arkadaslar c de vista kuruluydu ve d dede yedeklerim vardi
vistayi kaldirip xp kurmak istedim once xp cdsinden c ye format attim sonra otomatik olarak xp kur dosyalarini yuklemeye basladi ve bilgisayari yeniden baslatip kur u calistiracakti ama baktimki kur calismio sonra tekrar xp cd sini taktim ve baktimki benim yedeklerimin oldugu d nin adini c olarak degistirmis ve windows kur dosyalarini attigi c nin adinida d olarak degistirmis bilgisayar acilmaya calistiginda eski c den \ yani eski yedeklerimin oldugu d den acmaya calisio ve kurulum dosyalarinin bulundugu d bi ise yaramamis oluyo ben yedegimin yok olmasini istemiorm oyuzden c ve d nin adini degistirmek daha dogrusu onceligini degistirmek eski haline getirmek istiorm bunun icin fixboot fixmbr bootcfg
gibi komutlardan bahsediolar ama nasil kullanicagimi bi turlu cozemedim yardimci olabilirmisiniz
simdiden tesekkurler
turkce karakterler yazamiorm ubuntu tak calistir cd kullaniorm kusura bakmayin hatta noktayi bile bulamadim satir atliorm onun yerine_
forumda ve google da vista dan kurtulmak ile ilgili konu basliklari var. yada vista yi kaldirip xp kurmak ile ilgili. yapilacak islemler vistadvd sini takip (xpcd si diil) yapiliyor.
kisaca vista dvd sini takip, vistanin hardiskin goremedigin mbr sine yazdigi yazilar siliniyor yapilan islemlerle. kendim yapmadigim icin ezbere bilemiyorum, en fazla yarim saatlik bi arama ile amacina ulasirsin.
not: tr karekterle yazmiyorum, trfont sorunu yasayan lar bile rahat okuyabilsinler diye.
cok tesekkurler ama alakasi yok soylediginiz seylerin. artik vista yok pc mde onu kaldirdim coktan formati bastim. benim sorunum d yi c yapmak. ama yinede saolun.
alakasi var, sen formati attin, ama vistanin yazdigi mbr formatla gitmiyor guzelim. varolan hatada bi ihtimal xp nin kurulmaya cabalamasindan kaynaklaniyor. yine buyuk ihtimal senin hem C: hem D: birincil (primary) partitionlardir, bu durumundan digerlerinden farkli bi sekilde basina gelmeside ondandir.
eger c d yerine tek diskin icin. 1. primary 2. primary
yada 1. primary 2. extended
yazip primarylerin yanina hangisi active yazarsan daha ayrintili bilgilenmis de olurum tabi. lakin su ana kadar yazdiklarini bir daha okudugumda anladigim netice, verecegim tavsiye ayni. dikkate alip almaman senin bilecegin is.
bir oneri daha, c dedigin diski primary ise active yap, sonra fixmbr ile ogrendiklerini yap. hos bi cevap yazmadigin icin bunu bile yazmamak lazim ya neyse.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme