Şimdi Ara

Daha yüksek hızlara çıkmam gerek !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki sorum olacak arkadaşlar 18.5*240 (1.48v) 4.44 ghz stabil hızım nb voltaj 1.100 ramler standart autoda çalışıyo bios fabrika çıkış versiyonu (19.0) bu değerlerden çarpanı yükselttiğimde mavi ekran veriyo neden verebilir ? ekran hatası http://img707.imageshack.us/img707/9364/03022012054.jpg

bios update ettiğimde aynı değerlerle stabil sistem yapamıyorum yada eski biosta çalışan yeni bios versiyonunda mavi ekran verebiliyo bunun nedeni ne olabilir ?
    Teşekkürler..

• İşlemci daha fazla gidemiyor belli ki. Zaten 4.1, 4.2 seviyesinden sonra çok voltaj isteyecektir. Daha yüksek hızlara çıkabileceğinizi sanmıyorum.

BIOS versiyonları arasında (özellikle MSI'da), voltajlarda ciddi stabilite farklılıkları olabiliyor. Bu her markada olabilecek doğal bir durum. Overclock ile uğraşırken hangi versiyon daha stabilse ona kalın.
  • sıcaklıklar normalse ram hızını düşür olmassa qpi hızını düşür
  • max 1.5 v verdim ama daha fazla veremem işlemci max ısısı ztn 62 derece 1.5 in üstüne çıkarsam yakarım herhalde... 4.71 gördüm işlemci ile ama prime95 te 1. çekirdek patlıyo :/ stabil olmuyo yani...

sıcaklık max 50 derece ramler auto da 1333 mü çalıştırsam ? birde ramlere overclok yapmayı öğrenmem gerek kim yada nerden yardım alabilirim ?
  • cikma zaten :D
    biseyi yok suan mobildeyim pcden grince anlatirim ben .d
  • tamam ram oc yapmam gerek :)
  • kesinlikle voltaj verme artık bu bir
    ve ram hızını artırmıcaz düşürcez buda iki :D

bu stok hali

gördüğün gibi 1333 mhz ramlarım

Bu 1800 mhz olduğu an ama benim belleklerim 1333 mhz destekliyor en fazla 1460 da çalışabiliyor

ve mecburen bu hızı düşürmem gerek(ram'ın desteklediği hıza) ram oc yapabiliriz ama çok hassasmış onun için bende hiç ellemiyorum
    çarpanı 10'dan 8 e düşürdüğümde desteklediği hıza yakınlarda kaldığımdan mavi ekran hatası gelmeyecektir
    değiştirmeyi unutmuşum gösterirken 1800'ün üstündeki 10.0 yazan yeri 8.0 çektim

edit: elindeki soğutucu ne çok merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 17 Şubat 2012; 16:15:42 >

• thermaltake frio, 1333 de çalıştırıp hız aşırtma arttırıyim bi...
  • ramların 1600 mhz ise 1600 yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.