Şimdi Ara

D-Smart Yetkilisiyim D-Smart Hakkında Herşey (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
466
Cevap
10
Favori
43.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Denish35

sence dahili uydu cihazını yapan panel firmaları FEC ayarlarının değişceğini bilmicek kadar salak mı?

İşte onlar o kadar salak olmadığından ben modüllü abone olarak full paketimdeki HD kanalların önemli bir kısmını izleyemiyorum.

Panel üreticileri dünya standartlarına bakarlar ona göre ürünlerini geliştirirler. Bir tane zibidi yayıncı çıkıp fec oranıyla oynayıp 1 frekansa olması gerekenin çok üzerinde HD yayın sıkıştırmaya kalkarsa bu müthiş HD adı altında SD yayını kaktıran zihniyete cihazlar uyum sağlayamaz.

Kathrein, Vu+ bir kısım yazılımları, Panasonic vs. vs....

Arkadaş şanslı; Vestel yazılımla sorunu halleder muhakkak. Sonuçta Türk firması; ya biz ne yapalım? Örneğin Panasonic D-smart SD kalitedeki yayını HD diye tüketicisine kaktırsın, bir frekansa bir sürü kanal tıkıştırsın diye eski seri tv'lerine yazılım yapar mı bu saattten sonra?

Olay D-Smart'ın çakallığı kaynaklıdır; Vestel ile bir kampanya düzenlediği TV'lerde bile yayınında sorun yaşanması yaptığı işin ne kadar standartlardan uzak olduğunu gösterir.

Kendi cihazlarında sorun yok demiş bir arkadaş. Yok bir de olsaydı diyorum o konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

sence dahili uydu cihazını yapan panel firmaları FEC ayarlarının değişceğini bilmicek kadar salak mı?

İşte onlar o kadar salak olmadığından ben modüllü abone olarak full paketimdeki HD kanalların önemli bir kısmını izleyemiyorum.

Panel üreticileri dünya standartlarına bakarlar ona göre ürünlerini geliştirirler. Bir tane zibidi yayıncı çıkıp fec oranıyla oynayıp 1 frekansa olması gerekenin çok üzerinde HD yayın sıkıştırmaya kalkarsa bu müthiş HD adı altında SD yayını kaktıran zihniyete cihazlar uyum sağlayamaz.

Arkadaş şanslı; Vestel yazılımla sorunu halleder muhakkak. Sonuçta Türk firması; ya biz ne yapalım? Örneğin Panasonic D-smart SD kalitedeki yayını HD diye tüketicisine kaktırsın, bir frekansa bir sürü kanal tıkıştırsın diye eski seri tv'lerine yazılım yapar mı bu saattten sonra?

Olay D-Smart'ın çakallığı kaynaklıdır; Vestel ile bir kampanya düzenlediği TV'lerde bile yayınında sorun yaşanması yaptığı işin ne kadar standartlardan uzak olduğunu gösterir.

Kendi cihazlarında sorun yok demiş bir arkadaş. Yok bir de olsaydı diyorum o konuda.

sen bu hd kanalları izleyemediğin zaman D-Smartın bundan kazancı ne olcak? FEC ayarlarını değiştirmek yayın bandını genişletmek müşteri memnuniyeti açısından yapılmış bi sistemdir. Bu gün yanlış anlama ama dünya standartları diyosun dünya bundan yıllar önce tüm yayınlarını HD olarak veriyor ve şu anda UltraHD yani 4K olarak vermeye başladı.Bana avrupa standartları hiç deme teknoloji olarak avrupanın 10 yıl gerisinden geliyoruz.1000HZ lik televizyon var.Şu anda tüm yayınlar 50hz bi tek d-smart ntv smart spor HD yayını 85 hz. avrupada sence yayınlar kaç HZ.O zaman senin televizyonun avrupa standartlarını bırak türkiye standartları bile altında.Ayrıca şu anda panasonic servisleri türkiyenin her yerince var.İlle türk firması olması işini mi kolaylaştırcak o adama gelende servis.Fabrika personeli içini açıpta televizyonu baştan yaratmıyor.
    Sadece izmirde 7 adet servisi var.
    http://www.panasonic.eu/ServiceCenter/tr_TR/index.html
    burdan bakıp destek alabilirsin.

