Şimdi Ara

CZ Jena 50/1.8 manuel mi SEL 50 F1.8 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cz 450 tl civarlarinda sel ise ikinci elleri 600-700 civarinda sadece portre cekimi icin kullanicam hangisini tavsiye edersiniz yada baska oneriniz varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yokmu tavsiyesi olan
  • Hocam çok spesifik sormuşsun, cesaret edemedim.

Ben kişisel olarak, portre de çeksem otomatik fokusu şart gibi görüyorum. Çünkü ablamın çocuklarını filan çekiyorum. Ama sandalyeye profesyonel model oturtursanız manuel yeterli olabilir bilemiyorum.

Onun dışında imaj kalitesi için karar vermek için biraz örnek foto incemek fikir verir ama kesin karar için ikisini de alıp denemekten başka çare yok gibi.

Kararsız kaldıysanız

bütçe varsa ikisini de alıp az beğendiğinizi satın,

bütçe kısıtlı ise ikisinin de piyasasını takip edip hangisini uygun fiyata düşürebilirseniz onu alın

derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 20 Mart 2017; 23:29:40 >
  • auto focus önemli değil benim için belirtmemişim haklısınız imaj kalitesi renkler kontrast olarak karşılaştırıldığında hangisi tercih edilir demek daha doğru olur
  • Onu da denemeden bilmek zor. İkisini de kullanmış biri olsa ve dese ki bu daha iyi yine de sizin görüşünüz farklı olabilir. Zevk meselesi biraz. Ki lensten lense göre bile (aynı marka aynı model) ufak farklılıklar olabiliyor vs.

O yüzden dediğim gibi

bütçe varsa ikisini de alıp az beğendiğinizi satın,

bütçe kısıtlı ise ikisinin de piyasasını takip edip hangisini uygun fiyata düşürebilirseniz onu alın

derim.

Sonuçta lens arızalı filan değilse ikisi ile de yeterince iyi çekim yapabilirsiniz. Hele bir de raw çekip kendiniz işliyorsanız lensin kusurlarını bile.örtebilirsniz.

• otofokus önemsiz ise Canon FD 50mm 1.4 s.s.c veya 600 civarına zeiss 50mm 1.4 planar T* düşünülebilir . jena 50mm 1.8 400 lira edecek bir lens değil . O fiyatlara super takumar 50mm 1.4 de düşünülebilir .
  • 18-55 mi, 55-250 mi yoksa 50 1.8 mi deseniz 700 tane cevap gelirdi.

yalniz jenalar dusuk kalite degil miydi? planar t'ydi galiba kaliteli olani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim. iki gün önce Carl Zeiss Jena ddr Pancolar electric 50mm f/1.8 MC olan modeli aldım yorum yapmak için erken olduğu için iyice denedikten, sel 50 f1.8 ve helios 44m-4 ile karşılaştırma fırsatı bulduktan sonra şunları diyebilirim;
    kesinlikle çok keskin bir lens özellikle sel 50 bilerek mi yapılmış bilmiyorum portre denemelerimde daha soft sonuçlar alıyordum. renk ve kontrast olarak gözle görülür fark var karşılaştırdığım lensler arasında. çektiğim fotoğrafları değerlendirmek adına yakında yüklerim. biraz hızlı oldu cz yi almam, memnun kalmazsam satıcaktım ama bu şekilde bir sonuç beklemiyordum.
  • Muhammetay81 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Carl Zeiss in hiç bir ürünü kişiyi mahcup etmez. Tabi gerçek fiyatına alınmışsa. Umarım aldığınız lense 150-160 TL gibi bir para ödemişsinizdir. Size tavsiye edebileceğim lensleri bir arkadaş önermiş.

İlk tavsiyem şiddetle Canon 50mm f1.4 SSC'dir. Canon FD lensler sony sensörlerde çok kaliteli sonuçlar veriyor. Bunun haricinde Carl Zeiss 50/1.4 T*, Yashica ML 50/1.7, Takumar 50/1.4, Pentax 50/1.4. Çok keskin değildir ama mükemmel renkleri olan Olympus 50/1.4 te alınabilecek lenslerdendir.
  • Almadan önce uzunca bir süre kararlaştırmak adına yaptığım araştırmalarda önerdiğiniz ve bir kaç lens arasında kalmıştım.

Bu lensleri temiz ve uygun fiyata bulmak için hayyam dahil bir çok yerde ayrıca online satış sitelerinde araştırma yaptım. Ama gördüm ki manuel lenslerin popüler olmasıyla birlikte fiyatlar inanılmaz yükselmiş. Örneğin önerdiğiniz fd 50 f1.4 ssc ve CZ 50 f1.4 T* 900 tl aşağısında bulamadım. Aldığım ürünü sıfırdan farksız bir şekilde ön arka kapakları ve portre için filtre dahil 400 tl ücretle aldım ve benim için biraz daha önemli olan keskinliğinden çok memnunum.

