Şimdi Ara

Daikin FTYN50L nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 33 metrekare salon için 18000 btu klima alma planım var. Mevcut konulardan edindiğim bilgiler neticesinde Mitsubishi veya Daikin vs. klimaların sorunsuz olmasından dolayı bu markalar arasında seçim yapmak istiyorum. Ancak malum maliyetleri de yüksek klimalar. Dakin marka FTYN50L modelinin fiyatı uygun gibi geldi, inverter olmasada en azından güvenilir bir marka ve sadece soğutma amaçlı günde bir kaç saat kullanılacağından mantıklı geldi. Bu fiyatlara yakın daikin Enjoy serisi klimalar var inverter ama onlar içinde orjinal daikin değil, enerji tüketim değerli gerçek değil gibi yorumlar var. Kıyaslamak gerekirse iki modelin avantaj ve dezavantajları nedir?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/daikin-ftyn50l-klima-daikin-klima-en-ucuz-fiyatlari,34996.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/ftxn50l-enjoy-inverter-daikin-klima-en-ucuz-fiyatlari,35017.html

• enjoy serisinden uzak durun.
  • Enjoydan uzak duracağızda diğer klima hakkında hiç yorum olmamış, bu iyi anlamamı geliyor :)
  • Alınacaklar.

Zibro 75 serisi
    Toshiba daiseka serisi
    ME msz ge serisi
    MH popüler harici alınır
    Fujitsu, general LGC serisi hariç alınır
    Panasonic etheria
    Bunlari gözü kapa al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

Alınacaklar.

Zibro 75 serisi
    Toshiba daiseka serisi
    ME msz ge serisi
    MH popüler harici alınır
    Panasonic etheria
    Bunlari gözü kapa al

Görüşlerin için teşekkür ederim. Ancak daikinin 2 modeli arasında seçim veya yorum beklediğim konuda daikin haricindeki alınabilecek tüm klimaları yazmışsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkeri

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

Alınacaklar.

Zibro 75 serisi
    Toshiba daiseka serisi
    ME msz ge serisi
    MH popüler harici alınır
    Panasonic etheria
    Bunlari gözü kapa al

Görüşlerin için teşekkür ederim. Ancak daikinin 2 modeli arasında seçim veya yorum beklediğim konuda daikin haricindeki alınabilecek tüm klimaları yazmışsın :)

http://forum.donanimhaber.com/m_60082612/tm.htm

böyle bir konu var iki forumda

illa daıkın alacaksanız G serisi alabilirsiniz.

• quote:

33 metrekare salon için 18000 btu klima alma planım var. Mevcut konulardan edindiğim bilgiler neticesinde Mitsubishi veya Daikin vs. klimaların sorunsuz olmasından dolayı bu markalar arasında seçim yapmak istiyorum. Ancak malum maliyetleri de yüksek klimalar. Dakin marka FTYN50L modelinin fiyatı uygun gibi geldi, inverter olmasada en azından güvenilir bir marka ve sadece soğutma amaçlı günde bir kaç saat kullanılacağından mantıklı geldi. Bu fiyatlara yakın daikin Enjoy serisi klimalar var inverter ama onlar içinde orjinal daikin değil, enerji tüketim değerli gerçek değil gibi yorumlar var. Kıyaslamak gerekirse iki modelin avantaj ve dezavantajları nedir?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/daikin-ftyn50l-klima-daikin-klima-en-ucuz-fiyatlari,34996.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/ftxn50l-enjoy-inverter-daikin-klima-en-ucuz-fiyatlari,35017.html

Arkadaşım bu makinaların ikiside Malezya Acson üretimi zaten,biri klasik biri invereter(Enjoy)yani ikiside Siesta aslında...

