Şimdi Ara

Daikin Tegora (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
25.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su an 5 gece klima calistirdik ısıtma güzel ama ben ve çocuklar şu an çok kötü öksürük halindeyiz buyuk bir sıkıntı olmaz inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klimanın nem alma özelliğini çalıştırdım fakat klima havayı soğuturarak nem almaya çalışıyor yani sıcaklık düşüyor içerideki nem ortalama yüzde 60 yüzde 70 arasında kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

klimanın nem alma özelliğini çalıştırdım fakat klima havayı soğuturarak nem almaya çalışıyor yani sıcaklık düşüyor içerideki nem ortalama yüzde 60 yüzde 70 arasında kaldı

klimalar nem alma işlemini soğutma yaparak sağlar yani siz nem alma özelliğini kışın kullanamazsınız bu arada geçmiş olsun öksürük hali klimalı ortama alışkın değilseniz eğer klimalar ortamdaki havanın kalitesini düşürür aynı havayı sürkilasyon ettiği için ama odanızı ara sıra havalandırırsanız 1 - 2 dk kadar bir sorun olmayacaktır.
  • quote:

Su an 5 gece klima calistirdik ısıtma güzel ama ben ve çocuklar şu an çok kötü öksürük halindeyiz buyuk bir sıkıntı olmaz inşallah

birde şunu söyleyeyim eğer klimayı ısıtmada 30 derecelere getiriyorsanız buda gece sıcaklıyarak farkında olmadan üzerinizi açmanıza sebebiyet verir bu arada tabi hastalığı da kaparsınız tavsiyem klimanızı 25 26 derecenin üzerine çıkarmayın ki ortamdaki hava ılık olsun sizde gece üzerinizi açmazsınız hem klima bu şekilde daha tasarruflu çalışacaktır elektrik tüketimi bakımından
  • 24 veya 25 sabit kaliyor aksam saat 10 gibi aciyoruz sabah 9 veya 10 gibi kapatiyoruz birde bu klima özelliğinde havayi sogutmadan nem aldiği yaziyor odamda nemi azalti ama sicak üfleyerek küfu önledi tabi bizde temizlik yaptik ama klima geldikten sonra küf olmadi fakat küf mikroplarini öldürdüğünü düşünmüyorum belkide ondan oksuruyoruzdur plazma özelliği olaydi iyidi simdi tek merak ettiğim elektrik faturam az gelmesini umut ediyorum çünkü kat kalorifer kullanıyorum gece klima 1 kW 20 kr gece tarifesi bakalim ne olacak

• Bu geceyi zor geçirdik hava soğuk olduğu için mi bilmiyorum diş ünite fazla gürültü ses yapti bende klima derecesini 25 den 21 indirdim klima biraz rahatladi sabaha doğru sabitlendi kendini bakalim komsular birşey diyecek mi

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Dış ortam kaç dereceydi de klima zorlandı?
  • Eksi 5 - 7 civariydi bizim buralarda bu kadar soğuk olmaz

• Klimanin etrafi buz olmuştu onları biraz temizlemistim şuan etrafini temizledim ve kuru bezle kuruladim onu korumanın bir yolu olmali

• quote:

Klimanin etrafi buz olmuştu onları biraz temizlemistim şuan etrafini temizledim ve kuru bezle kuruladim onu korumanın bir yolu olmali

o gibi durumlarda siz cihaza müdahale etmeyin bu cihazlarda defrost denen özellik var fazla buzlanma algılarsa cihaz buzlanmayı çözmek için ters mantıkla çalışır ayrıca siz içeriyi 25 derece istediğinizde cihazda içerinin derecesini yükseltmek için elbetteki yüklenecektir ve eğer siz 21 derecede oda da üşümeden rahat bir şekilde yatabiliyorsanız 25 e getirmeyin elektrik tüketiminizi yükseltir. ayrıca dış ortam sıcaklığı ne kadar düşükse cihazların performansı o kadar düşer yani normal bir durum cihazda performansını arttırmak için kompresöre tam güç yüklenir ama korkmayın kompresör yanmaz çünkü kompresör de sıcaklık sensörü var eğer tehlike algılarsa cihaz kompresörü kapatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsekeroglu -- 13 Ocak 2015; 0:02:30 >

• Guclumu degilmi diye bi bakayim dedim zaten evimde kat kloroferi kullanıyorum ona destek olsun diye aldik evin sicakligi 19 derecenin altina inmiyor ki çok calismasina gerek olmadigini düşündüm. beni korkutan bu ddeğil şuan klima geldiğinden beri hastayiz iyilesemedik çocuklar ve ben çokfenayiz hatta iki gunluk rapor aldim halen çocuklar oksuruyor bende klimayi temiZledim içinin tozunu elektrik suprgediyle cçektim sac kurutma makinasıyla iicini kuruladim filitrelrrini dikkatlice yikadim
    İnşallah faydasini görürüm

• quote:

Guclumu degilmi diye bi bakayim dedim zaten evimde kat kloroferi kullanıyorum ona destek olsun diye aldik evin sicakligi 19 derecenin altina inmiyor ki çok calismasina gerek olmadigini düşündüm. beni korkutan bu ddeğil şuan klima geldiğinden beri hastayiz iyilesemedik çocuklar ve ben çokfenayiz hatta iki gunluk rapor aldim halen çocuklar oksuruyor bende klimayi temiZledim içinin tozunu elektrik suprgediyle cçektim sac kurutma makinasıyla iicini kuruladim filitrelrrini dikkatlice yikadim
    İnşallah faydasini görürüm

sizi hasta eden klima değil siz anladığım kadarı ile klimalı odada oturuyorsunuz kat kalöriferi ile zaten ısıttıgınız odayı klimayla daha çok ısıtıyorsunuz buda sizin o odadan çıktıgınızda karşılaştıgınız zaman hastalanırsınız yani klimanın size hastalık saçmak gibi bir durumu yok klima odadaki mevcut havayı sürekli ısıtarak sürküle eder şöyle bir örnek vereyim klimanın oldugu odayı siz 25 - 26 derecelerde tutarken diğer odalarınız 19 derece veya radyatörleri kapattıyorsanız daha düşük sıcaklıktadır siz 26 dereceden bir anda 19 dereceye hiç bir tedbir almadan çıkarsanız hastalığa davetiye çıkarırsınız içinizden 1 kişi bile hasta olsa klima odadaki havayı sürkilasyon yaptıgı için o hastalık odanın havasına yayılır dolayısı ile odadaki herkesin hastalanmasına sebep olur biraz daha dikkatli kullanmak hiç bir sorun yaratmayacaktır.

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.Yalnız bana ilginç gelen kat kaloriferi olan ve sıcaklığı 19 derecenin altına düşmeyen bir ortamda daikin tegora nın tabir-i caizse çuvallaması.Sözlerim yanlış anlaşılmasın ama buralar pek soğuk olmaz demişsiniz,klimanın zorlandığı akşam da dışarısı 5-7 dereceymiş...Bu şartlarda o klimanın hiç defrosa girmeden zaten 19 derece olan evi çok rahat 25-26 y çıkarması gerekirdi.İşi bilen ustalarda benim dikkat çektiğim konuda yorum yaparsa sevinirim.
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    dış unitenin oldugu yerde nem oranı çok fazla ondandır hehalde guneş görmeyen binalarla çevrili boşlukta duruyor nemde defrosa sokarmış özellikle saat 4 veya 5 civaıı nem cok artıyor hatta bu sabah dış ünite üstünde su birikintileri vardı heleki o gun eksi
    -5 veya -7 klimanın etrafını buzlar sarmıştı o soguklarda 21 derece sabitledik SOGUKLARI ATLATTIK şimdi rahatız 23 sabit kat klioferi ve klima çalisiyor fakat kaloifer gece 12 veya 1 kapanır sona klima bizi sabaha kadar isitiyor şimdilik komşulardan sesden dolayı bir şikayet duymadık duvalarımız ısındı nem azaldı beklentilerimi karsiliyor başka marka bilmiyorum ki kıyaslama yapayım sadece cocuklada ve bende oksuruk var
  • Öksürük alerjen durum dikkat edilmesi gereken konu...

Gerisi arka bahçede....
  • bugün elektrik faturam geldi 167 lira. üçlü tarife kullanıyorum klima gece boyunca 215 kilovat yakmış sadece saat 5 ve 10 arası açılmadı diğer saatler tam kullanıldı yani günde 18 saat klimam açıktı bazı günler diğer odalarda ufo isiticiyida kullandim ama gece

• klima montajini yapan Kamil ustaya ozenli titiz ve temiz bir işçilikle ve isteklerimi yerine getirdiği için ayni zamanda diş üniteyi takarken hayatini tehlikeye attigi icin burada ona tesekkur ederim. Gerçekten yapilacak is değil 200 tl aliyormus taktiği klima için ama 4 kattan asagiya sarkiyor diş üniteyi yerine takiyor. Servise işim olduğunda kimi cagiracagimi bilmek onemli.

• quote:

bugün elektrik faturam geldi 167 lira. üçlü tarife kullanıyorum klima gece boyunca 215 kilovat yakmış sadece saat 5 ve 10 arası açılmadı diğer saatler tam kullanıldı yani günde 18 saat klimam açıktı bazı günler diğer odalarda ufo isiticiyida kullandim ama gece

17: 22: saatleri arası ne yapıyorsunuz .Battaniyeye mi sarılıyorsunuz..

Klima montaj işi iş değil artık. Hele ki camdan sarkın ma ,yapılacak iş değil.
  • Kat kaloriferi kullaniyirum saat 10 kadar sonra klimayi aciyorum kapilari aciyorum birlikte 1 saat kadar istiyorlar sonra kat kaloriferi yavaş yavaş sonuyor bizi ertesi gun saat 5 kadar 22 derecede isitiyor yatak odam diğer odalardan daha rahat sicak ortam olusuyor

• 30 kg diş ünite pencereden sarkitti usta ayagi kaysa ALLAH MUHAFAZA buyuk bir kaza eğer işiniz buysa sakin yapmayin

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.