Şimdi Ara

Daikin Tegora (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
25.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: fatihsekeroglu

Tegora modellerini biraz araştırdım satıcının söylediklerine göre aynen aktarmaya çalışıyorum " iç üniteler Malezya'daki Daikin fabrikasından geliyor dış üniteler Türkiye'de sadece toplanıyor " yani benim anladığım kadarı ile tüm bileşenler yurt dışından gelip Türkiye deki fabrikada birleştiriliyor tabi ticari bir getirisi vardır mutlaka ancak Made in Turkey yazıyor diye Türk malı diyemezsiniz bu gün en popüler ve en pahalı cep telefonlarda Çin de üretiliyor ama hiç birisine Çin malı damgasını vurmuyoruz. IPhone made in Çin bu küçük bir örnek. Shira modeli Daikin'in orta segment cihazı diğer markalarla kıyaslarsanız üst seğmen olur buda şuna benzer siz bir Mercedes AMG serine binerken birden c180 serisine binseniz attan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz tegora ile Shira arasındaki fark bu bunu birde tersinden düşünelim bir Wolksvogen passat'tan inip Mercedes C180'e binseniz bu seferde eşekten inip ata binmiş olursunuz. yani diğer markalarla doğru bir şekilde kıyaslamak gerek en önemli etken tüketim ayrıca LG'nin bas bas bağırarak kendi kendini temizleme yapıyor diye anlattığı şey temizlik değildir sadece cihazı defrost'a alıp üzerindeki buzlanma su birikintisi vs. akmasını sağlamaktır bunu Daikin!da da ısıtma veya soğutma da değil nem almada çalıştırırsanız kendi kendini temizlemiş olur LG mantığına göre ayrıca dikkatinizi çektiyse Daikin'in hiç bir cihazının kumandasında ortamın sıcaklığını gösteren bir tuş yoktur tahminimce Daikin'a göre gereksiz bir özellik LG veya Arçelik alırsanız bazı modellerinde hem kumandada ortam sıcaklığını gösterir hem cihaz üzerinde çirkin görüntü yapan küçük LCD ekranda kısaca işin özü yanlış cihazları yanlış özelliklerle kıyaslıyorsunuz benim tavsiyem imkanınız varsa Ururu Sarara alın dünyada Daikin dan başka hiç kimsenin üretmediği veya üretemediği tek cihaz bu cihaza gücüm yetmez diyorsanız Shira diğer markalardan alacağının hemen hemen bütün cihazlarının üzerinde bir cihazdır oda olmadı Tegora veya Mira alın farklı markalarda muadilleri olan ancak Daikin servisinden ve teknolojisinden faydalanabileceğiniz cihazlardır.

Dipnot: satıcıya sordum neden bu cihazların (Tegora ve Mira) fiyatları Daikin'in diğer modellerine göre daha düşük yoksa sıradan bir cihaz ancak sırf Daikin yazıyor diye sıradan cihazlardan daha pahalı? Satıcıdan aldığım cevap gayet tatmin edici ve inandırıcı geldi. satıcının verdiği cevap abi Türkiye'de yıllık satılan klima adedi sadece 800 bin Daikin'in dünyadaki yıllık üretimi 80 milyon yani Türkiye pazarı Daikin'in üretiminin sadece %1 i sen olsan %1 için markanı kötüleyecek bir ürün çıkarır mısın? şeklinde soruma soruyla cevap almış oldum....

Adı üstünde satıcı ,neyin satıcısı Daikin.LG yimi övecekti yani.Satıcı birazda olmuş atıcı.Dünyada 80 milyon klima üretiyormuş ha. Ulen 8 milyon üretsinde şuraya koysun.

Adam daha daikin nın nerde ne ürettiğini bilmiyor. Tegora 9-12 içler Çek üretimi ,bu fabrika Daikin kurduğu bir fabrika,Dışlar Türkiye ve adı üstünde toplama.Ama yok öyle Malezya hikayesi sanki Malezya fabrika toplama yapmıyor da. harbi ÇİN den gelen parçalar toplanıyor.Malezya Daikin nın kendi kurduğu fabrika değil,Türkiye de değil.Malezya Acson fabrika ,Türkiye Airfel. Revizyon görmüş fabrikalar.

