Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (914. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.664.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 912913914915916
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar albea sole araç için kolçak düşünüyorum googledan arattim konuda maalesef bize göre yok demisler. 900 sayfa olunca tek tek kontrol etme imkani da olmuyor . Konuda çözüm bulunduysa link verirseniz yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KONU ÖLÜ
  • Teyp kodu öğrenmek icin yardimci olabilir misiniz?

• röyksopp kullanıcısına yanıt
    2006 model 1.6 16V albea kullanıcısıyım. 2 ay önce aküm bitmeye yakınken ben de aracımın ekranında bu uyarıyı bir kaç kere almıştım.

Bence önce akünüzü bir kontrol ettirin. Akünüzün ömrü bitmiş olabilir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

quote:

Orijinalden alıntı: blue_white

slm arkadaslar yaklasık 2 senedir 2008 multijet kullanıyorum, ilk arabam bu. 100,000km de almıstım şuan ise 160,000 km de. genel bakım harici pek sıkıntı yaşamadım.
    1-2 soru sormak istiyorum. multijet kullananlar max kaç km de triger zincir setini değiştirdi ?? her kafadan farklı ses cıkıyor. kimi 120,000 diyor kimiside 200,000km gider diyor bunun ortası nedir ? aracı genelde yumusak kullanırım zorlamam.
    birde aldığımdan beri bir sorun var. sürücü tarafında yerdeki döşeme hep ıslak aldığımdan beri, bi yerden su gibi bişey geliyor ama nerden anlamadım. ıslaklık 14 cant çapı kadar. pedalların orda ve kapıya yakın yerler kuru. sürekli lastık paspas ve döşeme arasına peçete koyuyorum sonra aldığımda rengi genelde kahverengi. ıslaklık sadece ortada . sorun nerden olabilir ?

Aynı sorun bende de soforun koltugunun altında var. İnş. bi çözümü vardır.

Alıntıları Göster
    Uzun yıllar olmuş ama yazayım, belki birinin işine yarar. Benzer paspasa su inme sorunu iki kez de benim başıma gelmişti zamanında.

- birinde kapı eşiği yağmur suyunu araba yıkama suyunu nasıl yapıyorsa içeri alıyordu. Meğer fitilin üst deliklerinden girip alt deliğinden salıyor doğal olarak. Ama dışarı akması hereken yer kapı ayarı yüzünden kapanmış, içeri akıyor. Fitili alt dış taraftan deldim. Kalın fitili söküp siyah silikon sürüp geri oturttum tek damla almadı oradan.

- yaz aylarında çok klima çalıştırınca ayagima su damlatmaya basladi. Bunun klima radyatörunun altında bi kap, onun tabanında gider var. Tıkanmış altına akıtması hereken yerden. Yolcu ayak ucindan ulaşılabiliyor. Aşağı yukarı tel sokup deldim.

Ustalar anlamıyor, kendi kendine tamir ermen gerekiyor.

• Arkadaşlar iyi günler. Yaklaşık 1 haftadır aracımda çok rahatsız edici şekilde uğultu sesi var. 30 km gibi başlıyor ve hız yükseldikçe ses düzeyide yükseliyor. Vitesi boşa atsamda aynı sorun devam ediyor. Sol ön teker aks bilyesi dendi değiştirdim ses hala devam ediyor. Şimdi de diyor ki şanzıman bilyesinden. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Nedir gerçek sıkıntı ?

• araba dizel mi ve km kaç sanki zincir sesi gibi düşündüm bir a n
  • bende de 2010 sole var. motor ısındığı zaman vites geçişleri zorlanıyor. kontagı kapatıp 10dk sonra çalıştırdığımda vites tık tık atıyor sıkıntı yok. ama ısınınca motor 3000 devirde yola alınca vites gecisleri cok zorlasıyor ses filan gelmiyor. sadece zorlama var. debriyaj kavramasında sıkıntı yok. sanzıman yağı kontrol ettirdim. gaza basmadan 2. viteste bile kalkıyor araba. debriyajdan cok yavas cekerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockstar_942

