Şimdi Ara

Dac+Amfi mi, Dac'lı amfi mi? Biraz tavsiye lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaliteli bir müzik zevki için girdiğim stereo sistem macerasında ilk adımları attım.

Amfi: Lepai LA-2020A+ (T sınıfı 2x20W)
    Hoparlör: Monitor Audio BX2
    RCA Kablo: Black Rhodium Opus
    Hoparlör Kablosu: Black Rhodium Jive (2x2m)
    Kaynak: Laptop (Spotify ve Flac Arşivi (100 kadarını kendi cd'lerimden yaptım.)
    Dac: HRT Music Streamer II (Bir arkadaş ödünç verdi. Satabilir de, satmayabilir de!)

Şimdi konuya geçeyim; Temmuz ayında İngiltere'den bir cihaz getirtme şansım var. Bunun amfi olması gerektiğini düşünüyorum. İlk önceleri buradaki fiyatına oranla çok uygun olduğu için Marantz PM6005 düşünmüştüm. Sonra kaynak olarak laptop kullanacağım için usb dac'lı bir amfi veya dac'lı bir network player mı olsa diye ikileme düştüm. Araştırmalarım ve buradan arkadaşların da tavsiyeleri sonucunda aşağıdaki ön listeyi oluşturdum.

1) Marantz PM6005 (2x45W - CS4398 Dac - Optik ve Koaksiyel Giriş) (1000-1200 TL)
    2) Teac A-H01 (2x30W - BurrBrown PCM5102 Dac - USB B, Optik ve Koaksiyel Giriş) (1100-1200 TL)
    3) Rotel RA-11 (2x40W - Wolfson WM8740 Dac - USB A, 2xOptik ve 2xKoaksiyel Giriş) (1600-1700 TL)
    4) Cambridge Audio Minx Xi (2x40W - Wolfson WM8728 Dac - Network Player - 3xUSB, Optik ve Digital Giriş) (1400-1500 TL)

Yukarıdaki 4 ürün de buradaki fiyatlarına göre % 35-50 arasında daha uygun fiyatlı.
    Marantz ve Teac bütçeme çok uygun. Rotel ve Minx Xi 400-500 daha pahalı. Sistemin diğer bileşenleri de göz önüne alındığında eğer aradaki fiyat farkını vermeye değmeyecekse Teac A-H01 en cazip geleni. Hem USB dac hem amfi işini görecek. Sadece ses çıkışının zayıf olması handikap.

Bu listedeki cihazların dac'ları HRT'ten kötü olabilir mi? Hali hazırdaki sistemden keyif veren bir ses alıyorum aslında ama amfi en zayıf halka gibi duruyor.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.
    Aslında Temmuz'a daha çok var ama adını belli etmek istedim. Ona göre İngiltere'deki fiyatları takip edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkelleci

Kaliteli bir müzik zevki için girdiğim stereo sistem macerasında ilk adımları attım.

Dac: HRT Music Streamer II (Bir arkadaş ödünç verdi. Satabilir de, satmayabilir de!)

Şimdi konuya geçeyim; Temmuz ayında İngiltere'den bir cihaz getirtme şansım var. Bunun amfi olması gerektiğini düşünüyorum. İlk önceleri buradaki fiyatına oranla çok uygun olduğu için Marantz PM6005 düşünmüştüm. Sonra kaynak olarak laptop kullanacağım için usb dac'lı bir amfi veya dac'lı bir network player mı olsa diye ikileme düştüm. Araştırmalarım ve buradan arkadaşların da tavsiyeleri sonucunda aşağıdaki ön listeyi oluşturdum.

1) Marantz PM6005 (2x45W - CS4398 Dac - Optik ve Koaksiyel Giriş) (1000-1200 TL)
    2) Teac A-H01 (2x30W - BurrBrown PCM5102 Dac - USB B, Optik ve Koaksiyel Giriş) (1100-1200 TL)
    3) Rotel RA-11 (2x40W - Wolfson WM8740 Dac - USB A, 2xOptik ve 2xKoaksiyel Giriş) (1600-1700 TL)
    4) Cambridge Audio Minx Xi (2x40W - Wolfson WM8728 Dac - Network Player - 3xUSB, Optik ve Digital Giriş) (1400-1500 TL)

Yukarıdaki 4 ürün de buradaki fiyatlarına göre % 35-50 arasında daha uygun fiyatlı.
    Marantz ve Teac bütçeme çok uygun. Rotel ve Minx Xi 400-500 daha pahalı. Sistemin diğer bileşenleri de göz önüne alındığında eğer aradaki fiyat farkını vermeye değmeyecekse Teac A-H01 en cazip geleni. Hem USB dac hem amfi işini görecek. Sadece ses çıkışının zayıf olması handikap.

