Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
810
Cevap
15
Favori
133.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hellas sat a bakan uydumla türksata bakan uydum (farklı çanak/lnb) aynı anten kablosu üzerinden receiver a gelmekte. dsmart a hellas sat kanallarını nasıl ekleyebilirim . receiverimda next nextstar hd kodunu vs evimde olmadığım için bilmiyorum umarım receiverı anlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

quote:

quote:

Oncelikle Merhaba;
    D smartın 8mbps sınırsız internet + hd sinedizi paketiyle bugün d smart kullanmaya başladım. Ancak ufak bir sorunum var: Tv de görüntü 1-2 cm kadar solda duruyor.Acaba nasıl görüntüyü kaydırabilirim?
     D-smart Teknik Yardım

Merhaba,

Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>TV Ayarları kısmında en altta 16:9 TV Uyarlama veya 4:3 TV Uyarlama, Genişlet gibi seçenekler olacak. Televizyonunuza uygun olanı seçerek tamamlayabilirsiniz.

Problem giderilmezse;

Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>HD Kurulumu ekranından çözünürlük ayarınızı değiştirebilirsiniz. Örneğin; 1080i ise 720p yaparak.

Söylediğin yöntemlerin hepsini denedim zaten anlatmak istediğim şu görüntü ekranın solunda duruyor 1-2 santim kadar sağdan ise boşluk var. Görüntüyü nasıl kaydırabilir yada kaydırma gibi bir imkanımız var mı?

Belirtilen durum TV kaynaklı da olabilir, kanallarda da aynı şekilde kayma var mı? Yoksa sadece menüde mi?

Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>TV Ayarları
    Çıkış Modu: HD
    Ekran Formatı:16:9
    4:3 Uyarlama: Genişlet

Görüntü ayarınız bu şekilde midir?

Görüntü ayarım aynen o şekilde bahsettiğim durum tüm kanallarda mevcut...

Yani ayarlar zaten stabil, isterseniz bir fabrika ayarlarına dönün, denemediyseniz eğer. Veya TV üzerinde herhangi bir ayarı varsa onu araştırabilirsiniz. En olmadı cihaz değişikliği yapar d-smart. Garantilidir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dewil_may_cry

arkadaşlar hellas sat a bakan uydumla türksata bakan uydum (farklı çanak/lnb) aynı anten kablosu üzerinden receiver a gelmekte. dsmart a hellas sat kanallarını nasıl ekleyebilirim . receiverimda next nextstar hd kodunu vs evimde olmadığım için bilmiyorum umarım receiverı anlarsınız.

Dsmartta Hellas Sat seçeneği yok, yazılım desteklememekte malesef. Sebebi ise sanırım bir çok kanalın bissli halinin bu uyduda yer alması. Discovery, sinematv gibi örneğin.
  • Hocam öncelikle benim paketim d-smart maxi paket ( internet + hd paket ) pakette belirtilen kanallar arasında nbc var listeden dolaştım buldum fakat kanal açılmıyor galiba sinyaldan olsa gerek( bu kanalı istememin nedeni seneye zannedersem premier lig yayını yapılacak olmasından ) bu nasıl çözebilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shonen Jump

Hocam öncelikle benim paketim d-smart maxi paket ( internet + hd paket ) pakette belirtilen kanallar arasında nbc var listeden dolaştım buldum fakat kanal açılmıyor galiba sinyaldan olsa gerek( bu kanalı istememin nedeni seneye zannedersem premier lig yayını yapılacak olmasından ) bu nasıl çözebilir ?

o kanal türksatta değil.o yüzden açılmıyor
  • Hocam merhaba
    Dsmart modul kullaniyorum iki kanalada bugun ve kanalturk de servis yok diyor
    Bugunun frekansi 10892 olmasi gerekirken 11862 hz atanmis degistiremiyorum tv model samsung 46D6470 dsmart teknik destek kanal ekleyerek bu kanali duzeltin diyor fakat tv uydu secenegi dsmart iken kanal eklemeyi bulamadim yardimci olabilirmisin
    Mevcut kanalin frekansin degistiriyorum ama
    Kaydedilemiyor gene ayni hz 11862 ye donuyor
    Yardimlarin icin Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunutmaz

Hocam merhaba
    Dsmart modul kullaniyorum iki kanalada bugun ve kanalturk de servis yok diyor
    Bugunun frekansi 10892 olmasi gerekirken 11862 hz atanmis degistiremiyorum tv model samsung 46D6470 dsmart teknik destek kanal ekleyerek bu kanali duzeltin diyor fakat tv uydu secenegi dsmart iken kanal eklemeyi bulamadim yardimci olabilirmisin
    Mevcut kanalin frekansin degistiriyorum ama
    Kaydedilemiyor gene ayni hz 11862 ye donuyor
    Yardimlarin icin Tesekkurler

Televizyonla ilgili bilgi sahibi değilim ancak televizyonunuzun müşteri hizmetleri yani samsungla görüşme sağlarsanız mutlaka yardımcı olurlar. Siz frekans güncelliyorsanız ancak TV izin vermiyorsa yazılım güncelleme gerekiyor olabilir.
  • bc_ kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_79861990/tm.htm

AciL yardımm lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzqaar

http://forum.donanimhaber.com/m_79861990/tm.htm

AciL yardımm lazım

quote:

Selam herkeze,

Bizim D-Smart ta Kanal D ekrandan taşıyor yani ekrana tam uymuyor kenardaki kanlade sembolu ve dizi varsa dizinin ismi filan dışarıya tasıyor gozukmuyor . En sewdiğim kanalı artık izleyemiyorum nerdese

Yapılacak birşey varmı acill yardımm

Merhaba,

Standart bir uydu alıcısına mı sahipsiniz yoksa HD mi?

• Merhabalar,
    Dün bende dsmart'a geçtim ve aktivasyon yapıldıktan sonra hd kanallar geldi. Maxi paket almıştım burada bir sıkıntı yok ancak hd ve müzik kanallarının neredeyse hepsinde sinyal zayıf hatası alıyorum. Bağzıları da donarak çalışıyor. 30 HD yayın varsa en fazla 5'i düzgün. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim, dsmart'ı arasam sorun bizden kaynaklı değil sizin uydunuzda falan der diye tahmin ediyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim ...
  • bc_ kullanıcısına yanıt
  • quote:

Kanal D 16:9 yayın formatına geçtiği için bu problemi yaşamaktasınız, isterseniz ekrana sığdırırsınız ancak bu sefer diğer kanallarda daralma olur. Bunu yapmak için: Menü>Ayarlar>Sistem Ayarları>TV Ayarları>TV Standartı kısmına gelerek 16:9 Geniş seçeneğini seçerek yeşil renkli tuşla kaydetmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeNoMoRpH

Merhabalar,
    Dün bende dsmart'a geçtim ve aktivasyon yapıldıktan sonra hd kanallar geldi. Maxi paket almıştım burada bir sıkıntı yok ancak hd ve müzik kanallarının neredeyse hepsinde sinyal zayıf hatası alıyorum. Bağzıları da donarak çalışıyor. 30 HD yayın varsa en fazla 5'i düzgün. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim, dsmart'ı arasam sorun bizden kaynaklı değil sizin uydunuzda falan der diye tahmin ediyorum.

Merhaba,

Malesef 'Kanalda sorun var ya da sinyal yok' hatası almakta iseniz ve sadece bazı kanallarda problem yaşanıyorsa çanak antenin ucunda bulunan LNB kaynaklı bir problem olmakta. İnce ayar gerektiren bir durum. Veya çanak antenin iyi ayarlanmamasıyla da ilgili olabiliyor. Çanak anten kontrolü ister.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XeNoMoRpH

Merhabalar,

Merhaba,

Malesef 'Kanalda sorun var ya da sinyal yok' hatası almakta iseniz ve sadece bazı kanallarda problem yaşanıyorsa çanak antenin ucunda bulunan LNB kaynaklı bir problem olmakta. İnce ayar gerektiren bir durum. Veya çanak antenin iyi ayarlanmamasıyla da ilgili olabiliyor. Çanak anten kontrolü ister.

