Windows 8 i aniden kapatırsan mesela "reset" yoluyla ve bu esnada kullanıcının önemli bir dosyası açık olabilir, onu kaydetmemiştir vs. bu yüzden o dosyayı vs. hafızasına kaydediyor ve başka işletim sistemlerinin girmesineide önlüyor.
Windows 8 i düzgünce kapatmadığından kısıtlama getirmiş harddiskine.
Dosyalar güvende şuan. Windows sadece diske kısıtlama getirdiği için erişime kapatmı. Anca 100 gb lık bölüme windows formatı atacan sonra windowsu düzgünce kapatacan ve ubuntu kuracan. (Şuan Windows 8 kurarsan dosyalarına erişebilirsin.)
Bir arkadaşla yazışmalarım sonucu bana sunu soyledi :
''Window 7 ve 8 den itibaren varsayılan olarak AÇIK durumda gelen HIZLI BAŞLAT özelliğinden dolayı bilgisayarınız tam olarak kapatılmaz. Bilgisayar hızlı başlatılsın diye diskler bağlı kalır vs.vs. Güç AYARLARI > EKRANDA GÖRÜNMEYEN DİĞER AYARLAR > HIZLI BAŞLATI KAPAT (önerilmez) seçeneğini işaretleyerek HIZLI BAŞLAT özelliğini iptal ederek bilgisayarınızı kapatın ki disk bölümleriniz serbest kalsın ve diğer işletim sistemleri tarafından görüntülenebilir olsun. ''
Şimdi tam olarak ne yapmam gerekiyor. Tekrar windows yükleyip düzgün bir sekilde Ubuntu mu kurmalayım. ???????????