• Hocam konu disina cikmak gibi olmasin ama Yesilcam kanali tam anlamiyla cöp. Hani dsmartin kanali olmasa bant yayini yapiyor diyecem. Dsmarti 1 yildir kullaniyorum adam gibi bir yesilcam filmi seyredemedim. Bir zamanlar sadece lig maclarini banttan oynatan cine 5 gibi olmus. Tek fark kanalin icerik sekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800 hz Philips led full hd + 3d tv var d smart modül ile hd kanallar cam gibi artı 3d yayında var oda net yani sd yayından çok farklı he kabul bazı filimlerde hd yayın olsada görüntü biraz bozuk olabiliyor ama oda filimden bence yani kısaca hd yayınlar tv den tv ye değişir artı hz oranından da değişir ve bence bu konuda philips görüntü kalitesi olarak çok önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Kasım 2013; 3:59:03 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Deniz kardeş ben halen teklif bekliyorum
    önceki akşam bakacaktın..

muhtemelen gelmez çünkü iptal işlemi saglanmaz.

Pardon Ne Gelmez..??
  • quote:

quote:

quote:

Pardon Ne Gelmez..??

hocam pardon ya üyeler karıştı onun ile ilgenicem tekrardan ben.

• quote:

quote:

quote:

Pardon Ne Gelmez..??

sisteme kayıtlı cep numaranı yada smart kart numaranı verirsen sevinirim.

• quote:

quote:

Adam Vestel Panelin içinde D-Smart uydu alıcı var zannediyordu. Gerekli açıklamaları yaptım ama, olayı vurgulamak için;

"Şu an D-Smartın kendi uydu alıcılarında bu problem yaşanmamaktadır. "Senin Aristo mantığına göre" durumu değerlendirirsek Vestel TV nin içindeki D-Smart uydu alıcıdada bu olayın yaşanmaması gerekmektedir... Hop çöktümü ikinci kez senin Aristo mantığı.."

Bu şekilde yazdım.

Paragraflardan cımbızla cümle seçmeyelim lütfen

*** Kathrein 913 de D-Smart problemi yoktur. Hatta 913 modelinde Saat tarih ayarı stabil çalışmazken D-Smart modül oldukça iyi çalışmaktadır...Kathrenin 910 / 912 gibi bazı modelleri genel olarak stabil çalışmamaktadır. Hatta eski seri oldukları için yazılım desteğide kesildi diye biliyorum.

*** Vu+ cihazlarda D-Smart problemi yoktur...Sadece bazı Team'larım bazı İmage'larında problem yaşanmaktadır....Kaldıki İmage seçimi keyfe keder bir uygulama olduğundan bırakalım Modülü, cihazın bile toptan çalışmama riski bulunmaktadır...

*** Nedense benim Modülüm ;

Next, Goldmaster,Atlanta,Gigablue,Vu+,Opticum,Kati913,Hiremco ve adını yazmaya gerek bile görmediğim bir dünya uydu alıcıda + (Artı) LG,Phılıps,Samsung,Sony gibi panellerde çalışırken,,,,,,,,,,,

Senin Panasonicte neden çalışmıyor ???

Acaba senin düşündüğün gibi Panasonic bazı serilerini "Dünya standartlarında yapmamış olabilirmi"

Uydu alıcı, Settopbox veya Panel gibi bazı teknolojik ürünler dünya standartlarına göre üretilmez. Kullanılacakları ülkenin standartlarına göre üretilir....Al Amerikadan bir panel tak Almanyada fişe bak bakayım ne oluyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 17 Kasım 2013; 11:10:58 >