Bu listedeki cihazların dac'ları HRT'ten kötü olabilir mi? Hali hazırdaki sistemden keyif veren bir ses alıyorum aslında ama amfi en zayıf halka gibi duruyor.

Aslında Temmuz'a daha çok var ama adını belli etmek istedim. Ona göre İngiltere'deki fiyatları takip edeceğim.

Hocam madem İngiltereye gideceksiniz bir İngiliz markası olan Naim Audio yada bakmanızı öneririm.Benimde şuan ilgi alanımda olan Naim UniteQute2 bu cihazı bir inceleyin tam aradığınız özelliklerde hatta fazlasıda var.Komplike bir cihaz Ampli,Dac,Netwoork burada pahalı İngiltere fiyatını bilmiyorum fiyatı bütçeni aşmıyorsa bu cihazıda listene ekle çünkü Anavatanına gidiyorsun cihazın.Ama birde şu Sterlin handikapı var çok yüksek TL ye göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 24 Kasım 2014; 0:34:54 >

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Ben İngiltere'ye gitmeyeceğim de bir yakınım aracıyla gelecek.
    Bu seçeneklerin yanında Naim gerçekten çok üst düzey bir marka ama maalesef faturası da o derece yüksek. İngiltere'de en uygun 3000 lira civarı o da bulunabilirse, çoğu yerde 4000 liraya yaklaşıyor fiyatı. Benim bütçemin çok üstünde ne yazık ki.
    Şimdilik hayallerimi süsleyebilir ancak.. :(
  • quote:

Bu seçeneklerin yanında Naim gerçekten çok üst düzey bir marka ama maalesef faturası da o derece yüksek. İngiltere'de en uygun 3000 lira civarı o da bulunabilirse, çoğu yerde 4000 liraya yaklaşıyor fiyatı. Benim bütçemin çok üstünde ne yazık ki.

O zaman hemen hemen burayla aynı fiyat neredeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

O zaman hemen hemen burayla aynı fiyat neredeyse

Alıntıları Göster
    Öyle maalesef. Bazı cihazlar gerçekten uygun, yarı yarıya neredeyse ama Naim ve başka bazı markalar pek farklı değil.

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    Pm 6005 almanızı öneririm bookshelf ile çok başarılı bir amfidir. Zaten elinizde bx2 var t sınıfından sonra baya bi fark görürsünüz
    Avrupa'da en uygun fiyatlar Almanya'da oluyor. Bu sebeple ürün alacaksanız Almanya'dan almaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Pm 6005 almanızı öneririm bookshelf ile çok başarılı bir amfidir. Zaten elinizde bx2 var t sınıfından sonra baya bi fark görürsünüz

PM6005 ile HRT'nin dac'ı birlikte diğer seçeneklerden aşağı kalır bir sistem olmaz sanırım öyle mi?
    Youtube'da Marantz PM serisiyle BX2 ikilisinin birlikte kullanıldığı o kadar çok video gördüm ki. Tesiri altında kalmış da olabilirim.
    hrt dac - marantz dac karşılaştırma yaparsınız. büyük ihtimalle dahili dac daha iyi çalıcaktır ama hrt dac ı ileride arkadaşınız alır vs. bunın için pm6005 kesinlikle alın ses kaliteside güzel ödüllü bir üründür
  • Bence çok para vermeyin. Size kendiminde ebay'den alıp kullandığım Topping vx1'i öneririm. Rca ve DAC için usb girişlere sahip. Ebay'den incelemenizi öneririm. 230-250 tl civarı alabilirsiniz.

http://m.ebay.com/itm/TOPPING-VX1-2-25W-Class-T-AMP-Stereo-Hi-Fi-Power-Amplifier-USB-DAC-24Bit-96KHz-/190934299453

http://m.ebay.com/itm/190934299453?cmd=VIDESC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 20 Kasım 2014; 9:18:43 >

• prosecutor kullanıcısına yanıt
    Topping markasını biliyorum ama bunlar şu anki sistemi birkaç kademe yukarı taşır mı ki?
    Şu an kullandığım Lepai + Hrt dac yerine pek tercih edilesi durmuyor. Ses çıkışlarında da ciddi bir fark yok.
  • Bunu denemeden bilemezsiniz. Ama kablo gibi sese olumsuz etki edebilecek elemanlar olmayacağı ve topping vx1 de audiofil elemanlar kullanıldığı için pozitif etki olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Topping markasını biliyorum ama bunlar şu anki sistemi birkaç kademe yukarı taşır mı ki?
    Şu an kullandığım Lepai + Hrt dac yerine pek tercih edilesi durmuyor. Ses çıkışlarında da ciddi bir fark yok.

