Şimdi Ara

Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
711
Cevap
8
Favori
105.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Alıntıları Göster
    Bu konu 1.0 TCE konusuysa ECO-G ile neden yalan yanlis Paylasim yapiyorsunuz.
    Kasim ayinda 1.0 Duster aldiniz. Hayirli olsun dedik, guzel arac dedik. Hatta LPGde acele etmeyon dedim. Oneride bulundum ama o gün bugündür taktiniz bir LPGye.
    Basladiniz arastirmalara sanayilerde.
    Ama her duydugunuz seyi DOĞRU ymus gibi basladiniz yazmaya.
    Bence siz kendinize bi cekiduzen verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Bu konu 1.0 TCE konusuysa ECO-G ile neden yalan yanlis Paylasim yapiyorsunuz.
    Kasim ayinda 1.0 Duster aldiniz. Hayirli olsun dedik, guzel arac dedik. Hatta LPGde acele etmeyon dedim. Oneride bulundum ama o gün bugündür taktiniz bir LPGye.
    Basladiniz arastirmalara sanayilerde.
    Ama her duydugunuz seyi DOĞRU ymus gibi basladiniz yazmaya.
    Bence siz kendinize bi cekiduzen verin.

Alıntıları Göster
    Bundan böyle sizin mesajlarınızı dikkate almayacağım, cevap yazmayacağım, sizi blokladım.
    ben kanıt sunarken siz hiç bir kanıt sunmadan bildiğinizi okumaya devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Şubat 2020; 20:46:24 >

• quote:

Bundan böyle sizin mesajlarınızı dikkate almayacağım, cevap yazmayacağım, sizi blokladım.

Alıntıları Göster
    Hangi konuda ne kanıt sundunuz?
    Markanın yurt ici-yurt disi bultenlerini bile kabul etmiyordunuz .
    Kanıt falan sizi paklamaz

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Engin bey, yorumlardan anladığım kadarıyla yeni araç almışsınız ve lpg taktırmak istiyorsunuz.

Size şunu söylemek isterim; araçla 1 sene geçirmeden lpg işine girmeyin.

Ben 2019 model sandero ile bu maceraya girdim, araçta bir sıkıntı var, sıkıntının ne olduğu da çözülemiyor, aynı sorunu yurtdışında da yaşayanlar var zaten. ama sorun lpg kaynaklı değil bu kesin.

Ama lpg yüzünden garanti dışı kalındığı için derdinizi anlatacak insan bulamazsınız, servis köşelerinde yalvarmaktan helak olursunuz eğer aracınızda fabrikasyon bir sorun çıkarsa. Ki çıkabiliyor da dacia ve renault'larda özellikle, kronik problem veya fabrikasyon imalat hataları bolca yaşandı, yaşanıyor.

O yüzden siz bana güvenin ve benim yaşadığım süreci yaşamayın.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bence ikinizde boşu boşuna tartışıyorsunuz. Carsever rumuzlu arkadaş Fabrika çıkışlı LPG li araçların, sonradan takılan LPG ye göre daha iyi olduğunu savunuyor ki haklı araç tamamen LPG ye uyumlu halde çıkıyor, siz de "sonradan daha uygun fiyata taktırabilirsiniz" diyorsunuz siz de haklısınız, yalnız "Candan Mühendislik" kalitesin de LPG dönüşümü yapan yer çok az, ayrıca araç LPG ye, fabrika çıkışlı kadar uyumlu değil (sübablar, Ecu vb). Dışarıda LPG dönüşümü yaptığını zanneden bir sürü kasap var benim arkadaşım İzmir de 2015 Model Ford Focusa LPG taktırdı hem de iyi marka (Zavolli) resmen arabayı katlettiler, bin pişman oldu böyle risk var kabul edin.

Servis Fiyatlarına gelince bir aracın servisinin 800-900 TL ye yapılmasını fahiş fiyat olarak görüyorsunuz, ve dışarıda 200-300 TL ye yaptırabileceğinizi söylüyorsunuz, bir nebze haklısınız, ama dışarıda yaptırdığınız zaman hangi yağ kullanılacak, ne marka filtreler kullanılacak bunları hiç hesapladınız mı??? Mesela ben dışarıda garantiyi bozmayı göze alıp bakım yaptırsam; Yağı mutlaka MOTUL veya Lique Moly kullanırım Litresi 05 30 için 210 TL. Filtreleri mutlaka Mann veya UFİ veya Purflux kullanırım en az 300 TL etti mi 500 TL bir de işçilik. Eeee ne anlamı kaldı??? Ha belki şunu diyeceksiniz, yetkili servis o kadar kaliteli malzeme mi kullanıyor??? Kullanmıyor ama en azından garantisi devam ediyor.