• forumda geçmişte yazılan konuları az çok inceledim ve daikinin G serisi ve Mitsubishi Electric' in klimalarının sorunsuzluğu malum. Ancak maliyetleride ortada. Bu klimaları incelememdeki maksat 2000-2500 TL aralığındaki standart arçelik, samsung vs gibi markaları seçmektense en azından daikin markasıyla üretilen bu klimalar tercih etmek açısından fikriniz nedir? Yoksa hepimiz isteriz Daikin ve yukarıda konusu geçen üstün performanslo klimaları almak ancak herkes aynı işe aynı maliyeti yapabilecek durumda değil.
  • al al sen daikin al ,senin orayı daikindan başkası soğutmaz - klimanın olayı soğutma zaten hepsi ısıtma yapıyor ama soğutma yapamıyor, 2800-3000 TL'den üf temiz,
    hem alacağın satıcınında hayır duasını alırsın, daha ne , çok kafa yormaya gerek yok en güzeli, para nedir ki arkadaş elinin kiri sonuçta mezara mı götürecen, bas parayı al daikini

adamlar türkiye'ye fabrikada açıyor sonuçta destek olmak lazım,yurdum insanına istihdamda verecek , bide kompresöründen tut fan motoruna, elektronik kartına hepsini burda üretecekmiş, arçelik gibi al çinden parçayı sık gebze de vidayı değil.

bu kaliteli ürün ithalatı yapıp da uygun fiyata satanlar zaten ticareti bilmiyor. adamlar fazladan vergilerini ödüyorlar, düşük marjlarla çalışıyorlar ayakta kalmaları imkansız. daikin gibi fason ürettiricen 1 liraya bayiye satıcan 3 liraya müşteriye gidecek 4 liraya.

mantıklı olanı bu zaten, halkım da takdir ediyor ki daikindan vazgeçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal1912

al al sen daikin al ,senin orayı daikindan başkası soğutmaz - klimanın olayı soğutma zaten hepsi ısıtma yapıyor ama soğutma yapamıyor, 2800-3000 TL'den üf temiz,
    hem alacağın satıcınında hayır duasını alırsın, daha ne , çok kafa yormaya gerek yok en güzeli, para nedir ki arkadaş elinin kiri sonuçta mezara mı götürecen, bas parayı al daikini

adamlar türkiye'ye fabrikada açıyor sonuçta destek olmak lazım,yurdum insanına istihdamda verecek , bide kompresöründen tut fan motoruna, elektronik kartına hepsini burda üretecekmiş, arçelik gibi al çinden parçayı sık gebze de vidayı değil.

bu kaliteli ürün ithalatı yapıp da uygun fiyata satanlar zaten ticareti bilmiyor. adamlar fazladan vergilerini ödüyorlar, düşük marjlarla çalışıyorlar ayakta kalmaları imkansız. daikin gibi fason ürettiricen 1 liraya bayiye satıcan 3 liraya müşteriye gidecek 4 liraya.

Burada bulunma amacımız bilgi ve tecrübe paylaşımı olduğunu düşünüyorum. Kişilerin maddi durum ve satın alma tercihlerini sorgulamak, aldığı sattığı malı karalamak olmadığından yola çıkarak yazdığınız mesajın saçmalıktan öteye gitmediğini belirtmek isterim. Parayı mezara götürüp götürmemek kavramını değerlendirmek gibi bir görev edinmeniz daha ilginç olmuş açıkçası.
    Göremediğiniz bir durum var kişiler üst seviye markaların giriş seviyesi cihazlarınıda tercih edebilir, standart markaların en üst ürün ggrubundanda seçim yapabilir. Aşina olduğum konuyla örnek vermek gerekirse Bmw nin 116 modelide var 750 modelini alanda var, ama bazıları 116 almak yerine opel insignia veya vw passata daha çok para verebilirler tercih meselesidir. Bazısı ise ihtiyacını 10-15 bin liralık herhangi araba ile görebilir. Gözden kaçırdığınız nokta şu sizler genelde herkese en iyi markanın en iyi modelini al diyorsunuz, bizde biliyoruz ki "İyi mal iyi para" denklemini. Ama ülkemizin gerçeği eldeki az olanla en iyi seçimi yapıp bir seferde ihtiyacı karşılamak.
    Özellikle klima bölümünü incelerseniz cihazdan çok servis şikayetleri, servislerin standart uygulaması gereken vakum işlemi için bile insanlar servislerle kavga eder olmuş. Daikin, Mitsubishi, Toshiba vs gibi markalarının tutulmasının sebebi servislerinin ciddi çalışması veya cihazların kaliteli olması servisin işlerinide kolaylaştırıyor, azaltıyor olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kemal1912

al al sen daikin al ,senin orayı daikindan başkası soğutmaz - klimanın olayı soğutma zaten hepsi ısıtma yapıyor ama soğutma yapamıyor, 2800-3000 TL'den üf temiz,