topping vs hikaye pm6005in yanında. hifi bir amfidir hatta bookshelf bx2 ile belli başlı bi kaç sahne alabilirsiniz aynı zamanda ensturman sesleri daha doğal olur digital amfi ile class ab karşılaştırmak çok çok komik bir durum olur tabi aynı fiyatta değiller orasına hak veriyorum ama 6005 alabilirken....

alınca sisteminde devrim olur t sınıfına göre
  • quote:

Kaliteli bir müzik zevki için girdiğim stereo sistem macerasında ilk adımları attım.

Merhaba,

Marantz MCR 510 vyea 610'a da baktınız mı? USB streaming yok ama USB'den flac oynatabiliyorsunuz ve aynı ağdaki pcnizin hdd'sini paylaşıp bütün müziklerinizi cihazdan oynatabiliyorsunuz :) Ben 510'u JBL Studio 530 ile kullanıyorum ve çok memnunum.
    Spotify, last fm, internet radio ve Airplay ile DLNA özellikleri var muazzam bir ses kalitesi ile birlikte lütfen buna da bakın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 24 Kasım 2014; 0:01:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

quote:

Merhaba,

Marantz MCR 510 vyea 610'a da baktınız mı? USB streaming yok ama USB'den flac oynatabiliyorsunuz ve aynı ağdaki pcnizin hdd'sini paylaşıp bütün müziklerinizi cihazdan oynatabiliyorsunuz :) Ben 510'u JBL Studio 530 ile kullanıyorum ve çok memnunum.
    Spotify, last fm, internet radio ve Airplay ile DLNA özellikleri var muazzam bir ses kalitesi ile birlikte lütfen buna da bakın:

Marantz M-CR serisi araştırma yaparken gözüme çarpan modellerdi ikisi de. Aslında ilk başta aklımda bu tarz cihazlar vardı ama birçok kişi combo cihazlardan uzak durmam konusunda tavsiye verince ister istemez uzaklaştım.

Yoksa bu tarz amfi+network player cihazlar çok daha cazip görünüyor bana da. Ama üzerindeki DAC'a mecbur kalacağım. Ha elimdeki HRT dacından daha mı iyi, daha mı kötüdür onu da bilemeyince yine kafa karışıklığıyla kalıyorsun ortada. Ama listeye ekledim bu ürünleri de araştırma yapacağım.
    Öneri için teşekkürler.

• quote:

Marantz M-CR serisi araştırma yaparken gözüme çarpan modellerdi ikisi de. Aslında ilk başta aklımda bu tarz cihazlar vardı ama birçok kişi combo cihazlardan uzak durmam konusunda tavsiye verince ister istemez uzaklaştım.

Yoksa bu tarz amfi+network player cihazlar çok daha cazip görünüyor bana da. Ama üzerindeki DAC'a mecbur kalacağım. Ha elimdeki HRT dacından daha mı iyi, daha mı kötüdür onu da bilemeyince yine kafa karışıklığıyla kalıyorsun ortada. Ama listeye ekledim bu ürünleri de araştırma yapacağım.
    Öneri için teşekkürler.

Hocam verdiğiniz modellere baktığımda Cambridge de bunun gibi network bir sistem hiç bir farkı yok o yüzden öneride bulundum.

+ bana göre marka olarak daha TR şartlarında ulaşılabilinir bir marka marantz ve satmak istediğinizde daha rahat edersiniz

Üstelik spotify olayı Eto'yu resmen bitiriyor, çok hoşuma gidiyor gerçi iphone veya android telefon varsa air playden de spotify ve benzeri programlar çalabilirsiniz size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 24 Kasım 2014; 20:14:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

quote:

Öneri için teşekkürler.

Hocam verdiğiniz modellere baktığımda Cambridge de bunun gibi network bir sistem hiç bir farkı yok o yüzden öneride bulundum.

+ bana göre marka olarak daha TR şartlarında ulaşılabilinir bir marka marantz ve satmak istediğinizde daha rahat edersiniz

Üstelik spotify olayı Eto'yu resmen bitiriyor, çok hoşuma gidiyor gerçi iphone veya android telefon varsa air playden de spotify ve benzeri programlar çalabilirsiniz size kalmış.

