Daireyi begendim krediye uygun ilk evim olacak cıktıgı kadar da kredi alıp daireyi almaya niyetliyim. Yalnız sosyal medyada bir foto gördüm belki buradan gorenler de olmustur. Gömme rezervuarın lağım borusu resmen kirişi yarmış adamlar dısarıdan gorunuyor ve bu istanbulda bir insaatmıs. uzerine yazılanları okudum cok fazla insaatta bu hataları gorenler yazmıslar istanbulda kalbur ustu semtlerde! Beğendiğim daire farklı ilde ve de ben mlsf kabasını su tesisat islerini goremedim cift banyosu var ve gömme rezarvuarlı:)-sansıma... İçime kurt düştü. daire az para değil. ilk evim olacak ama eger CAHİLCE BÖYLE BİR SEY YAPTILARSA BEN BUNU NASIL TESPİT EDEBİLİRİM?NERELERE SORABİLİRİM.BİR SU TESİSATCISIYLA GİTSEM BİNAYI GEZSE ANLAR MI FİKİR VEREBİLİR Mİ? VAR MIDIR YORUMU OLAN DOSTLARIM? |
Daire Satın Alıcam İnşaatıyla ilgili şüphelerim var(İçeri)
-
-
Öncelikle bahsettiğiniz fotoğrafları görmedim, haliyle fotoğraflarda nasıl bir imalat söz konusu yorum yapma şansım yok.
İlk seçenek olarak, klozetin bağlı olduğu duvarda bir tesisat şaftı var ise, o şafta bakan bir havalandırma menfezi/penceresi bulup oradan bakmaya ve imalatı görmeye çalışmanız gerekiyor. Size en net bilgi verebilecek yöntem bu olacaktır.
Bu şekilde bir şaft yoksa veya siz o şafta ulaşamıyorsanız, banyo zeminlerinin imalatında temel olarak iki yöntem vardır. 1. yöntem betonarme döşemenin, süzgeç vs borularının ve sifonlarının içerisinde kalacağı kadar standart bina döşeme yüksekliğinin altında atılmasıdır. Bu durumda, betonarme döşeme üzerinde gerekli olan dolgu vs yapılıp, zemin ve duvar seramik imalatları bitmiş olduğu için atık su borusunun yerini ve yapının taşıyıcı sistemine verilmiş olan zararı görme şansınız yok. 2. yöntemde ise betonarme döşeme binanın diğer döşemeleri ile aynı yükseklikte atılır ve borular alt katın tavanından görülür. Bu görüntüyü engellemek için ıslak alan tavanlarında asma tavan imalatı yapılır. Eğer asma tavan var ise, bir alt katın asma tavanı içerisinden duruma bakıp yapılmış imalat hakkında fikir sahibi olma şansınız olabilir.
-
Bu detaylı cevabınız için tesekkur ederim. fotoyu buraya atarım birkac saate . daire almayı dusunenler de buna lütfen dikkat etsinler ben istanbuldayım anlatılan semtler kalburüstü oyle 2-3 u bırak 5 milyona bile daire yok hele sıfırları. ama ciddi bir hata var ortada. mlsf.
sizin söylediğiniz durumlar icin bir su tesisatcı ustası ile gitsem tanıyı koyar dimi hocam?
-
Şöyle söyleyeyim, bahsetmiş olduğunuz imalatı yapan da bir sıhhi tesisat ustası. Sadece atık su borusu geçirmek için kirişte boşluk açmak bana çok mantıklı gelmiyor çünkü kirişte boşluk açmak çok yorucu ve uzun süren bir işçilik. Bu tarz işlerde de genelde toplam fiyata anlaşılır ve ustalar bu tarz imalatlara girmek istemezler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X