Şimdi Ara

Daikin Tegora (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
25.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barmer

Yaklaşık 5 gün önce Tegora'nın 12.000lik modelinin kurulumunu yaptırdım. Shira alacaktım ama bütçeyi aştığı için bu modeli seçtim.

23 m2 salonda günde ortalama 10 saat kadar 24 derece de gece modu ve ekonomik modda çalışıyor. Bu şekilde klimanın çalıştığı anlaşılmıyor.
    Ortamda klima olduğu pek anlaşılmıyor ,sıcaklık gayet yeterli geliyor.

Kalitesi ve dayanıklılığı yıllar geçtikçe anlaşılacak.

Aylik enerji tüketimi tahmini ne kadardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamerangok

şira pahalı hem tegorada cop 424

Bilgilendirme yanlis cop 3.60 scop sezonda verimlilik 4.20 bu duruma dikkat edin daikin scop önem veriyor katologda bu değerleri yaziyor

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim kullanımda ortalama tahmini 50-60 tl arasıdır.
  • hort :) önce konuyu hortlatalım

konuda araştırma yaptım yorumlarınızı okudum ancak yanlış algılanan veya yanlış bilinen birşeyler var daikin her sene model yeniler örneğin mira serisinin üretimi bitti mevcut bayilerin ellerinde önceden alınmış urunler var tegora modeli A+ enerji sınıfında biliyormusunuz bilmiyorum ama sezonsal verimlilik diye bir kavram çıktı 2014 geçiş dönemi 2015 itibari ilede firmalar mecburi olarak bu ibareyi kullanarak sezonsalda enerji sınıfını belirtmek zornda Daikin dışında hiçbir firmada bu sezonsal verimlilik kelimesini duyamazsınız çünkü ellerinde eski ürünleri bitirmeleri lazım daikinin enerji verimliliği en düşük olan cihazı şu anda mira serisi oda sezonsalda A sınıfı klima evet daikinin kalitesi shira modeli ile başlar ama tegora ve miranın yapabildiklerinide midea arçelik samsun vs. vs klimalar yapamaz daikin 2014 yılının başlarından beri sezonsal verimlilik etiketini kullanmakta. diyeceksiniz ki sezonsal sezonsal deyip duruyorsun sezonsal ne demek kısaca açıklamaya çalışayım eski enerji sınıflandırılmasına göre örnek 1 klima dış ortam sıcaklığı 27 derece iken test edilir soğutmadaki enerji sarfiyatı hesaplanırdı aynı şekilde ısıtma içinde +5 derecede test edilir yine enerji sınıfı alınır ortalaması yazılırdı buna göre A - B - C ..... şeklinde devam ederdi şu an sezonsal verimlilik ibaresi olmayıpta A enerji sınıfı yazan cihazlar sezonsalda F sınıfına düşer. sezonsal verimlilikte -5 0 ve +5 derecede ısıtma +25 +30 ve +35 derecelerde yaş termometre kuru termometre sıcaklıklarında test edilir ve bu tamamının ortalaması alınır. Yani eski etikete göre istabulda A olan cihaz erzurumda C, D, sınıfı olabiliyor ancak satıcılar Erzurum'da da A İstanbul'da da A sınıfı olarak satıyor sezonsal verimlilik etiketine göre ise hemen hemen bölge bölge belirtilmiştir. Yani daikin almakla midea almak arasında fark var fiyat yüksek kalitede yüksek unutmayın ucuza kalite alamazsınız. Kaliteli cihaz istiyorsanız paraya kıyacaksınız.

SEZONSAL VERİMLİLİK ENERJİ ETİKETİ (yeni sistemler tüm cihazlara bu etiket olmak zorunda.

Daikin Tegora

ESKİ ENERJİ VERİMLİLİK ETİKETİ

Daikin Tegora

SEZONSAL VERİMLİLİK LOGOSU

Daikin Tegora

sezonsal verimlilik hakkında daha detaylı bilgi içinhttp://www.sezonsalverimlilik.com/

Not: Daikinin sahibi değilim firmamı kurtarmaya çalışmıyorum Daikin Shira kullanıcısıyım... Çokta memnun oldugum bir klima nasipse Ururu Sarara almayı hedefliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsekeroglu -- 11 Aralık 2014; 11:36:41 >

• fatihsekeroglu F kullanıcısına yanıt
    Cop yuksek olanin sezonsal verimliliği de yuksek cikar bence. mut elek deki arkadasda cop bak demisti bence onunki daha mantikli scop yuksek çikan makinin energy sarfiyati da yuksek olur ama cop degeri yuksek olanin energy sarfiyati az olur

