Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
810
Cevap
15
Favori
134.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef demin görüşüyodum daha doğrusu bu konuyu bayramdan önceden bu yana görüşüyorum telefonda ama hikaye oldu artık çünkü tel başında duranların bilgisizliğine denk geliyoruz HD+ Değiştir kampanyasından faydalanamıyomuşuz.. :( Ne aptal bi firma yahu, kendi mallarını bi sefer kitliyolar birdaha o kilidi kırıp herhangi birşey yapamıyosun, açıkçası bunlardan 24 sonra nasıl kurtulucaz onu düşünmeye başladım şimdiden :S
    İlginiz için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZoltaR

Malesef demin görüşüyodum daha doğrusu bu konuyu bayramdan önceden bu yana görüşüyorum telefonda ama hikaye oldu artık çünkü tel başında duranların bilgisizliğine denk geliyoruz HD+ Değiştir kampanyasından faydalanamıyomuşuz.. :( Ne aptal bi firma yahu, kendi mallarını bi sefer kitliyolar birdaha o kilidi kırıp herhangi birşey yapamıyosun, açıkçası bunlardan 24 sonra nasıl kurtulucaz onu düşünmeye başladım şimdiden :S

Keşke ilk 7 gün içerisinde iptal ettirseydiniz. Yararlandığınız kampanyanın adı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

Malesef demin görüşüyodum daha doğrusu bu konuyu bayramdan önceden bu yana görüşüyorum telefonda ama hikaye oldu artık çünkü tel başında duranların bilgisizliğine denk geliyoruz HD+ Değiştir kampanyasından faydalanamıyomuşuz.. :( Ne aptal bi firma yahu, kendi mallarını bi sefer kitliyolar birdaha o kilidi kırıp herhangi birşey yapamıyosun, açıkçası bunlardan 24 sonra nasıl kurtulucaz onu düşünmeye başladım şimdiden :S

Keşke ilk 7 gün içerisinde iptal ettirseydiniz. Yararlandığınız kampanyanın adı nedir?

internet ve dsmart bir arada kampanyası 24 ay kilitli pozisyon olanından :(

• quote:

quote:

quote:

internet ve dsmart bir arada kampanyası 24 ay kilitli pozisyon olanından :(

Evet malesef o kampanyalarda HD+'dan yararlanamıyorsunuz.

• arkadaşlar bende next 15000 ye uydu alıcısı var , türksat kanalları çekiyor ama hotbird ve astra kanalları çekmiyor -- sinyal ayarlarını da denedim lnb ayarındaki diseq ayarını da değiştirdim yine gelmedi ,, o ayarları nasıl yapabilirim _? halbuki dsmartı çıkartıp televizyonun kendi uydusu takılıyken tüm yabancı kanalları izleyebiliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra1445

arkadaşlar bende next 15000 ye uydu alıcısı var , türksat kanalları çekiyor ama hotbird ve astra kanalları çekmiyor -- sinyal ayarlarını da denedim lnb ayarındaki diseq ayarını da değiştirdim yine gelmedi ,, o ayarları nasıl yapabilirim _? halbuki dsmartı çıkartıp televizyonun kendi uydusu takılıyken tüm yabancı kanalları izleyebiliyordum

Menü> Ayarlar > Sistem Ayarları > LNB Ayarları :

LNB: 2
    UYDU: Hotbird
    LNB Tipi: Çift Bant
    Alt Frekans: 09750
    Üst Frekans: 10600
    Disecq: B

Diseqc modu değişik olabilir. Örneğin türksat A'daysa hotbird genelde B'de olur. Daha sonra kaydedip çıkıyoruz bu ekrandan. 300. kanala gelip kanalları kontrol ediyoruz.
  • çok teşekkür ederim akşam eve gidince deneyecegim hemen , peki eutelsat ve astra için hangi diseqi seçmem lazım ,, onları da lnb3, lnb 4 yapıp diseq'lerini sececekmiyim_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra1445

çok teşekkür ederim akşam eve gidince deneyecegim hemen , peki eutelsat ve astra için hangi diseqi seçmem lazım ,, onları da lnb3, lnb 4 yapıp diseq'lerini sececekmiyim_?

Evet Lnb 3 yapabilirsiniz örneğin. Uydu kısmından Eutelsat veya Astra uydusunu seçmeniz gerekir. Disecq C veya D olur örneğin.
  • hocam merhaba.2 ayı aşkın bir süredir d-smart hd plus kullanıyorum.

pazar günü cihaz tamamen dondu.yayın var ama ne kumanda üzerinden ne de cihaz üzerinden hiç bir komutu kabul etmiyor.fişini çıkarıp takınca yaklaşık 1 dakika normale dönüp yine aynı sorun başgösteriyor.pazar günü servis kapalı olduğundan pazartesi götüreyim dedim ama sabah bi açtım düzelmişti.sadece harddiski görmüyordu, bunun uyarısını da veriyordu.ama önemsedim düzelir dedim.ancak aynı cihazdaki kilitlenme sorunu bugün yine başıma geldi.müşteri hizmetleri sorun tamamen cihazdan dedi.yarın teknik servise götüreceğim artık.ama bunun bir çözümü var mıdır biliyor musunuz?yoksa teknik serviste yapılmasını veya değişmesini mi beklemem lazım.

şimdiden çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz58

hocam merhaba.2 ayı aşkın bir süredir d-smart hd plus kullanıyorum.

pazar günü cihaz tamamen dondu.yayın var ama ne kumanda üzerinden ne de cihaz üzerinden hiç bir komutu kabul etmiyor.fişini çıkarıp takınca yaklaşık 1 dakika normale dönüp yine aynı sorun başgösteriyor.pazar günü servis kapalı olduğundan pazartesi götüreyim dedim ama sabah bi açtım düzelmişti.sadece harddiski görmüyordu, bunun uyarısını da veriyordu.ama önemsedim düzelir dedim.ancak aynı cihazdaki kilitlenme sorunu bugün yine başıma geldi.müşteri hizmetleri sorun tamamen cihazdan dedi.yarın teknik servise götüreceğim artık.ama bunun bir çözümü var mıdır biliyor musunuz?yoksa teknik serviste yapılmasını veya değişmesini mi beklemem lazım.

Yazılımsal olabilir. Kullandığınız cihazın markası ve modeli nedir? yazılım güncellemesi manuel yapılınca problem giderilebilir. Veya zaten servise götürürseniz muhtemelen değişimini yapacaklardır.

• Hiremco TURBOHD 2 Uydu alıcıda dsmart modül kullanıyorum.Bazı kanallarda, dsmart haricindeki yani hotbird deki bazı yabancı kanallarda ingilizce altyazı seçeneği aktif olmasına rağmen, seçtiğimde ingilizce altyazı ekrana gelmiyor.Nedeni ne olabilir acaba.Modül olduğu için haliyle uydu alıcının kumandasını kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Hiremco TURBOHD 2 Uydu alıcıda dsmart modül kullanıyorum.Bazı kanallarda, dsmart haricindeki yani hotbird deki bazı yabancı kanallarda ingilizce altyazı seçeneği aktif olmasına rağmen, seçtiğimde ingilizce altyazı ekrana gelmiyor.Nedeni ne olabilir acaba.Modül olduğu için haliyle uydu alıcının kumandasını kullanıyoruz.

Hotbird kanalları ile ilgili bilgi sahibi değilim ancak kanal kaynaklı olabilir. Her kanal altyazı seçeneği desteklememektedir. Bundan dolayı bizler altyazıyı aktif etsek bile ekrana altyazı gelmemekte.
  • quote:

Arkadaşlar dsmart ile ilgili yaşadığınız teknik problemleri buradan paylaştığınız taktirde uygun olduğum saatler aralığında sizlere bu başlık altından yardımcı olmaya çalışacağım.