At Eşek hikayesine gelince ,bunu kıstaslayan klima için ya Eşek görmemiş hayatında yada At. Bakın ben kendi sattığım ürünü karşılaştırmıyorum. Tegora atsa, Airfel inv. ingiliz tayıdır. Attan anlayan bilir uzaktan bakan değil.

Yahu 3 senede Siesta,Enjoj,Enjoy 2,Zhara,Mira ,Tegora biz şaşırdık hangisi ne.nerede görülmüş bu kadar sık değişen Daikin.Yoksa deneme üretimi mi bunlar...

Siz hala markaya takılmış gidiyorsunuz.Siz gidin kendiniz bilirsiniz de ,başkalarını etkilemeyin.

hocam kimsenin kimseyi etkilediği yok sen bir marka ürün satıyorsun sırf daikin ondan iyi olmasın diye bu şekilde cevaplar veriyorsun otur bir araştırma yap bizde aptal değiliz herhalde atıcının her dediğine inanalım araştırıyoruz herhalde ayrıca saydıpın o fabrikaları zaten daikin satın almış durumda airfeel daikin ürünüdür malezyadaki fabrikada daikina ait biraz objektif olun sattıgınız ürünü söyleyin bide tegorayla kıyaslayalım sizin cihazınız iyi çıksın sizin cihazınızdan alınsın ama yok şöyle kötü böyle iyi diyerek konuşmayın varsa elinizde bilgi belge koyun yukarıdaki verdiğim bilgiler gibi verin sattıgınız ürünün sezonsal verilerini onuda görelim. lg mi satıyorsunuz samsung mu veya ne dünyada klimadan başka üretim yapmayan tek firma dakindir diğer markaların amacı para o cihazlardan para kazanmaktan başka kaygıları yok kendlerini geliştirmek gibi bir dertleride yok neden daikin geliştiriyor bunlar teknolojiyi atın alıyorlar bu gün kullandıgınız 410 gazı geliştiren kimdir biliyormusunuz peki dünyadaki soğutucu gazların %40 ihtiyacını karşılayan firma kim bi ürün satıyorsunuz üreteni kötülüyorsunuz r32 diye bir gaz duydunuz mu aynı satıcı daikinin r32 yi geliştirdiğini ve 410 gaza göre %50 ila 60 daha verimli oldugunu biraz emege saygı insanları etkilemeyin diyorsun ama insanların daikin dışında bir marka almasını istiyorsunuz sizde biliyorsunuz ki dakin cihazlarında performans konusunda sıkıntı yok. ha bu cihazlaın yanına koyabileceğiniz markalar yokmu var fujitsu(japonya üretimi) mitsubishi electric veya heavy ama bunlaın arasında fiyatı makul ve servis ağı en geniş olanı daikin airfeel i aldıktan sonra otomatik olarak türkiye geneli airfeel servileri daikin servisi mitsubishi bayileride daikin bayileri oldu mitsubishi nin türkiye distribitörü airfeel di burada ticari zeka veya ne dersenz daikinin 1 taşla vurdugu bir kaç kuş bunlar bilinenler neyse anlayan anlar anlamayana ne anlatsak boş.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

peki tegorada hava temizlemeden hiç bahsedilmemiş shiradaki hava temizleme özellikleri bu makinada yokmu bi sorar mısınız

evet malesef tegora'da koku filtresi yokmuş zaten shiira ile kıyaslanabilecek bir cihaz değil 12 bin btu luk shira fiyatına neredeyse 2 adet tegora alınıyor. bazı fonkiyonlardan kısılmış ayrıca yaptıgım araştırmallara göre dünyada klimasının içerisindeki tüm ekipmanları kendisi üreten tek firmaymış komresöründen gazına kadar tüm ekipmanları...
  • quote:

quote:

Airfell in son modelini alsaydim bundan iyidi oda Türkiye de uretilyor

Evet Airfel daha iyi,ama Türkiye de değil,Çin de Gree de üretiliyor.Hemde daha ucuz..

biraz araştıma yapsaydın insanları airfell veya gree ye yönlendirirken daikinin markalarıdır daikin bu makaları satın aldı alt seğment olarak satmakta airfell al veya satıcısına sor hangi servis kurulum için geliyor gree ler koçtaş ta satılır koçtaştan satıcılara hangi servisin bu cihazları kim kuruyormuş az biraz araştırın...
  • R32 gazını Daikin mı buldu. Siz kiminle yazıştığınızı bilmeden isterseniz biraz okuyun araştırın.Sonra bana araştırın diye akıl verin lütfen.Sadece magazin haberlerini okuyarak bilgilendim sanmayın. Benim Şu an çalıştığım markanın tüm ürünleri eurovent li ve sezonsal COP değerleri var.Ben benim çalıştığım markayı yazmıyorum burada.Ayrıca burada çokta klima satma meraklısı olarak yazmıyorum.İstediğim an daiki klimada alır satarım.Amacım klima satmak olsa idi isteyene Daikin da satardım,LG de,Airfel de.

