Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (916. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.664.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 914915916917918
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2005 model 1.2 16v dynamic albea ile araniza katildim. Daha once 1.2 16v 2003 paliom vardi bu motorları basarıli buluyorum. Albea yeni kasa daha konforlu ve sessiz geldi bana. Bir iki sorunum var aracla ilgili. Torpido kapagi sarkmis durumda ve bozuk yolda tik tik ses yapiyor nette cok aradim ama torpido kapagi sokme videosu bulamadim. Bilen birisi tarif edebilir mi? Ikincisi sol kapi dan yada sol A sutunundan ses geliyor cok ufak bir tikirti sesi bu ne olabilir varmi fikri olan. ? Yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler simdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torpido kapağıyla ilgli bişey diyemem ama mandallı sanırım kapı döşemesi hakkındada ben önümzdeki hafta içinde sökerek kapı kollarını değiştirecem inşallah video çekereim belki
  • Videonuzu bekliyoruz o zaman ;) teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tire_lee

Videonuzu bekliyoruz o zaman ;) teşekkürler
    işte video arkadaşım izleyim yorum yapıp beğenirseniz yenileride gelecektir
    Çeşitli Videolaryoutube
    Fiat albea kapı kolu değiştirme videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=ThwrEJAcbdI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 28 Mart 2019; 20:51:4 >

• Merhabalar aşağıdaki ilandaki 2004 model 1.2 - 16 valf bir albea almak istiyorum. Bütçem 25 bin civarı, alırken nelere dikkat etmeliyim?

Aracın pazarı nasıldır, yarın bir gün satmak istersem kolay elden çıkar mı? Bakımı ve yedek parça pahalı mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: deadness

Merhabalar aşağıdaki ilandaki 2004 model 1.2 - 16 valf bir albea almak istiyorum. Bütçem 25 bin civarı, alırken nelere dikkat etmeliyim?

Aracın pazarı nasıldır, yarın bir gün satmak istersem kolay elden çıkar mı? Bakımı ve yedek parça pahalı mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim...
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ege-otomotiv-den-orjinal-albea-100-bin-km-de-684756608/detay
    satılır satılmasına ama tutulan modelleri 2005 üstü olanlardır ayrıca benzinliler çok kolay satılmaz 1.3 dizel olması yararına olacaktır alırken dikkat etmen gereken şey arabanın taksi çıkması olup olmadığı muhakkak eksper yaptır en ful donanımı 1.2 16v lerde dinamiç 1.3mjet ve 1.4 fire lerde premio 1.6 da ise dinamik olanı fuldür active en boş dinamiç normal premio plus en ful pakettir 1.6 hariç(1.6larda dinamic fuldür )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 19 Nisan 2019; 10:48:37 >

• Arkadaşlar merhaba. 2006 model 1.4 dynamic albeam var. Motor çok geç ısınıyor, uzun yolda normal seyirde giderken hararet normal değer olan 90 dereceye çıkamıyor ve rampa aşağı viteste gaz kesik inişlerde hararet göstergesi en dibe kadar inip son çeyrek çıtında da gösterge tamamen sanki kontak kapatmış gibi en sona geliyor ve motor arıza ışığı yanıyordu. Araştırdığım kadarıyla termostat sürekli açık kaldığında bu şekilde bir durum ortaya çıkıyormuş. Bugün ustaya gittim termostatı söktük ve baktık ki aynen bu arıza var. Termostat tam kapatmıyor ve motor bloğu içindeki suyu her daim radyatörden de çeviriyormuş. Termostatı değiştirdik ve artık normal seviyeye yükseliyor. Rampa aşağı inişlerde hararet en aşağı kadar düşmüyor.
  • deadness D kullanıcısına yanıt
    Hocam 2004 model albea kullanıyorum istediğiniz model 1.2 16v EL parçası en ucuz rahat geçen far ampülleri patlamış gittim 15liradan 2 ampül aldım taktım fara
    Aracın ilk sahibiyiz yıllarca annem kullandı daha 112binde (inanmak güç ama orjinal) şuana kadar hiç sıkıntı çıkarmadı senede bir bakım yaptırırım yağ filtre devam et ama motordan mütevellit lpgli ise araç motor hafif yağ yakıyor herr tüvtürke girdiğimde hafif kusur motordan yağ kaçağı var yazıyor ama yağını dolduruyorum yola devam.
    2004 te albea alma maksadımız da araç yerli olduğu için parçasının rahat bulunmasıydı.

