Bildirim
Dacia Duster Kullanıcıları ve Sevenleri Grubu (156. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Merhaba,
Maddi sebeplerden ötürü mevcut aracımı satıp Duster 4x4 almayı düşünüyorum fakat yakıt konusu beni üzdü. Daha önceden QQ kullanıyordum, genel ortalamam 5.5 lt idi. Şehir içinde köprü trafiğine girsem bile 6.5 üstüne çıktığımı hatırlamam. Şehir dışı 4.5 - 5 arası. Şu anki aracım da Superb. Şehir içi çok yakıyor ama şehir dışında 4'lere kadar düşürebiliyorum, genelde 4.8 civarı yakıyorum.
Fakat Duster 4x4'te bu değerleri bulmam zor anladığım kadarıyla. 2WD modu ile Auto arasında yakıt farkı oluyor mu? Yazılım vs. ile yakıt tüketimini düşüren oldu mu? Benim için şehirler arası 5 , şehir içi 6.5, ortalamada da 5.5 civarı makul bir değer olur. Yılda 10.000 km yapıyorum ekstra bir durum olmadıkça, bunun da %60-65 civarı şehir içi kullanımdır. Bunun haricinde bakım fiyatları ve yedek parça fiyatları ne durumda? Dediğim gibi bana minumum maliyetli bir araç lazım. Son olarak bu araçların 2. eldeki durumları nasıl? Kolay satılıyor mu?
Şimdiden teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Akinci
Eğer manuel alacaksanız vazgeçin.
-110-120 arası gaza abanmadan kullanım ile şehirdışı 6 şehiriçi 7.5
-Şehiriçi ışıklardan sonra sık vites değiştirme ihtiyacı.
Duster şehiriçi aracı değildir. Otomatik başka tabi.
Duster daha çok taşra aracıdır.
Teşekkürler -
arkadaşım merhaba .. duster 4x4 bir ekol. bir efsane bir oyuncak bir işçi bir uğraştır. bir sebep yani. özel bir araç. ama sizin saydığınız tüm sebeplerde 4x4 yokki. yılda 10 bin km şehir içi daha çok vs vs. superb benzinlimi elinizdeki?
mukayesesi olmaz.duster 4x4 bir ekonomik arazi aracı ama bakın bu ama çok önemli.. ama şehir içi 6.4 ortalama oda azıcık agressif kullanım. şehir dışı 5.2 yüksek araç bagaj fena değil. yükle git istediğin yere. ne yağmur ne kar ve tepe ne bayır önünde durabiliyor. piknik deniz balıkçılık fotoğrafçılık orman yeşillikler ve de yollar yani şehir içi hepsi senin. ama dersen yok ben sadece şehirdeyim asla alma tabiki. bunun yanında renault 1.5 motoru iyi makine. ucuzca parça ve bakım . 3 yıl garanti ve her yerde bakım servisler ağı...evet az fazla vites değiştiriyorsun ama inan alışılır çünkü diyorki duster ben 4 ayaktan ekonomik güvenli seni taşıyorum.:)) iyi pazarlar.
-
Şehiriçinde biraz baysa da şehirdışı piknik vs aktiviteler için biçilmiş kaftan. İki gündür sahil, kanyon derken dere tepe dolaşıyoruz. Normal araçla durulacak yerde basıp gidiyorum.
Keşke Türkiye'de Duster benzeri bir SUV üretilse idi de çok daha avantajlı şekilde sahip olsaydık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 18 Eylül 2017; 17:43:20 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
2017 yeni duster da hala benzin doldurmak icin pompaciya anahtar verme olayi var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: onur1301
2017 yeni duster da hala benzin doldurmak icin pompaciya anahtar verme olayi var mi?
Evet var galiba.
7 liraya bir kopyasını yaptırdım pompacıya onu veriyorum. -
Selamin aleyküm ,arkadaslar kullanici listesi güncellenmistir,eklenmek isteyen arkadaslar bildirsin.
Tekeriniz düz bazsin.
bir şey farkettim. duster ı yolda çekemeyenler var. önde ise sellektör veya korna yanda ise yol vermek istemeyenler ve bunu özellikle duster a yapıyorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: bybyxx
bir şey farkettim. duster ı yolda çekemeyenler var. önde ise sellektör veya korna yanda ise yol vermek istemeyenler ve bunu özellikle duster a yapıyorlar.
O insanlar, arac aliminda Dusteri tercih etmeyip de sonradan pisman olanlar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, hususi tescilli taşıtların kış lastiği takma zorunluğu olmadığını hatırlatıldı."1 Nisan 2017'de Resmi Gazetede yayımlanan, 'Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ' ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlenmiştir. Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme, hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır. Ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacaktır. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamasıyla birlikte, can, mal güvenliği ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını öneriyoruz."AA 26 EYLÜL 2017
-
duster ci arkadaşlar nerede.. kimse yazmıyor....tüm konular bittimi.. geçenlerde iç lambaları değiştiren bir görüntü izledim onu paylşmak istiyorum . ChyzwaryoutubeDACIA - How to install interior LED within 5 minueshttps://www.youtube.com/watch?v=sVFVT-zagec
-
-
yapınca bizimle paylaşırsan seviniriz. iyi günler. -
Merhaba arkadaşlar 2017 laurate look paket alarak aranıza katıldım dikkatimi çekti 2 inci veteste özellikle bir ıslık sesi duyuyorum 1900 devirde biraz araştırdım dastırlarda kronikmiş sudturucudan geldiği söyleniyor nedenli doğru bilemedim
Doğrudur. Bazıları egzos değişimi ile ses azaldı da diyorlar.
-
-
Hayırlı olsun.
İngilizce kılavuz var.
Petlas orta kalitedir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X