Bu arada hala atladığınız bir konu var. Daikin firmasına bir kşaıtlığım yada kinim olsa idi Airfel alın yazmazdım. Shira Daikidır yazmazdım. Isı pompası konusunda Daikinı anlatmazdım.

Birde size küçük bir bilgi vereyim .Dünyanın en büyük klima üreticisi Midea dır yaklaşık üretim adeti 45 milyon adet,Gree 40 milyon adet, Haier 30 milyon adet,Chigo 15-20 milyon arası ve sonrasında diğerleri ,yani ne daikin,ne Mit. nede Fujitsu vs. Hatta LG japonlardan daha yüksek...

Fabrika satın almakla kalite olmuyor.Sizin algılayamadığınız ise şu Daikin yeni dünya düzeninde var olma yada yok olmama savaşı veriyor ve ticari olarak ta doğru manevra yapıyor.Bir Sanyo,bir Sony,bir Nokia vs. gibi yok olmama savaşı bu.Tıp kı sizin övdüğünüz ikinci marka Mersedec gibi Reno kango nun panjuru değiştirince oldu Mersedec. yahu hiç bir Vito ile kango bir olur mu... Bugün yarın Fulance sa Mesedec olursa hiç şaşmam. Tıpkı Daevo nun Chavrolet olduğu gibi.

• quote:

quote:

quote:

Evet Airfel daha iyi,ama Türkiye de değil,Çin de Gree de üretiliyor.Hemde daha ucuz..

biraz araştıma yapsaydın insanları airfell veya gree ye yönlendirirken daikinin markalarıdır daikin bu makaları satın aldı alt seğment olarak satmakta airfell al veya satıcısına sor hangi servis kurulum için geliyor gree ler koçtaş ta satılır koçtaştan satıcılara hangi servisin bu cihazları kim kuruyormuş az biraz araştırın...

Arkadaşım kim Gree yi satın almış.??? Gree nin sadece ana fabrikası 2 milyon m2 kapalı alanı var. Sadece bir fabrikada 300 000 çalışanı var. Kim kimi satı alıyor. Daikin gitti Gree ye ortak kompresör yapmak için.Yani Gree Daikin nın kapısını çalmadı Daikin Gree nin kapısını çaldı. Sizin o alt marka dediğiniz makineler enjoy Zhara tegora dan çok daha üstün ve çok daha saf kan.En azından orada burada toplama değil.

• Bak Daikin sever arkadaşım AİRFEL Türkiye nin bir klima markasıdır.Yerli olarak kimseden bağımsız üretimde yapmıştır ,beğeniriz ama beğenmeyiz ,tıpkı Türk mühendislerinin yaptığı adı Türk olan ANADOL gibi.Peki ne oldu ANADOL a Ford dünya otomotiv devi elimize Tanus u verdi.Bitirdi ANADOL u.Malesef ki aynı filimin tekrarı oynanıyor.Markamızı geliştirmek yerine sattık bir dünya devine(kapitalizm deniyor adına,büyük balık küçük balığı yutar)Şimdi o fabrikada Daikin üretiyor diye seviniyorsunuz. Daikin Airfel i kara kaşı kara gözü için mi satın aldı sanıyorsunuz.Türkiye de bitmişti neredeyse ,Airfel MHI ile büyüse de firmanın adı AİRFEL di yani TÜRKİYE nin markası idi.Pekiyi şimdi ne oldu.Daikin nın ALT MARKASI.Çok güzel oldu ayakta alkışlıyoruz. Siz Türkiye de üretim yapmak merakında mı sanıyorsunuz ,amaç tek PARA PARA PARA .Anti damping vergisini delmek.

Bir laf vardır ama söyleğemiyeceğim burada.. ....yaranır.Acı ama gerçek.Ben bu ülkede 1988 yılında klima üretiminde çalıştım bir fiil ,gerçek TÜRKİYE markası MELTEM ,ne oldu pekiyi geldi Amerikalı Japon markalar yok oldu gitti.Tıpkı ANADOL gibi.

