Şimdi Ara

D800 ve D600 + Lens takımları hakkında prof görüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nikon D700 + 24-70 2.8 kullanıyordum. (İleri Amatör seviyesi)
    Genel olarak çekim konularım portre, manzara, şehirler oluyor..

şimdi bir üst sınıfa geçmek istiyorum. Maliyetleri birbirine çok yakın olmasa da 2 seçenek arasında karar veremiyorum

1. Seçenek D800 + 24-70 mm 2.8
    2. Seçenek D600 + 24-70 mm + 70-200 mm

Bir gün 70-200 'ü almak istiyorum ama D800 ile çok pahalıya gelecek almam mümkün değil.

siz olsanız neyi tercih ederdiniz. Profesyonel görüşlerinizi bekliyorum.
    teşekkürler

not : tüm ekipmanlar amerikadan alınacak.

• Şimdi mümkün değilse bir zaman sonra mümkün olacaktır. D800 alın bence...İleride ah keşke D800 alsaydım demezsiniz ama lens illaki alınabilir bir şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Şimdi mümkün değilse bir zaman sonra mümkün olacaktır. D800 alın bence...İleride ah keşke D800 alsaydım demezsiniz ama lens illaki alınabilir bir şekilde...

hmm bu şekilde düşünmemiştim. güzel bir noktaya değindiniz.
    hatta almışken D800E alayım diyorum. çünkü tam olarak netlik hassasiyetim var. D800e aldığım zaman dezavantajı ne olur onu bulamadım. herkes çokta farkedilmeyecek bir ayrıntı için 300 Dolar fazla para verme diyor.
  • evet fark sadece %100 zoom'da anlaşılabiliyor. ancak bazen fotografın bir bölümünü cropladığımız zaman da D800E avantajlı olabilir.
    ama nerden bakarsan sonuç yine 300 dolar vermeye değer mi noktasına varıyor :)
  • D800E kullandim kisa bir sure de olsa 24-70 ile. Elde cekim ile tam netlik elde etmek zor tripod kullanmak lazim. 70-200'un VR'si durumu kurtarabilir onu kullanmadigim icin bilemiyorum. Ben olsam D600 olan paketi secerdim( ki govde olarak sectim ) yazdiginiz kullanim sekline daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gungort

Merhaba Arkadaşlar

şimdi bir üst sınıfa geçmek istiyorum. Maliyetleri birbirine çok yakın olmasa da 2 seçenek arasında karar veremiyorum

Bir gün 70-200 'ü almak istiyorum ama D800 ile çok pahalıya gelecek almam mümkün değil.

teşekkürler

d700 ün yetmediği noktolar neler acaba?

ben sizin yerinizde olsam,
    14-24
    70-200
    105mm

alır keyfime bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

quote:

Merhaba Arkadaşlar

teşekkürler

d700 ün yetmediği noktolar neler acaba?

ben sizin yerinizde olsam,
    14-24
    70-200
    105mm

alır keyfime bakardım.

D700 'ü ve setimi 10 ay önce nakit ihtiyacım için satmıştım. D700 elimde olsa kesinlikle yenisini almazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

D800E kullandim kisa bir sure de olsa 24-70 ile. Elde cekim ile tam netlik elde etmek zor tripod kullanmak lazim. 70-200'un VR'si durumu kurtarabilir onu kullanmadigim icin bilemiyorum. Ben olsam D600 olan paketi secerdim( ki govde olarak sectim ) yazdiginiz kullanim sekline daha uygun.

evet d800'ün tripod gereksinimin yüksek olduğunu okumuştum. manzara fotoğrafları için zaten tripod kullanıyorum. ama dediğinize de katılıyorum her daim tripod ile gezilmez.
  • quote:

quote:

D800E kullandim kisa bir sure de olsa 24-70 ile. Elde cekim ile tam netlik elde etmek zor tripod kullanmak lazim. 70-200'un VR'si durumu kurtarabilir onu kullanmadigim icin bilemiyorum. Ben olsam D600 olan paketi secerdim( ki govde olarak sectim ) yazdiginiz kullanim sekline daha uygun.

evet d800'ün tripod gereksinimin yüksek olduğunu okumuştum. manzara fotoğrafları için zaten tripod kullanıyorum. ama dediğinize de katılıyorum her daim tripod ile gezilmez.