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihsekeroglu

hort :) önce konuyu hortlatalım

konuda araştırma yaptım yorumlarınızı okudum ancak yanlış algılanan veya yanlış bilinen birşeyler var daikin her sene model yeniler örneğin mira serisinin üretimi bitti mevcut bayilerin ellerinde önceden alınmış urunler var tegora modeli A+ enerji sınıfında biliyormusunuz bilmiyorum ama sezonsal verimlilik diye bir kavram çıktı 2014 geçiş dönemi 2015 itibari ilede firmalar mecburi olarak bu ibareyi kullanarak sezonsalda enerji sınıfını belirtmek zornda Daikin dışında hiçbir firmada bu sezonsal verimlilik kelimesini duyamazsınız çünkü ellerinde eski ürünleri bitirmeleri lazım daikinin enerji verimliliği en düşük olan cihazı şu anda mira serisi oda sezonsalda A sınıfı klima evet daikinin kalitesi shira modeli ile başlar ama tegora ve miranın yapabildiklerinide midea arçelik samsun vs. vs klimalar yapamaz daikin 2014 yılının başlarından beri sezonsal verimlilik etiketini kullanmakta. diyeceksiniz ki sezonsal sezonsal deyip duruyorsun sezonsal ne demek kısaca açıklamaya çalışayım eski enerji sınıflandırılmasına göre örnek 1 klima dış ortam sıcaklığı 27 derece iken test edilir soğutmadaki enerji sarfiyatı hesaplanırdı aynı şekilde ısıtma içinde +5 derecede test edilir yine enerji sınıfı alınır ortalaması yazılırdı buna göre A - B - C ..... şeklinde devam ederdi şu an sezonsal verimlilik ibaresi olmayıpta A enerji sınıfı yazan cihazlar sezonsalda F sınıfına düşer. sezonsal verimlilikte -5 0 ve +5 derecede ısıtma +25 +30 ve +35 derecelerde yaş termometre kuru termometre sıcaklıklarında test edilir ve bu tamamının ortalaması alınır. Yani eski etikete göre istabulda A olan cihaz erzurumda C, D, sınıfı olabiliyor ancak satıcılar Erzurum'da da A İstanbul'da da A sınıfı olarak satıyor sezonsal verimlilik etiketine göre ise hemen hemen bölge bölge belirtilmiştir. Yani daikin almakla midea almak arasında fark var fiyat yüksek kalitede yüksek unutmayın ucuza kalite alamazsınız. Kaliteli cihaz istiyorsanız paraya kıyacaksınız.

SEZONSAL VERİMLİLİK ENERJİ ETİKETİ (yeni sistemler tüm cihazlara bu etiket olmak zorunda.

Daikin Tegora

ESKİ ENERJİ VERİMLİLİK ETİKETİ

Daikin Tegora

SEZONSAL VERİMLİLİK LOGOSU

Daikin Tegora

sezonsal verimlilik hakkında daha detaylı bilgi içinhttp://www.sezonsalverimlilik.com/

Not: Daikinin sahibi değilim firmamı kurtarmaya çalışmıyorum Daikin Shira kullanıcısıyım... Çokta memnun oldugum bir klima nasipse Ururu Sarara almayı hedefliyorum...

Shiranin cop değerleri super tabiki scop yuksek ve kaliteli ve 4000 tl civarinda para para para ayni kulvarda olamazlar ftxs modeli değerler harika parayi kolay kazanamadigim için bu makinayi elemistim param olsa önce bu makinayi alirim

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Cop yuksek olanin sezonsal verimliliği de yuksek cikar bence. mut elek deki arkadasda cop bak demisti bence onunki daha mantikli scop yuksek çikan makinin energy sarfiyati da yuksek olur ama cop degeri yuksek olanin energy sarfiyati az olur

bu mantıkla düşünecek olursan Daikin da SCOP degeri yüksek olanın sezonsalı da yüksek çıkar diye bir şey yok o tamamen farklı mantıklar SCOP (sezonsaldan önceki adıyla COP) cihazın ısıtmadaki 1 birim enerji ile kaç birim ısıtma enerjisi verdigini gösterir aynı şekile SEER (yine eski adı ile EER) soğutmadaki verimlilik değerleridir. yani enerji tüketimi ile alakalı ama yüksek olması demek sizin daha çok tasarruf yapacağınız anlamına gelir.

Örnek

Daikin Tegora FTXB25B SCOP 4,24 SEER 5,63 Enerji sınıfı A+
    Daikin Shira FTXS25K SCOP 4,77 SEER 7,40 Enerşi sınıfı A++
    Daikin Emura FTXG25JW SCOP 4,34 SEER 6,53 Enerji sınıfı soğutma için A++ ısıtma için A+

bu değerlere göre Tegora Shira'nında Emura'nında üstü olması lazımken enerji sınıfı olarak alt cihaz.

Daikin Tegora
     Daikin Tegora

• Elektrik sarfiyatina bak cop düşük elektrik sarfiyati daha fazla cop yuksek sarfiyat daha az yani az benzinle çok yol almak gibi LG prestige yillik tüketimi daha az ama scop bilmiyorum belki de tegoraya denktir veya daha fazla hangisi daha conforlu onu bilmiyorum araştırmaya devam bakalim neler ogrenecegiz

• fatihsekeroglu F kullanıcısına yanıt
    Scop başka cop baska farklı kulvarlar

• quote:

Scop başka cop baska farklı kulvarlar

aynı kavramlar cop eski ismi scop yeni ismi yani sezonsal cop oluyor alttaki resimde sezonsal copun hesaplanması ve normal copun hesaplaması yer alıyor mitsubishi güzel cihazdır ancak satıcı size sezonsal veriler ellerinde olmadıgı için normal cop değerlerini övmüş sanırım.

Daikin Tegora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsekeroglu -- 12 Aralık 2014; 15:17:58 >

• Tamam anlasildi ama tegoro scop değeri ile cop değerini yazalim shiranin scop ile cop değerini yazalim sonuç ne cikacak. Daikinde her ikisini katalogunu incelimistim shirani cop değeri yuksek scop değerinde ona gore yuksek yani doğru orantili basit

• quote:

Tamam anlasildi ama tegoro scop değeri ile cop değerini yazalim shiranin scop ile cop değerini yazalim sonuç ne cikacak. Daikinde her ikisini katalogunu incelimistim shirani cop değeri yuksek scop değerinde ona gore yuksek yani doğru orantili basit

katalog değerlerini zaten üstte verdim scop değerleri görünüyor ve tegoranın scop değerleri daha yüksek doğru orantı yaparsak ta cop değerleri de yüksel çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsekeroglu -- 15 Aralık 2014; 16:01:33 >
  • işin özü şu eskide dış ortam sıcaklığı standart bir sıcaklıkta enerji sınıfı belirlenirdi şimdi cihazlar inverter oldukları için ne kadar uzun süre çalışırsa o kadar tasarruf yapar yani eski cihazlarda çalıştırırken korktuğumuz elektrik tüketimi inverter cihazlarda kapatırken korkacagız evet Shira çok iyi bir cihaz Daikin in üst seğment cihazlarından ama Tegorada Lg, Samsung Arçelik vs. vs. cihazlarla aynı kefeye koyulabilecek bir cihaz değil Shiradan kötü LG den iyi bir cihaz sonuçta SCOP hemen hemen inverter cihazlarda aynı çıkar çünkü dur kalk mantığı yok(On/Off) zaten LG cihaz alacağınıza Arçelik veya Beko alın bu cihazları zaten LG üretiyor boşuna LG ye yüksek fiyat vermeyin hemde Arçelik in servis ağından faydalanmış olursunuz.
  • Eurovent değerlerine bakarim ben makinanin değerlerini m9 olarak orda gördüm Afaki konusmadim arçelik art cool serisi LG mirior art cool serisi aynisi fakat cop 4.23 LG prestige m9k cop 5.6 btu 20000 cikabiliyor ben makina bazinda konuşuyorum LG prestige iyi bir teknik özelliğe sahip kullanici yorumlarini okuyorum sadece begume kullanicida sikinti cikti bir de ses problemi var isitmada en sessiz 25 veya 30 dsb oda idare eder elektrik tüketimi gayet iyi shira denk degil ama yakin bence tegoradan daha iyi fiyati da tegoraya gore biraz daha ucuz

yeni zellanda energywise eurovent benzeri bir kuruluş daikin shira ftxs25 ile LG m9 karsilastirdim shira isısıtmada ve soğutmada 5 yıldızi var LG m9 4yildizi var fakat 10 yillik harcamada LG m9 140 dolar daha az cikmisti

• şu ürün sizce nasıl hocam kullanan arkadaşlar varmı fiyat çok makul geldi

http://www.n11.com/sams...cking-station-P31196579
    bugün daikin tegora satın aldım çok güzel bir fiyat önerdiler bende geri çeviremedim şimdi salı günü takılacak burada olumlu ve olumsuz yönlerini sizlerle paylaşmak istiyorum servise arayip vakumlama yapılıp yapılmadığını hemen sordum sağolsunlar yapılması gerektiğini onalarda biliyor salı günü randevu verdiler ya nasip bakalım nasıl bir makineymiş Subaru kullanici arkadasimiz LG prestige yorumlarini yazacak bende tegoro

• Tegora Prestijle kıyaslanamaz.Prestij extra bir makine.Tegora adı Daikin olmasa giriş seviyesi inv.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Tegora Prestijle kıyaslanamaz.Prestij extra bir makine.Tegora adı Daikin olmasa giriş seviyesi inv.

elmayı elmayla kıyaslamak lazım prestige cihazı lg nin en üst seviye cihazıdır onunla kıyaslarsanız tegora yerine shira hatta ururu sarara ile kıyaslamak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdi4545

şu ürün sizce nasıl hocam kullanan arkadaşlar varmı fiyat çok makul geldi

http://www.n11.com/sams...cking-station-P31196579

cihaz iyiye benziyor ancak kullanılmayacak bir çok özellikle donatılmış örneğin telefonla kontrol muhabbeti zaten inverter cihazlar çalışmaya başladıktan yaklaşık 3 5 dk içerisinde ortamı istenilen seviyeye getiriyor. aynı fiyata daha iyi kelitesini kanıtlamış bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.