Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
810
Cevap
15
Favori
134.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum modüllü üyeyim ve hd kanallardan sadece 2 tanesini izleyebiliyorum?sebep nedir sence 3-4 güne kadar izleyebiliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: duyguluboy

dostum modüllü üyeyim ve hd kanallardan sadece 2 tanesini izleyebiliyorum?sebep nedir sence 3-4 güne kadar izleyebiliyordum

Sinyal kaybı olabilir çanak anten veya kablo kaynaklı. Kanallarda herhangi bir uyarı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

dostum modüllü üyeyim ve hd kanallardan sadece 2 tanesini izleyebiliyorum?sebep nedir sence 3-4 güne kadar izleyebiliyordum

Sinyal kaybı olabilir çanak anten veya kablo kaynaklı. Kanallarda herhangi bir uyarı var mıdır?

trasnponderde sinyal yol pat süre aşımına uğradı uyarısı alıyorum ama sinyal %89
  • quote:

quote:

quote:

trasnponderde sinyal yol pat süre aşımına uğradı uyarısı alıyorum ama sinyal %89

bazı kanallar çekmiyordur genel sinyal kalitesi değil de kanalın sinyaline bakabiliyorsanız görebilirsiniz.
  • bc_ kullanıcısına yanıt
    hocam star tv hd nin sinyal kalitesi diğerinden düşük olmasına rağmen yayın var da neden daha yüksek kaliteli hD kanalda yayın yok?
  • quote:

hocam star tv hd nin sinyal kalitesi diğerinden düşük olmasına rağmen yayın var da neden daha yüksek kaliteli hD kanalda yayın yok?

frekans farklılığıdır. Bir de bazen mevsimsel olarak fec oranı değişiklikleri oluyor. Onu güncellemeniz gerekebilir, yani isterseniz kanalları silip tekrar taratıp tekrar yükleyin. Bu şekilde çözülebiliyor.
    teşekkürler deneyeceğim.
    olmadı yapamadım ne yazikki,
    komsunun D-SMART uydu alıcısını bizim duvardaki anten soketine bağlıyorum (o alıcı da anten soketi de var) direk çalışıyor,
    ama benim uydu alıcım (NEXT YE-5000 CI) da bir turlu sonuç alamıyorum,
    SMATV uyumlu receiver diye bir şey duydum (http://www.hizlial.com/seoul-hiremco-x1-usbye-kaydetme-bissli-uydu-alicisi/05.015.5137.0007)
    boyle bir ihtiyacım mı var acaba benim,
    yada LNB ayarlarlarında farkli bir frekans filan mı yazmam lazım (DiseqC ayarlarının hepsini denedim olmadı)
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umarmara

olmadı yapamadım ne yazikki,
    komsunun D-SMART uydu alıcısını bizim duvardaki anten soketine bağlıyorum (o alıcı da anten soketi de var) direk çalışıyor,
    ama benim uydu alıcım (NEXT YE-5000 CI) da bir turlu sonuç alamıyorum,
    SMATV uyumlu receiver diye bir şey duydum (http://www.hizlial.com/seoul-hiremco-x1-usbye-kaydetme-bissli-uydu-alicisi/05.015.5137.0007)
    boyle bir ihtiyacım mı var acaba benim,
    yada LNB ayarlarlarında farkli bir frekans filan mı yazmam lazım (DiseqC ayarlarının hepsini denedim olmadı)
    teşekkürler.

cihazın arkasında birden fazla LNB girişi olabilir. LNB in girişine mi takıyorsunuz kabloyu? Normalde uydu alıcınızla yayın alabiliyor olmanız gerekmekte. Komşunuzdaki cihazın ayarlarını ve disecq ayarlarını kontrol edebilirseniz, aynısını kendi cihazınıza uyarlayın. Olacaktır mutlaka.