40 tl kurulum ücreti vermişsiniz kontrol etmedinizmi..yada bu ücreti verdiğinize göre olmamış diye yeniden talep edin..

bu 40 tl işi ni hala anlamadım kurulummuş..ne kuruyorlarsa herhalde saat kuroyorlar..

• computeron kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz kontrol etmek aklıma geldi ancak kurulum yapıdığı sırada hd kanallar kapalıydı. Kurulumu yapan eleman 12 saat içerisinde açılacaktır dedi sonrasında denediğimde ise durum ortada. Trt ya da atv hd yi denemiştim kurulum sırasında şansına onlar da çalışıyordu. Peki benim aklıma takılan bir soru daha var yardımcı olabilirseniz minnettar olurum; çanak antende problem olsa bu aynı sorun bizim apartmandaki diğer kullanıcıların da başına gelmez mi ? Bizim apartmanda baya bi dsmart üyesi olduğunu biliyorum illaki yöneticiye falan şikayet edilirdi durum diye tahmin ediyorum :(
  • yalan söylemiş ne 12 saati yeni kurdurdum 2 dakikada açıldı..

@XeNoMoRpH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 21 Ağustos 2013; 16:56:14 >
  • XeNoMoRpH kullanıcısına yanıt
    aldığın bayiiye telefon aç ordan senin kayıt olduğu sistemde sinyal gönderiyorlar. işlem tamam.. müşteri hizmetleri ile uğraşma..
  • kolay gelsin arkadaslar ben dun itibarı ile dsmart 2 giriş paketli dsmart modul aldım eve getıtıp taktım kanald hd de yarım saat bekledim oyle açıldı ama kanal çok kareli oluyor çanak anten çekmemiş gibi ama sinyaller yuksek frekansi 10970 v 27500 ve ayrıca 12130 frekansından da hiç sinyal yok ne yapmam lazım cihazım vestel smart tv 42pf7017 yardımlarınızı beklıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankhenathon

kolay gelsin arkadaslar ben dun itibarı ile dsmart 2 giriş paketli dsmart modul aldım eve getıtıp taktım kanald hd de yarım saat bekledim oyle açıldı ama kanal çok kareli oluyor çanak anten çekmemiş gibi ama sinyaller yuksek frekansi 10970 v 27500 ve ayrıca 12130 frekansından da hiç sinyal yok ne yapmam lazım cihazım vestel smart tv 42pf7017 yardımlarınızı beklıyorum

Siz zaten sorunu çözmüşsünüz. Çanak anten çekmiyormuş gibi diyorsunuz yani çanak anten kaynaklı problem var Frekanslar anlık yüksek gözükür, çanak anten kontrolü sağlanırsa problem giderilecektir.

• Selam arkadaşlar.... Konu birçok insana ilaç olmuş. Benim de enteresan bir sorunuma ilaç olur mu diyerek yazmak istedim.

Ben hem D-Smart hem digitürk lig tv (Türksat) üyesiyim.

Dsmart rehberi de muazzam kullanırım. İzlemek istediğim programları işaretlerim keyfime bakarım. Fakat digitürkte program yapsanız alıcıdan alıcıya sıçrayan bir rehber maalesef yok :D. Eskiden lig tv kanalı D-smart rehberde gözüküyordu. Maçı işaretliyordum, uyarı verdiğinde manuel digitürke geçiyordum. Fakat artık gözükmüyor.

Sorum şu.

* Dsmart uydu alıcısında Lig tv 1-2-3 kanallarını 600.-800. kanallar aralığında gösteriyor. (Bende 600-601-602. Kendim ayarladım.)
    * Fakat bu kanalları 1.- 599. kanallar aralığına taşıyamıyorsunuz. Taşıyamadığım içinde D-Smart rehberde gözükmüyor. Çünkü rehberde 1.-599. kanallar aralığını gösteriyor. 600.-800. kanallar aralığını göstermiyor.

1- 600.-800. kanallar aralığında bulunan bir kanalı 1.-599. kanallar aralığına taşımanın bir yolu var mıdır?
    2- Ya da rehberde 600.-800. kanallar aralığını da göstermenin bir yolu var mıdır?

Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.