Burada bulunma amacımız bilgi ve tecrübe paylaşımı olduğunu düşünüyorum. Kişilerin maddi durum ve satın alma tercihlerini sorgulamak, aldığı sattığı malı karalamak olmadığından yola çıkarak yazdığınız mesajın saçmalıktan öteye gitmediğini belirtmek isterim. Parayı mezara götürüp götürmemek kavramını değerlendirmek gibi bir görev edinmeniz daha ilginç olmuş açıkçası.
    Göremediğiniz bir durum var kişiler üst seviye markaların giriş seviyesi cihazlarınıda tercih edebilir, standart markaların en üst ürün ggrubundanda seçim yapabilir. Aşina olduğum konuyla örnek vermek gerekirse Bmw nin 116 modelide var 750 modelini alanda var, ama bazıları 116 almak yerine opel insignia veya vw passata daha çok para verebilirler tercih meselesidir. Bazısı ise ihtiyacını 10-15 bin liralık herhangi araba ile görebilir. Gözden kaçırdığınız nokta şu sizler genelde herkese en iyi markanın en iyi modelini al diyorsunuz, bizde biliyoruz ki "İyi mal iyi para" denklemini. Ama ülkemizin gerçeği eldeki az olanla en iyi seçimi yapıp bir seferde ihtiyacı karşılamak.
    Özellikle klima bölümünü incelerseniz cihazdan çok servis şikayetleri, servislerin standart uygulaması gereken vakum işlemi için bile insanlar servislerle kavga eder olmuş. Daikin, Mitsubishi, Toshiba vs gibi markalarının tutulmasının sebebi servislerinin ciddi çalışması veya cihazların kaliteli olması servisin işlerinide kolaylaştırıyor, azaltıyor olabilir.

kardeş, amacım inanın tartışma çıkarmak değil. diğer arkadaşı felanda destekliyor sanmayın ama konuştuklarına hak veriyorum. kızdığı için yazmış ok biraz daha uygun yazabilirdi. ama türküz işte sizi fazla düşünmüş. sizle beraberde geneli düşünerek sinirlenmiş. ama hepimiz yapabiliyoruz bu tür davranışları önemli olan ahlak seviyesinin dışına çıkılmasın bazıları kendi kendilerine tuhaf işaretlerle terbiyesizlik yapıyorlar.
    bu yazıdada o yok zaten.

ben şahsen tartışma çıkmasın diye pm atıp ftyngx modellerinin 50 lik F olan modellerini önerecektim size. ama baktım bir sitedehttp://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=668233 yaklaşık 4000 tl buda klasik bir klima buda acson ürünü bir klima. fakat bu ürün eurovent belgesine haiz enjoydan daha kaliteli bir ürün. dedim foruma yazim herkez bilgilensin.

bakın ben size bir öneride bulunacağım. invertere gerek yok diyorsunuz ama madem kalite bir marka almak istiyorsunuz. 2500-2600 tl ye toshiba 18 skv serisi bulabilirsiniz ve her daim kullanırsınız inverterinde güzelliğini görürsünüz. servis olarakta hiç bir servise güvenmeyin nelerini okuyoruz burada. bu işin garantisi klimayı almadan evvel hangi marka olursa olsun ana firmayı arayıp görüşmeyi kaydedettiğinizi söyleyip.

fimaya klimanızı satın alacağım almadan sizi aramayı uygun görüp vakum vb durumları net yapmanız için bana gelecek servisi ayarlayın aksi taktidirde kalimanızı iade almayı kabul ediyormusunuz.. komik ama gerçek bu türk insanının boşvermişliğini bu tip alışılmadık kendi ürettiğimiz yöntemlerle aşabiliriz. hatta ben video çekimini önerirdim bana bazı arkadaşlar delimisin derler.. ama bir deli daha varmış bayramın1. günü denk geldim cengizumur arkadaşta aynı şeyi önermiş.

yani siz şimdi büyük firmaların servislerinin iyi olduğunu söylüyorsunuz ama güvenmeyin hiç birine hiçbiri servislerinin üstüne chip takıp takip edemez.