SMATV (ve merkezi sistem) uyumlu receiver diye bir şey var mı peki biliyor musunuz? aşağıdaki adresteki üründe bu özellikler olduğu söyleniyor.
    http://www.hizlial.com/seoul-hiremco-x1-usbye-kaydetme-bissli-uydu-alicisi/05.015.5137.0007

ben receiverimi daha once hep direk LNB'ye bağlayarak kullanıyordum,
    hiç bu şekilde (hem normal anten sinyali hem uydu sinyali aynı kabloda) bir yayına bağlayarak kullanmayı denemedim. teşekkürler.
  • quote:

SMATV (ve merkezi sistem) uyumlu receiver diye bir şey var mı peki biliyor musunuz? aşağıdaki adresteki üründe bu özellikler olduğu söyleniyor.
    http://www.hizlial.com/seoul-hiremco-x1-usbye-kaydetme-bissli-uydu-alicisi/05.015.5137.0007

ben receiverimi daha once hep direk LNB'ye bağlayarak kullanıyordum,
    hiç bu şekilde (hem normal anten sinyali hem uydu sinyali aynı kabloda) bir yayına bağlayarak kullanmayı denemedim. teşekkürler.

Evet QAM cihazlar bulunmakta. D-smart Smartcity alt yapısına uygun ve sadece smartcity olan yerlerde çalışan cihazlar. Farklı cihazlar yayın almaz. Bulunduğunuz yer bir site mi? Sadece sitelerde smartcity bulunmakta.

Ancak ilanda bahsedilen cihaz smartcity uyumlu değil. Sadece SmartTV uyumlu. O da televizyonla ilgili bir durum.

Evet sitedeyim, duvarda normal anten soketleri var TV'ye direk baglayinca 40 kanal normal yayin seyrediliyor,
    D-Smart cihazini da ayni sokete bağlayınca uydu gösterdi (komşudan alıp denedim),
    bu şekilde normal receiver ile yayin almam mümkün değil o zaman sanırım

iki sorum olacak bu durumda size;
    1.) DSmart almak dışında yayın almam (farkli bir receiver ile --tabii ekonomik olmasi da lazım :)--) mümkün olur mu?

2.) bende eski bir DSmart receiveri var 'AS800 SmartCI'' (sanırım çok eski bir model) bu işe yararmı?

teşekkürler.
  • Merhaba,

Dsmart Canlı Destek 24 saatin 25'inde cansız olduğu için buradan sorma ihtiyacı duydum,
    Öncelikle böyle bir konuyu uzun süredir canlı tuttuğunuz için teşekkürler, bence dsmart sizi maaşa bağlamalı

Soruma geçeyim;

Dsmart'ı Next ye 15000 HD üzerinden kullanmaktayım (Gördüğüm en yavaş cihaz bu arada, neyse). Modül destekli bir tv aldım, mevcut üyeliği devam ettirerek modül üzerinden nasıl izleyebilirim ?

Daha önceden sorulduysa özür diliyorum.
  • quote:

Evet sitedeyim, duvarda normal anten soketleri var TV'ye direk baglayinca 40 kanal normal yayin seyrediliyor,
    D-Smart cihazini da ayni sokete bağlayınca uydu gösterdi (komşudan alıp denedim),
    bu şekilde normal receiver ile yayin almam mümkün değil o zaman sanırım

iki sorum olacak bu durumda size;
    1.) DSmart almak dışında yayın almam (farkli bir receiver ile --tabii ekonomik olmasi da lazım :)--) mümkün olur mu?

2.) bende eski bir DSmart receiveri var 'AS800 SmartCI'' (sanırım çok eski bir model) bu işe yararmı?

teşekkürler.

Yani karasal 40 yayın izleniyorsa zaten farklı uydu alıcısı ile de yayın alabilmek gerekiyor teknik olarak. Ancak hala siteniz nasıl bir sisteme sahip anlayamadım.