İlandaki araç biraz tüp olmadan üzebilir bir ara benzinde kullanma şovuna girmiştik ama annemdeyken ayda 1 depo doldururken ben de depo 1 haftada yarılanmaya başlayınca lpgye kurban devam ettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 23 Nisan 2019; 2:16:5 >

• Albea 2004 model aracım var sol amortisörden ses geliyor gibi çukurlarda lok lok gibi bir ses geliyor neden olabilir?
  • amortisör patlamış büyük ihtimal
  • Hüsami kullanıcısına yanıt
    ORtalama ne kdar maliyet çıkarır bilginiz var mı?
  • çok fazla tutacağını sanmam ama işçilik ne kadar alırlar bilemem 50-100₺ civardır sanırım
  • merhaba arkadaşlar. Günlük fatihten göztepeye gideceğim 20-30 bin arası bi araba bakıyorum. Ailemle beraber kullanacağım için sedan bakıyoruz. Öğrenciyim , o yüzden bana çok masraf çıkarmıcak, yedek parçası ucuz bi albea bakıyorum. Önerebileceğiniz model yıl aralığı var mı ? Alırken taksi çıkması olması harici nelere dikkat etmeliyim ? Son olarak marea da aklımı çelmiyor değil :)
  • modeli 2010 ve üzeri olsun mümkünse 2012 olsun paketide dynamic yada premio olsun active olmasın araç sarı alırsan fiyat ucuz olur 15in altında alacakların motor yapılacaktır gibi düşün
    Selamlar hocam peki merak ettigim sorular ;

- taksi cikmasi olup olmadigini en kolay nasil anlariz ? Adam icini yeniler parcalarini degistirir,motoru yaptirir... vb. Bunun icin resmi evrak,ruhsat,sigorta gecmisi falan nereye bakilmasi gerekir ?

- aracin merak ettigim tutulan paket/donanimi hangisi ? En dusuk hangi pakete bakalim ? Active ler pek tutulmuyormus

- aracin yol bilgisayarinda yag az,su az,fren arizasi... vb. sorunlari ve arizalari sesli ikaz uyarisi olarak veriyor mu ?

- aracin lpg taktirdigimiz manifoldu plastik mi ? Tam olarak yeri nerede ?

-kronik dikkat etmemiz gereken ariza,problemleri var mi ?

Siz bayagi tecrubelisiniz sanirim soyle foruma goz gezdirdim size sormak istedim :) saygilar

• ecilgin kullanıcısına yanıt
    Parca + iscilik ne verdin ? Bu aracin yag filtresi tam nerede ? Genel bakimi kolay mi ?

Bizde symbolden bu araca gecmeyi dusunuyoruz 1.2 symbol var yag filtresini oyle bir yere yapmislar ki degistirmesi zor,polen filtresine ulasmasi mesele... arabada sacma sapan muhendislik hatalari var yaz yaz bitmez

• geldim abicim benzinli motoru önermem gerçi 1.2 16valf olan benzinli motor dizelden güçlü ancak yokuş performansı iyi değil hele araba yüklüyken 2 kişiden fazla kişi arsa yada bu arada aracın yağ filtrsi radyatörün arkasında genel bakımı kolay dizelde yağını suyunu eksik etme bakımını zamanında yada biraz daha önce yaptır yolda bırakmaz

dizel çok daha iyi dir yakıtıda az

active paket(enboş ) hariç dinamik veya premio(ful) alabilirsin

yalnız benzinli modellerde 1.6da dinamik model premio plus(+)ya denk gelir 103bg mpi tipo motordur

1.2 16 valf 80bg

1.4 8 valf 77bg

1.6 16 valf 103

1.3 16valf multijet 70bg dizel

paketler
    active ve plus en boşun boşu ön camlar bile kollu

dinamik ve plus yarım dolu yol bilgisayarı patlayan lamba yağ basıncı emniyet kmeri uyarı ikazı kapılar açık uyarısı(her kapı için ayrı ayrı) 20km hız ve üzeri otomatik kapı kilidi içerden bagaj açma çift iç aydınltma klima yüksek hız uyarı ikazı menzil ve mesafe hesabı orjinal radyoyu göstergede görme içerden kollu bagaj açma çift renk torpido (siyah beyaz) filan

premio ve plus tek ve çift hava yastığı yolcu hayav yastığını kapatma elektrikli bagaj açma elektrikli ayna sis farı ön çift renkli torpido artı içerden elektrikli benzin kapağı açma dinamikteki özelliklerin tamamı

ayrıca 1.6 larda dinamik olan paket diğerlerinde premio pakettir

taksi çıkması olduğu ruhsattan anlaşılabilir 5664ten sorgularsanız motor kmsi çıkar zaten anlarsınız

motoru komple yaptırmak 6bin civarı tutuyor motor attırmak iise 4500 - 5000 civarı dizelde

bu arada opellerde kullanılan dizel motor(multijet) birebir aynıdır 2002 2017ye kadar

6 vitesli şanzımanla değiştiriler bilir aracın dizel versiyonu son hız 160km dir

-kronik dikkat etmemiz gereken ariza,problemleri var mi ? her arabada olduu gibi bununda var tabi ama aracın gidişine etki eden şeyler değil

mesela yakıt göstergesi arızası ve debriyaj pedal müşürü(araba debriyajdan ayak çekilince kerkinme yapıyor yani kafa salıyor birden yığılma oluyor ) en bilindik kronik arızaları parçaları çok pahalı değil zaten

Dynamic yeterli olur bizim icin,premio da oyle pek ahim sahim fark yok. Misal bmw mersolarda orta paketle dolu paket arasinda dunya kadar fark var

Motoru komple yaptirmak 1.3 icin en kotu 10-12 isterler benim arkadas 2004 fiestaya yaptirdi pejo motoru var 12-13 verdi su bu derken... motor attirmak derken nasil yani yarim rektefe mi ?