O yüzden boşu boşuna tartışıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Bence ikinizde boşu boşuna tartışıyorsunuz. Carsever rumuzlu arkadaş Fabrika çıkışlı LPG li araçların, sonradan takılan LPG ye göre daha iyi olduğunu savunuyor ki haklı araç tamamen LPG ye uyumlu halde çıkıyor, siz de "sonradan daha uygun fiyata taktırabilirsiniz" diyorsunuz siz de haklısınız, yalnız "Candan Mühendislik" kalitesin de LPG dönüşümü yapan yer çok az, ayrıca araç LPG ye, fabrika çıkışlı kadar uyumlu değil (sübablar, Ecu vb). Dışarıda LPG dönüşümü yaptığını zanneden bir sürü kasap var benim arkadaşım İzmir de 2015 Model Ford Focusa LPG taktırdı hem de iyi marka (Zavolli) resmen arabayı katlettiler, bin pişman oldu böyle risk var kabul edin.

Servis Fiyatlarına gelince bir aracın servisinin 800-900 TL ye yapılmasını fahiş fiyat olarak görüyorsunuz, ve dışarıda 200-300 TL ye yaptırabileceğinizi söylüyorsunuz, bir nebze haklısınız, ama dışarıda yaptırdığınız zaman hangi yağ kullanılacak, ne marka filtreler kullanılacak bunları hiç hesapladınız mı??? Mesela ben dışarıda garantiyi bozmayı göze alıp bakım yaptırsam; Yağı mutlaka MOTUL veya Lique Moly kullanırım Litresi 05 30 için 210 TL. Filtreleri mutlaka Mann veya UFİ veya Purflux kullanırım en az 300 TL etti mi 500 TL bir de işçilik. Eeee ne anlamı kaldı??? Ha belki şunu diyeceksiniz, yetkili servis o kadar kaliteli malzeme mi kullanıyor??? Kullanmıyor ama en azından garantisi devam ediyor.

O yüzden boşu boşuna tartışıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Dışarıda yağ ve filitre değişiminde malzemeyi kendim alıyorum ve sadece işçilik veriyorum,
    Defalarca hem Facebook gruplarında hemde forumlarda yazdım yağ gibi, filitre gibi balata gibi malzemeler satf malzemesidir ve ücret kaşığı yapılır dolayısı ile garantiyi etkilemez, yıllardır kaç tane sıfır araca bindim, hiç bir yetkili servis bana demedik sen bunun yağını, filitresini dışarıda değiştirmişsin garanti dışı kalmış demedi, elinizde alet edevat varsa kendinizde değiştirebilirsiniz, yeterki orijinal markalı malzeme alıp kullanın,
    Lpg meselesinde ise tmm fabrika çıkışlı olması güzel ancak her ikisi arasında uçuk fiyat farkı var ise fabrika çıkışlı diye alınmaz bu benim açımdan böyle misal lpg siz 100 lira lpg li 110 lira derse ben şahsen almam gider dışarıda 3 lira veririm 7 lira cebime kalır, evet piyasada kasap çok ama benimde bir ayağım sanayide çok tanıdığım bildiğim yılların ustaları var, Aracımı kasalara teslim etmeyecek kadarda bilgi ve tecrübeye sahibim, bu benim ilk yada son arabam değil, elimden her türlü araç geçti, kısacası sürücü değil şöförüm, bir çoğu hala ekranında yanan sis farı ışığının ne olduğunu nasıl söndüreceğini yazıyor sizde rastlamışsınızdır böyle sorulara, ve maalesef 120 km ile gidilecek yolda sol şeridi 40-60 km hızla kapatıp arkasından gelen araç selektör yapınca ne var diye el kol hareketi yapanlar, ambulansa itfaiyeye nasıl yol vereceğini bilmeyenler var, direksiyona oturmak marifet değil önemli olan yol tecrübesi, kullandığı aracı iyi tanıması gerekir, dün ehliyet alıp sürücü koltuğuna oturanlardan bazıları çıkıp orda burada ahkam kesiyorlar, bakın bir çok konuda bir çok arkadaşa yardımcı olmuşumdur, aveo grubu, era grubu vs. İnanın bilmediğim emin olmadığım yapamayacağım hiç bir şey hakkında yorum yapmam.

• Yağ göreceli isteyen istediği markayı koyar, yeterki viskotesi uygun yağ olsun
    Filitreler de o kadar pahalı değil
    Mais Renault orijinal yağ filitresi tapa pulu kutu içerisinde gelir 25-30 TL
    Man hava filitresi 20-25 TL
    Polen filitresi normal 25 karbonlu 35-45 TL.
    Şimdi sanayideyim ve yağcıdan aldığım fiyatlar,
    İşçilik adamına göre 50 TL civarı.

