Şimdi Ara

D7000 yerine 1000tl fazla verip D7100 almak mantıklımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben 1yıldır D5100 kullanıcısıyım. Lense verdigim paraya bakınca kendimden utandım ve üzerinde af motoru olan bir body almaya karar verdim. ff lerede param yetemeyeceginden şuan için düşündügüm D7000 ve D7100 var. yakın zamanda hiç arastırma yapmadım D7000lerin ilk üretimlerinde sensör yaglanması vardı. O problem ne durumda bilen biri varmı hala bu sorunla karsılasılıyormu? Ayrıca bir üst modeli olarak piyasaya cıkan D7100 1000tl farkla satısta, acaba bu 1000tl lik farkı karsılayacak performans artısı varmıdır D7000e göre? yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...

• 2. El d700 daha makul görünüyor ya da d300s.Genelde ne çekiyorsunuz? Mevcut lensleriniz neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 TL fark nerede? resmi fiyatta mı? spot piyasadaki fark da bu kadar çok mu?
  • Ben den aynı senin gibiyim arkadaşım. 4 aydır bazen 5-6 saat boyunca; forumlarda, ingilizceyi okulda öğretilen kadar öğrenen birisi olarak yabancı sitelerde, fotoğraf makinesi satan sanal sitelerde geziniyorum. Hatta bu fotoğraf makinesi hastalığı yüzünden 3 aydır fotoğraf(çılık) üzerine olan dergileri de alıyorum. Yazacağım bilgiler de kişisel tecrübe değil ama okuduğum tecrübelerin bir derlemesi. Bazı bilgileri net bilmiyorum. Zaten yazıda da net olmayan bilgilerimi şüpheli cümleler şeklinde yazdım.

En son Sony A58 veya A77, Canon 60D veya 70D, Nikon D7000 veya D7100 arasında D7100 almaya kara vermiştim ki ekonomik açıdan sıkıntı oluşacak diye D7000 almaya karar verdim. Aslında Nikon benim istediğim özellikleri daha fazla barındırıyor ama sizin de belirttiğiniz gibi yağlanma sorunu yüzünden acaba diğerlerine yönelsem mi demiştim. Fakat Nikon D7000 kullanan ve bununla yarışmalara da giren bir arkadaşla konuştum: "Benim şimdiye kadar böyle bir sorunum olmadı", dedi. Makineyi de bir arkadaşından 6-8 ay kadar önce 3500 çekimdeyken almış. Kendisi de epey çekim yapmıştır. Yine D90'ı olan, bu hayatta bulabileceğim ender samimi bir dostuma sordum. O da SAMSUN FOKUS Derneği başkanına sormuş. Aldığı, dolayısıyla aldığım cevap: "Bu traktör mü ki yağ akıtsın :). Böyle bir sorun şimdiye kadar hiç duymadım", demiş. Bunları duyunca içim ferahladı. Zaten "nikonturk"te de bununla ilgili biraz eski tarihli de olsa muhabbetler var. Anladığım kadarıyla yağlanma sorunu varsa da ilk çıkan serilerde idi. Şu an o seriler Karfo Karacasulu güvencesi ile satan firmalarda yoktur, bitmiştir veya sorunlu olanlar geri gönderilmiştir diye düşünüyorum. Diğer hotpixel hariç backfokus vs. sorunlar her makinede olabilen ve doğal sorunlar olduğu da edindiğim bilgiler arasında. Yani şu an alınabilecek fiyat/performansı en iyi olan DX makine bence ki belki yılbaşı dolayısıyla ciro için son bir indirimin indirimi de olur diye siparişi son anda vermedim. Nasip bakalım ne olacak? :)

Fiyat olarak aslında Resmi Distribütüör olan Karfo garantililerde hep arada 800 TL fark vardı son 4 aydır ama yılbaşı dolayısıyla 14-15 Aralık'taki haftasonunda Vatan, Gold ve Mediamarkt'da 1000 TL'ye çıktı. (d7000 2599 TL idi)

