Şimdi Ara

Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 19041.572 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
41
Favori
62.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Home için kayıt defteri anahtarı yok. Home sürümü yükleyip show or hide tool ile 1803 güncellemesini gizleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    bunu nereden indirelim hocam , bir yerde 2015 konusu için var ama bu uygulama 1803 için geçerli olur mu anlayamadım ?
    biraz fazla soruyorum ama artık idare edin :)
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Show or hide updates tool Bu konuda var. Nasıl kullanıldığını falan orada anlatmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/windows-10-da-istedigimiz-guncellemeyi-secip-yukleme-veya-gizleme-ayari-nasil-yapilir--109035651
    -Etkin: 2 - Karşıdan yükleme ve kurma için uyar
    -Buradan indireceğiniz Show or hide updates programı ile bu işlemi yapacağız.

bu ikisini yaptım doğru mu acaba (home kullanmanın eksikliğini hissediyorum doğrusu)

Show or hide updates programını çalıştırdığımda sadece

microsoft silverlight (kb4023307) görünüyor (şimdilik)

birde anlayabildiğim kadarıyla kendimiz update kontrolü yapmayacağız
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Home sürümde "Etkin: 2 - Karşıdan yükleme ve kurma için uyar" reg dosyası çalışmıyor.

Home sürümü kurduktan sonra otomatik olarak Windows Update güncelleştirmeleri arayıp bulmadan önce Show or hide updates programı ile sen önce davranıp arama yaptırıp 1803 Özellik güncelleştirmesini gizlemelisin.

Windows Update'den elle kontrol yapmadan önce gizleme işi yapmalısın.
    anladım hocam teşekkürler
  • MRT_ hocam bilgisayarımı sonunda güncelleyebildim 1709 16299.431 sürümüne. Güncellemeleri yapmıyordu sürekli başarısız oldu diyordu. Bende güncellemeri durdur seçeneğini aktif ettim ve sonra windows'un sitesinden windows güncelleme asistanını indirdim ve direkt olarak 1709'a güncelledi. SAC kanalında olduğum için sanırım 1803'e güncellemedi buna çok sevindim.

Yarı yıllık kanalda 120 gün seçili şuan sizin eskiden tavsiye ettiğiniz gibi. Burada da 120 gün gecikmelimi alalım güncelleştirmeleri hocam? 1709 için dikkat etmemiz gereken birşey var mı ayar vs.?

Teşekkürler..
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Son sürümü kullanmanızı tavsiye etmem (son sürüm 1803) en azından 1 sürüm geriden takip etmek her zaman iyidir. 1 sürüm geriden takip etmek için en az SAC + 90 gün ayarı yapmalısınız. Sizin ayar şuan 120 gün bence bu ayar ideal bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Ben 2 sürüm geriden takip ederek ilerliyorum. SAC dalı + 275 gün yapıyorum.
    hocam 2 bilgisayarı da 1803 den , 1709 sürümüne döndürdük gerçekten hissedilir derece de fark oldu
    bundan sonra hep asgari 1 sürüm geriden gitmeyi düşünüyorum

yukarıda mesajınızda güncelleme başlamadan demişsiniz Home için) ben bekledim bekledim güncelleme görülmeyince kendim elle güncelleme yaptım
    hemen 1803 için hazırlamaya başladı ,verdiğiniz programı açtığımda orada da göründü ,anında işaretleyip ileri deyip bekledim ,sorun çözüldü yazdı
    ama güncelleme bölümünde indirme bekleniyor yazıyordu

bu durumda iken bilgisayarı yeniden başlattım ,tekrar güncelleme kısmına baktığımda ,bilgisayar kapalı olduğu için güncelleme yapılamadı yazıyordu
    yeniden başlattım ve bir daha baktığımda ,artık güncelleme hiç görünmez oldu

şuan yine elle güncelleme kontrolü yaptım bir güncelleme görülmüyor
    yani işe yaramış görülüyor :)

yardımlarınız için teşekkürler

• Hocam sizin verdiğiniz linkten windows 10 pro 1607 yi indirdim güncelleme yaptım özellik günncellemesini yapmadım (is derlemesi bu 14393.2214 doğrumu acaba. Birde bu programla taradımda Show or hide updates intel other hardware güncellemeleri çıkıyor bunlar ne işe yarıyor ıntel spectre açığını kapatan günncellemelermi acaba.
  • mavzer53 M kullanıcısına yanıt
    1607 Pro için son sürüm 14393.2214'dır doğrudur bu sürüm "17 Nisan 2018—KB4093120 (İS Derlemesi 14393.2214)" güncelleştirmesi ile dağıtılmıştır.

Bu tarihten sonra gelen güncelleştirmeler Pro sürüm için uygun değildir.

Bu güncellemeler sadece Education, Enterprise yada Enterprise 2016 LTSB sürümlerine yüklenebilir.

8 Mayıs 2018 — KB4103723 (İS Derlemesi 14393.2248)
    17 Mayıs 2018 — KB4103720 (İS Derlemesi 14393.2273)

Show or Hide Updates'de gözüken güncelleştirmeler Intel Chipset veya Intel ekran kartı güncelleştirmeleridir ama bu güncelleştirmeler Windows Updateden otomatik olarak yüklenmeyebilir.
  • Teşekkür ederim hocam çok iyisiniz.
    hocam ltsb sürümü nasıldır tavsiye edermisiniz?
  • raver kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Tavsiye ederim iyidir.
    Hocam birde anlatsanız size zahmet, indirme linki sürümü etkinleştirme update felan :)
    İndirme linki Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (Updated Jul 2016) MSDN ISO

Etkinleştirme için HWID yöntemini kullanabilirsiniz.

Update içinde Windows Update
  • quote:

İndirme linki Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (Updated Jul 2016) MSDN ISO

Etkinleştirme için HWID yöntemini kullanabilirsiniz.

Update içinde Windows Update
    tr_windows_10_enterprise_2016_ltsb_x64_dvd_9057891.iso
    tr_windows_10_enterprise_2016_ltsb_x86_dvd_9058186.iso

bunları buldum hocam olurmu aynısımı sizin verdiğiniz ile?

SHA1 hash değerleri orijinali ile tutuyorsa olur.

• quote:

SHA1 hash değerleri orijinali ile tutuyorsa olur.
    Hocam bunu kurdum hwid ile sınırsız etkinleştirdim ancak baktımda sanki bi değişiklik yok gibi hatta eksikleri var gibi misal resim gösterici yok hesap makinası eski.
    Ayrıca bu eski sürüm galiba 2016 görünüyor acaba eski sürümmü bu yenisi yokmu bunun?
    Evet eski sürüm ama güncelleme desteği 10 yıl boyunca devam edecektir. LTSB sürümleri 2-3 yılda bir yayınlanan sürümdür. Bu yıl sonunda 1809 ile birlikte yeni bir LTSB sürümü yayınlanacaktır.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.