Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
810
Cevap
15
Favori
133.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • D-Smart arayüzüne halen alışamadık..Tabi bunun en önemli nedeni cihazın HD ,tv ise tüplü 2-3 hafta daha böyle kalacak..Sonrasına ayarlayacağım ..

Sorum şudur ki interaktif kanala girdikten sonra Online İşlemler seçeneği kumandadan nasıl seçiliyor ? Hangi tuş yani ? Tv den anlaşılmıyor net değil.

Ayrıca sinema kanallarında diyalog sesleri bir hayli kısık gelmekte.Sesi açtığında da herhangi bir efekt,müzik araya girdikten sonra görültü oluyor.Bu sorun HD olmadığı için mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangiri

Arkadaşlar bende 1 haftadır TV ye takılı olarak dsmart modül kullanıyorum fakat 1 haftada 2-3 defa tv yi açtığımda şifreli program yazısı çıkıyor kanalları göstermiyor müşteri hizmetlerini arıyorum sonra düzeliyor dün akşam konuştuğum ise modülünüz arızalı olabilir şifre eşleşmiyor olabilir dedi aldığınız yere başvurun dedi ben bimeks ten web üzerinden aldım değişim işide uğraştırır sanırım sizce ne yapmalıyım......

Modülle ilgili teknik destek çok zayıf. Benim de pek bilgim yok. En uygun çözüm yolu bimeks'e modülü götürmenizdir malesef. Değişimini yaparlar zaten, genellikle yaşanan bir problem. Çözümü yazılımsal deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theavalon

Merhaba arkadaşlar,

Yeni normal d-smart abonesi oldum. Online üyelik kaydını açtırmak istedim siteden ancak portal şifresini almak için 400. kanala girdiğimde ana menü geliyor ancak alt menüye geçemiyorum direk TV kanalına geri dönüyor. Müşteri hizmetlerini aradım portal şifresini söyleyemediler. Bazen geç geliyor 10 dk kadar bekleyin yine deneyin dediler ama ne kadar beklediysem de sonuç yok. Tekrar adamları aramadan sizlere bir sorayım istedim. Teşekkürler.

Yazılım güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim. Kullandığınız d-smart cihazı SD mi yoksa HD mi? Markasını da belirtebilirseniz gerekli yönergeyi aktarayım size. Belli ki 400. kanalı açtığınızda cihaz kendini kapatıyor. Yazılım güncelleme sonrası problem çözülebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

D-Smart arayüzüne halen alışamadık..Tabi bunun en önemli nedeni cihazın HD ,tv ise tüplü 2-3 hafta daha böyle kalacak..Sonrasına ayarlayacağım ..

Sorum şudur ki interaktif kanala girdikten sonra Online İşlemler seçeneği kumandadan nasıl seçiliyor ? Hangi tuş yani ? Tv den anlaşılmıyor net değil.

Ayrıca sinema kanallarında diyalog sesleri bir hayli kısık gelmekte.Sesi açtığında da herhangi bir efekt,müzik araya girdikten sonra görültü oluyor.Bu sorun HD olmadığı için mi ?

400. kanala geldikten sonra, karşımıza gelen ekranda Online işlemler, oyun vs. gibi ekranlar gelir. Online işlemlerin üzerine gelip OK tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Eğer şuan HD değil SD kullanıyorsanız televizyonu, müşteri hizmetlerini arayarak kurulumunuzu SD'ye çevirmelerini isteyin. Bu işlem ücretsizdir ve istediğiniz zaman tekrardan HD'ye geçebilirsiniz. SD'ye geçtiğinizde muhtelemen sinema kanallarındaki probleminizde ortadan kalkacaktır. Malum, sesi uydu alıcısı televizyona aktarıyor. Televizyon sesi bize aktarıyor. HD olan bir kurulumla ses almaya çalışıyorsak bundan dolayı olabilir. Bir de sinema kanallarında örneğin 7. sinema kanalında bu problemi yaşıyorsanız, 407. kanalı açarak deneyebilir misiniz? 407. kanalda SD yayın bulunuyor. Problem giderilmezse;

Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>Ses ayarları kısmından bazı kurcalamalar yapın. Şuan aklıma gelmedi Ama zaten yanılmıyorsam 1 veya 2 seçenek vardır. Bunu değiştirerek deneyebilirsiniz ses problemini.

• tesekkurler ses olayini deneyecegim..ama online islem secenegine girdigimde ok bastim kac kere ama menu kayboldu kanal listesi geldi her yaptigimda..