Bu zamana kadar edindiğim bilgilerden şu an aklımda kalan D7000 ile D7100 arasındaki en bariz farklar:
    i) D7000'de 16,2 MegaPixel çözünürlüklü CMOs sensör varken D7100'de ise 24,1 Megapixel çözünürlüklü sensör var. Ayrıca D7000'de 4928 x 3262 büyüklüğünde fotoğraflar çekebilirken D7100'de 6000 x 4000 büyüklüğünde fotoğraflar çekebiliyorsun: Yapılan yorumlarda bina duvarını kaplayacak resimler çekmeyeceksen bu çok da önemli değil, deniyor. Hatta bazen yüksek çözünürlüğün fotoğraf kalitesine olumsuz etkisi olduğu, profesyonellerce çok dillendirilen bir konu.

ii) LiveView ekranı (arkadaki LCD ekran) D7000 3" büyüklüğünde ve 921.000 noktalık bir çözünürlüğe sahipken D7100 ise 3,2" büyüklüğüne ve 1.228.800 noktalık bir çözünürlüğe sahip: Bence bu da çok önemli değil. Fotoğrafı çekerken %99 ihtimalle vizörden bakacaksınız. O an belki nasıl çektim veya çekeceğim acaba diye içinizden geçirip liveview'den izleyeceksiniz. Zaten asıl görüntüyü çekimden sonra bilgisayardan görmelisiniz. Bilgisayar ekranında göreceğiniz görüntüyü o kadarlık ekran size anlatamaz bence. Sadece anlık olarak nasıl çekmişim, bir daha çekmeme gerek var mı diye düşünürseniz; liveview ekranı çamur gibi göstermesin, 3 aşağı 5 yukarı fikir beyan etsin yeter bence. Kaldı ki 921k'lık ekran da az buçuk bir fikir beyan edecek kadar güçlüdür. Bir sürü sağlam portfolyosu olan fotoğrafçı var. Profesyoneller dahi belki 100 kareden 9-10 tanesini ancak istenilen bir şekilde çekiyor. O'nlar bakmıyorlar mı liveview'den? :) O'nların bile aldandığı oluyordur liveview'den. Bu yüzden birçoğu yanlarında en azından tablet veya netbook taşıyor.

iii) D7000 EXPEED2 işlemcili, D7100 ise EXPEED3 işlemcili: Bu da bu fiyata alınması için bir etken değil. D7000'de aynısı var mı bilmiyorum ama d7100'deki en büyük sıkıntılardan biri seri çekimde (saniyede 6 kare çekiyor), işlemcisinin fotoğrafları işlemedeki sıkıntısından seri çekime hafıza kartınızın yazma hızına bağlı olarak bir kaç saniye beklemeniz. Sonrasında tekrar seri çekime geçebiliyorsunuz. (D7000'de bu sıkıntı var mıdır? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse teşekkür ederim şimdiden)

iv) D7000'de LCD ekranı koruyucu plastik bir kapak var ama D7100'de yok, hatta oraya uydurma bir şeyler koymak için bile tırnak yuvaları yok. Malum, Canon'ların ekranları dönebildiği için, kullanmadığın zamanlarda liveview ekranını çizilmeye karşı gövdeye doğru ters çevirebiliyorsun: D7000'in bir artısı :)

v) Video çekiminde D7000, 1080p 'de 24fps değerine sahipken D7100'de bu değer video formatı 30fps hatta ekstradan 1.3x kırpma modu açıkken 60fps'ye de çıkıyor: 24 fps günümüz şartlarında gayet iyi. Bir de sanki 60fps'yi bizde kullanılmayan NTSC formatında çekiyor diye okumuştum ama emin değilim. Belki de Canon için geçerli bir bilgiydi. Zaten çoğu kişinin dediğin gibi bu bir fotoğraf makinesi, daha ucuza daha kaliteli video kameralar var. Ayrıca video özelliği fotoğraf makineniz için olmazsa olmaz bir özellik ise ilk alınacak makine Sony A77 veya kardeşi A58 (veya da A57). {Konu dışı: Sony A77'ye tamamen tav olmuştum. 1-2 gün içerisinde branştaşım Deniz Hoca'dan sipariş edecektim ki Sony'lerin İSO 800'den sonra berbatlaştığını bizzat kullananlardan okudum. Ola ki ISO800'den daha büyük ISO'da çekmek zorunda kalırım diye vazgeçtim}. Eğer fotoğraf-video'nun optimum olduğu bir kombinasyon arıyorsanız Canon daha iyi. Canon'un tek seferde çektiği video 29 dakika 59 saniyeydi. Nikon'da ise bu tek seferde maksimum çekilecek dakika sayısı 10dk civarı diye bir şey hatırlıyorum sanki. Net bilgisi olan cevap verirse bilgi dağarcığımıza yeni net bir bilgi eklediğim için mutlu olurum.

