Şimdi Ara

Dacia Logan'lar 8 Bin TL daha pahalı fiyata 'Renault Symbol' adıyla Türkiye'de (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
3
Favori
14.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı araç diyorsunuzda donanım farkını ne yapıcaz ?

en basitinden dijital klima yan hava yastyıklarını toplasanız 5 bin tl eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

aynı araç diyorsunuzda donanım farkını ne yapıcaz ?

yurt dışında(fransa) logan ve sandero fiyatları aynı. 8 bin euro civarı(19 bin TL). hatta logan 200 euro daha ucuz. bu tabloya bakıldığında symbol(logan ile aynı araç) ve sandero fiyatlarının paralel olması gerekir değil mi?

Sandero türkiyede 24 bin TL, symbol ise 28 bin TL den başlıyor. bu fark dizel motorda daha bariz. 30.100 TL sandero, 36.500 TL symbol.

Donanımlar aynıdır onu da ekliyim.

Sonuç olarak renault bize marka ayağına kafadan 5 bin TL geçiriyor. fark motora/donanıma göre 10 bin TL ye kadar çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

yurt dışında(fransa) logan ve sandero fiyatları aynı. 8 bin euro civarı(19 bin TL). hatta logan 200 euro daha ucuz. bu tabloya bakıldığında symbol(logan ile aynı araç) ve sandero fiyatlarının paralel olması gerekir değil mi?

Sandero türkiyede 24 bin TL, symbol ise 28 bin TL den başlıyor. bu fark dizel motorda daha bariz. 30.100 TL sandero, 36.500 TL symbol.

Sonuç olarak renault bize marka ayağına kafadan 5 bin TL geçiriyor. fark motora/donanıma göre 10 bin TL ye kadar çıkıyor.

valla ben sanderoda yada loganda dijital klima görmedim .

dijital klime nerden bak 1600 2000 tl civarlarında alınabilen opsiyon.

ayrıca gene logan yada sandero da yan hava yastıkları da göremedim.

onlarda 1000 küsür tl desen.

ee bide opsiyonlarına ötv kdv ekleyin oldu size 4-5 bin tl fark işte :)

reaultu savunduğum felan yok ama dediğim gibi symbolde olupta logan yada sanderoda olmayan bazı donanımlar var . Ben sadece aklıma gelen ilk 2 tanesini söyledim.

kasa birebir aynı ancak dediğim gibi donanım farkına bakmak lazım türkiyede ki.

fransada kaç tl ye satıldığı benim ahmetin metmetin umrunda olmaz. :)

dacia nın sitesinde logan göremedim zaten logan gelince bakalım kaç tl den satışa çıkıcak.

• quote:

valla ben sanderoda yada loganda dijital klima görmedim .

dijital klime nerden bak 1600 2000 tl civarlarında alınabilen opsiyon.

ayrıca gene logan yada sandero da yan hava yastıkları da göremedim.

onlarda 1000 küsür tl desen.

ee bide opsiyonlarına ötv kdv ekleyin oldu size 4-5 bin tl fark işte :)

reaultu savunduğum felan yok ama dediğim gibi symbolde olupta logan yada sanderoda olmayan bazı donanımlar var . Ben sadece aklıma gelen ilk 2 tanesini söyledim.

kasa birebir aynı ancak dediğim gibi donanım farkına bakmak lazım türkiyede ki.

fransada kaç tl ye satıldığı benim ahmetin metmetin umrunda olmaz. :)

dacia nın sitesinde logan göremedim zaten logan gelince bakalım kaç tl den satışa çıkıcak.

www.dacia.fr bir incele derim konfigürator kısmından. orada daha fazla donanıma sahip aracı türkiyedeki daha az donanımlı araçtan çok daha ucuza alıyorsun. bir konuda detaylo bir biçimde açıkladım bu olayı ama konu kapatıldı. tekrar yazmaya üşeniyorum. logan türkiyeye gelmeyecek bu arada.

• LOGAN ARTIK GELMEYECEK..!

Hoş, yeni SYMBOL zaten LOGAN benim için.
  • quote:

quote:

işte arkadaş olayı özetlemiş teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: atnakol712

quote:

quote:

işte arkadaş olayı özetlemiş teşekkürler

Yanlış anlamayın ancak dediğim gibi Fransa'da ki arabanın fiyatının Türkiye'de ki alıcıların neden umrunda olsun ki.