Daikin Tegora

• Wankel Motor
    Otosan Dizayn ve Geliştirme Bölümünde Klod Nahum’un başkanlığında çalışan yetenekli mühendis grubu, boyutları küçük olmasına karşın 107 HP güç üreten bir Wankel motor geliştirdiler.
    "Klod Nahum, Dr. Kemal Ateşmen, Mithat Kuleli, Attila Salepçioğlu, Ahmet Ülgen ve Erol Batur İstanbul 4. Levent'te bir eve yerleştiler. Çünkü bu çalışmaların Otosan'da yapılması istenmiyordu. Wankel motor bu evde üretildi ve Anadol üstünde denendi. Bilgisayarın parmakla gösterildiği bu dönemde, ekip tüm hesap ve testleri Boğaziçi Üniversitesi ve Ankara Bağkur'un "punch-card"lı bilgisayarlarını kullanarak geliştirdi ve patent alındı. Ekipte 6 mühendisin dışında bir sekreter ve bir de odacı vardı. Toplam 5 Wankel motor yapıldı. Anadol motoru 48-54 HP gücündeyken, Wankel motorlu Anadol 107 HP üretiyordu. Her gün birkaç kez Levent-Sarıyer arası gidip geliniyordu. Bu testleri Otosan Kalite Kontrol Müdürü Hüseyin Bektaş yapıyordu. Başka bir güzergaha izin yoktu. Motor bozulur, yolda kalır ve bu duyulur diye Otosan'dakilerin ödü kopuyordu. Anadol, bu sessiz ve güçlü motorla BMW'leri bile geçiyordu. 10.000 km testi başarıyla tamamlandı. Ama petrol krizi ile birlikte kimse bu motoru geliştirme riskini üstlenmek istemedi. Türkiye'de herkesin ödü patladı. Türk mühendislerine güvenilmiyordu. 'Aman neme lazım' denildi ve devam edilmedi." (Klod Nahum ve Hüseyin Bektaş anıları/"Anadol'un Hikayesi"nden alınmıştır)
    Ancak 1970'li yılların ortalarında geliştirilmeye başlanan bu motor, yüksek araştırma geliştirme masrafları ve Wankel motorunun bilinen ve o dönem çözülemeyen problemleri ve bu motor için düşünülen Anadol Çağdaş modelinin üretiminden vazgeçilmesi nedeniyle hiçbir zaman kullanılamamıştır.
    Wankel motorun geliştirilmesinden vazgeçilmesinin bir başka nedeni olarak da, Ford Motor Company'nin Wankel Firması ile sürdürdüğü satın alma görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle, Ford'un bu motorla ilgili çalışmaların sonlandırılmasını istediği ve Otosan'ın da bu nedenle Wankel motor çalışmalarını sonlandırdığı ifade edilmektedir.
    Bugün, geliştirilen bu motorlardan biri Rahmi Koç Müzesi’nde, bir diğeri de İsviçre Cenevre'de klasik otomobillerin sergilendiği özel bir müzede sergilenmektedir.

• Bundan 10 sene sonra iç çekerek konuşuruz sağ olursak eskiden bu AİRFEL markası var ya hani Daikin nın alt markası olan,klima fabrikası bile kurmuştu Türkiye de diye....

Alkışlar Daikin a geldi Türkiye de Airfel i satın aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 25 Aralık 2014; 1:14:25 >
  • fatihsekeroglu F kullanıcısına yanıt
    Üzüldüm hava temizleme özelliklerini standarttır diye dusundum buda benim için eksiklik bugün kurulumu yapılacak birkaç gün kullan daha sonra bu forumda yorumlarımı eklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bundan 10 sene sonra iç çekerek konuşuruz sağ olursak eskiden bu AİRFEL markası var ya hani Daikin nın alt markası olan,klima fabrikası bile kurmuştu Türkiye de diye....