vi) AF (Otomatik fokus, otomatik netleme) noktası d7000'de 39 tane ve 9 tanesi çapraz tip, D7100'de ise 51 AF noktası var ve bunarın 15 tanesi çapraz tip: Bunun hakkında çok da fazla yorum yapamayacağım. Bence bu tamamen kişiye bağlı olmazsa olmaz bir özellik isteği. Genelde profesyoneller özellikle portreciler, tek bir AF noktası kullanıyorlar. O da ortadaki AF noktası (çapraz tip AF noktalarındandır kendileri ).

vii) Hem D7000 hem de D7100, DX makine yani sensörü kırpılmış makine. Nikon bu kırpmayı FX (Full Frame)'e göre 1,5x oranında yapmış. Yalnız D7100'de ekstradan 1,3x kırpma modu var. D7000'de bu var mı ben incelemelerde böyle bir özelliğine rastlamadım (bilen varsa ve bilgi verirse çok makbule geçer) : D7100'ün önemli bir özelliği! Özellikle çok fazla kuş, uçak vs. gibi çok uzaktaki bir maddeyi çeken birisiysen D7100 tercih etmen için iki sebepten birincisi. Hatta full frame makineere göre en önemli artısı. Yok ben daha çok portre, manzara, makro çekeceğim diyorsan 1000 TL farka değmez diye düşünüyorum.

viii) D7000'de HDR özelliği yok. Makineyi sabitleyerek aynı kareyi -,+ ve 0(sıfır) değerlerinde çekip bunları Photoshop gibi programlarda birleştirme yapılması gerekiyor. D7100'de ise HDR'yi makine içerisinden ayarlayıp harici bir programa ihtiyaç duymadan makine içerisinden kendin yapabiliyorsun: Benim için D7000 vs D7100 seçiminde en fazla kafa karıştırıcı kısım. Photoshop bilmiyorum ve HDR fotoğraflar bana çekici geliyor. Bu da 1000TL fark için ikinci sebep zaten :). Ama bu ekonomik sıkıntı içerisinde değer mi...? Yine profesyonel fotoğrafçıların bu tarz fiyat farklarında hoşuma giden güzel bir tavsiyesi var; "Aradaki bu farka git kaliteli lens al, güzel bir kompozisyonla çektiğin fotoğraflardan daha memnun kalırsın".

Daha başka ayrıntılar da vardır illaki ama benim aklımda kalan ana farklar bunlar.

Uzun yazı için yazımı okuma zahmetine katlananlar: Kusura bakmayın ve de teşekkürler. 4 ay boyunca sağdan soldan edindiğim, bir kısmı yarım yamalak olan bilgilerimi, daha çok benim gibi fotoğraf hevesi olan fakat kafası çok karışık olanlar için yazdım. Bu yüzden de epey uzun oldu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asinan -- 23 Aralık 2013; 22:35:36 >

• diğer konuda cevap yazdığım için aynını yazmıycam kısca yorumum d7000 al . ama hdr kısmında bi düzeltme yapayım arkadaşa evet hdr yok makinede ama hdr efektleri seviyorsan jpeg üzerinden de CS5 ile HDR tonıng diğerek çok güzel efektler alabilirsin yani hdr da 3 poz çekmen şart değil. Ama burda belirtmeliyim ki 3 poz alarak yaptığın hdr dan çok çok daha başarılı olur.
  • çok sagolun bilgiler ve öneriler için bende D7000de karar kıldım elimde olan lensler nikon 70-300mm vr, 18-55mm kit vr, 50mm f/1.8G, @asinan size ayrıca teşekkür ediyorum. yazdıkların her bir kelimesini okudum cok acıklayıcı olmuşsunuz malum yılbası yaklasıyor denildigi gibi magazalarda yılsonu satışları için yapılabilecek herhangi bir indirimi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