400 lu kanali denedim bir fark yok gibi.ayarlara giriyorum simdi

ayarlara giremedin cunku menu sekmelerinin yarisi gozukmuyor goruntu formatindan dolayi. neyse katlanacagiz bir sure

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 18 Eylül 2013; 20:26:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Dsmart maxi hd modül kullanıyorum. TVm LG42LM615 movie smart gold hd kanallarında ses menüsünden ingilizce seçtiğimde ses gelmiyor. Türkçe de normal geliyor. Ama ben dublajsız izlkemek istiyorum. Alt yazı menüsünden türkçe alt yazı seçilebiliyor. ama ses menüsünde ingilizce olmasına rağmen seçince ses gelmiyor. Sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

Merhabalar,
    Dsmart maxi hd modül kullanıyorum. TVm LG42LM615 movie smart gold hd kanallarında ses menüsünden ingilizce seçtiğimde ses gelmiyor. Türkçe de normal geliyor. Ama ben dublajsız izlkemek istiyorum. Alt yazı menüsünden türkçe alt yazı seçilebiliyor. ama ses menüsünde ingilizce olmasına rağmen seçince ses gelmiyor. Sebebi ne olabilir?

Aha yaptım.
    Ayarlar>opsiyon>dil menüsüne giriyoruz
    yukarıdan aşağı sırasıyla
    türkçe
    ingilizce
    türkçe
    türkçe
    olacak
    yani sadece ses dili ingilizce olacak.
  • quote:

quote:

Merhabalar,

Aha yaptım.
    Ayarlar>opsiyon>dil menüsüne giriyoruz
    yukarıdan aşağı sırasıyla
    türkçe
    ingilizce
    türkçe
    türkçe
    olacak
    yani sadece ses dili ingilizce olacak.

Heh, bu iyi oldu işte. Bilgim yoktu, öğrenmiş olduk. Diğer forum üyeleri de yararlanacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 18 Eylül 2013; 21:13:49 >

• bc_ kullanıcısına yanıt
    quote:

Yazılım güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim. Kullandığınız d-smart cihazı SD mi yoksa HD mi? Markasını da belirtebilirseniz gerekli yönergeyi aktarayım size. Belli ki 400. kanalı açtığınızda cihaz kendini kapatıyor. Yazılım güncelleme sonrası problem çözülebilir.

Cihaz HD Humax HBR - 2002S. Cihazın menüsünü kurcaladım ama yazılım güncelleme için bir seçenek göremedim.
  • quote:

quote:

Cihaz HD Humax HBR - 2002S. Cihazın menüsünü kurcaladım ama yazılım güncelleme için bir seçenek göremedim.

Bu en son çıkan cihazlardan biri, müşteri hizmetlerini ararsanız yazılım güncelleme için bilgi verebilirler. Son çıkan cihazlarla ilgili pek bilgim yok, malum kulanmak nasip olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

quote:

Bu en son çıkan cihazlardan biri, müşteri hizmetlerini ararsanız yazılım güncelleme için bilgi verebilirler. Son çıkan cihazlarla ilgili pek bilgim yok, malum kulanmak nasip olmadı

cihazınızın fişini çekin , takın. 3 led aynı anda yanıncaya kadar bekleyin . Yanınca 2 kez kumandadan geri tuşuna sonra 2485 rakamlarına basın yazılım yükleyici otomatik olarak başlayacaktır.

• d martın radyolarında ses kısılmıyor aynı problem sizde de var mı? d martın radyolarında ses kısılmıyor aynı problem sizde de var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikoturk

d martın radyolarında ses kısılmıyor aynı problem sizde de var mı? d martın radyolarında ses kısılmıyor aynı problem sizde de var mı?

ses ayarları dolby olunca kısılmıyormuş :) pcm yapınca menüden düzeldi...
  • 175-200 arası kanallar yok yani dün gitti taratıyorum çıkmıyorda sebebi nedir sizce ?
  • bulundugumuz sitede duvarda normal televizyon anten soketleri var ve televizyonun anten soketinden baglanti yapildiginda 40 kanal normal tv yayini seyredilebiliyor,

duydugum kadari ile komsular D-Smart almislar ve onu da direk bu duvardaki anten soketine baglayarak D-Smart uydu yayinini seyreder hale gelmişler,

bunun teknolojisi (anten soketinden nasil oluyor, normal uydu alici taksak da olur mu) bilgi verebilir misiniz? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.berk

175-200 arası kanallar yok yani dün gitti taratıyorum çıkmıyorda sebebi nedir sizce ?