şayet siz ille klasik daikin alıcam diyorsanız ftyn35gx 12 lik modelide alabilrisiniz size yeter korkmayın. çok az kullanacağım diyorsunuz. ama ben daikin alıcak olsam g serisi alamıyorusam. en az V serisi alırdım sizin yerinizde olsam. neden toshiba derseniz diğer arkadaşlar gene demesin tosh öneriyor felan. hiç bir firma babamın oğlu değil ben uygunluğu açısından öneriyorum. birde her nekadar servisleri hata yapsada bu firmaya derdinizi anlatmak diğerlerine göre çok daha kolaydır.

( ses kayıt konusunda bir şeyle söylemek istiyorum. konu ile alakasız gözüksede tüm frmalar kendilerini aslına temeli olmayan şekilde garantiye alıyorlar. sizde aslında söylemesenizde olur.. sonuçta aradığımız firmalar.. güvenliğiniz açısından.. veya size daha iyi hizmet verebilmek açısından. yada kalite politikamızı arttırmak için görüşmemiz kaydedilecektir. şeklinde saçmalıyorlarsa sizinde otomatikman ses kaydı alma hakkınız doğuyor.

söyleyin bakalım, ben ses kaydımın kaydedilmesini kabul etmiyorum deyin.. ozaman sizlerle konuşmayı kabul etmeyebilirler. bunuda cesaret edip söylemezler genellikle. belki olur derler ama sesiniz kaydolur yapabilcek birşey yok. uzatıyorum ama bu konuda en dürüst firma sony baskı yapsada şöyle diyor ses kaydınızızn alınmasını kabul ediyorsanız devam tuşuna, kabul etmiyorsanız aramayı sonlandırmak istiyorsanız sonlandırma tuşuna basınız.. bukadar basit tektaraflıda olsa. e bundan sonra isterse karşıma c.başkanı yargıtayın başı gelse ben o gürüşmeyi kaydederim..

adam gibi bir avukat bana destek olursa koca yasayı bile değiştirtme gücüm var olduğunu biliyorum çünkü.

çok uzattım ama ev telefonumun bakkala markete sucuya gözükmemesi için ayda belli bir ücret ödüyorum. ilk evvela vestelden patlak verdi. orda numaram gözüktü.. komple benim sayemde tüm şirketlerin telefon santrallerindeki clip clear özelliği kapatıldı.

kapatılmışmıdır sizce bence hayır makine ellerinde. istedikleri gibi ayar yaparlar. ama telekomun verdiği cevap açamazlar ciddi yaptırımı var. affedin ben deliyim hunime anlatsınlar. daha yeni yurt dışı arama yaptım bir arkadaşıma ulaşamadım... arkadaş bana ev telefonumdan dönüş yaptı. buna nedemeli dah sormadım telekoma.. bendeki sözleşmede böyle bir madde yok.

birde abd deki bir arkadaşıma aptal gibi diyorumki numaram gözükmez bilmiş ol. bu özelliği açık tut diyorum yani telekom bizlere anlamdan neler yutturuyor. usulsüz para alıyor ve ben şahsım adına saflığı kabul ediyorum budurum olmasa anlamamda mümkün değildi çünkü. neyse çok fazla uzattım konuyla bağlantısını düüşünürsek beiz ancak kendi kendimizi koruyabiliriz. tüm şirketkerin hiç bir hukuka bağlı olmayan dayatmalarına karşı bizlerin istekleri aslında tam yasaldır ve her türlü insan haklarına uygundur.. sadece düzgün hizmet istiyoruz başka bir şeyde istemiyoruzki. )