çok sagolun bilgiler ve öneriler için bende D7000de karar kıldım elimde olan lensler nikon 70-300mm vr, 18-55mm kit vr, 50mm f/1.8G, @asinan size ayrıca teşekkür ediyorum. yazdıkların her bir kelimesini okudum cok acıklayıcı olmuşsunuz malum yılbası yaklasıyor denildigi gibi magazalarda yılsonu satışları için yapılabilecek herhangi bir indirimi bekliyorum.

d7000 aldınız mı? d7100 mü önerirsiniz d7000 mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • opxah93 kullanıcısına yanıt
    ESTAĞFURULLAH opxah93...

Aynı dertten ben de muzdariptim. 3 aydan fazladır hangi fotoğraf makinesini alırsam dönüp arkama bakmam diye forumdan forumlarda, inceleme sitelerinde vs. geziniyorum. Hatta fotoğraf dergileri almaya başladım ki belki bilgi açısından faydalı olur. Muhtemelen aynı dertler sizde de var.

Makine olarak ise aslında daha yeni teknoloji, daha fazla özellik düşüncemden dolayı D7100 favorimdi. Sadece hanımı ikna etmeye çalışıyordum . Yukarıdaki mesajda bahsettiğim can dostumun vesilesiyle D7000'e dönüş yapmaya başladım. Bu sefer sadece D7100'e değil, ikisine de biraz daha alıcı gözüyle baktım. Nasip işte, D7000 kullanan arkadaşlara da tam bu ara gelince D7000 alma kararım kesinleşti. Geçen hafta sonu (14-15 Aralık 2013'deki) Vatan, Mediamarkt ve Gold'da 18-105 VR Kit lensli fiyat 2599 TL di. Belki son nokta atışı indirimi olur dedim ama malum 17 Aralık krizi çıkınca dolar bir anda 2,03 TL'den 2.1 TL'ye çıktı. Bu hafta sonunun en indirimlisi de dolayısıyla 50TL arttı . Bakalım yılın son haftasında indirim olacak mı? Olduğu an alacağım. Yoksa okullar tatil olunca memlekette uygun ve güvendiğim bir mağazadan nasipse alacağım.

Blancbec Arkadaşım;
    Dediğinizi tam anlayamadığım için (özellikle mesajınızın son cümlesini) soruyorum:
    Photoshop CS5 veya daha üst versiyonlarında RAW formatındaki resme ihtiyaç duymadan tek bir jpeg dosyasıyla yapılan HDR, aynı kareyi en az birer kere -/+ ve 0 pozlama yapılarak çekilen, sonra da bu pozlamalarla yapılan HDR'den daha mı iyi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asinan -- 23 Aralık 2013; 21:59:17 >

• Geçmiş olsun öncelikle, bu kararsızlık çok vahim bir durum.

Benim bildiğim kadarıyla en fiyat farkına değecek özellikler AF noktaları ve AA filtre. Tabi ki serinin yeni ürünü olmasından dolayı renkler derinliği daha iyi düzeyde.

Genel olarak, bir korku hariç 1000 lira az verip d7000 almak daha mantıklı. Korku da serinin ilk üyesi biraz problemli olur ya genelde, işte o.(bakınız: d600) Gerçi bu d90'ın üzerine gelen bir makine ama insan korkuyor. Ama pazara giriş tarihi itibariyle hatalı seriler geri gönderilmiş ve sorunsuz ürünler gelmiş olması muhtemel. Özellikle distribütör garantili ise. Ancak firmalar satın aldıkları ürünü göndermiş midir, hala hatalı ürünler ellerinde midir?

Kafanızı daha çok karıştırdı isem özür dilerim. Fakat bir kere daha düşünmenizi istedim. Sonuç olarak AA filtresiz olması size bir avantaj değil ise ikisi de çok güzel makineler olduğundan bence 1000 lira fark d7100 için fazla. Garantili ürün alıyorsanız zaten bir sorun olduğunda karfo size oldukça iyi destek sunacaktır.

Ben de can-ı gönülden d7000 öneririm.

