Bu işler böyle önce insan kendisine dürüst olacak , benim cebimde para yok yoldaki arabayı beğendim çalayım ben onu . Arabanın fiyatı 100 TL olsaydı Mehmet öyle söyledi . Ne kadar mantıklı değil mi . İyi forumlar . |
Redditte sızdırılıp, silinen, yapımcılardan bir tanesinin olayın arka planına dair söyleşilerini konu alan yazıdan, Türkçeye derleyeyim dedim... (Olaydan forum ahalisini haberdar eden @Hudson51 ve @BlackBeast'e gamespot linkini paylaştığı için teşekkür ederim) -Üzerinde onlarca defa çalışılıp, hazır edildikten sonra, tepedekilerden bir tanesinin gelip "yok ya bu olmamış" demesi ile oyundan çıkarılan sürüsüne bereket görev var. -Kimsenin tanımadığı, doğru düzgün bir şey yazıp çizdikleri bile görülmeyen, firmaya sırf yöneticiler tarafından güveniliyor diye bir sürü eleman alınmış. Pek çok kod baştan yazılmış, yada tamamen silinmiş (bitmiş olmasına rağmen) (top dog diye hitap ediyor yöneticilerine buradaki yapımcı arkadaş) -PS4 ve Xbox kodları, artık ayrı ayrı geliştiriliyor, PS5 kitinin ne kadar iyi olduğuna değinilmiş, Sony PS5'in geliştirme kitleri için bayağı iyi iş çıkarmış, onun üstünde de çalıştıklarından bahsetmiş. -50.000 (elli-bin) satır diyalog oyundan çıkarılmış !!!! Oyunda açamadığımız kapalı-kilitli kapılar, ana görevin orjinal uzun hali derken bu rakam totalde oyundan çıkarılan diyaloglara denk hale gelmiş. (yapımcılar oyun uzun olursa millet bitirmez demiş, ki bunu röportajlarında da dile getirdiler, bu kadar saçma bir şey olabilir mi) -Pek çok içerik, önümüzdeki sene çıkacak olan DLC için ana oyundan koparılmış. -Vampire the Masquerade'e benzeyen, malkavian/nosferatu temasına yakın bir Alt-şehir dizayn edilmiş, ve her şey hali hazırda çalışıyormuş. Üsttekilerden bir tanesi gelip, "çok çirkin çıkarın" demiş ve çıkarılmış. -Keanu'dan nefret etmek istemdiğini belirtip, orjinal Johnny'nin kafayı kırmış, deli dolu, hafif psikopat, tam bir rock-yıldızı edasında olduğunu söylüyor. Ve bu rol için Cillian Murphy orjinalinde düşünülmüş. Keanu rol için bayağı pasif kalmış, ama olan olmuş. Kişiliğine hayran kalmış, ama oyunculuğuna o kadarda değil... -Etrafta çete üyelerinin bir birine girdiği, durup izleyebileceğiniz olayları gerçekleştirecek bir yapay zeka yazılmış. Etrafta pek çok uyuşturucu kullanan çocuk varmış. Bir rahip ve hale-krishna (mantra zırvaları) ile ilgili oldukça radikal yazılmış görevler varmış. Totalde bunların hepsi ya oyunu kompleksleştirdiği için yada en basitinden "sansür" yeyip oyundan çıkarılmış. -Max Tac ile ilgili oldukça ilginç görevler yazılmış, bir görevde polis tarafından onun yerine geçmemiz teklif ediliyor ve Max Tac'lerin karargahına girebilme şansımız oluyormuş, nasıl işledikleri, neler yaptıklarına dair bakış atabilecek iken, oyunu dallandırıp budaklandırdığı için yine oyundan çıkarılmış. -Oyunda pek çok sığınak, lağım kanalı gibi girilebilir lokasyonlar, bunlarla ilgili lootlar ve ufak yan görevler oyundan çıkarılmış. -Söyleşinin geri kalan kısmında yapımcı, aslında bu kötü çıkışın bir nebze iyi olduğunu, çünkü firmada soğuk duş etkisi yarattığını, yöneticilerin ne halt yediklerini anlamaları için güzel bir fırsat olduğunu belirtip, önümüzdeki aylarda firmada çalışacak arkadaşları için üzüldüğünü, çünkü "ben size söylemiştim" diyemeden tekrar o masalarda, yöneticilerin günahının bedelini çekeceklerini söylemiş. -Firmada pek çok işten çıkarma hazırlığı yapılıyormuş. Sony japonya analarını bellemiş :))) Bayağı haşlamış bunları. Bizim firma politikamız ile tamamen ters bir iş yaptınız diyerek. Ayrıca inanılmaz sayıda geri iade isteği ile uğraşıyormuş firma. Şirket içerisindeki moral bu güne kadar varolan en düşük seviyesindeymiş (aman ne süpriz) Not: Ben burada, oyunu savunup milleti çileden çıkaran arkadaşları, özür dilemeye davet ediyorum. Görünen köy kılavuz istemiyordu, bunlar zorla elimize kılavuz tutturmaya çalıştılar, bunlar o köyün halini bile bile burada insanlara saldırıp, firmayı bu kadar eksiğine rağmen savundular. Eğer içlerinde hasbel kadar mertlik kaldı ise, kalkıp özür dilerler. Bizlere bir yalan söylendi ve sizler bunun elçisi oldunuz. Bu konuda ne diyeceksiniz ? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Mayıs 2012; 22:25:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 30 Mayıs 2012; 22:46:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Mayıs 2012; 23:22:36 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 1 Haziran 2012; 2:46:47 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 1 Haziran 2012; 9:55:19 > |
|
|