Alıntıları Göster
    Evet haklısın zaten Amfi+Network cihazlar hala ilgili çekmiyor değil. Ama kombolardan uzak dur yorumları gelince ister istemez etkileniyorum.
    İngiltere'de MCR-510 şu an gerçekten bayağı uygun mesela 800-900 aralığında bulunabilecek gibi duruyor. Bütçem için de harika olur. MCR-610'un cd çaları dışında bir artısı yoksa pek cazip gelmiyor açıkcası. Onun da fiyatı 1400 civarı.

Ama işte yine mevzu gelip şurada tıkanıyor.
    M-CR510 bana Laptop+HRT Dac+Marantz PM6005 sisteminin vereceği kalitede ses verecekse bir dakika bile durmam M-CR510 alırım. Bu iki sistemi karşılaştıracak birilerini bulmak da neredeyse imkansız. Ama yorumlar geldikçe kararım olgunlaşacak.

mcr serisi ve pm6005 dinleyerek 6005 almalıdın diyorum. mcr de bir çok ek özellik olduğu için fiyatı 6005 yakın. ama sizi yanıltmasın eğer ek özellikleri sizin in önemsiz ise 6005 daha doğru seçim olur ses açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

mcr serisi ve pm6005 dinleyerek 6005 almalıdın diyorum. mcr de bir çok ek özellik olduğu için fiyatı 6005 yakın. ama sizi yanıltmasın eğer ek özellikleri sizin in önemsiz ise 6005 daha doğru seçim olur ses açısından.
    Evet M-CR510'un ekstra özellikleri cazip geliyor bayağı. Olmazsa olmaz değil tabii ama şeytan dürtüyor.
    PM6005 alırsam bilgisayar bir süre daha kaynak olmaya devam edecek ve HRT'nin dac'ıyla idare edeceğim hemen hemen bir sene. Odanın ortasında kablo karmaşası tek dezavantaj. Allah'tan evde çoluk çocuk olmadığı için rahatım.

Yukarıda da yazdım şu andan itibaren cevabını aradığım tek şey; Marantz PM6005 +HRT Dac ile alacağım ses mi, yoksa M-CR510'dan alabileceğim ses mi? İkisi arasında ses kalitesinde ciddi bir fark olmadığını bilsem M-CR510'u seçerim. Ama içimden bir ses PM6005'in az mı çok mu bilemem ama daha iyi olacağını söylüyor.

Ekleme: Aslında bu yaz PM6005 alırsam, gelecek yaza da niyetim Pioneer N-50 veya o ayarda bir network player+dac ünitesi almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 26 Kasım 2014; 0:12:31 >

• quote:

Evet M-CR510'un ekstra özellikleri cazip geliyor bayağı. Olmazsa olmaz değil tabii ama şeytan dürtüyor.
    PM6005 alırsam bilgisayar bir süre daha kaynak olmaya devam edecek ve HRT'nin dac'ıyla idare edeceğim hemen hemen bir sene. Odanın ortasında kablo karmaşası tek dezavantaj. Allah'tan evde çoluk çocuk olmadığı için rahatım.

Yukarıda da yazdım şu andan itibaren cevabını aradığım tek şey; Marantz PM6005 +HRT Dac ile alacağım ses mi, yoksa M-CR510'dan alabileceğim ses mi? İkisi arasında ses kalitesinde ciddi bir fark olmadığını bilsem M-CR510'u seçerim. Ama içimden bir ses PM6005'in az mı çok mu bilemem ama daha iyi olacağını söylüyor.

Ekleme: Aslında bu yaz PM6005 alırsam, gelecek yaza da niyetim Pioneer N-50 veya o ayarda bir network player+dac ünitesi almak.

Alıntıları Göster
    Amfi için yazı beklediğimden, Lepai amfiyi bir süredir HRT HD dac ile kullanıyordum. Fakat dizüstü bilgisayarı müzik çalıcı olmaktan çıkarma düşüncesi vardı aklımda.
    Elimdeki HRT'yi satarak, Pioneer N-50 almayı düşünüyorum. Hem network player hem dac bir arada. Dizüstünü de sadece network arşiv olarak kullanırım diye düşünüyorum. Ya da arşivi HDD'ye atıp USB ile N-50'ye bağlayabilirim.
    Dac kalitesi açısından N-50, HRT'ye göre nasıldır acaba? Daha kötü değildir diye düşünüyorum ama sadece tahmin tabii.
    HRT ile N-50 kıyası yapacak arkadaşların yorumları olursa çok memnun olurum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.