175-200 arası daha önce var mıydı? Bazen boş olabiliyor kanal listesinde bazı yerler.

quote:

Orijinalden alıntı: umarmara

bulundugumuz sitede duvarda normal televizyon anten soketleri var ve televizyonun anten soketinden baglanti yapildiginda 40 kanal normal tv yayini seyredilebiliyor,

duydugum kadari ile komsular D-Smart almislar ve onu da direk bu duvardaki anten soketine baglayarak D-Smart uydu yayinini seyreder hale gelmişler,

bunun teknolojisi (anten soketinden nasil oluyor, normal uydu alici taksak da olur mu) bilgi verebilir misiniz? teşekkürler

Evet merkezi sistem bu, Turksat uyumlu bir çanak anten koyulur, bütün siteye bu çanak antenden kablo dağıtılır. Size duvardan gelen kablo ortak çanak antenin kablosudur. Sıradan bir uydu alıcısı da taksanız D-smart'ta taksanız tabii ki yayın alırsınız. O çanak antenin gördüğü bütün kanalları izleyebilirsiniz.

Şöyle bir kablo işinizi görecektir;

D-smart Teknik Yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.berk

175-200 arası kanallar yok yani dün gitti taratıyorum çıkmıyorda sebebi nedir sizce ?

175-200 arası daha önce var mıydı? Bazen boş olabiliyor kanal listesinde bazı yerler.

quote:

bulundugumuz sitede duvarda normal televizyon anten soketleri var ve televizyonun anten soketinden baglanti yapildiginda 40 kanal normal tv yayini seyredilebiliyor,

Evet merkezi sistem bu, Turksat uyumlu bir çanak anten koyulur, bütün siteye bu çanak antenden kablo dağıtılır. Size duvardan gelen kablo ortak çanak antenin kablosudur. Sıradan bir uydu alıcısı da taksanız D-smart'ta taksanız tabii ki yayın alırsınız. O çanak antenin gördüğü bütün kanalları izleyebilirsiniz.

D-smart Teknik Yardım

oralar vardı eminim benguturk falan vardı orda

• Ayni sorun bizde de var. 189 kanal varken 127 kanala dustu. Ben Ankara Parkvadi evlerindeyim. Siz nerdesiniz acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Ayni sorun bizde de var. 189 kanal varken 127 kanala dustu. Ben Ankara Parkvadi evlerindeyim. Siz nerdesiniz acaba?

Ankara nin merkez ilcelerinden Yenimahalle de ikamet etmekteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

D-smart Teknik Yardım

@bc_
    peki bu kablo normal anten kablosu değilmi (duvardaki sokette bu kabloya uygun gerçi ama) bu kablo ile normal uydu alııcıya sinyal göndermem mümkün mü?
    RF IN den mi bağlamam gerek, artı bir ayar yapmam gerekiyor mu? ben RF IN'den duvardaki sokete bağlantı yaptım bir receivera ama ne yazıkki sinyal yok dedi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umarmara -- 25 Eylül 2013; 22:11:20 >

• quote:

quote:

D-smart Teknik Yardım

@bc_
    peki bu kablo normal anten kablosu değilmi (duvardaki sokette bu kabloya uygun gerçi ama) bu kablo ile normal uydu alııcıya sinyal göndermem mümkün mü?
    RF IN den mi bağlamam gerek, artı bir ayar yapmam gerekiyor mu? ben RF IN'den duvardaki sokete bağlantı yaptım bir receivera ama ne yazıkki sinyal yok dedi :(

Zaten bu kablonun bir ucunu duvara bir ucunu uydu alıcınıza takacaksınız, öyle sinyal gelmiş olacak. Ancak sinyal gelmiyorsa ya uydu alıcınızın disecq ayarlarıyla ilgili problem vardır, ya da duvardan gelen kabloda problem vardır. Duvardan gelen kabloda problem olup olmadığını anlamak için diğer komşulardan birinde deneyebilirsiniz uydu alıcınızı. Disecq ayarlarıyla ilgili de cihazın menüsünde mutlaka anten ayarı veya lnb ayarı şeklinde bir kısım içinde disecq a,b,c,d veya hiçbiri gibi modlar bulunuyor olması gerekmekte. Bunları denemeniz yeterli olur.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.