Şimdi Ara

DAĞ. KOMD.OKL. ve EĞT. MERK. K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR BURAYA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
0
Favori
51.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende izmitten yarın gece 23.00 da kutahyalılar fırması ıle oraya gıdıcem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: julien

arkadaşlar yarın 23 00 da k. koç firmasıyla istanbul ataşehirden gidiyorum kısmetse. var mı aynı otobüste olan??
    haberleşelim.
    msn: sidalgunes@hotmail.com

Kardeş aynı otobüsteyim saat 23:00 Ataşehir - Isparta-Eğirdir.
  • Valla ben bir gun taktım. Pazar gecesi binecegim otobuse pazartesi sabah teslim olacagı insallah kırmazlar beni

Kamil koctan pazar aksam 00:15 otobusuyle birligime hareket ediyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 11 Nisan 2009; 0:28:59 >
  • arkadaşlar ben de c.tesi gece 00:00 da ankaradan yola çıkıyorum.

artık birlikte görüşürüz kaynaşırız.

herkese şimdiden hayırlı teskereler.
  • kayseriden geliyorumm direk egirdir.... hareket saati 7.30 :) yanında babasıyla gelmiş birini görürseniz o benim :D
    görüşürüs tertipler...
  • Adı Soyadı ZEKİ ALPER AYDIN
    Baba Adı EROL
    Doğum Yeri İÇEL
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branşı KOL K.
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI EĞİRDİR ISPARTA

Herkese selam . alper_machineer@hotmail.com ekleyin tertipler , ilerisi için irtibatta oluruz. Sona kalan hesabı Mersin'den herhangi bi otobüste yer bulamadım , pazar günü Adana'dan uçakla Antalya'ya ordan eğirdire geçmeye çalışacağım fakat saat 5'i geçip 6; 6.30'u bulacak gibi, müsamma gösterdiklerini duymuştum bu konuda fikri olan varsa yazarsa sevinirim.
  • 1 Aralık 1993'te Ankara Etimesgut'ta Mülâkata girdim, testi cevapladım, izin belgemi aldım, son odada üzerinde kalın parka olan bir Yüzbaşı oturuyordu, seni içeri alıyor ve gözüyle süzüyordu. Sonra elindeki sınav kağıdını alıp boş bir kutucuğu işaretliyordu veya hçbirşey yapmadan seni yolluyordu. Kutucuğu işaretlenenler "gönüllü olarak komando yazılmak isteyenler" sınıfına girip mülâkatları iptal edilenler oluyor ve otomatik olarak Eğirdir Dağ ve Komando Okuluna gönderiliyorlar, uzun dönem Yedek Subay Aday Adayı olarak.

10 Aralık sabahı Ankara'ya vardım, otobüsçü beni İstanbul yolunda indirdiğinden 10 km'yı karda yürüyerek geçirdim ve son anda yetiştim. Belgelerimi aldım ve aynı yere giden birkaç kişiyle Isparta Otobüsü biletini alarak 1 gün sonra oraya gittik. İngilizce Öğretmeni olduğum için yabancı dil sınavını beklemeye başladım, fakat yabancı dil sınavı yoktu. Sonra arkadaşlarla gönüllü kalmaya karar verdik. Refüze olanlar Tuzla Piyade Okuluna gittiler (235. dönem olarak) bizler de Eğirdir'de kaldık. Eğitim aniden çok zorlandı. Hava aşırı soğuktu ve kahvaltı da zayıf. Karnımız zor doyuyor ve açlığımızı büfeden hamburger alarak yatıştırıyorduk (başka birşey satılmıyordu). Daha sonra Camiliyayla'da bayıldım, gözümü göl manzaralı Kemik İliği Nakli Hastanesinin acil bölümünde açtım. Bir kortizon iğnesi yaptıklarını biliyorum. Gerisini hatırlamıyorum. Bildiğim otobüsle Ankara GATA'ya yollandığım ve orada 2 hafta kaldığım. Eğirdir'e geri geldiğimde de devre kaybı olduğum söylendi ve geçici terhis ile 10 Nisan 1994'te geri gelmem söylenerek eve yollandım.

Tam 15 yıl önce bugün (10 Nisan 1994) Eğirdir Dağ ve Komando Okuluna geri gittim 237. Dönem Yedek Subay Aday Adayı olarak. Aradan çok zaman geçti, gönüllü komando olarak kalmayı seçtiğim halde oradan muhteşem bir tren yolculuğu ile Tuzla Piyade Okuluna gönderildim ve özel emirle de (kapalı zarf) Balıkesir Teknik Astsubay Hazırlama Okuluna tayin edildim.

