Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (901. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.664.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 899900901902903
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla hocam bende 1,3 dizeli var. aracı temiz bakımlı olarak 2. el satın aldım. neredeyse bakım hariç ekstra hiç harcama yapmadım. masraf açmıyor. ben de arabayı üzmüyorum. yani patinaj çekmem. sert kullanmam. sonuçta bana ait bir araç. 96 binde şu anda. 2014 de 60 bindeyken almıştım. neredeyse tüm Türkiyeyi gezdim. 1 kez bile yolda bırakmadı. alırken bakımlı olmasına dikkat edin. hor kullanılmamış olsun. 3 kuruş fazla verin temiz km si düşük bir araç almaya bakın..
  • arkadaşlar ben arabayı 2006 da aldım 130 bin kmdeydi

triger kayışı 120 binde değişiyormuş,satan kişi demedi,galeri zaten

bende 130 bin km de triger setini değiştirdim,triger setinde rulman dahil oluyormuş o zamanlar 500 tl verdim

klavuzda her 120 binde değişir yazıyor triger yani,ama rulmandan bahsetmemiş,normalde rulman yani klima kayışı her 60 binde değişir

servis pahalı diye motor ustasına gittim oda albealarda her 60 binde değişir dedi,fiat yedek parçacı triger setine 200 tl istedi

yani servisten ya kazık yedim yada orjinal takmış olabilirler,yani fiat parçacı yan sanayiye 200 tl istiyorsa o zaman her 60 binde değişebilir belkide

neyse araç şu an 200 bine geldi,motor ustası hemen değiştir diyor ne yapayım,zaten triger kayışı durduğu yerde sertleşirmiş 5 senede değişmesi lazımmış diyorlar

dђ ғіат аlвeа такımı

• hocam sen o ustalarını değiştir. benim ustam ve başka sorduğum yerlerde 160 binde değişir dediler. 2014 senesinde ilk aldığımda 60 bindeydi dizel albeam. alır almaz yetkili servise soktum. adamlar zincir değişcek dediler. o zaman kayışlı arabadan ne farkı var değiştirmeden bakımını yapın çıkartın dedim. özel servise götürdüm. zincir setini de bu arada 150 liraya aldım. adam dedi ki bunlar zincirli olduğu için 160 binde değişir dedi. servis kendini garantiye almak için 60 bin dediğini söyledi. şu an 96 binde aracım. 160 bine gelince değiştircem zinciri..

pardon hocam. seninki kayışlıysa ustanın dediğini yap..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 3 Şubat 2016; 21:40:47 >
  • Taksi cikmasi albea kullanan varmi kaza yaptim arabam pert oldu sigortadan 13-14 bin civari para alicam ama o fiyatlara pek araba yok. Benim arabam 86 binde boyasiz hatasiz tertemiz 106 di. Artik kesinlikle orjinal araba almiycam. Gelip carptilar sigortadan.cekmedigim kalmadi yaptirir veririz diye tehdit ediyolar. Yaptirsalar 10 bine satamam ben o arabayi. Yani bu saatten sonra orjinal araba almiycam. Komple boyali, 3-4 parca degisenli alicam. Taksiden cikma albealara bakiyorum bu aralar. Illaki cok yipranmistir ama motoru yeni yapilmis. Pek sorun cikartmaz dusuncesindeyim. Kullanan memmun olan varmi? Ayrica kesinlikle dizel almiycam. 1.4 benzin+lpg dusunuyorum. 1.2 ve 1.6 larda var 2004 ustu modellerde. Hangisinde yogunlasmaliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahasss -- 8 Şubat 2016; 9:06:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,4 olanlarına bakın. ancak şöyle malum sitedeki ilanlara baktım. kmler çok yüksek. mesela;

gibi.. gerçi temiz gibi görüneni de var. ama iyice bakıp almak lazım..

• Hocam aynen km ler.yuksek ama paramizda 15 bin civari olunca normal arabalardada temiz bulmak zorlasiyor. Sahin doganlar 12-13 ten asagi degil. Onlarida alsak km leri hep oynanmis kacta oldugunu bilmiyoruz. Kararsizim ama en.azindan gorunus olarak yeni bir araba olur albea. Ilk ilandaki gibi yeni motor yaptirilmis.bulabilirsem almayi dusunuyorum ins.

• bahasss kullanıcısına yanıt
    Naçizane önerim taksi çıkması alacaksanız ilk elinden toplanmamış alıp böylece daha ucuza alıp aradaki fark ile kendiniz işlemleri yaptırın. Çünkü motoru yaptırmak var yaptırmak var. Ben olsam öyle yapardım

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

Naçizane önerim taksi çıkması alacaksanız ilk elinden toplanmamış alıp böylece daha ucuza alıp aradaki fark ile kendiniz işlemleri yaptırın. Çünkü motoru yaptırmak var yaptırmak var. Ben olsam öyle yapardım

iyi de bu sefer de çok pahalıya patlar. hadi şunu yaptırayım. hadi bunu yaptırayım derken astarı yüzünden pahalı gelir. bence zaten benzinli motor olduğu için problem olmaz.