• 9köy yorumların ve yapıcı bilgilendirmen için teşekkür ederim. Benim mutlaka daikin alacağım diye bir kuralım yokki :) sadece bu iş için kafamdaki bütçe 2000-2500 TL gibi bir rakam, bu bahsettiğim klimalarda bu rakamlarda olduğu için mantıklı geldi. Ancak yorumlarınızdan görüyorum ki çok matah bir malda değiller. Ancak benim ve sizin belirtiğiniz gibi bilgi paylaşırken de makul ifadeler kullanıp kırıcı olmamakta fayda var.

Şayet biraz üst rakamlara çıkabilsem mutlaka Mitsubishi Electric bir klima alırdım. Şöyle örnek vereyim işyerimde bilgi işlem sistem odasına 2006 yılında Mitsubishi Electiric 24000 lik 2 adet klima takıldı yedekli olarak. Biri tam 6 senedir 7/24/365 kesintisiz çalışıyor bu seneye kadar sadece 2 sefer bakım uygulandı tabir yerindeyse taş gibi. Bazı ofis alanlarımızda da daikinin 8-10 yıllık klimaları var, bazıları öyle ortamlarda kullanılmış ki plastik aksamın rengi değişmiş ama halen sorunsuz çalışıyor. Kullandıklarım bunlar olduğundan güvenim buradan geliyor, belki bunlardan iyileri vardır zaten burada fikir sorma amacımızda bu değil mi ;)
    Buradaki yorumlardan sonra toshiba nın RAS 18 SKV modelini incelemiştim, sizde bu klimayı önermişsiniz bahsettiğim rakamlara yakın ve inverter olmasıda ekstra avantaj sağlar. örnek olması açısından linkinide vereyim. Şayet toshibadanda vazgeçmek gerekirse Midea, Airfel veya Gree' nin uygun modellerini tercih etmeyi düşünüyorum.

http://www.toshibaklima.gen.tr/inverter-modeller/toshiba-ras-18-skv-klima.html

Ülkemizde hizmet sektörünün ne kadar içler acısı olduğunu sizde belirtmişsiniz, ses kayıt kamera ile kayıt vs. durumlarından. Herkes her işi yapar olmuş, elinde az birikim olan her sektörde iş yeri açar olmuş sonrası malum. Ancak yaptığı işi hakkını vererek yapanları da zor durumda bırakıyorlar. Bir servisin bir cihaz için uygulayacağı standart işlem sırası yoksa bazı işlemleri atlayıp yapıyorsa inanın o servisin yapacağı işten hayır gelmez. Koskoca üretici yüzlerce mühendis çalıştırıp cihaz yapıp cihazın broşürünede vakum yapılacaktır, tesisat şu şekilde yapılmalı, şu yapılacak bu yapılacak yazıyorsa gelen adam isterse yılların ustası olsun bu işlemleri yapmıyorsa kendi işine saygısı yok demektir. Bu işe kendi deneyimlerinden bir öneride ben bulunayım yapılan işin yazılı olarak anlaşma yazılı olarak yapılan işin teyidini istemekte bir yöntem olabilir. Örnek veriyorum gelen servis madem yeni montajda vakum gerek yok diyor, o zaman servis formuna klima yeni montaj olduğundan şu işlemler uygulanmamıştır yazmalarını isteyin. Bu elinizde yazılı olarak dursun, nasıl olsa bu işin şikayet tüketici hakları mahkemesi yolu açık. Bence bu işi gerçekten biliyorlarsa bu belgeyi yazmak yerine o işi yapacaklardır. Veya klimayı aldığınız yer ile ödeme konusunu montaj öncesinde sonladırmamak, örneğin ödemeyi montaj sonrası yapmak veya yarı yarıya öncesi ve sonrası anlaşma yapmakta çözüm olabilir. Ancak bazı firmalar sadece satış yapıyor servis genel servis geliyor tahminimce. Bunlarada en azından montajda uygulanacak işlemler konusunda yazılı belge isteyebilirsiniz. Bunlara yanaşmıyorlarsa gidip başka dükkandan bakmak, gerekiyorsa başka ürüne yönelmekte çözüm olabilir. Bizler iyi niyetli olarak nasılsa gelecek servis bu işin uzmanı herşeyi kuralınca sorunsuz yapacak düşüncesiyle alım aşamasında satıcının lafına itimat ediyoruz sonucunu deneyerek görüyoruz :)

