Şimdi Ara

Daikin Tegora (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
25.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cihazı kullanalım daha sonra konforunu enerji tüketimi burada yazıcaz tabiki gonul LG prestige istiyor fakat servis hizmeti almak çok önemli daikin servis evime yakindir tercih sebebim. LG makinanin değerleri güzel fiyat perfirnansida güzel ama LG servis trabzon da pek görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihsekeroglu F kullanıcısına yanıt
    Klimayi klimayla karsilastiracaksin LG prestigin fiyati daikun tegora ayni eger daikin tegora lg prestige özelliklerine yakin değilse bu fiyatla satis stratejisi yanlis yani bu eşşegi boyayip at fiyatina satmak olur neyse

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihsekeroglu

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Tegora Prestijle kıyaslanamaz.Prestij extra bir makine.Tegora adı Daikin olmasa giriş seviyesi inv.

elmayı elmayla kıyaslamak lazım prestige cihazı lg nin en üst seviye cihazıdır onunla kıyaslarsanız tegora yerine shira hatta ururu sarara ile kıyaslamak gerek

Doğru olanda bu zaten.Lg prestij LG in en üst seğmenti,Shira Daikin orta seğmenti,kıyaslanması gereken seri aslında ururu sarara olur.extra özellikleri göz ardı etmek şartı ile.Benim kıstasım tüketim.

Bu arada SCOP deki hesaplamaardaki kriterlerde P.Tasarım yani Tasarım yükü kapasitesine dikkat edin.Önemli ayrıntı burada.
    Örnek olarak Tegora 35 serisinin Tasarım yükü 2.7 iken Shira 35 in tasarım yükü 3.4 dür.Rakamları şu an kataloğa bakmadan yazdım .1-2 değişebilir. Yani siz 35 serisi dediğiniz bir kamyona birisine 2.7 ton yük atarak test ederken,diğer aracı 3.4 ton yük atarak test ediyor ve tüketimi kıstaslıyorsunuz.Kaçıeılan en önemli nokta da bu.Malesef bu testlere bir standart yük konmamış.Tegora ya 3.4 kw yük yüklerseniz o makine SCop de C sınıfına bile düşer.Yani o yükle yokuşt şişer...

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Klimayi klimayla karsilastiracaksin LG prestigin fiyati daikun tegora ayni eger daikin tegora lg prestige özelliklerine yakin değilse bu fiyatla satis stratejisi yanlis yani bu eşşegi boyayip at fiyatina satmak olur neyse

LG zaten piyasa değerinin altında satılıyor.Ama servis hizmeti konusuna hep dikkat çektik zaten.

Tegora da gerçek hakkettiği fiyatın çok üstünde satılıyor.İşte onunda sebebş Daikin markası ve servis hizmet ağı.Siz bence 1800 tl civarı satılması gereken makineye 2200 tl veriyorsunuz aradaki 400 tl markaya verilen para.Bu gerçeği bilerek satın alıyorsanız buna saygı duyarız her zaman.

• 2400 9 taksitli hocam 2200 satiliyor mudu bende indirimli aldim zannettim vaybe

• quote:

2400 9 taksitli hocam 2200 satiliyor mudu bende indirimli aldim zannettim vaybe

İzmir de 2200-2300 TL.

