Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
810
Cevap
15
Favori
133.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Konu açmıştım fakat konunuzu sonradan gördüm.D-smartın hangi bölümünde çalışıyorsunuz bu arada?

Cihazı alalı 3 gün oldu yeni cihaz.hd Pace siyah parlak model.Kanal geçişleri eski dandik uydu alıcıma göre yavaş kalıyor.Gözüme ilk çarpan yanı bu oldu.Yaklaşık 2 sn ye yakın bir sürede gerçekleşiyor.Daha kötüsü "OK" tuşu 4-5 saniyede açılıyor.Yani kanal listesine girmek istediğim zaman 4-5 saniye beklemek can sıkıyor.Bu herkesde mi böyle ve neyden kaynaklabilir?Bir de giriş kanalı olan Kanal D yi değiştirme imkanımız varmı?

Yazılım güncelleme sağlamayı deneyebilirsiniz cihaz yavaşlığı için. Kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun bu arada tavsiyemdir. Başlangıç kanalı bildiğim kadarıyla cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Bende bulunan pace cihaz kapattığım kanaldan devam ediyor açtığımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artı SIFIR

quote:

Konu açmıştım fakat konunuzu sonradan gördüm.D-smartın hangi bölümünde çalışıyorsunuz bu arada?

Cihazı alalı 3 gün oldu yeni cihaz.hd Pace siyah parlak model.Kanal geçişleri eski dandik uydu alıcıma göre yavaş kalıyor.Gözüme ilk çarpan yanı bu oldu.Yaklaşık 2 sn ye yakın bir sürede gerçekleşiyor.Daha kötüsü "OK" tuşu 4-5 saniyede açılıyor.Yani kanal listesine girmek istediğim zaman 4-5 saniye beklemek can sıkıyor.Bu herkesde mi böyle ve neyden kaynaklabilir?Bir de giriş kanalı olan Kanal D yi değiştirme imkanımız varmı?

Yazılım güncelleme sağlamayı deneyebilirsiniz cihaz yavaşlığı için. Kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun bu arada tavsiyemdir. Başlangıç kanalı bildiğim kadarıyla cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Bende bulunan pace cihaz kapattığım kanaldan devam ediyor açtığımda.

Cihazı yeni aldım yazılım güncellemesine gerek varmıdır ki?
    Kullanmadığımız zamanlarda cihazı kapatıyoruz zaten , fişi çekmekten mi bahsediyorsunuz yoksa?

• Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Sorum şu elektrik tasarrufu için çıhazı kapatmak mı lazım yoksa standby durumunda bıraksak yeterlimi

bu arada cihazım hdplus
  • Hocam,

Bir kaç aydır HD kanalların bazılarını izleyemez oldum. FX HD, Fox Crime HD, HDEN kanalları ilk başta kesintili gelir oldu, şu anda ise hiç açılmıyor (bununla beraber info bandı geliyor). Müşteri Hizmetleri topu uydu anteni, kablo, vb.ye attı haliyle. Apartmanda ortak uydu anteni var. Sorunun anten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Benden başka komşum da sinyal seviyesini ölçtürdü sorun bulamadılar. Bu durumu aşmak için ne yapmam lazım? Yazılım güncellemek sorunu çözer mi? Yazılım güncelledikten sonra başkaca yapılması gereken bir şey var mı?

Saygılarımla..
  • quote:

quote:

quote:

Cihazı yeni aldım yazılım güncellemesine gerek varmıdır ki?
    Kullanmadığımız zamanlarda cihazı kapatıyoruz zaten , fişi çekmekten mi bahsediyorsunuz yoksa?

Standby konumunda kalması yeterlidir.

quote:

Orijinalden alıntı: matise

Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Sorum şu elektrik tasarrufu için çıhazı kapatmak mı lazım yoksa standby durumunda bıraksak yeterlimi

bu arada cihazım hdplus

Standby konumunda olması yeterli, cihazın fişini gereksiz çıkarmak cihazın ömrünü azaltır.

quote:

Orijinalden alıntı: CYSTEIN

Hocam,

Bir kaç aydır HD kanalların bazılarını izleyemez oldum. FX HD, Fox Crime HD, HDEN kanalları ilk başta kesintili gelir oldu, şu anda ise hiç açılmıyor (bununla beraber info bandı geliyor). Müşteri Hizmetleri topu uydu anteni, kablo, vb.ye attı haliyle. Apartmanda ortak uydu anteni var. Sorunun anten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Benden başka komşum da sinyal seviyesini ölçtürdü sorun bulamadılar. Bu durumu aşmak için ne yapmam lazım? Yazılım güncellemek sorunu çözer mi? Yazılım güncelledikten sonra başkaca yapılması gereken bir şey var mı?

