Şimdi Ara

D610 mu yoksa 6d mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gönlümden FF almak geçiyor. Bu iki modelin 2. eli benim için alınabilir durumda. 6d nin yüksek iso performansı çok iyiymiş. ama tek cross type odak noktası varmış o da -3ev de odaklanabiliyor. d610 un ise odak sayısı fazla ve gördüğüm kadarıyla gövde de daha fazla buton var. kendi üzerinde flaşı da mevcut. Szi olsanız hangisini tercih ederdiniz , + sı - si sizce ne olur bu cihazların.

D610 mu yoksa 6d mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 31 Aralık 2017; 23:6:45 >

• 610’u kullanmadım, sizle epey yazılmıştık hatta, açıkçası önceki dediklerimin arkasındayım ama keşke 610 deneyimim olsaydı ona göre bir şeyler derdim. Yani dinamik aralığı, tek bir noktada cross type netlemesinin oluşu can sıkıcı ama yanlış bilmiyorsam 610’dan daha yeni bir gövdeydi. Askerdeyken fotoğrafçıydım yine ve 5100 ile 5300 kullanma şansım olmuştu, tek kelimeyle kendi sınıflarında müthiş cihazlardı özellikle jpeg formatında. Bunları bildiğim için 610’a sıcak bakıyorum, üstelik 6d’yi tecrübe etmiş biri olarak

Yanlız şunları eklemek gerek şarj yönünden çok iyiydi canon ben bütün gün sokaktaydım ortalama 100 fotoğraf çekiyordum ancak makine sürekli açık her an çekime hazır hatta geçen sene istanbul’a bir dönem çok fena kar ve yağmur yağmıştı. Canon’un üzerinde ucuz kens olmasına rağmen cihazın ne gövdesinde ne lensinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Doğa şartlarına dayanıklılık konusunda 6d iyi, bunun yanında iso konusuna değinmeyeyim bahsetmiştim. 610 bu alanda nasıldır bilmiyorum ama iso 12800’de gece çekimlerimde beni mutlu etmiştir 6d hatta yazılım yardımıyla yok etti kumlanmayı diyebilirim ki 12800 az bir değer değil ve size epey avantaj sağlıyor akşamları

Bu iki yargıyı yazmamın nedeni belki önceliklerin farklıdır 6d ön plana çıkmıştır ya da geri plansa kalmıştır, ölçer tartarsın. Umarım canon/nikon fanboy’unun birinin incelemesine denk gelmezsiniz veya yönlendirmesine, az para değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 31 Aralık 2017; 23:22:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    yorumun için sağolasın. ben genelde raw çekiyorum. 2 sebebi var. 1.si raw ın esnekliği 2. ise SLR lerin hala çok kötü jpeg çekmesi. daha doğrusu bendeki 700d nin jpegleri çok kötü. nikonda ne kadar farklı bir durum var bilmiyorum. ben aslında 6d almayı düşünüyordum başta. ama nikonun gövdesi gerçekten hoşuma gitti.
  • RAW işliyorsanız Canon'ların RAW'lari çoğu dengi Nikon'lara göre çok daha dayanıksız, dinamik aralığı dar.
    Şuradan RAW'larını indirip kendiniz zorlayın bakın RAW'larına. Pozlama telafisini arttırıp-düşürün ve Canon 6D'nin RAW'ının Nikon D610 RAW'ı karşısında ne denli cılız kaldığını kendi gözlerinizle görün.

...ve bunun üzerine de DxO Mark güvenilmez demeye devam edelim tabi biz yine de.

Canon 700D'nin RAW'ı iyi mi ki jpeg'i de iyi olabilsin ? Bakınız,

D610 mu yoksa 6d mi ?
    Buradan RAW'ları indirilip aynı sonuçları kendi bilgisayarınız/monitörünüz ile görmeniz de mümkün.

Burada mesela Canon 80D
    D610 mu yoksa 6d mi ?

