Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (879. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.665.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Albea benim de ilk aracim eylulden beri yaklasik 20bin kmdir kullaniyorum. ufak tefek sikintilari oldu ama o da usta sikintisindan dolayi. arabanin vergisi az, arizasi ucuza kapatiliyor. az yakiyor. ihtiyaclarimi karsiliyor. daha ne olsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Albea benim de ilk aracim eylulden beri yaklasik 20bin kmdir kullaniyorum. ufak tefek sikintilari oldu ama o da usta sikintisindan dolayi. arabanin vergisi az, arizasi ucuza kapatiliyor. az yakiyor. ihtiyaclarimi karsiliyor. daha ne olsun?

Albea 1.2 Active, Dynamic, EL, HL, SL

1.3 Multijet, Active, Dynamic,EL,SL

sizin aracınız hangisi acaba yukardakilerden. bu araçların birbirinden farkı ne acaba. hangisi en çok tutulur biliyormusunuz
  • Benimki 2005 model 1.2 16v el. ruhsatta boyle yaziyor. inanin hic bilmiyorum farklarini. benimkinde celik jant klima ve surucu hava yastigi var. abs ve yol bilgisayari yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arakadaslar bugun trafık sıgortası ıcın bı kac yerden fıyat aldım ve fıyatar cok ucuk en uygun 580 600 TL verdıler kasko ıcınde aynı fırma 1300 tl ıstıyor ne tutarsızlık
    bundan oncekı pejo 306 mı 470 e sıgorta yaptırmıstım albeanın sıgortası az tutar dedım ama hayal kırıklıgına ugradım dogrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssLh

arakadaslar bugun trafık sıgortası ıcın bı kac yerden fıyat aldım ve fıyatar cok ucuk en uygun 580 600 TL verdıler kasko ıcınde aynı fırma 1300 tl ıstıyor ne tutarsızlık
    bundan oncekı pejo 306 mı 470 e sıgorta yaptırmıstım albeanın sıgortası az tutar dedım ama hayal kırıklıgına ugradım dogrusu

Gecen hafta yaptirdim 250 TL sigorta tuttu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi şeirde yaşıyorsunuz hasarsızlık ındırımınız varmı acaba co dusuk tutmus cunku bıde hangı fırmadan yaptırdınız bana en uygun fıyatı anadolu sıgorta verdı halen arastırıyorum arabayı yenı aldıgım ıcınmıdır yasım 25 dıyemı bılemedım walla cok yuksek tutuyor
  • quote:

hangi şeirde yaşıyorsunuz hasarsızlık ındırımınız varmı acaba co dusuk tutmus cunku bıde hangı fırmadan yaptırdınız bana en uygun fıyatı anadolu sıgorta verdı halen arastırıyorum arabayı yenı aldıgım ıcınmıdır yasım 25 dıyemı bılemedım walla cok yuksek tutuyor

Anadolu sigortadan yaptirdim hasarsizlik var yas dan dolayı senin biraz yuksek cikmis

• quote:

Orijinalden alıntı: strong.

quote:

hangi şeirde yaşıyorsunuz hasarsızlık ındırımınız varmı acaba co dusuk tutmus cunku bıde hangı fırmadan yaptırdınız bana en uygun fıyatı anadolu sıgorta verdı halen arastırıyorum arabayı yenı aldıgım ıcınmıdır yasım 25 dıyemı bılemedım walla cok yuksek tutuyor

Anadolu sigortadan yaptirdim hasarsizlik var yas dan dolayı senin biraz yuksek cikmis

İzmir

• 2008 albea sole aracımda arada bir stop lambası hatası veriyor ama hata verirken bakıyorum stop lambaları yanıyor. Sorun ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggunister

2008 albea sole aracımda arada bir stop lambası hatası veriyor ama hata verirken bakıyorum stop lambaları yanıyor. Sorun ne olabilir?

Bende on far da hata veriyordu sesli uyari veriyordu ampulü sokup tekrar taktim duzeldi yerinden kaymis

• arkadaşlar neden taksiciler albea accent ve dacia kullanıyorlar. albea bakayım dedim punto pahalı diye albea da hiç uygun değil.18-20 bin aralığında işime yarayan araba
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    albea nın mjet=uzun ömürlü parçası ucuz yakıtı az
    accent=dizelleri çok yakıyor,o yüzden benzinli alınıp lpg takılır accente
    dacia=onunda dci aynı mjet gibi
  • Eski aracımda aynı teyp ten bende kullandım , biraz geç oldu ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara ve benim gibi kendi işini kendi görmeye alışık olanlara yardımcı olmak adına; teypten çıkan sarı ve kırmızı kablolar vardır, bu iki kabloyu birleştirerek araç tesisatındaki kırmızı kabloya bağlamanız gerekiyor ki teyp sürekli beslenebilsin ve kontak kapalı iken de çalıştırılabilsin.
  • Herkese merhabalar: Hayırlı ramazanlar dilerim.