• Kleşe lafimiz alinmiş alinmistir

• Shira ya orta segment demek komik geliyor bana.shira tuketim olarak en iyi rakamlara sahip makinesi daikinin.ek ozellikleride cok basarili.emura tasarim olayi yuzunden daha ucretli birazda filtreleme farkli.ururu sararayi konusmaya degmez karsilastirilcak bir makine yok malesef.bende shira 24saat kullaniliypr.nemlendirme cihazi acmaya gerek kalmadi daha.ayrica akilli sensor gercekten kullanisli.cok kisa surede oda istenen seviyeye geliyor.tuketimi bahsetmeyim burda makara yaparsiniz.ama boylesi bir makineye orta sinif demek ya cehalet yada ticari kaygidir.simdi range roverin ikinci en fiyatli modelini nissan juke ile kiyaslama yapsam bana gulersiniz.ama gercekten yaptiginiz bu.forumda bir iki kisinin ruzgarina kapilmissiniz markalari kotuluyorsunuz.cocuk odamda bir yildir zhara.var .tukrtim isitma basarili sogutmada oyle ama sadece o kadar.yanliz shira cok baska bir makine.yatak odasi icin klima bakarken m.e. te kriganime ile shira yi karsilastirdik satici ile adam katalog tuketim degerlerine bakinca ama bizimkinin motoru guclu ondan daha cok tuketiyor dedi.yani shira ucuncu fiyatlidiye orta sinif degil arkadaslar.ben yatak odasina bakarken haier in tum serilerine baktim.hepsinin degeri shiradan yuksekti burda anca brezza ayari falan deniyor.ne oldu mideacilar donusmu yapti birden.ben artik hic midea onerisi gormuyorum.insanlar para veriyor gunahlarina girmeyin ayiptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kskozz

Shira ya orta segment demek komik geliyor bana.shira tuketim olarak en iyi rakamlara sahip makinesi daikinin.ek ozellikleride cok basarili.emura tasarim olayi yuzunden daha ucretli birazda filtreleme farkli.ururu sararayi konusmaya degmez karsilastirilcak bir makine yok malesef.bende shira 24saat kullaniliypr.nemlendirme cihazi acmaya gerek kalmadi daha.ayrica akilli sensor gercekten kullanisli.cok kisa surede oda istenen seviyeye geliyor.tuketimi bahsetmeyim burda makara yaparsiniz.ama boylesi bir makineye orta sinif demek ya cehalet yada ticari kaygidir.simdi range roverin ikinci en fiyatli modelini nissan juke ile kiyaslama yapsam bana gulersiniz.ama gercekten yaptiginiz bu.forumda bir iki kisinin ruzgarina kapilmissiniz markalari kotuluyorsunuz.cocuk odamda bir yildir zhara.var .tukrtim isitma basarili sogutmada oyle ama sadece o kadar.yanliz shira cok baska bir makine.yatak odasi icin klima bakarken m.e. te kriganime ile shira yi karsilastirdik satici ile adam katalog tuketim degerlerine bakinca ama bizimkinin motoru guclu ondan daha cok tuketiyor dedi.yani shira ucuncu fiyatlidiye orta sinif degil arkadaslar.ben yatak odasina bakarken haier in tum serilerine baktim.hepsinin degeri shiradan yuksekti burda anca brezza ayari falan deniyor.ne oldu mideacilar donusmu yapti birden.ben artik hic midea onerisi gormuyorum.insanlar para veriyor gunahlarina girmeyin ayiptir.

shira üst segmentse ururu sarara ultura segmentmi. siz marka karşılaştırıyorsunuz ,seğment değil. azıcık objektif bakım markayı göz ardı edip verilere bakın.

• Tegora diş ünite maden turkey iç ünite ckez yaziyor bu klima Malezya degilmiydi bir yanlislik olabilir mi

• Bu seride iş çok karışık.9-12 aynen içler çek.dışlar Türkiye.18-24 Malezya..Her an herşey olabilir.

• Ne anlama geliyor simdi tegoro Malezya degilmi satan adam bile malazya dedi ne is bu simdi dedikleri birbirini tütmüyor offffff

• quote:

Orijinalden alıntı: kamerangok

valla ben memnunum ısıtması cok iyi afyon gibi yerde 24 saate 8kw cekmiş 37x8-2.96x30-88.80tl aylık yaktığı ısı 24 sabıt

Tegora üretim yeri neresi diş ünite ve iç ünite bakabilir misiniz benimki Türkiye de

• Birde kendini temizleme özelliği yok buda bir eksiklik

• Airfell in son modelini alsaydim bundan iyidi oda Türkiye de uretilyor

• quote:

Birde kendini temizleme özelliği yok buda bir eksiklik

Net olarak bilmiyorum ama,giriş seviyesi bir ürün çok şey beklememek lazım.
  • quote:

Airfell in son modelini alsaydim bundan iyidi oda Türkiye de uretilyor

Evet Airfel daha iyi,ama Türkiye de değil,Çin de Gree de üretiliyor.Hemde daha ucuz..
  • Tegora modellerini biraz araştırdım satıcının söylediklerine göre aynen aktarmaya çalışıyorum " iç üniteler Malezya'daki Daikin fabrikasından geliyor dış üniteler Türkiye'de sadece toplanıyor " yani benim anladığım kadarı ile tüm bileşenler yurt dışından gelip Türkiye deki fabrikada birleştiriliyor tabi ticari bir getirisi vardır mutlaka ancak Made in Turkey yazıyor diye Türk malı diyemezsiniz bu gün en popüler ve en pahalı cep telefonlarda Çin de üretiliyor ama hiç birisine Çin malı damgasını vurmuyoruz. IPhone made in Çin bu küçük bir örnek. Shira modeli Daikin'in orta segment cihazı diğer markalarla kıyaslarsanız üst seğmen olur buda şuna benzer siz bir Mercedes AMG serine binerken birden c180 serisine binseniz attan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz tegora ile Shira arasındaki fark bu bunu birde tersinden düşünelim bir Wolksvogen passat'tan inip Mercedes C180'e binseniz bu seferde eşekten inip ata binmiş olursunuz. yani diğer markalarla doğru bir şekilde kıyaslamak gerek en önemli etken tüketim ayrıca LG'nin bas bas bağırarak kendi kendini temizleme yapıyor diye anlattığı şey temizlik değildir sadece cihazı defrost'a alıp üzerindeki buzlanma su birikintisi vs. akmasını sağlamaktır bunu Daikin!da da ısıtma veya soğutma da değil nem almada çalıştırırsanız kendi kendini temizlemiş olur LG mantığına göre ayrıca dikkatinizi çektiyse Daikin'in hiç bir cihazının kumandasında ortamın sıcaklığını gösteren bir tuş yoktur tahminimce Daikin'a göre gereksiz bir özellik LG veya Arçelik alırsanız bazı modellerinde hem kumandada ortam sıcaklığını gösterir hem cihaz üzerinde çirkin görüntü yapan küçük LCD ekranda kısaca işin özü yanlış cihazları yanlış özelliklerle kıyaslıyorsunuz benim tavsiyem imkanınız varsa Ururu Sarara alın dünyada Daikin dan başka hiç kimsenin üretmediği veya üretemediği tek cihaz bu cihaza gücüm yetmez diyorsanız Shira diğer markalardan alacağının hemen hemen bütün cihazlarının üzerinde bir cihazdır oda olmadı Tegora veya Mira alın farklı markalarda muadilleri olan ancak Daikin servisinden ve teknolojisinden faydalanabileceğiniz cihazlardır.

Dipnot: satıcıya sordum neden bu cihazların (Tegora ve Mira) fiyatları Daikin'in diğer modellerine göre daha düşük yoksa sıradan bir cihaz ancak sırf Daikin yazıyor diye sıradan cihazlardan daha pahalı? Satıcıdan aldığım cevap gayet tatmin edici ve inandırıcı geldi. satıcının verdiği cevap abi Türkiye'de yıllık satılan klima adedi sadece 800 bin Daikin'in dünyadaki yıllık üretimi 80 milyon yani Türkiye pazarı Daikin'in üretiminin sadece %1 i sen olsan %1 için markanı kötüleyecek bir ürün çıkarır mısın? şeklinde soruma soruyla cevap almış oldum....

• peki tegorada hava temizlemeden hiç bahsedilmemiş shiradaki hava temizleme özellikleri bu makinada yokmu bi sorar mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihsekeroglu

Tegora modellerini biraz araştırdım satıcının söylediklerine göre aynen aktarmaya çalışıyorum " iç üniteler Malezya'daki Daikin fabrikasından geliyor dış üniteler Türkiye'de sadece toplanıyor " yani benim anladığım kadarı ile tüm bileşenler yurt dışından gelip Türkiye deki fabrikada birleştiriliyor tabi ticari bir getirisi vardır mutlaka ancak Made in Turkey yazıyor diye Türk malı diyemezsiniz bu gün en popüler ve en pahalı cep telefonlarda Çin de üretiliyor ama hiç birisine Çin malı damgasını vurmuyoruz. IPhone made in Çin bu küçük bir örnek. Shira modeli Daikin'in orta segment cihazı diğer markalarla kıyaslarsanız üst seğmen olur buda şuna benzer siz bir Mercedes AMG serine binerken birden c180 serisine binseniz attan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz tegora ile Shira arasındaki fark bu bunu birde tersinden düşünelim bir Wolksvogen passat'tan inip Mercedes C180'e binseniz bu seferde eşekten inip ata binmiş olursunuz. yani diğer markalarla doğru bir şekilde kıyaslamak gerek en önemli etken tüketim ayrıca LG'nin bas bas bağırarak kendi kendini temizleme yapıyor diye anlattığı şey temizlik değildir sadece cihazı defrost'a alıp üzerindeki buzlanma su birikintisi vs. akmasını sağlamaktır bunu Daikin!da da ısıtma veya soğutma da değil nem almada çalıştırırsanız kendi kendini temizlemiş olur LG mantığına göre ayrıca dikkatinizi çektiyse Daikin'in hiç bir cihazının kumandasında ortamın sıcaklığını gösteren bir tuş yoktur tahminimce Daikin'a göre gereksiz bir özellik LG veya Arçelik alırsanız bazı modellerinde hem kumandada ortam sıcaklığını gösterir hem cihaz üzerinde çirkin görüntü yapan küçük LCD ekranda kısaca işin özü yanlış cihazları yanlış özelliklerle kıyaslıyorsunuz benim tavsiyem imkanınız varsa Ururu Sarara alın dünyada Daikin dan başka hiç kimsenin üretmediği veya üretemediği tek cihaz bu cihaza gücüm yetmez diyorsanız Shira diğer markalardan alacağının hemen hemen bütün cihazlarının üzerinde bir cihazdır oda olmadı Tegora veya Mira alın farklı markalarda muadilleri olan ancak Daikin servisinden ve teknolojisinden faydalanabileceğiniz cihazlardır.

Dipnot: satıcıya sordum neden bu cihazların (Tegora ve Mira) fiyatları Daikin'in diğer modellerine göre daha düşük yoksa sıradan bir cihaz ancak sırf Daikin yazıyor diye sıradan cihazlardan daha pahalı? Satıcıdan aldığım cevap gayet tatmin edici ve inandırıcı geldi. satıcının verdiği cevap abi Türkiye'de yıllık satılan klima adedi sadece 800 bin Daikin'in dünyadaki yıllık üretimi 80 milyon yani Türkiye pazarı Daikin'in üretiminin sadece %1 i sen olsan %1 için markanı kötüleyecek bir ürün çıkarır mısın? şeklinde soruma soruyla cevap almış oldum....

Adı üstünde satıcı ,neyin satıcısı Daikin.LG yimi övecekti yani.Satıcı birazda olmuş atıcı.Dünyada 80 milyon klima üretiyormuş ha. Ulen 8 milyon üretsinde şuraya koysun.

Adam daha daikin nın nerde ne ürettiğini bilmiyor. Tegora 9-12 içler Çek üretimi ,bu fabrika Daikin kurduğu bir fabrika,Dışlar Türkiye ve adı üstünde toplama.Ama yok öyle Malezya hikayesi sanki Malezya fabrika toplama yapmıyor da. harbi ÇİN den gelen parçalar toplanıyor.Malezya Daikin nın kendi kurduğu fabrika değil,Türkiye de değil.Malezya Acson fabrika ,Türkiye Airfel. Revizyon görmüş fabrikalar.

At Eşek hikayesine gelince ,bunu kıstaslayan klima için ya Eşek görmemiş hayatında yada At. Bakın ben kendi sattığım ürünü karşılaştırmıyorum. Tegora atsa, Airfel inv. ingiliz tayıdır. Attan anlayan bilir uzaktan bakan değil.

Yahu 3 senede Siesta,Enjoj,Enjoy 2,Zhara,Mira ,Tegora biz şaşırdık hangisi ne.nerede görülmüş bu kadar sık değişen Daikin.Yoksa deneme üretimi mi bunlar...

Siz hala markaya takılmış gidiyorsunuz.Siz gidin kendiniz bilirsiniz de ,başkalarını etkilemeyin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.