• rica ederim cenkeri arkadaşım. diğer arkadaşıda kırmamış olayım. oda çok birşey dememiş çünkü ben konuya girdiysem yanlış anlamsın.

mitsubishi electric klimalar gerçekten iyidir sizinde durumu gördüğünüz gibi.

eski daikinlerde gerçekten çok iyi makinelerdi klasik r22 gazlıları hal banmısın demiyor.. gerçi daikinin üst serileri hala iyi bunu kimse inkar etmez. bizler sadece daikin ismini kullanarak yapılan pazarlamanın ve giriş seviyesi dahi ismine yakışmayan inverter ürünleri bile pahalı fiyata sattıkları için karşı çıkıyoruz.

uzatıcam ama geçen yıl 12000 btu V serisi makineleri 1800 -1900 e alınabilirken şuan bu makineler 3100 tl. her daikin bayinde şuan ortak fiyat var resmen kartelleşmiş durumdalar. adamlar sözde ülkemize geldiler ama ilk işleri bizi kazıklamak oldu. enjoy makineler ile bu iş olmaz. şayet japonları airfel grubu dolduruyorsa ki ben buna eminim. daikindir daya gitsin diyorlar apaçık ortada. nereye kadar markadan istifade edecekler hep birlikte göreceğiz.

toshibaya gücüm yetmiyor diyorsanız. mideayı kendim kullandığım için korkmadan öneririm. hatta vestelin bir modeli midea üretimi. silah zoru ile vakum ve bakır boru kullandırttırısanız oda olur.

airfel inverterleride bakır boru kullanılması şartı ile alabilirsiniz. gree klasiklerdende baya memnun olan arkadaşlar var. bu markada alüminyum boru kullanıyor dikkat edin onunda borusunu değişmeniz lazım.

ben geçenlerde aradım airfeli 1000 tl ye velana marka inverter klimalar satıldı karfurda. dedim neden bakır boru kullanıyorsunuz. cevap artık kullanmıyoruz bir dönem kullanıldı şuan kesinlikle artık kullanmıyoruz dediler. marketlerde olanlar ve airfel markalı bayilerdekilerde eski ürünler olduğu için alüminyum boru setliymiş. yani bana üstü kapalı bir cevap verildi yavaş yavaş airfel markasını bile kaldıracaklar tahminim. gree ve diğer markalarda bana göre aynen kalkacak. ve ozaman haliyle daikine bakır boru kullanıcaklar. tabi bunu üstü kapalı geçti konuştuğum murat bey isimli görevli arkadaş.

bu durumları dikkate alırsanız diğer saydığınız markalarıda alabilirsiniz. mideadan korkmayın onlar bakır boru kullanıyor.

birde şuan pahalı ama zibronun 65 serileri var onlarda gree üretimidir takip edebilirisiniz fiyatları. aynı zamanda sigma marka var iklimsada onlarında yeni gelenleri gree.. bir öncekileri midea bilginiz olsun. toshiba geçen yıl sonu baya düşmüştü fiyatlar arzu ederseniz bekleyin derim ama bu işin garantisi yok. aynı zamanda carrierde alabilirsiniz tosh skv modeli ile hemen hemen aynıdır. iklimsada hala kampanya devam ediyor sanırım mitsubishi heavy ler var onlarada bakabilirsiniz. bir keşif yaptırın en azından 12000 btu sizin ihtiyacınızı karşılar sanıyorum. ozaman iklimsa kampanyasındanda yararlanabilirsiniz.