Ben alıcak olsam symbol alırım.

Neden alırım ?

Bagaj büyük
    dijital klima
    yan hava yastığı
    Gündüz Farları
    Hız Ayar ve Sınırlayıcı
    Yükseklik Ayarlı Direksiyon
    Elektrikli Yan Aynalar
    Elektrikli Arka Camlar
    Ön Sis Farları
    yükseklik ayarlı koltuklar

gibi + ları var symbolün

ayrıca türkiyeye gelmicek logan la kıyaslamak ta bence çok saçma

stepway 36.900

logan 41.390 TL

bunlar iki modelinde en full donanımlısı

aradaki fark 4490 tl

bence yukarıdaki saydıklarım için 4490 tl farka değer.

gerçi stepway ile sedan bir aracı kıyaslamakta aynı şey .

ailem için ucuz sıfır araç alıcak olsam

sadece bagaj için bile symbol tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 24 Şubat 2013; 22:14:14 >

• quote:

Ailem için dediniz ya olay orda bitti zaten. Aileniz ve sizin sevdikleriniz için aynı fiyata çarpışma testlerinden başarıyla geçen araçlardan birini almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Ailem için dediniz ya olay orda bitti zaten. Aileniz ve sizin sevdikleriniz için aynı fiyata çarpışma testlerinden başarıyla geçen araçlardan birini almanızı tavsiye ederim.

zaten symbol asla almam ben .

ancak dediğim gibi ülkemizde zar zor bela para biriktirip araç alan insanlarımız var.

symbol için istenen para yüksek o kabul ediyorum. nerden baksan 7-8 bin daha ucuz olması gerekir ama ülkemizdeki vergi sistemi buna engel oluyor

35 40 bin tl param olsa benzinli cruze mu alırım yoksa dizel symbol mu alırım.

symbol alırım.

ki yeni symboll ün güvenlik açısından eksiği olarak perde hava yastıklarını görüyorum

esp vs zaten standart.

çarpışma testlerine de girsin bakalım eğer 3 yıldız alırsa zaten parasını haketmediği ortaya çıkar .

ama 4 yıldız alsa bile benim için güvenlikli sayılır.

bunu alan adam zaten aile otomobili kullanıcaktır . fazla hız yapmıcaktır. he gelirde birisi buna vurursa bilemem :)

bi testleri görelimde ona göre daha detaylı konuşmak daha mantıklı olur sanırım :)

• quote:

ki yeni symboll ün güvenlik açısından eksiği olarak perde hava yastıklarını görüyorum

esp vs zaten standart.

çarpışma testlerine de girsin bakalım eğer 3 yıldız alırsa zaten parasını haketmediği ortaya çıkar .

ama 4 yıldız alsa bile benim için güvenlikli sayılır.

bunu alan adam zaten aile otomobili kullanıcaktır . fazla hız yapmıcaktır. he gelirde birisi buna vurursa bilemem :)

bi testleri görelimde ona göre daha detaylı konuşmak daha mantıklı olur sanırım :)

Perde yastıkları süs olarak koymuşlar. Ben 4 yıldız alabileceğini düşünmüyorum. 40 bine accent blue alınabilir bence dizel olarak. Aralık ayında ise Honda civic lpg ile beraber garantili 42'ye bıraktı adamlar. Yakıt ekonomisi düşünenler 1.6 araçların lpgli versiyonlarına baksınlar, bence Elantra ve Civic en iyi seçim olur 40 civarı fiyatlara. 1-2 ay sonra yine kampanya olacaktır

• subat ayı satış rakamları 1-2 hafta içinde belli olur. Bakalım Logan'ı Symbol adıyla kimler alacak merakla beklemekteyim
  • quote:

subat ayı satış rakamları 1-2 hafta içinde belli olur. Bakalım Logan'ı Symbol adıyla kimler alacak merakla beklemekteyim

Cumartesi günü bir tane gördüm ben. Beyazdı ve baz donanımdı. Jant kapaklıydı çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

subat ayı satış rakamları 1-2 hafta içinde belli olur. Bakalım Logan'ı Symbol adıyla kimler alacak merakla beklemekteyim

Cumartesi günü bir tane gördüm ben. Beyazdı ve baz donanımdı. Jant kapaklıydı çünkü.

Ben hergun gittiğim guzergah uzerinde renault bayisinin önunden geçiyorum ama daha yolda test aracı da dahil olmak uzere hiç bu arabayı canlı canlı görmedim. Umarımda görmem :)

• quote:

quote:

quote:

Ben hergun gittiğim guzergah uzerinde renault bayisinin önunden geçiyorum ama daha yolda test aracı da dahil olmak uzere hiç bu arabayı canlı canlı görmedim. Umarımda görmem :)

Valla pazar günü yolumun üzerinde ki bir başka Renault satıcısına gittim. Sırf zevk için. Gri renklisi vardı bu sefer. Yanında CLIO IV vardı ve 50'li yaşlarda bir adam ve oğlu CLIO'yu inceliyordu. Adam daha sonra SYMBOL'e yöneldi ve oğluna "bak yeni SYMBOL çıkmış, gördünmü" dedi ve çocuk da "güzel yapmışlar" deyince tutamayıp kendimi "bu bildiğimiz LOGAN dedim, iyicene bakın anlarsınız" dedim ve satıcı tip tip baktı bana ve çocuk babasına "gerçektende LOGAN bu" dedi ve uzaklaştılar yanından yine CLIO'ya yöneldiler. Ve dedim tutamayıp kendimi "RENAULT'a yakışmadı bu, bildiğimiz LOGAN yahu ayıp vallahi" dedim ve çıktım. Ve ben bu eylemlerimi fırsat buldukça yapacağım. Belki bilmeyen birini caydırırımda alıp sonradan LOGAN olduğunu öğrendiğinde kahrolmaz.
    Gerçekten ayıp RENAULT'un yaptığı. DACIA LOGAN olarak getirse en fullü belkide 33'e satacaktı. Ama çıkart logoyu RENAULT yap, ikide süsle sat 41'e para kazan. ÇOK AYIP ÇOK!!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla pazar günü yolumun üzerinde ki bir başka Renault satıcısına gittim. Sırf zevk için. Gri renklisi vardı bu sefer. Yanında CLIO IV vardı ve 50'li yaşlarda bir adam ve oğlu CLIO'yu inceliyordu. Adam daha sonra SYMBOL'e yöneldi ve oğluna "bak yeni SYMBOL çıkmış, gördünmü" dedi ve çocuk da "güzel yapmışlar" deyince tutamayıp kendimi "bu bildiğimiz LOGAN dedim, iyicene bakın anlarsınız" dedim ve satıcı tip tip baktı bana ve çocuk babasına "gerçektende LOGAN bu" dedi ve uzaklaştılar yanından yine CLIO'ya yöneldiler. Ve dedim tutamayıp kendimi "RENAULT'a yakışmadı bu, bildiğimiz LOGAN yahu ayıp vallahi" dedim ve çıktım. Ve ben bu eylemlerimi fırsat buldukça yapacağım. Belki bilmeyen birini caydırırımda alıp sonradan LOGAN olduğunu öğrendiğinde kahrolmaz.
    Gerçekten ayıp RENAULT'un yaptığı. DACIA LOGAN olarak getirse en fullü belkide 33'e satacaktı. Ama çıkart logoyu RENAULT yap, ikide süsle sat 41'e para kazan. ÇOK AYIP ÇOK!!!

cad34 seni tebrik ediyorum öncelikle. Sen bir symbol kullanıcısı olmana ragmen fanatiklik yapmıyorsun ve gerçekleri dile getiriyorsun. Bende halkımın iyi arabalara binmesini istiyorum o nedenle bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum burda. Çunku biz 75 milyonluk bir ulkeyiz ve bu zamana kadar yeterince sömurulduk. Bundan sonra sömurulmeyelim istiyorum. Çalışan kazansın hakkını alsın istiyorum. Başkaları da 40 bine dizel satıyor. Daha iyi yol tutusu, daha saglam bir arac, daha guvenli bir arac yapmışlar. Şimdi biz niye logan'a binelimki aynı paraya. Yazıktır gunahtır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cad34 seni tebrik ediyorum öncelikle. Sen bir symbol kullanıcısı olmana ragmen fanatiklik yapmıyorsun ve gerçekleri dile getiriyorsun. Bende halkımın iyi arabalara binmesini istiyorum o nedenle bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum burda. Çunku biz 75 milyonluk bir ulkeyiz ve bu zamana kadar yeterince sömurulduk. Bundan sonra sömurulmeyelim istiyorum. Çalışan kazansın hakkını alsın istiyorum. Başkaları da 40 bine dizel satıyor. Daha iyi yol tutusu, daha saglam bir arac, daha guvenli bir arac yapmışlar. Şimdi biz niye logan'a binelimki aynı paraya. Yazıktır gunahtır.