Saygılarımla..

Ortak antenlerde genel yaşanan bir problemdir bu. Komşunuz sinyal seviyesi ölçtürmüştür ancak o sd cihaz kullanıyordur siz hd. HD ve SD arası sinyal seviye farkları çok fazla. Örneğin sd yayınlar için %40 sinyal seviyesi bile yeterken, HD'ler için %60'ın altı problem çıkarıyor. Çanak antenin ucunda bulunan lnb aparatı kaynaklı problem yaşıyor olabilirsiniz. LNB aparatı HD frekansları çözümleyemiyor olabilir. Çanak antenin kontrolü şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: circuit

Merhaba, dsmart hd abonesiyim, cihaz next marka..rehberden program secip hatirlaticiyi sectigimde ayirtma basarisiz mesaji aliyorum, ayni sistemi kullanan baska bir arkadasimda bu sorunsuz calisiyor, nedeni ne olabilir?

Next marka cihazların bir kısmında bu özellik yer almamakta. Yazılımsal değil doğrudan cihazın kendisinde olmadığı için bu özellikten yararlanamıyorsunuz. Arkadaşınız muhtemelen pace marka bir cihaz veya next'in farklı bir modelini kullanıyordur.

quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

selamlar benim de bir sorum var. yardım ederseniz sevinirim

d smart kumandası ile tv de kumanda edilebiliyor.
    peki tv kumandası ile hem tv hem de d smart kumanda edilebilir mi?
    teşekkürler.

Malesef tv kumandaları dsmart için böyle bir özellik taşımıyor ancak bazı kumandalar var örneğin hem klima hem ses sistemi hem tv hem uydu alıcısı gibi bütün her şeyi kumanda edebilen cinsten.

• quote:

Orijinalden alıntı: matise

Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

bu arada cihazım hdplus

direk fişten çekin stanbyda azda olsa elektrik tüketir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYSTEIN

Hocam,

Saygılarımla..

santral sıstemlerınde kabloların uzunlugundan dolayı sinyal düşmesi dogaldır

uyducularda hat amfisi ısımlı ufak bir aparat vardır ondan alıp takın
    sinyaliniz artar yada eve gelen kablonuzu
    recber marka kaliteli bir kablo ile degişin ..

• selam üstadlar,
    eylülden buyan dsmartlıyım, genelde memnunum, cihaz humax plus özellikli ama disk yok, tercih etmedim. neyse, anten sorunum vardı yeni çanak taktırdım 90 cmlik çift lnb li sharp marka diyor ama ??? güncelleme tarihi eylül 2012 son güncelleme nedir?
    sağ ok ile manuel denedim saatlerce 0 da kaldı, kapat aç normal çalışmaya devam ama güncelleme olmuyor yada ilerlemiyor.
    promo kanalı sinematv kanalları star-ntv grubu 31-84 sinyal gücünde. kanal d hd trt hd vs 90 larda. bunun sebebi nedir?
    hd kanallarda bazen görüntüde ağırlama oluyor akışta, ama ses akıcılığı normal, görüntü anlık yavaşlıyor. tvim lg 42lw4500.
    öneri, çözüm, yardım.
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebuenes

selam üstadlar,
    eylülden buyan dsmartlıyım, genelde memnunum, cihaz humax plus özellikli ama disk yok, tercih etmedim. neyse, anten sorunum vardı yeni çanak taktırdım 90 cmlik çift lnb li sharp marka diyor ama ??? güncelleme tarihi eylül 2012 son güncelleme nedir?
    sağ ok ile manuel denedim saatlerce 0 da kaldı, kapat aç normal çalışmaya devam ama güncelleme olmuyor yada ilerlemiyor.
    promo kanalı sinematv kanalları star-ntv grubu 31-84 sinyal gücünde. kanal d hd trt hd vs 90 larda. bunun sebebi nedir?
    hd kanallarda bazen görüntüde ağırlama oluyor akışta, ama ses akıcılığı normal, görüntü anlık yavaşlıyor. tvim lg 42lw4500.
    öneri, çözüm, yardım.
    teşekkürler.

