Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (915. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.664.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 913914915916917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.2 16 v Albea aldım. 3 gündür bende bu gün biraz uzun yoldan sonra yokuşta birinci viteste zor kalkti araba. Nedendir acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar 2004 1.2 16v albea sahibiyim. Şu an sadece 23500 km de boya değişen yok orijinal. Şubat ayından beri bende ve çok memnunum.

• syd0261 kullanıcısına yanıt
    Facebook ta fiat albea sosyete grubumuz var. Kocaman bir aileyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: syd0261

Arkadaşlar 1.2 16 v Albea aldım. 3 gündür bende bu gün biraz uzun yoldan sonra yokuşta birinci viteste zor kalkti araba. Nedendir acaba ?
    debriyaj balatası gibi geldi bana balatan bitmiş sanki
  • Aracının üstünde 185/65r14 var yeni lastik almayı düşünüyorum aracın orjinal lastik boyutu nedir?

Şuan kullandığım ebatta memnum ama tek sıkıntım muayeneden geçerken sıkıntı yaratır mı ki?

Orjinal ebat 175/70r14 yazıyor çoğu yerde nasıl yapsam ki sıkıntı yaşar mıyım muayene bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzsarli

Aracının üstünde 185/65r14 var yeni lastik almayı düşünüyorum aracın orjinal lastik boyutu nedir?

Şuan kullandığım ebatta memnum ama tek sıkıntım muayeneden geçerken sıkıntı yaratır mı ki?

Orjinal ebat 175/70r14 yazıyor çoğu yerde nasıl yapsam ki sıkıntı yaşar mıyım muayene bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    sıkıntı yaşamazsınız kullandığınız ebat orjinal ebata göre biraz fazla yaktırır sadece 100 kilemetrede 0.5 ile 0.75 litre fazla yakar ama arabanın yol tutuşu artar ve fren mesafesi kısalır lastik dişleri 1.6mm üstündeyse muayeneden geçersin sıkıntı yok

orjinal ebat: 175/70/14
    alternatif ebat muayeneden geçecek diğer ebatlar jant ofsetli olmamak şartıyla
    185/65/14
    195/60/14
    205/55/14
    15 jant takarsanız
    175/65/15
    185/60/15
    195/55/15
    16 jant takarsanız
    175/60/16
    185/55/16
    195/50/16
    takıla bilir bunlar dışındaki ebatlar arabanın yükselmesine veya alçalmasına sebep olacağından arabanın aerodinamiği bozulacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 24 Ekim 2018; 9:57:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüsami

sıkıntı yaşamazsınız kullandığınız ebat orjinal ebata göre biraz fazla yaktırır sadece 100 kilemetrede 0.5 ile 0.75 litre fazla yakar ama arabanın yol tutuşu artar ve fren mesafesi kısalır lastik dişleri 1.6mm üstündeyse muayeneden geçersin sıkıntı yok

orjinal ebat: 175/70/14
    alternatif ebat muayeneden geçecek diğer ebatlar jant ofsetli olmamak şartıyla
    185/65/14
    195/60/14
    205/55/14
    15 jant takarsanız
    175/65/15
    185/60/15
    195/55/15
    16 jant takarsanız
    175/60/16
    185/55/16
    195/50/16
    takıla bilir bunlar dışındaki ebatlar arabanın yükselmesine veya alçalmasına sebep olacağından arabanın aerodinamiği bozulacaktır

Alıntıları Göster
    Michelin in Crossclimate modelini almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzsarli

Michelin in Crossclimate modelini almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

Alıntıları Göster
    o kadar paraya o lastiği almam ben ayrıca yazdığım detaylar dışında lastik markası çok etki etmeyecektir
  • Bujilerden biri arızalanmış yetkili servise geçerken sordum işçilik+buji 120 tl fiyat verdi.
    Bana biraz pahalı geldi. Her servise de güven olmuyor kırılma riskide var napsam bilemedim. 25-30 tl aslında buji fiyatı ama nasıl böyle fiyat verdiler anlamadım yani.
  • araba benzinli mi bence fiyat çok iyi servis yetkili olursa kırdığı zaman yapmak zorunda
  • Evet abi yetkili servis fiat ın araç satışı da yapıyor zaten

Dizel 1.3

Önceki yardımlarınız içinde teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzsarli -- 31 Ekim 2018; 16:45:19 >
  • Bugün değişimi yaptırdım bujinin işçilik+buji 70 tl ödedim ayrıca arbayıda iç-dıç bir güzel yıkadılar.

• Arkadaşlar burada görünen hortum ne işe yarıyor? Benim arabada bunun ucuna bir vida takmışlar tıkamak için galiba ama hortumda çatlak var fıs diye ses geliyor, önemli midir bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahhiz -- 11 Kasım 2018; 18:53:40 >
  • Arkadaşlar 1.3 dizel var bense 5. Vites 3000 devire gelince araç kesiliyor böyle çekişten düşüyor gibi ondna sonra yavaşlayıp hızlanca devir 3 bine gelince yine aynı şey bu sefer bütün viteslerde yapıyor bunu neden olabilir acaba?

Stop edip marşa basınca tekrar düzeliyor canavar gibi atılıyor tekrar bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• konuyla alakalı bilgim yok çünkü byle bişey hiç duymadım ve yaşamadım
  • Arkadaşlar 2012 model multijet Fiat Albea var. Kla yada kalorifer açınca bilye sesi gibi ses geliyor. Ustaya dinlettim sesi. Kalorifer motoru yağlanmalı, ön göğüs açılması lazımmış, en az3 saatlik iş, işçiliği çok fazla dedi, 500 TL istedi. Ön göğüsün açılmasını istemiyorum, riski var mı bilmiyorum acaba montajı düzgün yaparlar mı? Ön göğüs açılmadan kalorifer motoruna ulaşabilirler mi? Öneriniz fikriniz nedir?

• arkadaşlar 2005 mk3 bir paliom var tabi ki birde sorunum :) aracımın sağ sinyaller çalışıyor fakat sol sinyal verdiğim zaman çıt çıt çıt diye hızlanıyor sinyaller yanmıyor 20 saniyede bi kere yanıyor ama sinyal lambaları sağlam hepsi. bunun sinyal flaşörü nerede nasıl değiştirilir bilgisi olan var mı? direksiyonun solundaki sigorta kutusunun arkasında dedi biri ama şahısa güvenip açamadım :)
  • Herkese merhaba 2002 model albea ile araniza katildim. Su an bi sorunum var silecek suyu bidonu su kaciriyor nasil sokulur bilmiyorum bilgisi tecrubesi olan arkadaslar tarif edebilir mi.

• Birde kalorifer fanim 4. Kademede calismiyor 1,2,3. Kademeler normal.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 913914915916917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.