kardeş öncelikle senin soruna cewap verim multijet albea nın deposu 48 litre ve ortalama120 ya da 130 milyon felan yapıyo yaklaşık olarak ve ben şu an adanadayım istanbula gitmem gerekti ve sadece 90 km hızla istanbula bir depoyla gittim konyadan adanaya 90 km hızla ki arası 400 km dir 35 milyonluk mazotla geldim tabi arada bir klimayıda açtım ama inişlerde yokuş yukarı açmadım aracın yakıt durumu mükemmel oldugunu gösteriyo ki adana istanbul arası 1000 gerisini siz düşünün
    120-130 milyon mu ? Ağlamak istiyorum şuan
  • 1.4 2006 model albea sahibiyim, yeni aldım, albea albela diyor tamirci ustalar ağız birliği yapmış gibi, siz ne düşünüyorsunuz?, flaşörü çalıştırınca sağ taraf hızlı hızlı yanıyor, sol taraf yavaş yanıyor neden olabilir? tamirciler bsi beyni arızalı diyor, başka sebep olabilir mi? Herkese hayırlı sürüşler olsun.
  • 2005 model 1.2 16v 120000 km de Albea sahibiyim, yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum yakıtından bakım maliyetinden az sorun çıkarmasından yana araçtan memnunum fakat 1.2 olmasından dolayı rampaya gelmiyor çabuk bayılıyor düşük vites istiyor bunun dışında en çok muzdarip olduğum konu aracın sanırım yüksekliği ile alakalı, özellikle rüzgarlı havalarda şehirler arası uzun yolda yolculuk esnasında araç şeridinden çıkabıliyor temkinli şekilde ve normal hızlarda seyretmezseniz kazaya bile sebep olabilecek derecede çizgisinden çıkıyor hıza duyarlı direksiyon olmadığı için hız arttıkça direksiyonda sertleşme olmuyor buda tehlike arz ediyor,spor yay takmak bu soruna çözüm olabılirmi kullanıcı arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
  • yakamoz32 kullanıcısına yanıt
    Benim 2006 1.4 albeam var, yolda gezeleme, rüzgardan etkilenme yapıyordu, çok iyi bir rot balansçıya denk geldim ayarı çekti şimdi ok gibi gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fyani

Benim 2006 1.4 albeam var, yolda gezeleme, rüzgardan etkilenme yapıyordu, çok iyi bir rot balansçıya denk geldim ayarı çekti şimdi ok gibi gidiyor.
    Hocam bu iş rot balans la cozulecek birsey degil gibi aracın yapısı buna müsait özellikle benzinli motorlar dizelere göre daha hafif olduğundan aracın ön tarafı daha yüksek nerdeyse 1 karış lastik çamurlu arası boşluk var,kaldıki normal şartlarda benim araçtada cok sorun olmuyor rüzgarlı havada ise yükseklikten kaynaklı sorun oluşuyor ama yinede rot balans ile bu iş nasıl çözüldü merak ettim,nasıl bir ayar yapıldı bilginiz varmı paylaşırsanız sevinirim.

• yakamoz32 kullanıcısına yanıt
    Çok takip edemedim nasıl yaptığını altına girdi bir yerleri sıkıladı baktı test etti, direksiyonu sıkıladı ayarladı, şimdi iyi, ayrıntılı o kadar bilmiyorum.
  • Anladım teşekkür ederim,zaten ufaktan ön takım bakım zamanı geldi iyi bi rot balans cı bulup bi baktırırım tekrar.

• iyileştirmek için lastik tabanını genişletebilirsiniz ama ben bunu önermiyorum arabanın yaylarını birbuçuk bakla kestirip aracın alçalmasını sağlayabilir ve böylece daha iyi yol tutuşa sahip olabilirsiniz
  • albeaların zincirleri ses gelsede gelmesede fabrika verilerine göre 140-160bin km arası değişmesi gerekmekte üstüne çıkıldığında motorun elinize alınması an meselesi olabiliyor tamir cileri dinlemeyin 500₺den kaçayım derken o zincir daha çok esniyor ve motoru dağıtabiliyor ve komple motor yaptırmanız gerekebilir
  • 2010 model albeam var 2013 de aldım. su an 183 bin km oldu aldığımda 100bin di. bakım hariç hiç masraf cıkarmadı şükür. tek sıkıntım yazları klimayı kapatınca gaz pedalının üstüne ayağıma sıcak su damlıyor 15dk sonra kesiliyor.
  • zinciri değiştirin ayrıca klimanın vanasını kapatın su damlaması kesilir
  • WhatsApp grubu var mı

• 
Sayfa: önceki 912913914915916
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.