• quote:

quote:

quote:

sen bu hd kanalları izleyemediğin zaman D-Smartın bundan kazancı ne olcak? FEC ayarlarını değiştirmek yayın bandını genişletmek müşteri memnuniyeti açısından yapılmış bi sistemdir. Bu gün yanlış anlama ama dünya standartları diyosun dünya bundan yıllar önce tüm yayınlarını HD olarak veriyor ve şu anda UltraHD yani 4K olarak vermeye başladı.Bana avrupa standartları hiç deme teknoloji olarak avrupanın 10 yıl gerisinden geliyoruz.1000HZ lik televizyon var.Şu anda tüm yayınlar 50hz bi tek d-smart ntv smart spor HD yayını 85 hz. avrupada sence yayınlar kaç HZ.O zaman senin televizyonun avrupa standartlarını bırak türkiye standartları bile altında.Ayrıca şu anda panasonic servisleri türkiyenin her yerince var.İlle türk firması olması işini mi kolaylaştırcak o adama gelende servis.Fabrika personeli içini açıpta televizyonu baştan yaratmıyor.
    Sadece izmirde 7 adet servisi var.
    http://www.panasonic.eu/ServiceCenter/tr_TR/index.html
    burdan bakıp destek alabilirsin.

Konuyu çarpıtmayalım, ne dediğimi çok iyi anladınız.

Tabi D-Smart müşteri hizmetlerindeki arkadaşlardan bir farkınız varsa bu konularla ilgili bilgi olarak. Siz de ben de iyi biliyoruz ki hiçbir yabancı üretici D-Smart 10 tane HD kanalı bir frekansa sıkıştırıp yayın kalitesini düşürerek standart altı HD yayınla müşterisini kazıklasın diye yazılım çıkarmaz. Yazılımı olmayan şeye servis ne yapsın!

Açın Alman SD kanallarını D-Smart'ın HD diye verdiği yayını görürsünüz; açın D-Smart'ın SD kanallarını hotbird uydusundaki çöp kanalların görüntü kalitesini görürsünüz.

Hiç birbirimizi kandırmayalım. D-Smart gerçek HD yayın yapmaz; kaliteli SD yayını Mpeg4 formatında verip HD yayın diye yutturur. Türk izleyicisi de bütün kanalların rezil görüntüsüne alışık olduğundan Avrupa'nın SD standartlarındaki d-smart yayınını HD diye yutar.

Münferit kanal örnekleri ile de gelmeyin; d-smart frekanslarından yayın yapan d-smart'a ait kanalları kastettiğimi anlayacak kapasitede olduğunuzu düşünüyorum. Sinema TV, Star HD gibi d-smarta yayını kendi frekansından veren d-smart ile anlaşmalı yayıncıları kastetmiyorum. Fox Crime, Sinegold HD gibi D-Smart'ın o sıkıştırılmış frekanslarındaki kanallardır kastım.

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

quote:

quote:

Adam Vestel Panelin içinde D-Smart uydu alıcı var zannediyordu. Gerekli açıklamaları yaptım ama, olayı vurgulamak için;

"Şu an D-Smartın kendi uydu alıcılarında bu problem yaşanmamaktadır. "Senin Aristo mantığına göre" durumu değerlendirirsek Vestel TV nin içindeki D-Smart uydu alıcıdada bu olayın yaşanmaması gerekmektedir... Hop çöktümü ikinci kez senin Aristo mantığı.."

Bu şekilde yazdım.

Paragraflardan cımbızla cümle seçmeyelim lütfen

*** Kathrein 913 de D-Smart problemi yoktur. Hatta 913 modelinde Saat tarih ayarı stabil çalışmazken D-Smart modül oldukça iyi çalışmaktadır...Kathrenin 910 / 912 gibi bazı modelleri genel olarak stabil çalışmamaktadır. Hatta eski seri oldukları için yazılım desteğide kesildi diye biliyorum.

*** Vu+ cihazlarda D-Smart problemi yoktur...Sadece bazı Team'larım bazı İmage'larında problem yaşanmaktadır....Kaldıki İmage seçimi keyfe keder bir uygulama olduğundan bırakalım Modülü, cihazın bile toptan çalışmama riski bulunmaktadır...