• Harcanmış muayenesi boyası yapılmış bence daha uygun olur. Motor konusundada orjinal parçalarla toplanmadıysa sıkıntı olabilir ama oda şans artık bakıcaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahasss

Harcanmış muayenesi boyası yapılmış bence daha uygun olur. Motor konusundada orjinal parçalarla toplanmadıysa sıkıntı olabilir ama oda şans artık bakıcaz.

kompresyon testine bakar. motorun durumu da az çok çıkar ortaya zaten..
  • quote:

Taksi cikmasi albea kullanan varmi kaza yaptim arabam pert oldu sigortadan 13-14 bin civari para alicam ama o fiyatlara pek araba yok. Benim arabam 86 binde boyasiz hatasiz tertemiz 106 di. Artik kesinlikle orjinal araba almiycam. Gelip carptilar sigortadan.cekmedigim kalmadi yaptirir veririz diye tehdit ediyolar. Yaptirsalar 10 bine satamam ben o arabayi. Yani bu saatten sonra orjinal araba almiycam. Komple boyali, 3-4 parca degisenli alicam. Taksiden cikma albealara bakiyorum bu aralar. Illaki cok yipranmistir ama motoru yeni yapilmis. Pek sorun cikartmaz dusuncesindeyim. Kullanan memmun olan varmi? Ayrica kesinlikle dizel almiycam. 1.4 benzin+lpg dusunuyorum. 1.2 ve 1.6 larda var 2004 ustu modellerde. Hangisinde yogunlasmaliyim

arkadaşım bende taksi çıkması aldım aracın motoru yeni yapılmış dediler km düşürülmüş araç 2010modeldi 2000 km kadar kullandıktan sonra araç birden tuırboya yağ kaçması nedicesinde motor öldü 5000 liraya motor yaptırdım arabaya 15000 liraya almıştım 20000liraya geldi bana şuan bi sıkıntım yok motor yapılınca 700km yaptım anca şimdide akü bitti aracımda yatıyor kapının önünde aracı agresif kullanmama rağmen 25-26kuruşu geçemedim arabaya güçsüz diyenlerede kullanmayı bilmiyor diyorum araba şuan çok iyi maşallahı var ama illa albea alacaksan 14 bine yüksek model albea bulursun ama taksi çıkması yerine hasar kaydı olmayan hasarlı araç alıp yaptırın daha ucuza gelir km orjinal olur o fiyattan daha ucuza maal edersiniz yada taksi çıkması alacaksanız en ucuzundan alın kaporta sağlam olsun motor bitik olsa bile yaptırıp kullanırsınız evladiyelik olur
    lpg

dizel

bordo çıkma sarı boya yok orjinal boya kaportada azçökme hasarı var model 2011

bu arada kesinlikle çıkma alacaksanız lpgli almayı lpg çok sorun çıkarıyor dizel tavsiye ederim daha az sorun çıkarır motoru yapılmış olursa dizel 1m km ye kadar yolda bırakmaz evladiyelik yani ama lpg 90-100k km anca gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 12 Şubat 2016; 18:11:47 >

• quote:

Taksi cikmasi albea kullanan varmi kaza yaptim arabam pert oldu sigortadan 13-14 bin civari para alicam ama o fiyatlara pek araba yok. Benim arabam 86 binde boyasiz hatasiz tertemiz 106 di. Artik kesinlikle orjinal araba almiycam. Gelip carptilar sigortadan.cekmedigim kalmadi yaptirir veririz diye tehdit ediyolar. Yaptirsalar 10 bine satamam ben o arabayi. Yani bu saatten sonra orjinal araba almiycam. Komple boyali, 3-4 parca degisenli alicam. Taksiden cikma albealara bakiyorum bu aralar. Illaki cok yipranmistir ama motoru yeni yapilmis. Pek sorun cikartmaz dusuncesindeyim. Kullanan memmun olan varmi? Ayrica kesinlikle dizel almiycam. 1.4 benzin+lpg dusunuyorum. 1.2 ve 1.6 larda var 2004 ustu modellerde. Hangisinde yogunlasmaliyim

Hocam Kayseride yaşyorsun sanırım eğer İstanbul'a işin düşerse Bağcılar 100 yılda oto center var. Onlarca taksi çıkması araç var, hem sarı halde hem de hazır boyanmış şekilde. Plakasız Sarılar 11-12 bin civarı, boyanmışlar 15 civarı. Tabi plakası alınmış muayenesi yapılmış satışa hazır olanlar. 2010 2011 dynamic veya premio öncelik olsun. bahsettiğim fiyatlar bu modeller için geçerli. Araçların bir kısmı patates ama içlerinde çok temiz olanları mevcut.

Sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Taksi çıkması alacaksan özellikle plaka sahibinin kendi çalıştığı veya oğlunun v.s çalıştığı araçları al. Çünkü sıfır olarak kendileri satın alıp, satılana kadar kendileri kullanıyor genelde. Kendi araçları olduğu için de bakımlarını on numara yapıp arabaya çiçek gibi bakarlar. Tabi bu araçları oto centerlar havada kapar, tanıdıklarına verirler veya diğerlerinden biraz daha pahalıya satarlar. ama araştırırsan elbet bir tane denk gelir.

Ne kadar temiz bakılırsa bakılsın her gün yüzlerce kişi inip bindiğinden ister istemez aracın tabanı, tavanı, kapısı, döşemesi falan yıpranıyor. Öyle çok takıntı yapmazsan özellikle 1.3 mjet tavsiye ederim. Araba motor ufak gibi gözükse de tahmin etmeyeceğin şekilde seri bir araç. 2. vitesten sonra sağlam uzuyor. dağ, bayır, çukur paldır küldür gitsen sorun çıkarmaz. parçası ucuz, km de 20 kuruş civarı yakar çok ekonomik bir araç. Avm lerin kapalı garajına rahat girip çıkarsın. Yıllarca gazlı araç kullandık, kapalı otoparklara giremiyordum, araba doluyken dik yokuşlarda bayılıyordu. bir benzin, bir gaz alıyordum, muayeneye gidicez sızdırmazlık muhabbetiyle uğraşıyorsun. tüp bagajın yarısını kaplıyor. simit olsa bu sefer stepneyi koyacak yer arıyorsun vs. v.s Bu benim görüşüm tabi, sen yine de içine sinmeden satın alma.

• exclusive kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam hani aklımda LPG li vardı dizelden bakım masrafından korkuyodum işin aslı ama tavsiyeleriniz üzerine 1.3 dizellere bakıyım. Arabam perte çıkıyo param elime 10 güne geçer sanırım. Dediğiniz yere giderim olmadı siz ordanmı aldınız.
  • bahasss kullanıcısına yanıt
    hocam fiatın multijet dizelleri çok dayanıklı. ben iyi ki albea dizel almışım diyorum..
  • bencede dizellere bakın premio ve premio plus bulursanız en full donanımlısıdır istanbulda orjinal kırmızı taksiler var onlardan alabilirsiniz sarı istemezseniz eğer farklı ildeysenizde plakası çıkmışsa plaka değişikliği isteyin istanbul plaka sigortası biraz pahalı oluyor dizel araç onnumara bu taksi çıkması araçla 2500km kadar yol yaptım araç full doluyken yalovaya gittim geldim sorun çıkarmadı aracımda sadece 3500tl hasar kaydı var oda ön tarafta tamponfarlar ve ön panjur ve arka tampon başka değişen parçası dahi yok aracın herşeyi orjinal doğandan sonra ilaç gibi geldi bana 1.3 zayıf motor diyenlere de araç 80bg ve yazılımla 100bgye kadar çıkıyor
  • Hocam peki sari alip boyatmakmi mantikli boyanmismi almak mantikli sizce. Birde 2010 2011 model premiolara kaca kadar verelim biraz temizine

• quote:

Hocam peki sari alip boyatmakmi mantikli boyanmismi almak mantikli sizce. Birde 2010 2011 model premiolara kaca kadar verelim biraz temizine

komple boya 1500-2000 tl arasında değişiyor. fırın boya istersen 200 tl fark var. Kendin boyatmadan önce ufak tefek kaporta işlerini de hallettirme şansın var. Diğer hazır boyanmış olanların bir kısmı eziklerin vurukların üstüne boyanmış şekilde satılıyor, buna dikkat etmen lazım. Gözümle gördüğüm için söylüyorum. Taksi çıkması araçları oto center model yılına ve temizliğine göre fiyat veriyor. Adam dynamic miş, premio muş çok detaya bakmıyor. 2 3 ay önce oradaydım, yaklaşık 5 saat kadar aracın satış ve sigorta işlemleri için beklemiştim. O ara bayağı tecrübe edindim. Dediğim gibi sarı plakasız olanların piyasası 11 12 bin di. baktın aşırı temiz, kaporta sağlam. boya hariç masraf yok. o zaman ufak bir miktar daha verebilirsin. yani sana toplam masrafı 14 15 bin civarı olsun. Fazlası çıkıyorsa almaya değmez. Aynı paraya 10 yaşında çıkma olmayan dizel bulursun

• bu arada benim arabam 100 bin km ye gelmek üzere. 100 bin bakımda neler yapılıyor? bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 899900901902903
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.