Hangi modele, seriye bakarsanız bakın Canon'un sensör teknolojisi Sony/ (eski)Toshiba sensör teknolojisi kadar başarılı değil işte.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    700d benim için kısmen hayal kırıklığı oldu. jpg çektiğimde dinamik aralık o kadar kötüydü ki millet telefonla çek o daha iyi çekiyor demeye başlamıştı. Zaten o rezil jpeglerden sonra mecburen raw a yönelmeye başladım . iyi de oldu. Raw da ise sıkıntı dinamik aralığın sınırıydı. ev +1 den sonrasını kaldırmıyor ve kırmızıya kaymaya başlıyordu , kumlanmada çabası. yine iso 1600 maksimum temiz foto verdiği değer. ha yeri geliyor iso 6400 iso 12800 de çektim fena da durmuyor ama işte dedeiğim gibi kumlanma aşırı fazla oluyor. FF e geçersem en azından iso 6400 değerine elim ddaha rahat gider. +1 ev değil de +3 ev yapabilirim . daha iyi alan derinliği falan filan da olur hem. crop makine de bokeh gerçekten sıkıntı. diğer bir sıkıntı da saniye de 5 kare mi ne çekiyor ama o da 1 saniye böyle buffer mı olur arkadaş Makinenin butonlarının az olması çok sıkıntı olmadı bence. dokunmatik ekran gerçekten çok pratik. hatta FF e geçersem muhtemelen dokunmatik döner ekranı çok arayacağım

6d d610 konusuna dönersek örneklere baktım. yüksek isoda 6d de hem iso performansından hemde dinamik aralıkta d610 u geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 1 Ocak 2018; 2:56:25 >

• Sürekli ISO100 çekeceksen D610 al, ISO800 ve üzerine çıkacaksan 6D.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sürekli ISO100 çekeceksen D610 al, ISO800 ve üzerine çıkacaksan 6D.

iso 800 üzerine çıkmamak mümkün mü

aslında gönlüm d610 ona daha yakın. 6d de iki etmen kafamı karıştırıyor. birisi yüksek iso performansı. ama d610 da iso 6400 e kadar gideri var. hatta internette paylaşım için iso 25600 bile kullanılabiliyor. diğer nokta da -3ev olayı. bu düşük ışıkta odaklanamama çok canımı sıktı benim. manuel de odaklanamıyor zaten. vizeöden bakınca da bir şey anlaşılmıyor

nikon ise gövdeden dolayı gönlümü çeliyor. flaş ve daha fazla cross type odak noktası falan aklımı çelen noktalar. tabi ucuz ikinci el lens de alınacak bu makinelere.

24-72 f2.8 hangi modelde ucuz acaba. zaten kendi lensleri pahalıdır da ya tamron olur ya sigma.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sürekli ISO100 çekeceksen D610 al, ISO800 ve üzerine çıkacaksan 6D.

iso 800 üzerine çıkmamak mümkün mü

aslında gönlüm d610 ona daha yakın. 6d de iki etmen kafamı karıştırıyor. birisi yüksek iso performansı. ama d610 da iso 6400 e kadar gideri var. hatta internette paylaşım için iso 25600 bile kullanılabiliyor. diğer nokta da -3ev olayı. bu düşük ışıkta odaklanamama çok canımı sıktı benim. manuel de odaklanamıyor zaten. vizeöden bakınca da bir şey anlaşılmıyor

nikon ise gövdeden dolayı gönlümü çeliyor. flaş ve daha fazla cross type odak noktası falan aklımı çelen noktalar. tabi ucuz ikinci el lens de alınacak bu makinelere.

24-72 f2.8 hangi modelde ucuz acaba. zaten kendi lensleri pahalıdır da ya tamron olur ya sigma.

Sen D610 istiyorsun işte belli ki Git onu al. Çok üzülmezsin merak etme. Nikon 24-85mm f3.5-5.6 VR da fena değil, Canon 24-105mm STM de iyi. f2.8 istemezsen bunlar da var.

• Bence de

Bir de şöyle acayip bir karşılaştırma var !
    www.apotelyt.com
    Canon 6D vs Nikon D610 Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-6d-vs-nikon-d610

• D610 tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki şöyle bir soru sorayım.