Sinyali sağlıklı bir şekilde alamamaktasınız bazı kanallarda. Muhtemelen çanak anten kaynaklı. Yazılım güncelleme için de menü>ayarlar>sistem ayarları>fabrika ayarlarına giriş sağlayarak fabrika ayarlarına döndürüp tekrardan cihazın kurulumunu sağlayıp deneyebilirsiniz.

• Merhaba benim bir sorum var sorunda sayılabilir. Biz D-Smart HD aldık ve tek çanak bağlattık haliyle Türksat yayınlarını almaktayız. Fakat benim sorum şu Hotbird kanallarını nasıl izleyebilirim iki uyduyu aynı anda izleyemem biliyorum fakat uydu alıcısını hotbird izlemek istediğim zaman hotbirde çevirebilir ve sonra türksata dönebilir miyim inşallah bir yolu vardır şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

selam üstadlar,
    öneri, çözüm, yardım.
    teşekkürler.

Sinyali sağlıklı bir şekilde alamamaktasınız bazı kanallarda. Muhtemelen çanak anten kaynaklı. Yazılım güncelleme için de menü>ayarlar>sistem ayarları>fabrika ayarlarına giriş sağlayarak fabrika ayarlarına döndürüp tekrardan cihazın kurulumunu sağlayıp deneyebilirsiniz.

Canagi takan ancak bukadar dedi??!! Cok israr ettimdi ama bu kanallar bukadar dedi. Bozulma yada mozaiklenme yok youn kar yagisinda bile deisme olmadi sinyal kalitesinde. 90lik antenmi ufak acep yada ince ayar mi yapolmali. Yoruldum bu işlerden kac defa para verdim hepsi ayni. Yok bu işin prosu:(

• quote:

Orijinalden alıntı: sandem_10

Merhaba benim bir sorum var sorunda sayılabilir. Biz D-Smart HD aldık ve tek çanak bağlattık haliyle Türksat yayınlarını almaktayız. Fakat benim sorum şu Hotbird kanallarını nasıl izleyebilirim iki uyduyu aynı anda izleyemem biliyorum fakat uydu alıcısını hotbird izlemek istediğim zaman hotbirde çevirebilir ve sonra türksata dönebilir miyim inşallah bir yolu vardır şimdiden teşekkür ederim.

Ayarlayabilirsiniz fakat cihazın fişini çekip her taktığınızda Türksatta olması gerekir yoksa kanal listesi gelmez.
  • Hocam Merhaba.

2008 de aldigimiz bir cihaz var. Fakat kapatıldı. Sözleşme imzalayin diyorlar Tamam diyoruz ama kart da almamız gerekiyormuş. 1 hafta doldu vs dediler. Buna bir çözüm bulamaz miyiz . Birde muhatap yok olsa. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben Eylül'de D-Smart abonesi oldum, herhangi bir şikayetim olmadı şimdiye kadar hiç fakat tek merak ettiğim şey var. Cihazın kumandası ara sıra saçmalıyor, özellikle televizyonu ilk açtığım anda anca kendine geliyor gibi. Mesela 22'nci kanala geçiyorum, sonra üst kanallar için yukarı tuşuna bastığımda tekrar kendi kendine 2'e basıyor (herhangi başka bir tuşa bassam da oluyor bu). Kumandanın da bir ısınma süresi mi var?

Not: Cihaz sürekli açık. Pace'in HD modeli var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandem_10

Merhaba benim bir sorum var sorunda sayılabilir. Biz D-Smart HD aldık ve tek çanak bağlattık haliyle Türksat yayınlarını almaktayız. Fakat benim sorum şu Hotbird kanallarını nasıl izleyebilirim iki uyduyu aynı anda izleyemem biliyorum fakat uydu alıcısını hotbird izlemek istediğim zaman hotbirde çevirebilir ve sonra türksata dönebilir miyim inşallah bir yolu vardır şimdiden teşekkür ederim.

Binanızda çift çanak anten olsaydı hotbird'e dönük olanı ayarlayabilir ve hem türksat hem hotbird izlenebilirdi. Ancak sadece türksat çanak anten üzerinden hotbird yayınlarını yakalamak zor.

quote:

quote:

quote:

selam üstadlar,
    öneri, çözüm, yardım.
    teşekkürler.