Ben de D5100 kullanıcısıyım.Ben de pahalı olan 50 mm G lensi satın aldım ve bu saatten sonra daha fazla lense fazla para vermemek için gövdede motorlulara geçmek pek mantıklı olmadı benim için.D 7000 ile 5100 arasındaki nekadar imaj kalite farkı olacak eski makineyi yarı fiyatına satmak zorunda kalacagım gibi düşüncelerle daha en az 2 sene devam etmek istiyorum.Saygılar.
  • Tokay T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Tokay, ben unutmuştum.
    AA Filtre'yi (Anti Aliasing Filter), D7100'ü sensöründen AA Filtre kaldırılmış. (NOT: Nikon, AA Filtreyi ilk D800e'de denedi.)

AA Filtre, kısaca görüntünün kenarlarının yumuşatılması demek. Bu filtre, hareli desenler ( bazı nesne, canlı, göz ve benzerinde bulunan dalgalanır gibi görünen parlak çizgiler, üzerinde dalgalı çizgiler bulunan kumaş. Örneğin; kumaş detayı) gibi yoğun olarak tekrarlayan ayrıntılardaki olumsuzluğu ortadan kaldırmak. Bunun için görüntüyü çok hafif derecede bulanıklaştırarak bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyor.

AA Filtrenin kaldırılmasıyla renk sapması olayı en aza indirilmiş ve sensör çözünürlüğü de artırılmış teorikte. Dolayısıyla renkler daha canlı görünüyor. Görüntü netliği artıyor.

Yine de bizim gibi amatörler ve amatör kalması kuvvetle muhtemeller için şu anki fiyat itibarıyla 900 TL fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Bunu şunun için soruyorum: O kadarlık görüntü farkını biz fark eder miyiz acaba? Bu fark şu an için benim gibiler tarafından fark edilmeyecekse; belki iyice fotoğraf çekme işinde ilerleyip bu farkı fark edecek kıvama geldikten sonra Full Frame'ye bile geçiş yapılır.

DİPNOT: Unutulmuş diyerek eklenen bir mesajdan sonra epey bir saçma olacak ama yukarıda aklıma gelen farklar bölümüne yazsam o yazı daha derli toplu olur sanki.

• asinan A kullanıcısına yanıt
    Aynı sebepten ben de D7000 öneriyorum. Ve yakın gelecekte almayı düşünüyorum. Yeni çıkan ürüne bazen gerekli bazen gereksiz özellikler ekleniyor. AA filtre kaldırılması benim için bir şey değiştirmeyecek. AF noktası dışında elle tutulur bir gelişme de yok. Videodaki fark, lcd ekrandaki fark benim için gereksiz gelişimler. En yüksek piksel sayısı ile çekim önemli değil. Alınca 9 küsür megapikselde çekerim heralde.(M denen).

Bana gereken özellikler RAW çekebilmesi, kötü hava koşullarında problem çıkarmaması, vizörden gördüğümü çekmek(kenarlardan kayıp olmaması). Ek olarak çift kart haznesi olması güzel bir özellik. Bunları zaten D7000 karşılıyor. Varsın AF noktası da az olsun(D7100'e göre).

nikonusa.com'da ki gibi 100 dolar fark olsa eyvallah. 800-1000lira arası bir fark bana fazla :)
  • merhaba, benim tavsiyem bu foruma bakan herkesin d7000 veya d90 alması. Nikon tarafında body üzerinde otomatik netleme olması önemli. Ancak size tavsiyem ucuz body kaliteli lens. Bunun sebebi bu işe yeni başlayacak olmanız veya başlamanız olmanız. (yanlış anlamayın lütfen) Ancak gerçekten bu işi tam anlamıyla öğrenmiş kişiler makinanın özelliklerine bakarak tamam ben bunu almalıyım benim ihtiyaçlarımı bu makina karşılar diye düşünür ve sorma gereği bile duymazlar. Ve bu aradaki 1000 tl gibi bir fark ile çok kaliteli lensler alabilirsiniz. Mutlaka sabit diyaframlı olmalı. Netleme konusuna gelicek olursak 9 tane netleme noktası 1 çapraz netleme noktası bile yeterlidir. Bunların hepsi firma stratejisidir. Body den önce gelen şey kaliteli lensdir. Body için de söylenebilecek en önemli özellik iso başarımıdır. Bu yüzden d90 bile alsanız memnun kalırsınız. Tabi bu noktada toza ve suya dayanıklılık tercih sebebi olacaktır. (d7000 ile D90 arasında) Ancak dayanıklılık meselesi body ile bitmiyor lensin de dayanıklı olması gerekli ve onlar da pek uygun fiyatlı değil, yanlızca gelceğe yatırım yapmış olursunuz. Bu sebepten bütçenizi zorlamayın :) Hmm paranız varsa o ayrı :) Gidin Canon 5d MarkIII veya nikon d800 alın bakın keyfinize :) Işığınız bol olsun...