Alkışlar Daikin a geldi Türkiye de Airfel i satın aldı.

biz burada daikinin airfelli satın almasını degil tegorayı tartışıyoruz bende isterim türk üretimi bir cihaz kullanmak ama herkez bilmez Arçelik Beko yıllardır Lg nin klimalarını kendi markasıymış gibi satıyor yıllardır satış yapan Arçeliğin doğru dürüt bir fabrikası yok türkiyede kapitalist düzen zaten içimizde helal olsun Vestele evet marka imajı çok iyi degil cihazlarının sağlamlığı tartışılıyor ama Zorlu Holding manisaya mega fabrika kurdu milli grur kaynağı sayılabilir ama esas suç sende bende değil Anadol u anlatmışsın Dünya şimdi fiberglass arabalar üretmeye çalışıyor ağırlıklarını düşürebilmek için zamanının fiberglasla üretilmiş tek arabasıdır Anadol ben çok severim o arabayı ama sırf ford geldi tanusu elimize verdi diye ticari faaliyetin durdurulmaz arabanı geliştir daha iyisini yap sat yok bir mıodel çıktı ya 100 yıl boyunca o model satılsın çok güzel bir başarı 53 54 hp lik motoru 107 hp ye çıkarmak maharet ister ama piyasaya sürmeden çok fazla benzin tüketiyor diye yok et. sanki elimize verilen taanus az benzin yakıyormuş gibi burada farklı oyunlar var tabi ama yani uzatmanın anlamı yok Sanko firması(Airfell'in eski sahipleridir) Airfell isminde klima sistemleri geliştirmek yerine MHI nin Türkiye distribitörlüğünü yapıp MHI üzerinden para kazanmayı hedefledi. yani senin benim burada tartışmamızın anlamı yok bunlar derin konular biz burada cebimizden en az para çıkararak en performanslı cihaz olarak hangisini alabiliriz diye konuşuyoruz madem öyle LG nin Prestige İnverter cihazı yerine Econo İnverter cihazını alın aradaki tek fark kompresör yanındaki akümülatör hacmi econo inverter cihazın gaz hacmi 930 gram ken Prestige cihazının hacmi 1100 gram civarlarında buda performansını ciddi şekilde etkilemez yani siz burada econo cihazıyla prestige cihazı arasındaki fiyat farkını sadece 170 gramlık gaza veriyorsunuz. bunun dışında yazılan teknik özellikler tamamen hikaye yok kendi kendini temizliyor yok 17 dB ses seviyesi falan bunları geçin bu değerlere zaten türkiye şartlarında ulaşamazsınız laboratuar ortamında test edilen cihazlar bunlar siz o şartları yerine zaten getiremezsiniz

• quote:

Üzüldüm hava temizleme özelliklerini standarttır diye dusundum buda benim için eksiklik bugün kurulumu yapılacak birkaç gün kullan daha sonra bu forumda yorumlarımı eklerim

hayırlı olsun ben kendi fikrimi söylemekteyim kimse etkilenmek zorunda değil araştırma yapanlara elbet faydası olacaktır cihazdan memnun kalacağınıza eminim hayırlı olsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım kim Gree yi satın almış.??? Gree nin sadece ana fabrikası 2 milyon m2 kapalı alanı var. Sadece bir fabrikada 300 000 çalışanı var. Kim kimi satı alıyor. Daikin gitti Gree ye ortak kompresör yapmak için.Yani Gree Daikin nın kapısını çalmadı Daikin Gree nin kapısını çaldı. Sizin o alt marka dediğiniz makineler enjoy Zhara tegora dan çok daha üstün ve çok daha saf kan.En azından orada burada toplama değil.

http://www.gree.com.cn/english/products/productlist_jsp_catid_622.shtml

2 milyon m2 lik üretim tesisine sahip klima üreticisi cihazlarını test edipte verileri yazmaktan aciz modelleri tıkladığınızda sadece inverter yada On/Off ibaresi görüyorsunuz....

• quote:

Tegora modellerini biraz araştırdım satıcının söylediklerine göre aynen aktarmaya çalışıyorum " iç üniteler Malezya'daki Daikin fabrikasından geliyor dış üniteler Türkiye'de sadece toplanıyor " yani benim anladığım kadarı ile tüm bileşenler yurt dışından gelip Türkiye deki fabrikada birleştiriliyor tabi ticari bir getirisi vardır mutlaka ancak Made in Turkey yazıyor diye Türk malı diyemezsiniz bu gün en popüler ve en pahalı cep telefonlarda Çin de üretiliyor ama hiç birisine Çin malı damgasını vurmuyoruz. IPhone made in Çin bu küçük bir örnek. Shira modeli Daikin'in orta segment cihazı diğer markalarla kıyaslarsanız üst seğmen olur buda şuna benzer siz bir Mercedes AMG serine binerken birden c180 serisine binseniz attan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz tegora ile Shira arasındaki fark bu bunu birde tersinden düşünelim bir Wolksvogen passat'tan inip Mercedes C180'e binseniz bu seferde eşekten inip ata binmiş olursunuz. yani diğer markalarla doğru bir şekilde kıyaslamak gerek en önemli etken tüketim ayrıca LG'nin bas bas bağırarak kendi kendini temizleme yapıyor diye anlattığı şey temizlik değildir sadece cihazı defrost'a alıp üzerindeki buzlanma su birikintisi vs. akmasını sağlamaktır bunu Daikin!da da ısıtma veya soğutma da değil nem almada çalıştırırsanız kendi kendini temizlemiş olur LG mantığına göre ayrıca dikkatinizi çektiyse Daikin'in hiç bir cihazının kumandasında ortamın sıcaklığını gösteren bir tuş yoktur tahminimce Daikin'a göre gereksiz bir özellik LG veya Arçelik alırsanız bazı modellerinde hem kumandada ortam sıcaklığını gösterir hem cihaz üzerinde çirkin görüntü yapan küçük LCD ekranda kısaca işin özü yanlış cihazları yanlış özelliklerle kıyaslıyorsunuz benim tavsiyem imkanınız varsa Ururu Sarara alın dünyada Daikin dan başka hiç kimsenin üretmediği veya üretemediği tek cihaz bu cihaza gücüm yetmez diyorsanız Shira diğer markalardan alacağının hemen hemen bütün cihazlarının üzerinde bir cihazdır oda olmadı Tegora veya Mira alın farklı markalarda muadilleri olan ancak Daikin servisinden ve teknolojisinden faydalanabileceğiniz cihazlardır.

Dipnot: satıcıya sordum neden bu cihazların (Tegora ve Mira) fiyatları Daikin'in diğer modellerine göre daha düşük yoksa sıradan bir cihaz ancak sırf Daikin yazıyor diye sıradan cihazlardan daha pahalı? Satıcıdan aldığım cevap gayet tatmin edici ve inandırıcı geldi. satıcının verdiği cevap abi Türkiye'de yıllık satılan klima adedi sadece 800 bin Daikin'in dünyadaki yıllık üretimi 80 milyon yani Türkiye pazarı Daikin'in üretiminin sadece %1 i sen olsan %1 için markanı kötüleyecek bir ürün çıkarır mısın? şeklinde soruma soruyla cevap almış oldum....

C 180 sanki çok iyi arabamı. C 180 e binen mercedes'e biniyorum demesin. Zaten mercedes te bazı modellerinde kaliteyi düşürdü. Bazı modellerinde Renault motor bile kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

C 180 sanki çok iyi arabamı. C 180 e binen mercedes'e biniyorum demesin. Zaten mercedes te bazı modellerinde kaliteyi düşürdü. Bazı modellerinde Renault motor bile kullanıyor.

bende onu diyorum zaten siz mercedes olarak alırsınız ama mercedes değildir ama yinede bir passattanda iyidir buda buna benzer tegora bir daikin kalitesi değil ama bir lg veya samsungda değil

• Yanlış yapan biziz arkadaşım siz hala sığ sularda yüzüyorsunuz.Prestijle Econo arasında 170 gr gaz farkı var diyen biri ile benim burada tartışmam zaten uygun değil.Fiyat/Performans derken Tegora diyen ise kendi tezine tezat oluşturuyor.F/P ise Airfel ...
    Kango bozması Mersedec dense Woswagen Cady, C180 ne binmektense Japona bin,Passata bin.Hadda Skoda Octavia ya bin.
  • quote:

Yanlış yapan biziz arkadaşım siz hala sığ sularda yüzüyorsunuz.Prestijle Econo arasında 170 gr gaz farkı var diyen biri ile benim burada tartışmam zaten uygun değil.Fiyat/Performans derken Tegora diyen ise kendi tezine tezat oluşturuyor.F/P ise Airfel ...
    Kango bozması Mersedec dense Woswagen Cady, C180 ne binmektense Japona bin,Passata bin.Hadda Skoda Octavia ya bin.