Sahibi olduğum fiat palio multijet ile ilgili bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Araç ile dün şehirler arası yolculuğa çıktım. Aracın genel bakımlarını yeni yaptırdım ve kısa süre öncesinde
    klima, intercoller ve su radyatörünü değiştirdim. Klima açık iken 140km hızın üzerine çıktığımda hararet göstergesinin yukarı doğru çıktığını farkettim. Aracı kenara çektim. o esnada hararet
    Normal seviyeye geriledi. Araç çalışır vaziyette iken su ikmal bidonunun kapağını açıp suyu kontrol ettim. taşma, taşırma kabarma kaynatma yoktu. Fanları kontrol ettim. Çalışır vaziyette...
    Yaklaşık 5 dakika çalışır vaziyette durdum. Her şey normal iken yola tekrar çıktım. klima açık vaziyette 120 civarında ilerledim. Sorun yoktu. Lakin 140 civarına gelince hararet tekrar yukarı
    doğru çıkmaya başladı. Araç aynı durumu uzun yokuşlarda ve yüksek viteslerde tam gaz ilerlerken de yapıyor. Örneğin 100km hızla giderken yokuşa 4. vites yarımgaz girdiğinizde sorun yok.
    Ama gaza yüklendiğinde hararet yukarı doğru yavaş yavaş ilerliyor. Hararet kırmızı bölgeye yaklamşamadı. Ama albealara göre en az 3 çentik paliolarda 1 çentik kadar ilerledi.
    Araç dün kontrol edildi. Üfleme conta yanığı su eksiltme yok. Tedbir olması açısından sadece termostadı değiştirildi. şimdi;
    1- arızanın sebebi ne olabilir (termostat değişiminden sonra uzun yoldaki şartlarda zorlama yapamadığım için tam emin değilim. ama yokuşlarda zorladığımda sorun yaşamadım)
    2- Paliolarda fanın açmasını kontrol eden fan müşiri kaç derecede açılmaktadır? Daha düşük fan müşiri var mı?

Daha önce aynı sürüş tarzında böyle bir sorunla karşılaşmadım. Gerçi dün çok sıcak birgün idi ama sebeb o değildir diye düşünüyorum.
    Cevaplar için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 29 Haziran 2014; 12:00:25 >

• Selam arkadaşlar. 2008 ticari çıkması era mı satıp. 2011 dizel albea aldım. 21000 tl ye

İlk kez dizel araba kullanacağım. Motor konusunda dikkat etmem gerekenler nedir. 136000 km

Ve Araç 2011 model dynamic sole 1.3. mjet . Bu modellerde ABS var mıdır. Sattım ERA abs li idi. Hiç kilitlenmez kaymazdı tekerler. Albea da az sert fren yapsam arka hemen kayıyor. ABS lambasının yeri var fakat hiç yandığını görmedim.
  • egzantirik_ E kullanıcısına yanıt
    Abs ışığı yanmıyor ve tekerler kilitliyorsa frende kendini ABS yoktur hocam.
  • zafer_b kullanıcısına yanıt
    Arabadan anlayan bir arkadaş baktı. Abs beyni falan var diyor. En iyisi bir ustaya falan baktırmak. Sağolun hocam
  • Arkadaslar 2007 model albea aracım ile bluetooth telefon baglantısını nasıl yapıyoruz acaba bılen varsa yardımcı olursa cok sevınırım

Telefonum GM Discovery telefonumdan bluetooth aratınca araın bluetoothunu buluyor baglan dedıgımde bır sure baglanmaya calısıp baglanaıyor sıfre kod vs bısıde ıstemıyor
    teyp menusunu de karıstırdım ama bısı bulamadım
  • ön koltuk başlığını sökemedim bi türlü burada anlatılanları yapayım dedim ama beceremedim elim girmiyo içeri koltuk tam yatmıyo zaten öne doğru kılıf aldık bi türlü geçiremedim yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar motor bölümündeki mavi borunun ne işe yaradığı hakkında bilgisi olan var mı

• 
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.