*** Nedense benim Modülüm ;

Next, Goldmaster,Atlanta,Gigablue,Vu+,Opticum,Kati913,Hiremco ve adını yazmaya gerek bile görmediğim bir dünya uydu alıcıda + (Artı) LG,Phılıps,Samsung,Sony gibi panellerde çalışırken,,,,,,,,,,,

Acaba senin düşündüğün gibi Panasonic bazı serilerini "Dünya standartlarında yapmamış olabilirmi"

Uydu alıcı, Settopbox veya Panel gibi bazı teknolojik ürünler dünya standartlarına göre üretilmez. Kullanılacakları ülkenin standartlarına göre üretilir....Al Amerikadan bir panel tak Almanyada fişe bak bakayım ne oluyor....

Bu fec sorunu ile ilgili şikayet başlıklarını incelerseniz ayrıntılı olarak fec değişikliği sonrası çalışmayan cihazları görürsünüz.

Bu arada TV'nin çalışacağı bölgenin standartı da dünya standartının bir parçasıdır. Siz Avrupa bölgesinin de yayın standarı bellidir. Üstelik dünyanın neresine giderseniz gidin bir frekansa konabilecek maksimum gerçek hd yayın sayısı bellidir. Bunun bölgesi de yoktur. Bir frekansdan şu kadar veri aktarımı yapılıri bir hd yayının dünya standartında gerçek bir hd yayın olması için şu kadar bandwithe ihtiyacı vardır diye hesaplanır ve yayın yapılır. D-Smart'ın burada yaptığı ise ne kadar sıkıştırırım hesabıdır, ne kadar kaliteden ödün veririm de yeni frekans masrafına girmeden tüketiciyi kazıklarım motivasyonudur.

• ya sabah sabah ne içtin sen arkadaşım. müşteriyi kazıklamak nedir ya. hangi köklü firma müşteri kazıklama düşüncesiyle ilerler. yada bünyesini genişletmek yerine küçültür. konuştukların biraz mantıklı olsun provke edici degil. senin amacın şu anda dsmarta saldırı. mantıken herkesi memnun edip müşteri potansiyelini genişletmek mi yoksa madur bırakıp müşteri potansiyelini daraltmak mı şirket vizyonudur? kalktn panasonic için nerden destek alcam yok vestel türkiyede onlar çözüyo dedin sana panasonic in servislerine ulasabilcegin resmi bilgi verdim hala boş muhabbet yapıyon burda. bu kadar çok haklılıgını savunuyosan git mahkemeye kardeşim burda boş muhbbet yapma. burda gerçek anlamda bilgi almak isteyen yardım bekleyen insanları engelleme ve provakasyon yapma.

• engunaydin E kullanıcısına yanıt
    Hepsini inceledim Engin, hepsindede yazım var. Hatta ben sizden daha çok mağdurum bu konuda....

*** Yurt dışından getirdiğim Kathrein 912, Technisat Isıo s1, TTS-855 receıverlarım bu modül probleminde sıçtı...Fakat Başta Opticum Prima serisi olmak üzere diğer getirdiğim farklı marka modellerde hiç problem yaşamadım.....

Ben 3 uydu alıcım için 3 firmanın yazılım servisi ile birebir telefon görüşmesi yaptım 3'üde aynı terraneyi okudu:

*** Ürünümüz satışı Türkiye pazarında yer almamaktadır probleminiz hakkında size yardımcı olamayacağız ***

*** Ne Oldu !!! Hani Bölgenin standartı,dünyanın standartı ??? Öyle edebiyat yapmaya gelince, araştırmadan soruşturmadan maşallah hepiniz uzmansınız bu konuda***

***Israrla aynı şeyi söylüyorsun "Fec değişikliği sonrası çalışmayan cihazlar". Peki kardeşim çalışan cihazlar ve paneller ne ayak oluyor bu arada O'na cevap ver Çalışan bir dünya cihaz / panel var, Çalışmayan bir panasonic var.... Ama nedense Panasonic Dünya standartında ürün yapıyor...***

Al bir daha yazıyorum: Next, Goldmaster,Atlanta,Gigablue,Vu+,Opticum,Kati913,Hiremco ve adını yazmaya gerek bile görmediğim bir dünya uydu alıcıda + (Artı) LG,Phılıps,Samsung,Sony gibi panellerde çalışırken,,,,,,,,,,,

Yani artık "Fec değişikliği sonrası çalışmayan cihazlar" edebiyatından sıyrılın artık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 17 Kasım 2013; 12:32:12 >

• @engunaydin
    kardeşim izleyen izliyo problemi çözen çözüyo. eger sen problemin çözümünü hala dsmartta arıyosan problem sende. buda son mesajım sana. bundan sonra ciddi anlamda sorununu çözebilcek yetkide de olsam yardımcı olmucam. öncelikle saygılıyı olmayı ögren. şu attgn mesajlarda ne kadar saçma ve mantıksız konuştugun belli.