Birde 1.4 fire dusunuyoruz bayagi az yakiyor ve iyi kaciyor diyorlar. Arkadasimda palio 1.4 fire vardi kokluyor demisti. Suan ki petrol fiyatlarini goz onune alirsak lpg en iyisi arabistanda rafineri patlamis varil fiyatlari firlamis... taksicilerde cogu lpg li arac kullaniyor yok turbosu bilmem nesi arizalanacak ugras dur temiz bulunmuyor 35 bine mazotlu dusuk km.,linea 1.4 fire baktim fakat kasa agir ve piyasasi albeadan kotuymus mazotlu oneriyorlar.

Aslinda 1.2 16v de olabilir fakat 1.4 fire daha mantikli geldi.

Bizde symbole 2 ay once motor yaptirdik en ekonomik sekilde 1.2 16v 6900 tl tuttu sifirdan motor islem gordu. Parca fiyatlari artti usta 2 bin tl iscilik aldi kapakci rektefeci 600-1000 tl falan istiyor. Diesel olsa 2 kati bu fiyatlar tutar. Fakat arabadan soguduk babamda yaslandi direksiyon debriyaj sanziman acisindan albea daha konforlu ve sorunsuz geldi. Taksicilerin kullandigi arabadan sasmayacaksin bakimi,gidisi,yedek parcalari ekonomik diyorlar.

Birde bunlarda karter koruma var mi ? Plastik mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Dynamic yeterli olur bizim icin,premio da oyle pek ahim sahim fark yok. Misal bmw mersolarda orta paketle dolu paket arasinda dunya kadar fark var

Motoru komple yaptirmak 1.3 icin en kotu 10-12 isterler benim arkadas 2004 fiestaya yaptirdi pejo motoru var 12-13 verdi su bu derken... motor attirmak derken nasil yani yarim rektefe mi ?

Birde 1.4 fire dusunuyoruz bayagi az yakiyor ve iyi kaciyor diyorlar. Arkadasimda palio 1.4 fire vardi kokluyor demisti. Suan ki petrol fiyatlarini goz onune alirsak lpg en iyisi arabistanda rafineri patlamis varil fiyatlari firlamis... taksicilerde cogu lpg li arac kullaniyor yok turbosu bilmem nesi arizalanacak ugras dur temiz bulunmuyor 35 bine mazotlu dusuk km.,linea 1.4 fire baktim fakat kasa agir ve piyasasi albeadan kotuymus mazotlu oneriyorlar.

Aslinda 1.2 16v de olabilir fakat 1.4 fire daha mantikli geldi.

Bizde symbole 2 ay once motor yaptirdik en ekonomik sekilde 1.2 16v 6900 tl tuttu sifirdan motor islem gordu. Parca fiyatlari artti usta 2 bin tl iscilik aldi kapakci rektefeci 600-1000 tl falan istiyor. Diesel olsa 2 kati bu fiyatlar tutar. Fakat arabadan soguduk babamda yaslandi direksiyon debriyaj sanziman acisindan albea daha konforlu ve sorunsuz geldi. Taksicilerin kullandigi arabadan sasmayacaksin bakimi,gidisi,yedek parcalari ekonomik diyorlar.

Birde bunlarda karter koruma var mi ? Plastik mi ?
    motoru yaptırma 6bin civarı fiatta 10-12 tutmaz imkansız bu arada albeann yan sanayi turbosu 500-600 tl dizel revizyon 300-350 civarı korkulacak bişey yok yani linea elinde patlar araba biraz geniş ama sola dönüşte biraz uzun boyluysanız kafayı camdan çıkartarak dönmeniz gerek kasa ağır yakıt albeaya göre fazla

motor attırmak derken hurdaya ayrılmış albeadan çıkma motor alınıp araca takılıyor ve rektefeyle alakası yok

karter korumaya dikkat etmedim ama istediğin sembolü daciayı getir ışıkta kalkın 1. vites inanılmaz seri 90lık dizellere bile fark atıyor sonra diğerleri geçer
    şuan dizel bu mazot fiyatıyla 32.8-33 kuruş yakıyor lpgde 35-36dan aşağı yakması imkansız

30 kurus yakiyor symbolle sehirici yol bilgisayari 7.5 litre gosteriyor

• 
Sayfa: önceki 914915916917918
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.