D600 yada D800 almak yerine sıfır yada ikinci el temiz bir d700 alın ve size önerdiğim lensleri alın. tabiki parasal olarak sorun olmadığını düşünüyoruım

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

quote:

quote:

D600 yada D800 almak yerine sıfır yada ikinci el temiz bir d700 alın ve size önerdiğim lensleri alın. tabiki parasal olarak sorun olmadığını düşünüyoruım

aslında makul bir seçenek. 12 mb düşündürüyor sadece. büyük boy baskı yapmasam da katıldığım yarışmalarda falan 12 mb üstü çözünürlük isteyen yerler oldu.
    sektör malesef yüksek mb lere doğru bizi itiyor. bu kadar para vermişken 12 mb almak?

• Para derdi yoksa D800, "pahali" dersen D600. D700'e alisiksan D800'u iki dakikada cozeceksin zaten. D600 benim elime pek olmadi sanki.
    Bak suraya ilk izlenimlerimi yazdim:http://halkboyleistiyor.blogspot.no/2012/11/nikon-d800-ilk-izlenimler.html
    D800'u hala kurcaliyorum, kurcaladikca seviyorum. Piksel bazinda %100 bakinca gurultu seviyesi D700'e benzer gibime geldi, golgelerde daha basarili sanki. Henuz dun aldigim icin cok yorum yapamiyorum, biraz once baktim 134 kare cekmisim

• ertan hocam hayirli olsun yeni oyuncagin inceleme yazisindan sonra birde izin alma teknikleri yazisi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi herseyden once iyi bir eş lazim
  • d800 yanına 14-24 ,24-70,70-200 vr2 ve 50mm 1.4g ve 85mm guzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Vallahi herseyden once iyi bir eş lazim

"her platformda sürekli ve tutarli olmak gerekiyor" mesajini aliyorum bu iletiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Para derdi yoksa D800, "pahali" dersen D600. D700'e alisiksan D800'u iki dakikada cozeceksin zaten. D600 benim elime pek olmadi sanki.
    Bak suraya ilk izlenimlerimi yazdim:http://halkboyleistiyor.blogspot.no/2012/11/nikon-d800-ilk-izlenimler.html
    D800'u hala kurcaliyorum, kurcaladikca seviyorum. Piksel bazinda %100 bakinca gurultu seviyesi D700'e benzer gibime geldi, golgelerde daha basarili sanki. Henuz dun aldigim icin cok yorum yapamiyorum, biraz once baktim 134 kare cekmisim

yazı güzelmiş. çok beğendim.
    d800e'ye doğru bir meyillendim bakalım

• D7000 mi kalsın elimde? Yoksa D600 ya da D800E'ye mi geçeyim? Kararsız kaldım.
    Lenslerim: 18-105 dx, 50 f1.8 dx..
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meymür

D7000 mi kalsın elimde? Yoksa D600 ya da D800E'ye mi geçeyim? Kararsız kaldım.
    Lenslerim: 18-105 dx, 50 f1.8 dx..
    Teşekkürler.

bence lense yatırım yapın d7000 crop gövdeler içinde çok başarılı full frame profesyonel ihtiyacınız yoksa gerekli değil
  • Merhaba, bir üstteki forumunuza da yazmıştım, eğer bütçeniz D800 e kadar çıkabiliyorsa D600 üzerine kaliteli N serisi lens almak çok daha mantıklı olur. D700 halen çok daha başarılı bir gövde, D600 e göre daha dayanıklı, seri çekim anlamında daha hızlı. Ancak D600 sensörü oldukça başarılı, yüksek ISO performansı D700 den bir nebze daha iyi, video çekimi de üzerine artısı.

Nikon D7000 bence şu anda fiyat/performansı en yüksek APS-C DSLR makinadır. Nikon büyük bir ihtimalle bu sene ortasına doğru yeni nesilini çıkaracaktır, bu da 2. elde fiyatları daha da düşürecektir. Çok kaybınız olmadan bence elden çıkartmaya bakın, ben Eylül ayında full kutulu olarak 16-85 VR lensi ile beraber 2400 TL ye satmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.