NOT!!! (Amacım kırıcı olmak değil yanlızca tavsiye yanlış birşey soylediysem lütfen kusuruma bakmayın)

• Hayyamda gövde fiyatlarını bilen var mı d7000 ve d7100 için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tokay -- 25 Aralık 2013; 5:31:59 >
  • 29 Aralık 2013 Pazar günü (dün), gold'un internet sitesinden siparişi verdim. Gerçi yanında verdiği hediyeler, orijinal Nikon sırt çantası dışında amiyane tabirle üfürükten tayyare hediyeler ( 25 Tl lik JMC TR-130 tripod ve 13 TL'lik SILICON POWER 8 GB SD Class 4 hafıza kartı).

Vatan'dan da 258TL+Kargo (5TL) de yukarıda bahsettiğim dostumun tavsiyesiyle aldım. Gerçi benim gönlüm 85mm f/1.8G idi ama çok övdü.

İNŞALLAH bir sorun olmadan fotoğraf makinesini kullanırım. Darısı sizin başınıza arkadaşlar.

Hayyam Pasajındaki firmalar, spot ürünleri dolar bazında aldığı için şu an Karfo garantililer bazen daha ucuz olabiliyor . Örneğin refleksfoto'da Nikon AF 24-85mm f/2.8-4D IF Lens; İthalatçı Garantili 1.673,75 TL Kdv Dahil, Karfo Karacasulu garantilisi 1.599,00 TL Kdv Dahil. Bir başka örnek Nikon AF 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR Lens; İthalatçı Garantili 1.364,75 TL Kdv Dahil, Karfo Karacasulu garantilisi 1.313,25 TL Kdv Dahil...gibi

• asinan A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı, uğurlu olsun.

Fotografium'daki 18-105VR+50 f/1.8d seti 3099 lira. Gayet karlı bir alışveriş olmuş sizin için.

85mm f/1.8d ve g süper gerçekten... Ancak hep 35mm'de örneklerini gördüm, Crop gövdede nasıl olur pek bilmiyorum.

Umuyorum memnun kalacaksınız. Darısı başımıza.

İyi forumlar,
    Tokay.
  • Tokay T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşım.

Aslında incelemeleri v.s. var diye üzerime bir vefa borcu hissedip sürekli fotografium'daki fiyatları baktım. Ama 3 aydır fiyatlarını 1 TL düşürmediler Sizde oluyor mu bilmem ama bazen fotografium'da dolaşamadığım oldu. Özel mesaj da attım, içeriği cahillikten de öte olsa cevap alamadım. Bir de işi içine 250TL'ye yakın maddiyat da girdi .

Fotografium'da D7100'ün Tahir YILDIZ tarafından incelemesi var (Bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz). Video incemeyi izlemişseniz incelediği body üzerindeki lens "Nikon 85mm f/1.8g". Gerçi direkt portre çekmemiş ama sahil kenarında direğin arkasını yok etmesi harika (8':19'' a bakın). Yine aynı şekilde bir ağaç fidanına odaklanması var ki o da ayrı bir muhteşem (10':43'' a bakınız).
    85mm f/1.8G'nin, crop makinelerde nasıl bir sonuç verdiği hakkında size tatmin edici bir sonuç verecektir umarım.

Hem benim hem de sizler için yaptığınız Dua'ya AMİN diyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asinan -- 31 Aralık 2013; 9:53:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asinan

Teşekkürler arkadaşım.