Zaten yıllardır çalıp çırpıp boş arabaları süsleyip sattılar bize. İnsan utanır yahu. Ben bu millet sayesinde parama para katıp en dandik Symbol ile satış rekoru kırıp zengin oldum. Gideyimde bari CLIO IV gibi bir dizayna sahip yeni bir kasa üretip insanlara teşekkür olarak sunayım, diğer firmaların arabalarından örnek alayım, fikir alayım der. Yeter yıllardır beni zengin eden bu millete kazık attığım der. Ama yok, nasıl kazıklarım diye düşünüp LOGAN'ı süsleyip kakalayım düşüncesini tercih etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 26 Şubat 2013; 14:33:13 >

• yine gereksiz konu... yine renault... geçende latitude e laf atıyorlardı tıra çarpan içinde biri ölmüş... geçen gördük bmw dekileri ikiside öldü...

ağzı olan konuşuyor...

ben şunu anlamıyorum... bu konuları açanlar bilmiyorlarmı bir arabayı alırken yarısından fazlasını vergi olarak ödediğimizi ?

adam 30 a symbol satıyor ama 15bin lira vergi... aslında aldıgın araba 15bin lira... onuda geçtim renault para kazanıyorsa vw köşeyi çoktan dönmüş... hem mal sat hem arkasında durma...

adam marka parası alıyor boş arabaya bindiriyor... jettaya bindiğimde vw armasını görmesem kesinlikle alman arabası demezdim yazıklar olsun ne diyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yine gereksiz konu... yine renault... geçende latitude e laf atıyorlardı tıra çarpan içinde biri ölmüş... geçen gördük bmw dekileri ikiside öldü...

ağzı olan konuşuyor...

ben şunu anlamıyorum... bu konuları açanlar bilmiyorlarmı bir arabayı alırken yarısından fazlasını vergi olarak ödediğimizi ?

adam 30 a symbol satıyor ama 15bin lira vergi... aslında aldıgın araba 15bin lira... onuda geçtim renault para kazanıyorsa vw köşeyi çoktan dönmüş... hem mal sat hem arkasında durma...

adam marka parası alıyor boş arabaya bindiriyor... jettaya bindiğimde vw armasını görmesem kesinlikle alman arabası demezdim yazıklar olsun ne diyim...

Her arabada vergi var konumuzla verginin ne alakası var?

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yine gereksiz konu... yine renault... geçende latitude e laf atıyorlardı tıra çarpan içinde biri ölmüş... geçen gördük bmw dekileri ikiside öldü...

ağzı olan konuşuyor...

Mesele burada RENAULT'un kalkıp DACİA LOGAN'I allayıp pullayıp logosunu RENAULT ve modelide SYMBOL yazıp bize kakalaması. Oysa LOGAN olarak sunsa ne olurdu? Daha hoş olmazmıydı? Konunun vergiyle ilgisi yok. En fulü 33 - 34'e LOGAN olarak satacağı arabayı, logosunu değiştirip RENAULT yapıp 41'e satması. YANİ ADAM KAZIKLAMAK!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 26 Şubat 2013; 14:40:36 >

• Arkadaşlar ben Peugeot Citroen'in battıgı ve devlet desteği alacagına da inanmıyorum. Renault'un zor durumda olduguna hiç inanmıyorum. Batsa Subaru ve Mazda gibi firmalar batardı. Adamlar surekli teknoloji geliştirip az sayıda araç satıyorlar.

General Motors taktigi bunlar. 1 yıl içinde Daewoo, Mazda vb. markaları satın aldılar. Muhasebeye gider yazdılar ondan sonra bu yıl zarar ettik iflas ettik dediler devlet yardımı aldılar. Yani satın aldıgı markaları bedavaya getirdi adamlar. Yalan dolan tüm bunlar.

Kriz var dediler kriz oldugu yıl otomobil satış rekorları alt üst oldu. Nerde kriz?

Bunların tamamı psikolojik olarak insanları kandırmaktan başka birşey değil.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.