Yağlar markaya göre değişiyor 145 TL den başlıyor ELF 5w40

Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Engin bey, yorumlardan anladığım kadarıyla yeni araç almışsınız ve lpg taktırmak istiyorsunuz.

Size şunu söylemek isterim; araçla 1 sene geçirmeden lpg işine girmeyin.

Ben 2019 model sandero ile bu maceraya girdim, araçta bir sıkıntı var, sıkıntının ne olduğu da çözülemiyor, aynı sorunu yurtdışında da yaşayanlar var zaten. ama sorun lpg kaynaklı değil bu kesin.

Ama lpg yüzünden garanti dışı kalındığı için derdinizi anlatacak insan bulamazsınız, servis köşelerinde yalvarmaktan helak olursunuz eğer aracınızda fabrikasyon bir sorun çıkarsa. Ki çıkabiliyor da dacia ve renault'larda özellikle, kronik problem veya fabrikasyon imalat hataları bolca yaşandı, yaşanıyor.

O yüzden siz bana güvenin ve benim yaşadığım süreci yaşamayın.
    Teşekkür ederim benimde bekleme sebeplerinden birisi bu zaten,

Nasıl bir sıkıntı yaşadınız aracınızın motoru hangi tipti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 3 Şubat 2020; 15:51:32 >

• Videoları izleyin lütfen ve benim dediğim şeylerin aynısını makina mühendisi Yılmaz Candan anlatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 3 Şubat 2020; 20:9:43 >

• Aracım duster degil ama bi ara 91binlira iken alsam mi diye arastirmistim sonra baska arac aldim.Suan ben de lpg arastiriyorum.Yilmaz candan ozencler otogqz livato distrubitorleri brc 2a yetkilileri montaj ustaları, yurt disinda lpg ustalarinin youtub ve rusca videolarini irdeliyorum ve okadar ayrintisi ve manipulasyon var ki aklim allak bullak oldu.Ama soyle bir kaniya vardim her markanin montajcisi kendi tecrubesini ve tezini savunuyor ama hepsinin savunduklari tezleri ve tecrubeleri ile islem yapip sikintı yaşanmışlik da var.En son aracimin garantisini bozmasina ragmen opel servislerinde bakim sarti ile kendi garanti veren landirenzo markasiyla gorustum ama yine kafamda bazi sorularin net olarak teknik ve kanitli bir cevabi yok cunku her markada mintaj yapan ya da bir markanin kitinin distributorlugunu yapan kendi markasinin neden en uygun kit oldugunu ikna edecek bir cumle edebiliyor.Ama hepsinin ikna edici cumlesi var baktiklari pencereden.Yavas yavas vaz gecmeye basliyorum.En iyisi aracin garantisi bitene kadar benzinde binmek diye dusundum sonrasi Allah Kerim

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Aracım duster degil ama bi ara 91binlira iken alsam mi diye arastirmistim sonra baska arac aldim.Suan ben de lpg arastiriyorum.Yilmaz candan ozencler otogqz livato distrubitorleri brc 2a yetkilileri montaj ustaları, yurt disinda lpg ustalarinin youtub ve rusca videolarini irdeliyorum ve okadar ayrintisi ve manipulasyon var ki aklim allak bullak oldu.Ama soyle bir kaniya vardim her markanin montajcisi kendi tecrubesini ve tezini savunuyor ama hepsinin savunduklari tezleri ve tecrubeleri ile islem yapip sikintı yaşanmışlik da var.En son aracimin garantisini bozmasina ragmen opel servislerinde bakim sarti ile kendi garanti veren landirenzo markasiyla gorustum ama yine kafamda bazi sorularin net olarak teknik ve kanitli bir cevabi yok cunku her markada mintaj yapan ya da bir markanin kitinin distributorlugunu yapan kendi markasinin neden en uygun kit oldugunu ikna edecek bir cumle edebiliyor.Ama hepsinin ikna edici cumlesi var baktiklari pencereden.Yavas yavas vaz gecmeye basliyorum.En iyisi aracin garantisi bitene kadar benzinde binmek diye dusundum sonrasi Allah Kerim
    Maalesef Aynı düşüncelerdeyim

• arkadaşlar gereksiz bir tartışma alanına dönmüş burası... kişisel tartışmalarımızı özel mesaj yoluyla yapabiliriz.

biraz bilgi almak için girdim bu başlığa inanın pişman oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpjasper

arkadaşlar gereksiz bir tartışma alanına dönmüş burası... kişisel tartışmalarımızı özel mesaj yoluyla yapabiliriz.

biraz bilgi almak için girdim bu başlığa inanın pişman oldum.
    bu kişiyi blokladım ve bana ait bununla ilgili tüm mesajlarıda temizleyeceğim

Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.