Aslında incelemeleri v.s. var diye üzerime bir vefa borcu hissedip sürekli fotografium'daki fiyatları baktım. Ama 3 aydır fiyatlarını 1 TL düşürmediler Sizde oluyor mu bilmem ama bazen fotografium'da dolaşamadığım oldu. Özel mesaj da attım, içeriği cahillikten de öte olsa cevap alamadım. Bir de işi içine 250TL'ye yakın maddiyat da girdi .

Fotografium'da D7100'ün Tahir YILDIZ tarafından incelemesi var (Bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz). Video incemeyi izlemişseniz incelediği body üzerindeki lens "Nikon 85mm f/1.8g". Gerçi direkt portre çekmemiş ama sahil kenarında direğin arkasını yok etmesi harika (8':19'' a bakın). Yine aynı şekilde bir ağaç fidanına odaklanması var ki o da ayrı bir muhteşem (10':43'' a bakınız).
    85mm f/1.8G'nin, crop makinelerde nasıl bir sonuç verdiği hakkında size tatmin edici bir sonuç verecektir umarım.

Hem benim hem de sizler için yaptığınız Dua'ya AMİN diyorum .

tamron 17-50mm f/2.8 vc siz modeli nasıl olur sizce d7000 ile ? bu lensin çekilmiş fotograflarını inceledim baya kaliteli portre olsun diger calısmalar olsun. fiyat olarakta cok uygun vatan bilgisayarda 800tl ye gözüme ilişti geçen gün gezerken.

ayrıca fotografium fiyatları bana çok fazla geliyor nedense teknosa bimeks vatan benzeri magazalarda cok cesit olmasada, olan ürünler fotografiuma göre daha hesaplı sanki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opxah93 -- 2 Ocak 2014; 0:33:21 >

Eğer el titremesi sorununuz yoksa veya tripod, makineyle çekerken sarsılmaya karşı koyacak bir yer... vb. gibi imkanınız varsa harika bir tak gez lensi diyorlar. Hatta araştırdıysanız VC'siz modelinin görüntü kalitesi daha iyi diyorlardı (VC'liye göre). Benim elim titriyor, o yüzden VC'li modeline çok takılmıştım bir ara. ALLAH (cc) biliyor, D7000 body fiyatını geçtim, bunun VC'lisi biraz daha indirimli olsa gözüm kapalı alacağım ilk lens idi. Optik olarak çok çok iyi diyorlar, özellikle fiyatına göre.
    Buradaki ilk mesajımda bahsettiğim arkadaşlardan biri (aslında arkadaşımın arkadaşı idi, facebook'ta makieyi almadan önce birbirimizi ekleyip epey sayılabilecek bir süre konuştuk), D7000 ve @opxah93 Tamron 17-50 F/2.8 (VC'siz) lens ile harika fotoğraflar çekmiş. Hatta yarışmalara katılıyor o resimlerle.

Fakat Tamron'un özellikle 17-50 f/2.8 VC'li ve VC'siz modelinin iki kusuru varmış.
    Birincisi; ön kısmından toz alma ihtimalinin çok çok yüksek olması (bu lensi kullanan bir çok kişide aynı sorun varmış).
    İkincisi ise; Netleme yapmak için zoom halkasını çevirirken robotik bir sesin çıkması (AF: otomatik fokus'tayken yapıyor muydu hatırlamıyorum maalesef, bir daha araştırmak lazım veya bilen varsa yazarsa daha net bir ifade olur ).

Tamron'ların genel özelliği optik kalitesinin çok iyi olması ama dış yapısının da ters orantılı olarak kötü olduğu genel olarak söylenen bir ifade.

Ben Nikon almaya kesin karar verdikten sonra almayı ilk düşündüğüm yer fotografium.com idi. Ama dediğiniz gibi fiyatları yüksek. Bir de bazen sitede gezinirken hata oluşuyor. Ben de cebimi düşünerek, kargo ile de olsa makineyi gold'dan, 50mm f/1.8D lensi de Vatan'dan aldım. (KONU DIŞI: Vatan, maalesef sadece UPS Kargo ile çalıştığı için kargo'nun ulaşması büyük sıkıntı. Kargo ile kadar geliyor. Gidip benim almam gerekiyor ki ne anladım o işten).

• Kullanma amacına göre değişir..mantıklılığı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.