Canagi takan ancak bukadar dedi??!! Cok israr ettimdi ama bu kanallar bukadar dedi. Bozulma yada mozaiklenme yok youn kar yagisinda bile deisme olmadi sinyal kalitesinde. 90lik antenmi ufak acep yada ince ayar mi yapolmali. Yoruldum bu işlerden kac defa para verdim hepsi ayni. Yok bu işin prosu:(

Çanak antenin konumu sebebiyle bu tür sinyal alamamalar olabiliyor. Ancak teknik servisin konum olarak belirlediği yer değişince daha çok problem çıkabiliyor, kar yağışlarında vs.

quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Hocam Merhaba.

2008 de aldigimiz bir cihaz var. Fakat kapatıldı. Sözleşme imzalayin diyorlar Tamam diyoruz ama kart da almamız gerekiyormuş. 1 hafta doldu vs dediler. Buna bir çözüm bulamaz miyiz . Birde muhatap yok olsa. .

En yakın d-smart bayisine gidip ücretsiz sözleşme imzalayıp smartkartınızı ücretsiz değiştirebilirsiniz. Bayiye smartkart ve kimlik fotokopinizle birlikte gidin.

quote:

Orijinalden alıntı: Villi Lapsi

Hocam ben Eylül'de D-Smart abonesi oldum, herhangi bir şikayetim olmadı şimdiye kadar hiç fakat tek merak ettiğim şey var. Cihazın kumandası ara sıra saçmalıyor, özellikle televizyonu ilk açtığım anda anca kendine geliyor gibi. Mesela 22'nci kanala geçiyorum, sonra üst kanallar için yukarı tuşuna bastığımda tekrar kendi kendine 2'e basıyor (herhangi başka bir tuşa bassam da oluyor bu). Kumandanın da bir ısınma süresi mi var?

Kumandaya geçmiş dönemde herhangi bir içecek (kahve, kola gibi) döküldü mü? Muhtemelen bir kısa devre durumu söz konusu. Kumanda değişimi gerekebilir. Bunun dışında farklı bir kumanda ile cihazı denemekte faydalı. Zaman zaman çok nadir de olsa bu tür problemler cihaz kaynaklı da olabiliyor.

• ÇOOK ACİLLL

D-smartta bugün bir uyarı mesajı gelmiş babamlar müşteri hizmetlerini arayıp bir şekilde halletmişler fakat şimdi HD kanalların yerleri ile Normal Kanalların yerleri dğeişmiş Yani HD kanallar 400'lerdeyken 20 lere Normal Kanallar 20 lerdeyken 400 lere gitmiş yer değiştirmiş bunu Nasıl halledebiliriz ? Çok acilll
  • quote:

quote:

Hocam ben Eylül'de D-Smart abonesi oldum, herhangi bir şikayetim olmadı şimdiye kadar hiç fakat tek merak ettiğim şey var. Cihazın kumandası ara sıra saçmalıyor, özellikle televizyonu ilk açtığım anda anca kendine geliyor gibi. Mesela 22'nci kanala geçiyorum, sonra üst kanallar için yukarı tuşuna bastığımda tekrar kendi kendine 2'e basıyor (herhangi başka bir tuşa bassam da oluyor bu). Kumandanın da bir ısınma süresi mi var?

Kumandaya geçmiş dönemde herhangi bir içecek (kahve, kola gibi) döküldü mü? Muhtemelen bir kısa devre durumu söz konusu. Kumanda değişimi gerekebilir. Bunun dışında farklı bir kumanda ile cihazı denemekte faydalı. Zaman zaman çok nadir de olsa bu tür problemler cihaz kaynaklı da olabiliyor.

Hayır, ne düştü ne sıvı sıçraması oldu. Geldiği günden yana böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: iliwo03

ÇOOK ACİLLL

D-smartta bugün bir uyarı mesajı gelmiş babamlar müşteri hizmetlerini arayıp bir şekilde halletmişler fakat şimdi HD kanalların yerleri ile Normal Kanalların yerleri dğeişmiş Yani HD kanallar 400'lerdeyken 20 lere Normal Kanallar 20 lerdeyken 400 lere gitmiş yer değiştirmiş bunu Nasıl halledebiliriz ? Çok acilll

Müşteri hizmetlerini arayarak, kurulum tipinizin HD olarak değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Kolaylıkla çözülebilir.

quote:

quote:

quote:

Hayır, ne düştü ne sıvı sıçraması oldu. Geldiği günden yana böyle.

Kumandanızı en yakın bayiye götürün bence. Bir de orda denesinler farklı cihazlarda. En azından sorunun cihaz mı yoksa kumanda kaynaklı mı olduğu anlaşılır, buna göre kontrol sağlanır ve yardımcı olunur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.