Bizler 12 ay olarak giderken 1994'te çıkartılan bir kanunla askerlik hizmet süremiz 12 ay iken 5 ay uzatılarak 17 aya çıkartıldı, daha sonra 1 ay kısaltılarak 16 aya indirildi. Nasp tarihim 1 Nisan 1994 olduğundan tam 12 ay sonra yani 1 Nisan 1995'te domino taşı sökülerek yerine yaldız kaplı parlak bir Teğmen Yıldızı konuldu. Askerliğin son 4 ayını (31 Temmuz 1995 Pazartesi günü terhis belgelerimizi ve son maaşlaarımızı alarak ayrıldık) Teğmen olarak yaptım. Anlatılmaz, yaşanması gereken muhteşem güzel bir duygu. Birden Asteğmenlere kapalı ve yasak olan kokteylere, yemekhanelere, imkanlara kavuştuk. Askerliğin uzatılan 120 gününü (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz) Teğmen olarak ve kendimizi yedek değil muvazzaf olarak hissederek, gelen yeni Asteğmenlerin abisi olarak görev yaparak sıkıntılı ve sıkıcı değil, doldu dolu ve eğlenceli geçmesini sağladık.

Askerliğimin 1 gününde bile hiç üzülmedim. Üniversiteden İngilizce Öğretmeni olarak mezun oldum ama Yeminli Tercüman olarak çalıştım. Teknik Liseden de Elektrik/Elektronik Teknisyeni olarak mezun olduğum için KKK beni TAHO'ya tayin etti (aklıma NATO veya Lisan Okulu da vardı, ama kısmet burayaymış). Misafirhanede kaldım, bu işin inceliklerini, insan manipülasyonu tekniğinin tüm ayrıntılarını kullanarak, öğrendim. Misafirhanede mesela hiç çaya para vermezdim, çünkü gizli ortaktım (aramızda kalsın, he he). Sonra haftasonları memlekete gitmek imkansız gibi birşey olduğundan haftasonlarına gelen Pazar nöbetlerini arkadaşlardan takas yoluyla bana bazı imkanlar (!) mukabilinde vermelerini isterdim (eee, o zaman Başbakan Tansu Çiller'di ve maaşlarımız o kadar da ahım şahım değildi).

Anlatacak o kadar çok şey var ki, neyse buraya bir daha uğrayabilirsem ve yazdıklarımdan sıkılmadıysanız paylaşmaya devam ederim.

Selamlar ve Sevgiler,

Taner Göde
    P.Tğm. (237. Dönem)

• Bu akşam yola çıkıyorum ve cep telefonumu götürücem umarım 1. aydan sonra fazla sorun olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

1 Aralık 1993'te Ankara Etimesgut'ta Mülâkata girdim....

....neyse buraya bir daha uğrayabilirsem ve yazdıklarımdan sıkılmadıysanız paylaşmaya devam ederim.

Selamlar ve Sevgiler,

Taner Göde
    P.Tğm. (237. Dönem)

usta bi üst döneme dede deniyorsa sana ata dememiz gerek sanırım (:
    paylaşımın için teşekkürler
    bizimkisi de zevkli (kinaye yapmıyorum :D) geçer inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASTRAnjoy

geldim ben de varım

Aday No 31477
    Adı ve Soyadı SİNAN YAY
    Baba Adı RECEP
    Doğum Yeri BARTIN
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KOL K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR

aynı yer çıktık kardeş ... geçmiş olsun
  • Benimki de aynı
  • ayni yer hayirlisi insallah
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı KOL.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI
    EĞİRDİR ISPARTA
  • 333.dönemim
    ısparda dag komando hakkında bilgi almak isteyen eklesin
    onur.721@windowslive.com
  • Arkadaşlar benim gözüm 1.25 numara ve dizimde kemik büyümesi var refuse olamazsam ben ne yapacağım orda? Komando olmak istemiyorum demiştim şubede komando yaptılar beni bi yol gösterirmisiniz?
  • komando komando :)
    bende ordayım biladerlerim. öpüyorum hepinizi..
  • vur paraşütçü komando :D
    bende ordayım
  • 335. dönemde yedek subay olarak ben de oraya gidiyorum. bekle beni 2 gün kaldı.

forumdaki rütbem de tegmen zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan_mersin -- 10 Ağustos 2010; 4:47:59 >
  • herkes uzun donem masallah hic kisa
  • geçmiş olsun arkadaşlar hayırlısı....
    birçoğunuz zaten refüze olup tuzlaya gönderilecek
    size tavsiyem en ufak sıkıntınızı bile söyleyin oradakilere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 10 Ağustos 2010; 11:36:58 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.