17-50 sigma f2.8 ve canon 10-18 var elimde.

sizce bunları satıp FF e geçmeye değer mi yoksa canon 80d alıp mevcut lensleri mi kullansam mı ?
  • quote:

peki şöyle bir soru sorayım.

sizce bunları satıp FF e geçmeye değer mi yoksa canon 80d alıp mevcut lensleri mi kullansam mı ?

Şurada

RAW dosya dayanıklılığı testinde 80D'nin D5500'e karşı +3 ev'de kaybettiği, +4 ev'de ise apaçık geri kaldığı görünüyor. Tabi RAW ve +4 ev yüklenmeyi % kaç oranda uygulamanız gerekir ki ? Yine de az da uygulayacak olsam bile elimde bu güçte veri üretenin olmasını ben yeğlerim. Bir gövdenin saniyede 2 fps daha hızlı olmasından çok daha önemli bir detay bu bana göre. Sizin tercihiniz benimkisi gibi olmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Şurada

RAW dosya dayanıklılığı testinde 80D'nin D5500'e karşı +3 ev'de kaybettiği, +4 ev'de ise apaçık geri kaldığı görünüyor. Tabi RAW ve +4 ev yüklenmeyi % kaç oranda uygulamanız gerekir ki ? Yine de az da uygulayacak olsam bile elimde bu güçte veri üretenin olmasını ben yeğlerim. Bir gövdenin saniyede 2 fps daha hızlı olmasından çok daha önemli bir detay bu bana göre. Sizin tercihiniz benimkisi gibi olmayabilir.

tamam nikon daha iyi de sorum bu değil. sonuçta crop canon satıp crop nikon almak çok mantıklı değil. benim sorum 80d ye geçip mevcut lenslerle mi devam edeyim. zira FF lens fiyatları gözümü epey korkuttu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Şurada

tamam nikon daha iyi de sorum bu değil. sonuçta crop canon satıp crop nikon almak çok mantıklı değil. benim sorum 80d ye geçip mevcut lenslerle mi devam edeyim. zira FF lens fiyatları gözümü epey korkuttu.

Ben de sorunuzu anladım ve yükseltiyorum gibi oldu...
    Demek istemiştim ki, elinizdeki lensleri bilemediğimizden dolayı tabi rahatlıkla :) demiştim, APS-C'de de aynı durum var 80D dengi olan mesela D7200'ün sensörü yine daha başarılı. Tabi 80D'deki döner ekran, daha güncel bir gövde olması falan e + da lensleriniz varmış. Şu durumda D7200'e geçmeye değmez gibi görünüyor bence de. Zaten 80D sensör performansı 700D ile kıyaslanınca epey fark atacaktır da amaa işte 80D o parayı hak eder mi ? Bana göre etmez. Aynı sensör performansını Canon 200D'de veriyorken ben gidip de 80D'ye o parayı kesinlikle vermem.

2.400 TL'ye Canon 200D

3.750 TL'ye Canon 80D

1.350 lira fazla para ödeyeceğim aynı fotoğraf kalitesini verecek. Niye verdik fazladan ?
    Üstelik Canon 200D'de Digic 7 var 80D'de Digic 6 :)
    Saniyede 5fps yetmiyor 7fps olsun diye de vermem 1.350 lira fazladan. Kar-yağmur çıkıp foto çekiyorum diye 80D alayım desem onu da yaptığım yok. Sağnak yağışta foto çekmek gibi bir fantezim hiç olmadı yada tipi altında foto çektiğim 1000'de 1'dir.

• ben bir düğün fotografçısıyım ve bir ortagım var ortagımın makinası 6d ve benim malinam d610 bu sayede detaylı bi şekilde bu iki makinayı kıyaslama şansı buldum fazla detaya girmeyecegim makinaları kıyaslayınca tercihimin dogru oldugunu gördüm düğün fotografçısı oldugumdan benim için makinamın eksi iso performansı falan degil ekrandan calı izleme yapamamam ve tabiki canon renklleri bunun haricinde her konuda bana göre 610 daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.