Arçelik marka 2006-2007 yılında üretilen cihazlardan. İşe yarar tabii, hala kullanan yüzlerce abone var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin1313

Merhaba,

Dsmart Canlı Destek 24 saatin 25'inde cansız olduğu için buradan sorma ihtiyacı duydum,
    Öncelikle böyle bir konuyu uzun süredir canlı tuttuğunuz için teşekkürler, bence dsmart sizi maaşa bağlamalı

Soruma geçeyim;

Dsmart'ı Next ye 15000 HD üzerinden kullanmaktayım (Gördüğüm en yavaş cihaz bu arada, neyse). Modül destekli bir tv aldım, mevcut üyeliği devam ettirerek modül üzerinden nasıl izleyebilirim ?

Daha önceden sorulduysa özür diliyorum.

Mevcut aboneliğiniz üzerinden alamazsınız, ikinci bir abonelik sağlamanız gerekir malesef. Yani aboneliğiniz ya iptal olacak tekrardan modül alacaksınız (bu arada modül aylık ödemeli olmuyor sadece peşin alabiliyorsunuz) ya da ikinci bir cihaz olarak alacaksınız böylece 2 aboneliğiniz olmuş olacak.

Son 1 ayda yeni bir kampanya çıkmadıysa durum budur.

Çok sağolun bilgi için, ancak internet + dsmart 2 yıl taahhütlü aldım,
    neyse artık 1 yıl daha uyduyla idare edicez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin1313

Çok sağolun bilgi için, ancak internet + dsmart 2 yıl taahhütlü aldım,
    neyse artık 1 yıl daha uyduyla idare edicez :)

Umarım 1 yıl içerisinde modül sistemi gelişir çünkü bütün modüllü abonelerin şikayetleri büyük. Uydu şuan için daha avantajlı.
  • dsmartta star tv, ntv, trtspor ve ntvsmartspor kanallarında bazen 1-2 saatliğine sinyal gidiyor ve sonra tekrar geliyor. diğer hiç bir kanallarda sorun olmuyor. bunu sık sık yapmaya başladı birde. yani günde 2-3 kez yapıyor. ne olabilir sebebi bir yardım. apartmanın ortak uydusundan alıyorum yayını bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

dsmartta star tv, ntv, trtspor ve ntvsmartspor kanallarında bazen 1-2 saatliğine sinyal gidiyor ve sonra tekrar geliyor. diğer hiç bir kanallarda sorun olmuyor. bunu sık sık yapmaya başladı birde. yani günde 2-3 kez yapıyor. ne olabilir sebebi bir yardım. apartmanın ortak uydusundan alıyorum yayını bu arada.

11054 frekansında bir sorun olabilir. Çanak anten kaynaklı olabiliyor. Diğer dairelerdeki kulanıcılarda da aynı problem mevcuttur hatta. Aynı frekansta bulunan cnbc-e, e2 ve kral pop gibi kanallarda da problem yaşıyorsunuzdur. Bu sinyal kayıpları, çanak antenin ucundaki LNB aparatının ince ayarlarıyla ilgili olabiliyor. Bunun ayarlanması gerekir, bir teknik servisten yardım almanız gerekecektir. Ancak ortak sistem olduğu için bina yöneticisi bu durumla ilgilenebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

dsmartta star tv, ntv, trtspor ve ntvsmartspor kanallarında bazen 1-2 saatliğine sinyal gidiyor ve sonra tekrar geliyor. diğer hiç bir kanallarda sorun olmuyor. bunu sık sık yapmaya başladı birde. yani günde 2-3 kez yapıyor. ne olabilir sebebi bir yardım. apartmanın ortak uydusundan alıyorum yayını bu arada.

11054 frekansında bir sorun olabilir. Çanak anten kaynaklı olabiliyor. Diğer dairelerdeki kulanıcılarda da aynı problem mevcuttur hatta. Aynı frekansta bulunan cnbc-e, e2 ve kral pop gibi kanallarda da problem yaşıyorsunuzdur. Bu sinyal kayıpları, çanak antenin ucundaki LNB aparatının ince ayarlarıyla ilgili olabiliyor. Bunun ayarlanması gerekir, bir teknik servisten yardım almanız gerekecektir. Ancak ortak sistem olduğu için bina yöneticisi bu durumla ilgilenebilir.

teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.