evet maalesef türkiyede herşey bizlerin üstünde deneniyor. acı ama gerçek adamlar servislik verdikleri abuk subuk firmalrı bile bizlerle deniyorlar. halbuki en az 15-20 servis kendilerince braber kurulum yapmaya gitmeliler yeni servisleri ile. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

rica ederim cenkeri arkadaşım. diğer arkadaşıda kırmamış olayım. oda çok birşey dememiş çünkü ben konuya girdiysem yanlış anlamsın.

mitsubishi electric klimalar gerçekten iyidir sizinde durumu gördüğünüz gibi.

eski daikinlerde gerçekten çok iyi makinelerdi klasik r22 gazlıları hal banmısın demiyor.. gerçi daikinin üst serileri hala iyi bunu kimse inkar etmez. bizler sadece daikin ismini kullanarak yapılan pazarlamanın ve giriş seviyesi dahi ismine yakışmayan inverter ürünleri bile pahalı fiyata sattıkları için karşı çıkıyoruz.

uzatıcam ama geçen yıl 12000 btu V serisi makineleri 1800 -1900 e alınabilirken şuan bu makineler 3100 tl. her daikin bayinde şuan ortak fiyat var resmen kartelleşmiş durumdalar. adamlar sözde ülkemize geldiler ama ilk işleri bizi kazıklamak oldu. enjoy makineler ile bu iş olmaz. şayet japonları airfel grubu dolduruyorsa ki ben buna eminim. daikindir daya gitsin diyorlar apaçık ortada. nereye kadar markadan istifade edecekler hep birlikte göreceğiz.

toshibaya gücüm yetmiyor diyorsanız. mideayı kendim kullandığım için korkmadan öneririm. hatta vestelin bir modeli midea üretimi. silah zoru ile vakum ve bakır boru kullandırttırısanız oda olur.

airfel inverterleride bakır boru kullanılması şartı ile alabilirsiniz. gree klasiklerdende baya memnun olan arkadaşlar var. bu markada alüminyum boru kullanıyor dikkat edin onunda borusunu değişmeniz lazım.

ben geçenlerde aradım airfeli 1000 tl ye velana marka inverter klimalar satıldı karfurda. dedim neden bakır boru kullanıyorsunuz. cevap artık kullanmıyoruz bir dönem kullanıldı şuan kesinlikle artık kullanmıyoruz dediler. marketlerde olanlar ve airfel markalı bayilerdekilerde eski ürünler olduğu için alüminyum boru setliymiş. yani bana üstü kapalı bir cevap verildi yavaş yavaş airfel markasını bile kaldıracaklar tahminim. gree ve diğer markalarda bana göre aynen kalkacak. ve ozaman haliyle daikine bakır boru kullanıcaklar. tabi bunu üstü kapalı geçti konuştuğum murat bey isimli görevli arkadaş.

bu durumları dikkate alırsanız diğer saydığınız markalarıda alabilirsiniz. mideadan korkmayın onlar bakır boru kullanıyor.

birde şuan pahalı ama zibronun 65 serileri var onlarda gree üretimidir takip edebilirisiniz fiyatları. aynı zamanda sigma marka var iklimsada onlarında yeni gelenleri gree.. bir öncekileri midea bilginiz olsun. toshiba geçen yıl sonu baya düşmüştü fiyatlar arzu ederseniz bekleyin derim ama bu işin garantisi yok. aynı zamanda carrierde alabilirsiniz tosh skv modeli ile hemen hemen aynıdır. iklimsada hala kampanya devam ediyor sanırım mitsubishi heavy ler var onlarada bakabilirsiniz. bir keşif yaptırın en azından 12000 btu sizin ihtiyacınızı karşılar sanıyorum. ozaman iklimsa kampanyasındanda yararlanabilirsiniz.

evet maalesef türkiyede herşey bizlerin üstünde deneniyor. acı ama gerçek adamlar servislik verdikleri abuk subuk firmalrı bile bizlerle deniyorlar. halbuki en az 15-20 servis kendilerince braber kurulum yapmaya gitmeliler yeni servisleri ile. :))

Sizin bilginiz iyi FTX50GV YANİ V serisi Daikinler nasıl 18,btu almak istiyoruz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.