http://www.lg.com/tr/compare/compare.lg?category=/tr/inverter

karşılaştırma ekranı üstte buyrun ben daha fazla polemik oluşturmayayım siz 5 farkı bulun ve bize açıklayın anlaşılan sizde LG satıcısısınız ne zaman LG Arçelik desem bir çıkışmanız oldu ama yıllardır arçelik yerli malı diyerek bütün türkiyeyi yedi bitirdi bence LG de yeterince doydu kaliteli en azından uzun ömürlü bir cihaz alın piyasaya bakın en uzun süredir arçelik kullanıcısı veya LG klima kullanıcısı bu cihazı kaç yıldır kullanıyor hatta kullandıgı süre içerisinde kaç kez arıza için servis vs çağırmış araştırın ben duyduklarımın yalancısıyım 24 yıl önceki Daikin split klimanın 24 yıldır bakım yapılmadan hatta arıza dahi yapmadan çalıştığı araştırdım kullanan her daikin kullanıcısı uzun ömründen bahsediyor kaç tane arçelik kullanıcısı var 10 yıldır kullanıyorum diyen sorunsuz bir şekilde arçelik varsa eger buda LG nin başarısıdır. eğer yoksada LG nin hezimetidir. para veriyorsunuz bir cihaza en uzun ömürlü yıllarca ilk performansını kaybetmeyecek kaybetse de minimum şekilde olacak bir cihaz olması lazım LG tamamen ÇİN malı fabrikası çinde ürünlerinide çinde üretiyor kompresörünüde kendisi üretiyor ama ÇİN kalitesimi demek gerek büyük markaların cihazı nerede ürettiğinin önemi yok önemli olan kalitesinden ödün veriyormu çinde işçilik ucuz Daikinin da çinde fabrikası var ama türkiyeye bu ürünler girmiyor ben şahse aldığım ürünün üzerinde Made in P.R.C veya Made in China yazmasından sa Made in Turkey yazmasını tercih ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsekeroglu -- 25 Aralık 2014; 12:39:51 >

• Hala kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.Aslında bana sorduğunuz neden sorusunun cevabını veriyorsunuz ama farkında değilsiniz.O 24 yıl önce Daikin alana sordunuz mu kaça almış klimayi.Daikin öyle herbaba yiğitin alabileceği bir klima değildi o zaman.Şimdi bakkalda manavda satılıyor..İşte onun için artık gerçek Daikin kalitesinde değil...

• quote:

Hala kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.Aslında bana sorduğunuz neden sorusunun cevabını veriyorsunuz ama farkında değilsiniz.O 24 yıl önce Daikin alana sordunuz mu kaça almış klimayi.Daikin öyle herbaba yiğitin alabileceği bir klima değildi o zaman.Şimdi bakkalda manavda satılıyor..İşte onun için artık gerçek Daikin kalitesinde değil...

anlmadıgınız bir şey var o alınamadıgı zamanlarda daikin türkiyeye distibitör ile giriyordu lg de distribitörle giriyor şu anda arada boch var buyun budeus bayileine gidip prestige inverter cihazının fiyatın ı sorun size ne fiyat verecekler bosch thermotecnik eski adıyla ısısan ciddi karlarla bayilerine bu ürünü satarlar econo inverter cihazının fiyatını alın mediamart a gidin aynı cihazın fiyatına bakın arada değişen tek şey kutu üzerindeki kodun 1 harf veya rakamıdır ama fiyatlardaki değişikliği görün ne demek istediğimi anlarsınız neden 2011 yılından beri daikin ucuz ürün çıkarabiliyor satabiliyor anlamış olursunuz

• Pekiyi şunuda anlatın o zaman neden G serileri ucuz değildi.Neden gelmiyor artık.Yoksa onlar gerçek daikin kalitesimi idi.

• quote:

Pekiyi şunuda anlatın o zaman neden G serileri ucuz değildi.Neden gelmiyor artık.Yoksa onlar gerçek daikin kalitesimi idi.

g serileri shira oldu tegora ve miradaki özellikler düşük hareket sensörü filtreleme vs. elbetteki kompresör kalitesi de shira gibi değil ama uzun yıllar kullanacağınız dan emin olabilirsiniz her şeyi geçtim kullanırken bu cihazlarda genleşme sesi denilen çatırtı çuturtu yok çabuk rejime giriyor ve piyasadaki hemen hemen her cihazdan daha sessiz kendi seğmentinde ki cihazlardan
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.