Dsmart ile ilgili ne probleminiz olursa olsun danışabilirsiniz. Yaladım-yuttum diyebilirim

Normal uydu cihazinda 16:9 izlerken cnnturk kanald ekrandan tasmazken dsmartta tasiyor her turlu ayarinida yaptim nedeni acaba nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayatimda dsmart cihazlari kadar vasat yavas sorunlu cihazlar gormedim yalniz degilsiniz bendede ayni sorunlar var :(

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Arkadaşlar dsmart ile ilgili yaşadığınız teknik problemleri buradan paylaştığınız taktirde uygun olduğum saatler aralığında sizlere bu başlık altından yardımcı olmaya çalışacağım.

Dsmart ile ilgili ne probleminiz olursa olsun danışabilirsiniz. Yaladım-yuttum diyebilirim

Normal uydu cihazinda 16:9 izlerken cnnturk kanald ekrandan tasmazken dsmartta tasiyor her turlu ayarinida yaptim nedeni acaba nedir ?

Yayınla ilgili olan bir durum malesef, bütün herkes şikayetçi bundan.

Ancak bir kaç kontrol yapmakta fayda var.

Kullandığınız uydu alıcısı HD ise,
    Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>TV Ayarları
    Çıkış Modu: HD
    Ekran Formatı:16:9
    4:3 Uyarlama: Genişlet

Kullandığınız uydu alıcısı SD ise,
    Menü> Ayarlar> Sistem Ayarları> TV Ayarları> Tv Standartı> 16:9 pillarbox

şeklinde deneyebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Cok tesekkur ediyorum fakat dsmart cihazlari hem yavas hem sorunlu

• quote:

quote:

Hayatimda dsmart cihazlari kadar vasat yavas sorunlu cihazlar gormedim yalniz degilsiniz bendede ayni sorunlar var :(

servise götürdüm ve harddiskin değişmesine karar verdiler.ancak o bayiye bir türlü onay veremedi d-smart.gerekli şikayeti yaptım ama dönmediler.en etkili yol twitter'dan yazmak.hemen geri döndüler ve eve gelip ücret almadan harddiski değiştirdiler.normalde servis eve geldiğinde 30 tl ücret istiyorlardı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cok tesekkur ediyorum fakat dsmart cihazlari hem yavas hem sorunlu

Valla ben defalarca bu konuyla ilgili mail attım. Hatta bu topici bile gösterdim. İlgilenen bir d-smart yetkilisi yok malesef. Ama cihazlar yavaş değil bunu biliyorum. Yazılım çok kötü. Yazılımı öyle bir şekilde tasarlamalılar ki, cihaz hafızasını belirli aralıklar ile boşaltsın. Biz cihazın fişini çıkarıp takınca boşaltıyor hafızasını. Bu saçmalıktan başka bişey değil. Derler ya yıl olmuş 2013...

• dsmart sd yayın kullanıyorum cihaz next 8800. bazı kanallarda özellikle gündüz, sinyal yok yazıyor. maxsmart, sineturk, animaux, eurosport2 , da vinci learning. geceleri 9-10 dan sonra düzeliyor. apartmanda ortak 120 lik çanak var. bu neden kaynaklı ? çanak ayarı bozulmuş olabilir mi ? hd dsmart almayı düşünüyodum bu sorun onu da etkiler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

dsmart sd yayın kullanıyorum cihaz next 8800. bazı kanallarda özellikle gündüz, sinyal yok yazıyor. maxsmart, sineturk, animaux, eurosport2 , da vinci learning. geceleri 9-10 dan sonra düzeliyor. apartmanda ortak 120 lik çanak var. bu neden kaynaklı ? çanak ayarı bozulmuş olabilir mi ? hd dsmart almayı düşünüyodum bu sorun onu da etkiler mi?

Çanağın ucundaki LNB aparatıyla ilgili oluyor genellikle. Belli saatlerde frekansları çözümleyemiyor. Ortak antense bina yönetimine belirtin durumu, gerekli bakımı yaptırırlar.

HD smartı etkiler çünkü daha SD kanallarda bu problemi yaşıyorsanız HD'de muhtemelen akşam bile görüntü alamazsınız. Daha fazla sinyal gereksinimi olduğu için bu durum tabii ki. Kış gelmeden bi kontrol gerekir çanak antene. Yoksa kışın bol bol problem yaşarsınız çekilmez hale gelir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.