Şimdi Ara

D3200 için lens önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nikon D3200 kullanıcısıyım, 1000 TL'ye kadar bütçem var şuanlık, an itibariyle kullandığım lensler ;

Tamron 70-300mm ve 18-55mm VR Kit Lens

İlerde meslek olarak profesyonel fotoğrafçılık yapmayı düşünüyorum, henüz acemi olsam da. Şehir gezip anlık fotoğraflar çekmek istiyorum. Manzara, insan, hayvan, çiçek, böcek, mimari vs. özellikle kompozisyon içeren fotoğraflar. 35mm veya 50mm prime lenslere baktım biraz, internette izlediğim videolardan anladığım kadarıyla bende ki 18-55mm Kit lensden çok çok bir farkları yok fakat burda kullanıcısı varsa daha iyi bilir tabii. Lens tavsiye ederseniz çok sevinirim.

• 18-55'ten çok farkı vardır bu prime lenslerin.
    İlk ve en önemli farkı F1.8 olması. Bu en çok nelere yarar ?
    1. Düşük ışık koşullarında F1.8'e açılan diyafram size ışıktan daha çok faydalanmak yolu ile ISO yükseltmeden ve elde çekimde titreme ihtimali daha az olan fotoğraflar çekme şansı verir.
    2. F1.8 diyafram nedeni ile arkaplanı flu, odaklanan konuyu öne çıkartan kompozisyonlar oluşturmanızı sağlar.
    3. 18-55 kit lensten netlik+keskinlik olarak çok daha iyilerdir.

Şöyle de bakın. Bu büyük farkların bir nedeni olmalı değil mi ?
    https://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Nikon-AF-S-Nikkor-50mm-F18G-on-Nikon-D3200-versus-AF-S-DX-NIKKOR-35-mm-f-1.8G-on-Nikon-D3200-versus-AF-S-DX-Nikkor-18-55mm-f-3.5-5.6G-VR-on-Nikon-D3200__435_801_313_801_159_801
    Prime lens alınacak ise 35mm. F1.8G en iyi seçenek görünüyor.

Zaten eğer bu işte ciddi ilerlemek istiyorsanız prime lensler kullanmanız şart. Bunun yanı sıra "makro" lensler de çok keskindirler ama F2.8'den daha düşük değerde diyaframlısı pek yoktur, olan da çok daha pahalıdır. Bir makro lens ile de prime lense yakın sonuçlar elde edilebilir. Hem de +makro işini de görecektir.

Mesela en uygun sanırım 40mm. F2.8 makro lens var. Bakınız,
    https://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Nikon-AF-S-DX-Micro-NIKKOR-40mm-F28G-on-Nikon-D3200-versus-Nikon-AF-S-Nikkor-50mm-F18G-on-Nikon-D3200-versus-AF-S-DX-NIKKOR-35-mm-f-1.8G-on-Nikon-D3200__553_801_435_801_313_801

flickr.com ' a girin, lensi yazın, bu lenslerle çekilmiş fotoğraflara bakın. 100'lerce, 1000'lerce fotoğraf bulursunuz. En iyilerine bakın ! Çünki öğreneceğim, ilerleyeceğim diyorsunuz öyle ise onlar gibi çekebileceğinizi düşünün. Öğrendikçe öyle fotoğraflara imza atabilirsiniz.

Öte yandan bu elinizdeki mevcut lenslerinizle dahi para kazanmanız mümkün. Ben 12 mp. sensörü daha ufak d-slr olmayan aynasız Olympus PEN E-PL3 gövde ve kit lens ile çektiğim fotoğraflardan para kazanıyorum mesela. Henüz çok az, yeniyim bu alanda ama kazanıyorum. Yani ilerisi falan diye beklemenize gerek bile yok aslında. Şu an, bugün, hatta evinizde dahi çekebileceğiniz fotoğraflardan para kazanabilirsiniz, dolayısı ile işte profesyonel fotoğrafçılığa adım atmış olursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.