• 35mm 1.4 ile manuelde zorlaniyorum.

yabancilarin sweet spot dedigi keskin nokta, canon fd 1.4 icin hangisidir? tahmin ettigim gibi 2.8 midir? eger 2.8 ise; 1.8 ile ssc disindaki farklari nedir?

firsat bulursam edinmeyi planliyorum. sorularimi mazur gorun.

Hocam Carl Zeiss T* için 800 Tl kabul edilebilir bir fiyat. Ama Canon Fd 50mm f1.4 için normal kondisyon için 250 - çil temizlik diye tabir edilen temizlikte 300 Tl maksimum ederidir. Ön arka kapaklar dahil olarak söyledim bu fiyatları. Aldığınız fiyat o lens için biraz yüksek kalmış. Ama dediğiniz gibi sıfır temizlikte kapakları dahil ise sorun etmeyin derim. Benim 150-160 Tl olarak belirttiğim fiyat normal kondisyonda ve kapakları olmayan lens içindi.

Lens sizi mutlu etti ise söylediklerimi ve diğer lensleri dikkate almadan sadece fotoğrafa odaklanın. Işığınız bol olsun.
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Hocam manuel lensler için o tabiri kullanmak pek doğru olmayacaktır. Eski lenslerin kapmaları yeni sensörler ile bazen uyuşmazlıklar yapabiliyor. Onu lensi makineye takıp denemeden birşey söylemek çok zor. Ama canon fd 50mm f1.4 ssc f5.6da deli gibi sonuçlar veriyor. 1.4 ile 1.8 arasındaki fark ise diyafram açıklığından ziyade optik kalitesidir. 1.4 camları daha çözünürlüklü bir lenstir.

Canon Fd lensleri sony aynasız gövdelerde denemenizi önerebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeroztrk

Hocam manuel lensler için o tabiri kullanmak pek doğru olmayacaktır. Eski lenslerin kapmaları yeni sensörler ile bazen uyuşmazlıklar yapabiliyor. Onu lensi makineye takıp denemeden birşey söylemek çok zor. Ama canon fd 50mm f1.4 ssc f5.6da deli gibi sonuçlar veriyor. 1.4 ile 1.8 arasındaki fark ise diyafram açıklığından ziyade optik kalitesidir. 1.4 camları daha çözünürlüklü bir lenstir.

Canon Fd lensleri sony aynasız gövdelerde denemenizi önerebilirim.

hatali bir tabir kullanmisim. yeni farkettim. haklisiniz. demek istedigim mc onemli. ama acik diyaframlardaki performansi da benim icin onemli. malum, iki gram keskinlik ve acayip bokehler icin kimi zaman binlerce lira veriyoruz. keskinlik var ama hangi diyaframda? siz 5.6 deyince, biraz hayal kirikligina ugradim. ustelik manuel olunca malumunuz odaklama da zorlasiyor acik diyaframlarda.

yalniz, su zamana kadar en acik diyaframda en iyi degerini veren lens gormedim. genel olarak klasik iki durak ustu diye biliyordum ben. su ana kadar en cok eglendigim ve zevk aldigim lens, ff uzerindeki canon ef 50mm 1.8 ama f2.4 degerinde.

• ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Keskinlik arıyorsanız Canon 50mm f2.5 compact macro diye bir lens var. Görüp görebileceğiniz en keskin 50mm diye iddialı bir laf edebilirim. Sigma art serisi lensler açık diyaframlarda çok başarılı. Bana başarılı gelen diğer 50mmde Canon Fd 50mm f1.4 ssc. Bir stop civarında kısarsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz. Ama dediğim gibi manuel lensler yeni kameralar ile bazen anlaşamıyor. Dediğim çok nadir bir durumdur ama.

Bir de en keskin diyaframı 5.6 dedim ama bunlar çok detaylı incelemeler sonucunda ortaya çıkmış veriler. Siz takılmadan fotoğrafa odaklanın derim. Am asevdiğiniz ekipmanı kullanın. :)
  • Yazılan her yorum ne olursa olsun vakit ayrılıp görüş belirtildiği için değerlidir. Bizde işin ustalarından birşeyler kapıp doğru yönde ilerlemeye çalışıyoruz
    lensimden son derece memnunum uzunca bir süre kullanıcağımı düşünüyorum fakat kullandıkça farkediyorum ki manzara çekimi daha çok hoşuma gidiyor. Bunun içinde lens tavsiyesine ihtiyacım var
  • anladım. inceleyeceğim.

sağolun.
    Kullandığınız gövde nedir ? Ona göre bir lens bulalım sizlere. Manuel lensler çok geniş açılı olmadıkları için croplu gövdelerde manzara için pek manuel kullanılmıyor. :)
  • a6000 sahibiyim aslında manuel set yapma niyetindeyim
    Güzel kamera. :) Geniş açı için manuel pek lens yok aslında. Vivitar 19mm f3.8 vardı. Severim kendisini. Ama benim tercihim Samyang 12mm olurdu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.