• quote:

@engunaydin
    kardeşim izleyen izliyo problemi çözen çözüyo. eger sen problemin çözümünü hala dsmartta arıyosan problem sende. buda son mesajım sana. bundan sonra ciddi anlamda sorununu çözebilcek yetkide de olsam yardımcı olmucam. öncelikle saygılıyı olmayı ögren. şu attgn mesajlarda ne kadar saçma ve mantıksız konuştugun belli.

slmlar

size sormak istediklerim var.

bende Baff 2200 full hd uydu alıcısı var.

ben bu giriş paketini içeren d smart modülünden almak istiyorum. Benim cihaz da bu modül çalışır mı ek bir aparat gerekir mi?
    benim cihaz için sadece bu 150 TL modül +40 TL aktivasyonu ödemem yeterli mi? başka bir ücret var mı ?

sözleşme yapmam gerekli mi?

şimdiden çok teşekkürler.

• Dün teknosadan aldım 2 yıl hd uydu ( giriş paketi ) . smartcard hâla aktivasyonu yapılmadı açık olması gereken kanallar hâla kapalı
  • Deniz35
    PM yolladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: problem_war

Dün teknosadan aldım 2 yıl hd uydu ( giriş paketi ) . smartcard hâla aktivasyonu yapılmadı açık olması gereken kanallar hâla kapalı

d smart müşteri hizmetlerini aradınızmı ? aktivasyon için aramanız gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Dün teknosadan aldım 2 yıl hd uydu ( giriş paketi ) . smartcard hâla aktivasyonu yapılmadı açık olması gereken kanallar hâla kapalı

dün aramıştım gün içerisinde aktivasyon yapılacak denilmişti . bugün tekrar aradım benim aldığım paketin 2 yıllık giriş paketi olması gerekirken gece kuşağı paketini açmışlar Teknosaya tekrar gittim yanlış aktivasyon yapmışlar diyip sabah çağırdı bölge bayisini ve tekrar mh aranacak yarın vizede var uğraştırıyorlar insanı

• quote:

quote:

quote:

dün aramıştım gün içerisinde aktivasyon yapılacak denilmişti . bugün tekrar aradım benim aldığım paketin 2 yıllık giriş paketi olması gerekirken gece kuşağı paketini açmışlar Teknosaya tekrar gittim yanlış aktivasyon yapmışlar diyip sabah çağırdı bölge bayisini ve tekrar mh aranacak yarın vizede var uğraştırıyorlar insanı

biz burda yardımcı olmak için ugraşıyoz ik basta danısmıyonuz sonra yandım anam naptım diyonuz :)

• quote:

quote:

quote:

ne demek gün içinde yapılacak? olmaz öyle bende 10 gün önce giriş pakedi modül aldım aradım uydu alıcılı eski abone olduğum halde yeni abonelik açıldı ve modül no smarkart no soruldu kart aktivasyon yapıldı öyle kapadım telefonu olurmuymuş gün içinde yapılacak demek
    neyse konu sahibinede yazsanız işiniz hallolurdu sanırım

bu arada türkiyede herkeze enayi salak demeye getirip kendini hd görüntü uzmanı ilan eden @engunaydin kardeşim bir tek sen misin Türkiye'de zeki ve hd yayın uzmanı? biz gerizekalımıyız da bize hd yayın deyip sd yayın kakalıyorlar???? bende diyorum ki tv nin hz değeri kaç? hz değerin kadar konuş bence tv deki sorununu görmeyip koskoca türkiyedeki insanlara hakaret edemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Kasım 2013; 20:37:18 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.